Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wiecie dziś postanowiłam mieć dzień parowania skarpetek bo już ładny kosz mi się zebrał
Zabawa w stylu " znajdź dwa identyczne elementy" , dacie wiarę że to wszystko co zostało bez pary?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc7a1ca1e846.jpg
Co do posiłków to u nas Ula je razem z nami posiłki ale czasem daje jej jakaś przekąskę do rączki np chrupka ,jabłuszko ,herbatnika itp i to nie liczę jako posiłek przed drzemka dostaje flache i na nockattalinna, Katy, J.S lubią tę wiadomość
-
Kamil od niedawna ma 4 posiłki w ciagu dnia xd
U nas jest rano owsianka, pozniej jogurt/kanapka/kaszka z owocem lub bez ostatnio nawet jajecznica mu podeszla, pozniej obiad to zupka albo jakis makaron z sosem warzywnym lub mieskiem tu roznie bardzo, pozniej zazwyczaj jakis owoc lub day up xd
Przez to, ze wiecej je na pewno mniej chce cycka, ale to dobrze bo i tak za miesiąc zaczynam go odstawiac :p
Super dzien dzis u nas, ja sie zle czuje, a narzeczonego boli zab -
Kattalinna najlepsiejszego 😘
Ja manewruję drzemkami w dzień, noc niezmiennie od 21-7 rano. Z pobudkami mniej lub bardziej licznymi na cycanie. Odkąd pamiętam tak jest.
Majowa z jadłospisu który podałaś niemal wszystko jest na słodko. Idź w potrawy "słone" i warzywne. Jajecznica, pasta, ryby, zupy, warzywa w różnej postaci, kasze, ryż, makarony, mięsa. Z dodatkami. Podawaj już Wasze obiady. Już czas.Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasze różne podaje jako dodatek do obiadku, bo jak inaczej, ewentualnie jaglaną z owocem. Gotuje zupki/potrawki, wczoraj zrobiłam: ryba, brokuł, kasza gryczana biała, marchew, kawałek pietruszki, selera i pory. Robię też jarzynowe zupki, z gołębiem, z cielęciną. Warzywa są w obiedzie, ewentualnie jabłko z marchewką, chyba muszę gotować warzywa na drugie śniadanie. Jajecznica na parzę w miarę podeszła, ale nie zje tyle, żeby się najeść, jajko rozpapkane z mlekiem jeszcze zjadła, samego nie chce.
Za jakiś miesiąc zacznę podawać nasze zupy przed przyprawieniem.
Jakieś pomysły na urozmaicenie? -
nick nieaktualnyKatalina niby do roku nie powinno się podawać wywaru na kościach, a ja gotuję zupy na mięsie z kością,więc chce się wstrzymać przynajmniej do 11 mca. Niektórzy dają wcześniej,ja się trzymam pewnych zasad.
Kamcia,super pomysł jak dać dziecku jagody i nie zwariować jeszcze ja musiałabym być bez ubrania, bo jak moja pluje to dookoła.
Padam po dzisiejszym dniu,kręgosłup mnie boli. Cały dzień się wspinała, po mnie,po łóżku,po pchaczu, po bramce i co chwila w coś wyrżnęła. Jak to możliwe,że przez 3 dni dziecko robi aż takie postępy, szok jak się zmieniła od kilku dni.
Pawojoszka ktoś Ci kradnie po jednej skarpetce co pranie.
Tanda lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Z innej beczki. Kamcia (albo inne dziewczyny 🙂 ) prałaś torbę ze skip hopa?
recznie, w wannie, chyba
bo mogłabym wstawic reczne w pralce
nie pamietam wiec obstawiam wersje nr 1
nic sie w torbie nie zmieniło
edit
recznie
pamietam jak zamoczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:13
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Majowa albo jedną skarpetka z każdej pary rozpuszcza się w praniu ,taki myk producentów skarpetek. Ciągle dokupuje ciągle mam coraz więcej a nigdy nie mogę znaleźć pary.
Kamcia słodziak z Patryka ja tak mam z truskawkami ,jak robię makaron z sosem truskawkowym to maluchy do jedzenia rozbieram.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Sela wrote:A właśnie dzisisj patrzyłam w sklepie na mrożone jagody, ale widok poplamionych ubrań wygrał i nie kupiłam... po Kamci fotach chyba kupie hehe, a fotelik dało się domyć?
fotelik ocalał
ale ten daje sie zawsze domycSela lubi tę wiadomość