X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia wrote:
    Feeva, nie przesadzaj z cytrusami, bo mogą powodować skurcze. Możliwe, że w pierwszej ciąży dlatego wylądowałam w szpitalu ze skurczami w 10 tygodniu.

A ostatnio ordynator na patologii ciąży ochrzanił moją znajomą, że jej mąż przynosi soki wyciśnięte z cytrusów. Wiec chyba lepiej ograniczać.

Nie no, ja ten sok wyciskałam sobie wczoraj. Nie piję codziennie i nie jem dużo cytrusów wiec spokojnie. Bardziej jabłka i winogrona. A na sok z pomarańczy po prostu mnie naszło :)

Katy widać brzuszek, widać :)

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie już durze brzuszki ;)
    u mnie to jedynie wzdęcia, mam nadzieje że przy bliźniakach pojawi mi się już niedługo.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 mi się pojawił praktycznie z dnia na dzień :) Cierpliwości :)

kotek87 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

A ja mialam dzisiaj ciezka noc, obudzilam sie o 24 i poszlam do toalety ale zrobilo mi sie tak strasznie slabo, ze musialam podeprzec sie sciany, od razu polecialam bo myslalam ze bede wymiotowac, zaczelo mnie tak okropnie mdlic. Bylam sama w domu, wiec juz w ogole bylam przestraszona... masakra, nie spalam do godziny 4, znowu nie moge spac.
    Do tego te zaparcia mnie wykoncza, sliwki, kefiry, blonnik, nawet juz siegnelam po parafine i czopki glicerynowe jednak to wszystko o kant tylka rozbic. Mam dzisiaj jakis kryzysowy dzien, wszystko mnie irytuje i mdlosci mam okropne :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina oczywiście, że każdy powód który wymyślisz będzie zagrożeniem dla dziecka XD W Twojej głowie XD Wiem co mówię, jestem dobra w wymyślaniu :P Gin w czasie usg tak mnie gniecie, że Twoje rzyganko to frajda dla dziecka;)

Za wysokie tętno trochę jest niepokojące ale jeśli przekracza normy nieznacznie, może to być pojedyncza sytuacja. Wybrałabym się na porządne usg genetyczne do poradni badań prenatalnych dla własnego spokoju.

Czy kiwi to też cytrusy? Mam takie parcie na kiwi, że zjem dziś ich tyle, aż mi gębę wypali.

Dziewczyny, jestem po drugim usg genetycznym. Trwało prawie godzinę! Pobrano też krew na pappa i tu zaskoczenie, od razu zostałam umówiona na połówkowe w grudniu.

Usg w poradni potwierdziło poprzednie usg, wszystkie parametry w normie, ale było dużo bardziej skrupulatne, mam aż 5 kartek wydruku oceny ryzyka. Biorąc pod uwagę, że badanie było utrudnione (tyłozgięcie i słabo przepuszczalne powłoki brzuszne), wynik i tak powalający. Nie udało się tylko ocenić pni tętniczych. Dzidzia ma 68,1 mm, nt 1,9, termin porodu 28.04. Zrobiona jest biometria, anatomia, doppler, wywiad, czynniki ryzyka. Chyba nareszcie mogę odetchnąć, mimo, że jeszcze czekamy na pappa (tydzień).

To teraz nawalę się kakałkiem, a co, trzeba to jakoś uczcić, należy nam się :D

Fermina, Mycha666 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze buzia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/938b9c837397.jpg

I widok z góry, dwie rączki, główka i okejka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae7a0e9b67d4.jpg

Fermina, kamciaelcia, Katy, Fatalita, J.S, kelegena, Rillia, Mycha666, Feeva, malwka08 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, super ze wszystko dobrze!
    Ej jest jakis artykul na temat tych cytrusow? Nalogowo pije sok wyciskany z grejpfruta

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    polecam się na przyszłość ;)
    fajny sympatyczny gin no nie? i połozna spoko ;)
    super że wszystko w porządku ;)
    ja teraz chodze do gamety i na nfz. mam dwie karty ciązy ;)

Przesympatyczny! Byłam naprawdę pozytywnie zaskoczona! Mi kartę ciąży założy na kolejnej wizycie.. i też będę miała dwie.. ;)

Ja się zastanawiam nad gametą w ramach badań prenatalnych i chyba tam wlaśnie się finalnie wybiorę. :)

A teraz nadchodzi epokowa chwila, bo wstaję z łóżka w innym celu niż do łazienki po raz pierwszy od wieków ( takie mam przynajmniej wrażenie) i idę pochodzić po ogrodzie z gorącą herbatą w ręku i zwierzakami przy boku. :) Marzenie! Tak tęskniłam za jesienią, kocham tę porę roku..

Hoope! Cudownie! :)Masz rację, takie wiadomości trzeba uczcić. Tylko pod stół nie spadnij. :D
    Kiwi raczej nie jest cytrusem.. ;)
    Śliczny Dzidziuś...

J.S. jest jeden sposób, który jeszcze wypróbowałabym na zaparcia - sok z kiszonej kapusty.. U mnie działa błyskawicznie, dlatego raczej go nie pijam, ale naprawdę skuteczność 100%. Nie wiem czy w Polsce można kupić sam sok.. nie szukałam nigdy, ale w Lidlu jest dobra, naturalna kiszona ( chociaż w plastkiu..).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 11:58

kotek87, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Przesympatyczny! Byłam naprawdę pozytywnie zaskoczona! Mi kartę ciąży założy na kolejnej wizycie.. i też będę miała dwie.. ;)

Ja się zastanawiam nad gametą w ramach badań prenatalnych i chyba tam wlaśnie się finalnie wybiorę. :)

A teraz nadchodzi epokowa chwila, bo wstaję z łóżka w innym celu niż do łazienki po raz pierwszy od wieków ( takie mam przynajmniej wrażenie) i idę pochodzić po ogrodzie z gorącą herbatą w ręku i zwierzakami przy boku. :) Marzenie! Tak tęskniłam za jesienią, kocham tę porę roku..

Hoope! Cudownie! :)Masz rację, takie wiadomości trzeba uczcić. Tylko pod stół nie spadnij. :D
    Kiwi raczej nie jest cytrusem.. ;)
    Śliczny Dzidziuś...

J.S. jest jeden sposób, który jeszcze wypróbowałabym na zaparcia - sok z kiszonej kapusty.. U mnie działa błyskawicznie, dlatego raczej go nie pijam, ale naprawdę skuteczność 100%. Nie wiem czy w Polsce można kupić sam sok.. nie szukałam nigdy, ale w Lidlu jest dobra, naturalna kiszona ( chociaż w plastkiu..).
    oo pomiędzy nami jest tylko 1 dzień różnicy :)
    mi kartę założył tydzień temu w czwartek. myśle ze czeka czy wrócisz do niego z wynikami badań :) bo ja miłam założona jak przyszłam z wynikami ;)

Fermina lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia ma 2,7 cm
    Serduszko pikalo 173x
    Wszystko dobrze wyglada jak na ten czas ciazy
    Za 3 tyg usg prenatalne u tego samego lekarza. 4 dni pozniej w poradni. Co dwie glowy to nie jedna ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c4fa084eefd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 12:33

Hoope, Fermina, J.S, Feeva, malwka08 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jest ten sok z kapusty kiszonej „kacuś” i chyba pojade po niego, a wypije na czczo rano jutro. Kurcze juz mam dosc po prostu...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mierza tyle samo nasze maluszki, moj 2,78 dlatego jestem 3 dni do tylu, tzn mlodszy jest niz na suwaczku

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S a Ty nie masz tylozgiecia? Sorki jeśli już o to pytałam, mam budyń zamiast mózgu.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie pytalas :) Nie, nie mam tylozgiecia, a to ma wplyw na wyproznianie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:24

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kamcia, mierza tyle samo nasze maluszki, moj 2,78 dlatego jestem 3 dni do tylu, tzn mlodszy jest niz na suwaczku

moj teoretycznie o 2 dni starszy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Od kilku dni zaczytuję się w Wasze konwersacje i nieśmiało chciałabym do Was dołączyć.
    Rychło wczas :)

Jestem w 12 tc, ale od 6 tc leżę w łóżku z powodu krwiaka w macicy, więc cały czas drżę o Maleństwo. Na szczęście ostatnia wizyta była dużo bardziej optymistyczna, bo po krwiaku zostały tylko małe ślady, a Dzidzia rośnie. W poniedziałek idę już na usg genetyczne i dla odmiany nadal się stresuję :)

Termin porodu wg OM to 8 maj 2017

malwka08 lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kropka :), ja też od połowy 6tc miałam nałożony reżim łóżkowy. Trochę się od dziś buntuję, bo dwóch na trzech lekarzy powiedziało mi, że mogę chodzić, więc teraz, Matka Buntowniczka, piszę z ogrodu. :) Jeżeli krwiak się ładnie wchłania, nie masz krwawień/plamień a Maluszek dotrwał już tak daleko, to myślę, że to są dobre rokowniczo objawy i na tym się trzeba skupić. Ja sobie wizualizowałam, że tę kosmówkę przyszywam z powrotem ;) a w ogóle wierzę, że mam silne Dziecko i da radę. Pozytywne myślenie podobno działa cuda. :)

J.S - mam nadzieję, że zadziała.

Kotek-jeszcze się na porodowce spotkamy. :D A lekarz sam mi powiedział, że kartę założy jak będą wyniki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 14:18

Fatalita, J.S, Kropka88 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina - lubię za wizualizację i dobrowidztwo :)
    Też się staram bardzo wierzyć w kropka. Wciąż powtarzam, że ono bardzo lubi sobie ze mnie pożartować, zdenerwować i że z niego jajcarz po prostu będzie ;) stąd te krwiaki, zaniki objawów itp. ;)

Witaj Kropka również :)

Kropka88 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczynki z pozytywnych wiadomości! :) Oby tak dalej :)

Kropka witaj, mamy podobny termin porodu, mój na 9maja :)

Jeszcze tydzień i prenatalne <3 Stęskniłam się za widokiem mojego Glutka :)

J.S kupiłam dzisiaj te prażynki bekonowe :D I pączki... I mortadelę (do usmażenia). Eh, te zachcianki :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, no niezle! Ja akurat paczkow w ogole nie lubie, a mieso tak od swieta, ale te prazynki mniam, ja jutro bede konsumowac :D

Znajomi byli u nas z 11 miesiacznym dzieckiem, super, po prostu juz nie moge sie doczekac naszego malenstwa.
    Feeva, ja sie smieje, ze moglabym miec usg w domu zeby ciagle podgladac okruszka, odliczam do kazdej wizyty zeby go podgladnac ;) ja dopiero 8 takze jeszcze kupa czasu.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ