X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.doz.pl/apteka/p56359-Mamarin_mamma_tabletki_30_szt

Luknij na to. No musi być cos dla kobiet w ciąży.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to jest suplement na bazie imbiru :/ nic nie pomaga, brałam bardzo podobny

Jakoś muszę przeżyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 11:50

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Widzę sporo wizyt prenatalnych w tym tygodniu - trzymam kciuki, ja mam w piątek <3 Nie mogę się doczekać, aż zobaczę mojego Bąbelka <3
    Też postanowiłam, że po wizycie kupuję pierwsze ubranko, czy się dowiem o płci, czy nie :)

Dziś pogoda paskudna, głowa mi pęka i od tego chyba mi trochę niedobrze :( Mój T. pojechał dziś o 5:00 na wyjazd służbowy, wraca jutro wieczorem. Dawno nie zostawałam sama :) Tzn w sumie nie jestem sama, bo jest ze mną moje dziecko :D

Co do wizyt, to chcę, żeby mój T. był ze mną w piątek, żeby przeżywać to razem :)

A przy porodzie go nie chcę :) Może być co najwyżej przy samych skurczach, żeby dodać mi otuchy i powysłuchiwać paru obelg (:D) ale na samej akcji go nie chcę. On zresztą też nie chce. Zobaczy dzieciątko i mnie już po wszystkim. Jego obecność byłaby dla mnie mega stresująca i krępująca (nie wstydzę się go, ale nie chcę, żeby mnie tam oglądał), a wolałabym myśleć tylko o tym, że rodzę. Poza tym miałby traumę, bo on jest mega wrażliwy na takie widoki i raczej nie pomagałby mi tylko leżał gdzieś nieprzytomny na podłodze :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miała któraś z Was cc i teraz planuje sn czy jednak decydujecie się od razu na cc?

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, tak wlasnie o tym mysle, ze to jedyna mozliwosc zobaczyc maluszka w calosci, on nie ma podejscia ze „walnie” lekarza, bo wie, ze tak wyglada badanie i gdyby nie taka diagnostyka, to nie daloby sie prowadzic ciazy ani w ogole kobiety zbadac. Mowi, ze jesli bedzie dopochwowo, to po prostu sie zakryje jesli mnie to krepuje, bo to ja jestem ta, ktora nie chce. Postanowiome, ze pojedzie ze mna na wizyte :) Przekonalyscie mnie troche ;)

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po usg. Wszystko z dzidzią dobrze i na 70% Michał będzie mieć siostrę! Tylko niech nie robi psikusa i tak zostanie ;P
    Feeva ja też nie chciałam męża przy porodzie, w czasie ciąży mi się odmieniło, on "tam" nie zaglądał, siedział obok mnie w fotelu, trzymał za rękę, podawał wodę, pomagał wstać z łóżka, masował, szedł ze mną pod prysznic przy skurczach.
    To samo tyczy się badania u gin, przecież oni wam "tam" nie zaglądają, a chyba gołe już was widzieli....

Feeva, Hoope, PodwojnaMamaWdwupaku lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ ja miałam cc nieplanowane i jeśli mi gin pozwoli, a no to liczę to znowu chcę spróbować rodzić sn.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wiesz, razem stworzyliście Bąbelka i nie możesz mu zabraniać dzielenia z Tobą tej chwili, jeśli on chce :) Też nie wiem jakie usg będę miała robione w piątek, ale nie obchodzi mnie to. Chcę, żeby mój był i już, to dla mnie i dla niego ważne :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej, ja już po usg. Wszystko z dzidzią dobrze i na 70% Michał będzie mieć siostrę! Tylko niech nie robi psikusa i tak zostanie ;P
    Feeva ja też nie chciałam męża przy porodzie, w czasie ciąży mi się odmieniło, on "tam" nie zaglądał, siedział obok mnie w fotelu, trzymał za rękę, podawał wodę, pomagał wstać z łóżka, masował, szedł ze mną pod prysznic przy skurczach.
    To samo tyczy się badania u gin, przecież oni wam "tam" nie zaglądają, a chyba gołe już was widzieli....

Gratuluję <3 Też marzę o córce :D
    Ja oczywiście chcę, żeby był ze mną w okresie skurczów jeszcze zanim dzidziuś zacznie wychodzić, ale jak już zacznę "wypychać" to do widzeniusia z sali :D

PS. ja bym chciała sn, ale co wyjdzie to wyjdzie :) Ważne, żeby z dzieckiem było wszystko ok. Koleżanka urodziła w czwartek, chciała sn, ale ma za małą miednicę i zrobili jej cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:14

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola gratuluję udanej wizyty :) super, że być może uda się mieć parkę :) super wiadomosc

Ja miałam cc ponad 4 lata temu, ogólnie poród 5 dób dopiero gdy moje dziecko przestało się ruszać zrobili cc :/ miałam niewydolność szyjki i łożyska dodatkowo zwężenie miednicy i zastanawiam się pomału jak to teraz będzie ;) też wolałabym sn

skąd jesteś?

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaraz wchodze na prenatalne i test Nifty i stres ogromny :/

Hoope a bo na rozowej stronie maly incydent byl z pewna dziewczyna i nie chcialam sie denerwowac i usunelam konto.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ 5 dób?! Boże święty... To dopiero jest cierpienie. I szok, że tyle zwlekali, to nienormalne chyba, żeby kobieta musiała tyle cierpieć?! o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:20

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 23 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prenatalnych i caly czas w stresie bo dzidzus ma caly czas podwyzszona akcje serduszka i teraz czekam tydzien na testy z krwi zeby znac przyczyne a moga byc rozna az boje sie czytac i boje sie jak przezyc ten tydzien

Lusia
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, oczywiscie ze tak. Ja mam dopiero 8 listopada, ty w piatek wiec czekam na opisanie jak bylo i jakie usg mialas :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Madzia_ 5 dób?! Boże święty... To dopiero jest cierpienie. I szok, że tyle zwlekali, to nienormalne chyba, żeby kobieta musiała tyle cierpieć?! o.O

też byłam w szoku że tyle mnie trzymali, bardzo chciałam rodzić naturalnie, na szczęście wszystko się dobrze zakończyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:23

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną wizytę w poniedziałek i też postanowiłam, że biorę Męża. Na poprzednich nie był bo moja lekarka mówiła, że wezwiemy go na kolejne jak będzie przez brzuch. To moja pierwsza ciąża i zgodzilam się bezrefleksyjnie, ale teraz się zastanawiam, co to w ogóle ma być za podejście.. Jeżeli ją chcę go na wizycie, on jest chory z oczekiwania aż zobaczy Malucha na monitorze i dodatkowo płacimy za wizyty, to nikt mi niczego zabranial nie będzie. Idę na wizytę w bojowym nastroju i ciagne Męża za soba. ;)
    Przy porodzie tez bedzie, ale tak, zeby mieć w zasięgu wzroku raczej mnie od pasa w górę (w miarę możliwości, oczywiście). Myślę, że sama denerwowalabym się za bardzo a On mi daje niesamowity spokój jak jest obok. Będzie więc moim relanium.;)

Mnie od wczoraj pobolewa brzuch, co przypomina bóle miesiaczkowe. Dawno nie miałam tej dolegliwości i się zastanawiam.. pisać o tym ginące czy nie? Jak jej o tym wcześniej mówiłam, twierdziła oczywiście, że rozciąganie więzadeł itp., ale teraz boli jakby bardziej i dłużej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:27

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem od samego początku chodzimy razem na wszystkie USG, powiem wam, że mnie to zupełnie nie krępuje.
    Nie wiem jak teraz będzie, chciałabym przez brzuch bo mój synek bardzo chce z nami pójść. Może chociaż troche tak będzie zeby młody mógł zobaczyc, a najwyzej pozniej sobie poczeka w poczekalni :) Tak strasznie się nastawił, że zobaczy dzidziulka, że chyba innej opcji nie będzie :)

Gratuluję córeczki, też bym chciała :D Warkoczyki robić i sukienki zakładac :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tez mialam takie bole i moj lekarz tez mowil, ze to rozciaganie, nie mialam zadnych plamien ani nic i tak jak dziewczyny mi radzily tutaj bralam nospe. Jedna tabletka mi wystarczala, a teraz juz nie mam tych boli a z malenstwem wszystko dobrze.

A pytacie sie gina zanim wejdziecie, czy od razu razem?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma 4,5roku i jeszcze nie wie że będzie miała rodzeństwo (jest to jej największym marzeniem) ale z uwagi na wcześniejsze niepowodzenia boję się jej powiedzieć i planuję dopiero zrobić jej prezent na 6.12 ;)

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę pierwszego chłopaka. :) Potem może być córka. Jakoś nie wątpię, że będę miała parke. I w mojej rodzinie i Męża (rodzice i rodzeństwo) mają dzieciaczki na zmianę. Przed przeznaczeniem nie ucieknę. ;)

Powodzenia na wizytach!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ