Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No to brak pokoju trochę komplikuje sprawę.
Co do opiekunki to masz jakąś z polecenia? Do której Kamil też mógłby się przyzwyczaić?
Ja ogólnie nie widzę już różnicy w długości trwania wesela. Po prostu dziecko musi iść spać w domu, bez względu na to o której impreza się skończy. Myślę że jeśli będzie usypial nadal tylko przy cycku to możesz się wyrwać na jakiś czas ululać go do snu. A później zostawić już śpiącego pod opieką opiekunki/teściowej. I w razie W być pod telefonem.
A może się okaże że Kamil pełen wrażeń po całym dniu da się utulic komuś innemu? 😊 -
Wowka jak Skrzacik pięknie chodzi! Ja po filmikach nie widziałam nic z tymi stópkami. Kattalina aż mi się zachciało tej fasolki i tego fasoloholika też bym wyprzutulała, czaruje ten Patryś tymi oczkami czaruje 😍
Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Cola nie ma sprawy. Też wolę cieplejszą porę.
Moje dziecię jadło prażone. Tak się Darła że musiałam jej dać. Prawie je wszystko to co my tylko mniej przyprawiam, a kto chce to doprawia sobie na talerzu.
Skrzacik super chodzi.
Patryczek słodki w jednej i drugiej odsłonie.
Ja też się pochwalę od prawie tygodnia nie musze lulać do spania na rękach. Czasem sama uśnie a czasem starczy ze się przytuli do mnie i do kocyka i zasypia.
Idę wydawać pieniądze czyt. Zakupić i zapłacić polisę OC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:44
Wowka, Katy, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbecia, super, że Mała tak ładnie zasypia u nas na noc już 2 razy bez noszenia się odbyło, ale w nocy poszła kuupa i była tak rozbudzona, że nie miałam siły na łóżeczkowe usypianie i wzięłam na ręce.
Katy, myślę, że czy to 22, czy 00 to tak jak pisze Wowka nie robi różnicy i trzeba znaleźć kogoś zaufanego do opieki i pomyśleć nad oduczaniem usypiania przy cycu do sierpnia kilka miesięcy, może mu się dużo pozmieniać.
Moja rada- nie licz na swoją teściową. Nieraz pisałaś, że dała czadu jak miała się zająć dzieckiem, pomyśl, że upije się na weselu, a Ty zostaniesz bez opiekuni. Po co się denerwować, to ma być Wasz dzień i dodatkowy stres niepotrzebny.
Skrzacie nie szalejKaty lubi tę wiadomość
-
Do garnka daje smalec ziemniaki pokrojone w plasterki, cebulę, marchewkę,boczek kiełbasę przykrywamy warstwę ziemniaków wszystko sola i pieprzem aha koperek daje i duszę to na gazie a w lecie na ogniu na polu. Nie wiem jak to się nazuważnie w innych rejonach.
-
Nie jadlam nigdy takiego dania :p
Teściowa na slubie brata narzeczonego trzymała fason wiec mysle, ze u nas tez by nic nie odwalila, ale po prostu nie chce zeby ona sie nim zajmowala :p Mam nadzieje, ze znajdziemy kogos dobrego...
Kamil w sumie zasypia na rekach, ale jak po odlozeniu nie dostanie cyca to jest ryk... -
nick nieaktualny
-
Feeva bardzo dziękuję, teraz się lepiej klei 😄 Trzymam za Was kciuki! Wniosek pisze profesjonalista?
Kamcia co za widoki, synowie Ci dorastają? Zwalniają miejsce na kolejną dzidzię 😛😄kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
U nas się mówi kociołek bo piecze się w kociołku nad ogniskiem (choć zdarzyło mi się kiedyś w garnku), ale spotkałam się jeszcze z nazwą pieczonki/pieczonka - my robimy z kapustą, jak Cola - najpierw kociołek wykłada się zewnętrznymi liśćmi a do środka wrzuca zawartość z poszatkowanym środkiem kapustyMatylda