X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmowa!

U mnie drugi dzień okresu. Jestem opuchnięta i leje się ze mnie jak z dziurawego wiadra...

U nas też udany dzień. W ramach opieki nad dzieckiem wsadziłam do samochodu, obleciałam kilka sklepów i pojechaliśmy do mojej mamy. A tam dwa pieski, kotki i można było wypić ciepłą kawę 😀 w sumie to niedawno wróciliśmy do domu 😊

Nina83, Katy, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami nie zmawiam bo nie mam okresu i nie chcę mieć! Sio!

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do okresówek, dostałam w dzień wizyty u gina. Miałam dostać około 15-16, nie wiem czemu tak wcześnie mam w tym miesiącu. Mnie też nie zalewa,mam raczej normalny, ale dłuższy niż przed ciążą.

Mama32, super że wypad na basen udany :) też musimy w końcu pójść. Gdzie kupiłaś taki ładny strój kąpielowy(Twój)?

Katy, z filmiku pamiętam Twoje piersi i czuprynę Kamilka :D

Czy Wasze dzieci też się budzą po położeniu spać? Moja bardzo często po około godzinie się budzi, nie wiem o co chodzi. W ogóle to ostatnio nie wiem jak ją usypiać na noc, chwile ponosze i się wygina, że chce do łóżeczka, tam polezy i rzuca się,jak zostawię to całkiem się rozbudzi, jak wezmę na ręce to po chwili się wygina i tak kilka razy wkładam wyjmuję. Jak ją zaczełam bujać w łóżeczku to nie uśnie, nie wiem co robić żeby było dobrze. Ogólnie nocki u nas dobre, budzi się na jedzenie 1-2, czasami przebudzi się i piszczy, a po chwili sama zasypia.

Katy, Mama32 lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jeszcze niedawno moja miała taki okres, że się budziła tak jak piszesz - godzinę po zaśnięciu. Tak jakby drzemkę sobie zrobiła. Trwało to niecały miesiąc, zbiegło się w czasie z ząbkowaniem, katarem i skokiem, jak te trzy minęły to przeszło. Nie wiem co było przyczyną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 22:07

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niebolesną niagarę okresową od poczatku, tyle ze trwa okolo 3 dni, a potem tylko plamienie.

Katy kiedy slub?

Dzis moj maly oficjalnie zaczal chodzic :) Chwale sie ;p
    Miesiac temu zaczal sie puszczac, robil kroczek, potem dwa, ostatnio trzy, cztery, a dzis juz non stop na nogach, oczywiscie chwieje sie i upada, ale cwiczy zawziecie. A wyglada to nieziemsko, taki maly zombi ;)

jangwa_maua, Tanda, pawojoszka, Berbecia, Cola87, Sela, kamciaelcia, Katy, J.S, kattalinna, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gratulacje dla Henia :) ciekawe kiedy mój ruszy. Narazie mam wrażenie że boi się puścić. J.S. i ja trzymam kciuki za Waszą nockę ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Edwarda jakie postępy ;-) super

Heh to chyba jednak zmowa okresowa nastała... Hoope oby Cie nie dopadła :P

Majowa mój Leo od miesiąca tak się budził po 2h, ciężko było go ogarnąć, bo się darł i tylko cyc dawał radę. Ale dzisiaj jak zasnął o 20 tak jeszcze śpi!!!! Budzi się co chwilę, coś kwięka ale zasypia.
    Co do wyginania na rękach to u nas to samo. Sama nie wiem co chce, jak kładę do łóżka to zaczyna się płacz o kręcenie, jak biorę na ręce to się wygina...ręce opadają.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po co się chwaliłam...Właśnie się budzi i ryk

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesiku, Urszulko
    Sto latek dla was🌷🌻

Hoope, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Sto lat dla Patryka i dla prezesa u niego to już nie miesiące a dni do roczku . Nie dociera to jeszcze do mnie że nasze maluchy już prawie rok mają.

Hoope, kamciaelcia, Nina83 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla jubilatów!

Hoope, solidaryzuję się z Tobą, ja bezokresowa też 😊 chociaż nie do końca bo niby jeden miałam 7 miesięcy temu. Podobno tak też może być. Ale jak przyjdzie kolejny to po tym co widziałam na USG - będzie niagara, endometrium grube jak pierzyna.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Wszystkiego nalepszego dla Prezesa, Patryczka i Uli ;) To juz prawie nie niemowleta, a duze dzieciaki :* Poprosze o zdjecia :p

Edwarda, gratulacje dla Henia :* Wstępnie slub w sierpniu, ale daty jeszcze dokładnie nie mamy. Nie bedzie to huczna impreza wiec powinnismy zdazyc ze wszystkim ;)

Problem mam troche jak to bedzie z Kamilem wtedy, wiem, ze bedzie juz troche starszy, ale jednak chyba bedzie mnie jeszcze potrzebowal i nie wiem jak to rozwiazac...Oczywiscie tesciowa sie zadeklarowała, ze sie bedzie nim zajmowac, a ja nie specjalnie tego chce, z drugiej strony ja najczesciej widzi...Nie wiem sama :/

Dzisiaj mamy rehabilitacje, oby bylo bez placzu...

Hoope, kamciaelcia, edwarda20, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Henia!

Od wczoraj mamy pchacza z vtecha. Rety, jak mnie ta baba wkurza! Rozumiem Patk i jej awersję do huli kuli.

edwarda20 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Uli, Patryczka i Prezesa :) pokażcie solenizantów :D u nas noc średnia, w nocy szybko trafił do nas, pojekiwał i popłakiwał, jak już było coraz gorzej to podałam p/bólowe i spał. On ostatnio co drugi, trzeci dzień dostaje coś p/bólowego :( ale co mam zrobić jak tak go boli i płacze :( dzień też się średni zapowiada no ale zobaczymy... katy powodzenia na rehabilitacji!

Hoope, kamciaelcia, pawojoszka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaa
    zdjecie
    moze wam sie udaje zrobic XD ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesiku, Patryczku i Ulciu, wszystkiego Naj! 😍❤️

U nas noc tez slaba :/

kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10miesięcy
    Waga bez zmian- 9,74
    Wzrost hmmmmm przyjmijmy najniższa wartość(choć dominanta duzo wieksza) 80cm!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:21

Katy, Cola87, Hoope, Nina83, J.S, Berbecia, Feeva, edwarda20, MajowaMamusia, kattalinna, Nynka, amygdala, Kwiatkowa24, pawojoszka, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Wszystkim solenizantom wszystkiego co najjjlepszeb💐😘 przede wszystkim zdrówka! Moja Zosinka też dziś kończy 10m, kiedy to zleciało 🤔?
    A co do okresu..ja mam dostać za dwa dni, od tygodnia czuję się fatalnie 😖
    Pierwszy okres dostałam tydzień po połogu! 😭 I karmiłam piersią

kamciaelcia, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia Patryś cudny! Będzie wysoki przystojniak :D fajnie z Piotrusiem wyglądają razem :) ale jest różnica jeszcze duża w wielkości między takimi dziecmi! 2.5 latek się taki duży wydaje :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak dużo solenizantów dziś :) dla Zosienki również wszystkiego naj :)

Nina83 lubi tę wiadomość

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ