Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez sie do konca nie podobalo co ta pediatra mowila, ale pomyslalam, ze ma troche racji bo Kamil do pewnego momentu naprawde sporo czasu spędzal na rekach. Z drugiej strony co mialam zrobic jak tylko go odlozylam, a on w ryk i nie dalo sie go uspokoic nie na rekach:/ Szwagierka mi pisala, ze i z pol rocznymi dziecmi chodza do psychologa i sobie chwala podobno..Co do jego strachliwosci to z drugiej strony co sie mu dziwic jak jakies obce babsko go bierze na rece i wywija nim we wszystkie strony, on wyciaga do mnie raczki, a ja go nie moge wziac...Chociaz jego histeria byla naprawde "spektakularna", ale chyba zrozumiala..Jakos przy zwykłym badaniu u pediatry nie ma problemu bo go lekarz prawie nie dotyka, moze faktycznie jest jakis ciut nadwrazliwy, ale wszystko moze minąć z wiekiem, taka mam nadzieje....
Eva85, nie jestesmy pod opieka takiej poradni, w sumie Kamil jako wczesniak jest traktowany glownie przy szczepieniu i niektórzy lekarze na to zwracaja uwage..A na jakim etapie rozwoju jest Twoja coreczka? -
Katy, ja bym zmieniła pediatrę nie pod względem ze każe wam iść do psychologa tylko ze nie bierze pod uwagę ze Kamil jest wcześniakiem i powinna was poprowadzić, coś polecić. Po drugie czy robiliście mu usg przezciemiaczkowe? U wczesniakow takie się robi. Po trzecie co do ćwiczeń, Twój narzeczony potrafi robić te ćwiczenia? Jeśli tak m, to Ty wychodzisz z pokoju a obni ćwiczą, zupełnie inaczej ćwiczy się z tata niż z mama
-
Katy myślałam że jesteście pod opieką poradni neonatologicznej. Coraz gorzej się robi w służbie zdrowia.
Mój syn nie raczkował.
A powiedz Kamilek ma duży kontakt z ludźmi?
Bo jeżeli mały to dlatego może się boi innych,bo nie jest przyzwyczajony,cały czas pewnie przebywa z tobą i tatą.
Moja Milena boi się i płacze gdy widzi dziadków i innych czlonków rodziny z którymi ma bardzo mały kontakt.
Wszystko będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:59
-
To nie nie byla nasza pediatra tylko ta z osrodka rehabilitacyjnego wiec ogolnie widziala Kamila po raz pierwszy :p Mial robione usg przezciemiaczkowego, ale w kierunku cysty, ktora mial po urodzeniu. Narzeczony byl z nami podczas wizyty wiec chyba cos zapamiętał:p
Kontakt z ludzmi ma dosyc slaby wiec to pewnie tez ma znaczenie... -
Każdy zna jakieś dziecko, które nie raczkowało.
I to, że dziecko boi się obcych też jest w tym wieku normalne.
Usocjalizowany Skrzat też nie wita wszystkich gości z uśmiechem i pieśnią na ustach. Z niektórymi trzyma dystans. Na jednego wujka reagował rykiem, jak tylko na niego spojrzał.
Sela, nie mam fb. Pokaż jakiś zrzut, czy coś, bo teraz jestem ciekawa 🙂
White, czyli nawet nie trzydniowka? Dobrze, że temperatura już w porządku i imprezka się odbędzie ☺ -
Nie, na szczęście nie. Chociaż może by przeszła i byłoby już z głowy? już drugi raz tak, że temperatura przez 24h, a później nic. Za pierwszym razem mąż się rozłożył w międzyczasie, a teraz znajomi, którzy byli u nas na weekend mi pisali, że obydwoje chorzy i ich córę coś zaczyna brać. Także ktoś tu komuś coś sprzedał nic to, ważne, że szybko przeszło
-
Cola, a jak u Was sytuacja?
Kattalinna, a Ty gdzie? Pijesz kawę bez nas? 😉
White, czyli może coś złapała (jak ma Twoja córka na imię? Chyba nie padło tu u nas 😉) i po prostu organizm zwalczył. Jak tak, to jeszcze lepiej 😁
Nie ogarniam tych nadchodzących roczków 😱 czy z ukończeniem roku kończy się wiek niemowlęcy? -
Kąty mojej siostry córka też miała problem z tym że ona właśnie chodzi co tydzień na rehabilitację. U niej akurat był problem ze miała lęk jakiś i pomogło jej ćwiczenie w łóżku rodziców na miękkim materacu. A jest w wielu Kamila i dopiero jakoś niedawno usiadła.
A mj tak bardzo nudzi się z dzieckiem że uszylam ciuszek dla młodego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef71749e1ecd.jpgKaty, kamciaelcia, Patk, Sela, Berbecia, MajowaMamusia, kattalinna, D_basiula, jangwa_maua lubią tę wiadomość
-
Wowka wrote:White, czyli może coś złapała (jak ma Twoja córka na imię? Chyba nie padło tu u nas 😉) i po prostu organizm zwalczył. Jak tak, to jeszcze lepiej 😁
No tak, bo Mała na potrzeby forum została Małą, tudzież coraz częściej Młodą (w końcu wiek zobowiązuje ). A na imię ma IdaWowka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Katy a w ktorym tygodniu kamil sie urodzil? Nas traktuja jako wczesniaka pod kazdym wzgledem z wyjatkiem szczepien. Szczepienia idziemy wedlug wieku kalendarzowego.
Zuzia rozwija sie bardzo dobrze jedyny problem to to ze nie sylabizuje tzn nie ma u nas mama tatata bababa itp alemamy sie tym nie martwic. Ruchowo jest super zuzia raczkuje siedzi I jest na etapie stania bez podparcia z roznymi efektami.
Nie masz co sie martwic Kamil nadrobi wszystko on nie siadal bo nie mial takiej potrzeby wiec nie kombinowal a teraz jak mu pokazujesz jak ma usiasc to zaraz zacznie siedziec -
W 36 tzn. my idziemy normalnie ze szczepieniami, ale tymi 5w1.. No to bardzo ladnie sie rozwija No wlasnie niby siada, ale trzeba mu pomoc przyjac ta pozycje czworacza...Raczkowanie podobno wbrew pozorom jest bardzo wazne, a on teraz zamiast cwiczyc to to chce ciagle siadac..A wg lekarza ten kregoslup jego nie jest jeszcze do konca gotowy bo nie siada calkiem wyprostowany
Takze nie siedzial zle, siada tez teraz zle...Juz mi sie powoli metlik w glowie robi Ciekawe co jeszcze ustali ten neurolog, moze faktycznie dobrze byloby jeszcze zrobić to usg.. -
Patryk najpierw usiadł potem raczkował
a jeszcze pierwsze było wstawanie
raczkowanie jest ważne
ale bez przesady-sa dzieci nigdy nie raczkujące, ale siadające, przemieszczajace się-tak
a jeśli Kamil ma ciemiączko (u nas juz nie wyczuwam) to usg jest możliwe
jednak po co doszukiwać się problemu jesli wczesniej nikt go nie widział?
zwłaszcza mam na mysli te pediatre-najgorszze są "przypadki" bez przyczyny
z drugiej strony wiemy też, że Kamil jest noszony duzo, jęsli katy masz taki sposób wychowania, to powinno sie uszanować, ale nakierowac
katy
w książeczce wczesniactwo wpisane?
ja z wrzesniówek juz kojarze inne prowadzenie dzieci wczesniaczych oraz urodzonych w terminie ale o cechach wczesniaczych
u was jakby bez opieki
stad pyatm co napisane na wypisie z neonatologii czy w książeczce zdrowia -
Katy teraz sobie przypomniałam że jak znajomym się urodził wcześniak to na rehabilitację mieli skierowanie z samego faktu że się wcześniej urodził. Dziwne że Was nikt nie skierował...a poza tym nie rozumiem stwierdzenia lekarki że jest strachliwy. Ja dałam wczoraj Adasia na ręce koleżance której kiedyś tam już widział ale dawno to od razu w ryk. To chyba normalne w tym wieku. Wowka dzięki że pytasz. Adaś ma taki lekki stan podgorączkowy, takie 36.8-37.4 i właśnie ten termometr to pokazuje też różnie.. chyba kupię taki do ucha. Ma mocno przekrwione i opuchnięte dziasełka więc mam nadzieję że to tylko zeby. Mama wysyła mnie do lekarza z nim ale ja jej tłumaczę że chyba jeszcze bez sensu jak mu nic nie jest prócz stanu podgorączkowego i że wolę poobserwować jeszcze...za to męża całkiem rozłożyło, kazałam mu siedziec w pokoju gościnnym i nie wychodzić. Masakra 😨 ale my tu mamy zdolne dziewczyny, takie cudeńka robić. Sela, Asix super że macie taki talent! Zazdroszczę!
Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty myślę, że dziewczyny wszystko napisały...to roczne dziecko ma prawo nie lubic obcych jak zna głównie rodziców....
A co do raczkowania mi fizjo powiedziala, że dzieci chodzace racxkuja w trakcie zabawy, i to sie liczy jako raczkowanie nawet jesli jest w wieku dwóch lat.
White pierwszy roczek?😳
Myślałam, że to Kamil pierwszy świętuje🙂
Kiedy ja sie pytam kiedy to zlecialo.... -
Kamcia, hipp 3 w lidlu te 900 gram wchodzi za 16.99, a cenowka jest ze kosztuje 40 zl
Zrobilam zapas juz, wykupilam akurat 5 opakowan bo tyle bylo
Chyba jakas pomylka jest w cenowce ze tak wchodziWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 10:56
kamciaelcia lubi tę wiadomość