X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie do konca nie podobalo co ta pediatra mowila, ale pomyslalam, ze ma troche racji bo Kamil do pewnego momentu naprawde sporo czasu spędzal na rekach. Z drugiej strony co mialam zrobic jak tylko go odlozylam, a on w ryk i nie dalo sie go uspokoic nie na rekach:/ Szwagierka mi pisala, ze i z pol rocznymi dziecmi chodza do psychologa i sobie chwala podobno..Co do jego strachliwosci to z drugiej strony co sie mu dziwic jak jakies obce babsko go bierze na rece i wywija nim we wszystkie strony, on wyciaga do mnie raczki, a ja go nie moge wziac...Chociaz jego histeria byla naprawde "spektakularna", ale chyba zrozumiala..Jakos przy zwykłym badaniu u pediatry nie ma problemu bo go lekarz prawie nie dotyka, moze faktycznie jest jakis ciut nadwrazliwy, ale wszystko moze minąć z wiekiem, taka mam nadzieje....

Eva85, nie jestesmy pod opieka takiej poradni, w sumie Kamil jako wczesniak jest traktowany glownie przy szczepieniu i niektórzy lekarze na to zwracaja uwage..A na jakim etapie rozwoju jest Twoja coreczka? :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja bym zmieniła pediatrę nie pod względem ze każe wam iść do psychologa tylko ze nie bierze pod uwagę ze Kamil jest wcześniakiem i powinna was poprowadzić, coś polecić. Po drugie czy robiliście mu usg przezciemiaczkowe? U wczesniakow takie się robi. Po trzecie co do ćwiczeń, Twój narzeczony potrafi robić te ćwiczenia? Jeśli tak m, to Ty wychodzisz z pokoju a obni ćwiczą, zupełnie inaczej ćwiczy się z tata niż z mama

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy myślałam że jesteście pod opieką poradni neonatologicznej. Coraz gorzej się robi w służbie zdrowia.

Mój syn nie raczkował.

A powiedz Kamilek ma duży kontakt z ludźmi?
    Bo jeżeli mały to dlatego może się boi innych,bo nie jest przyzwyczajony,cały czas pewnie przebywa z tobą i tatą.

Moja Milena boi się i płacze gdy widzi dziadków i innych czlonków rodziny z którymi ma bardzo mały kontakt.

Wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 07:59

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie nie byla nasza pediatra tylko ta z osrodka rehabilitacyjnego wiec ogolnie widziala Kamila po raz pierwszy :p Mial robione usg przezciemiaczkowego, ale w kierunku cysty, ktora mial po urodzeniu. Narzeczony byl z nami podczas wizyty wiec chyba cos zapamiętał:p

Kontakt z ludzmi ma dosyc slaby wiec to pewnie tez ma znaczenie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia. U nas już 36.6 więc dziś pełną parą ruszamy z przygotowaniami. Roczek już pojutrze 😱😱😱

Sela przepiękne rzeczy. Uwielbiam handmade wszelkiego rodzaju :)

Sela lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy zna jakieś dziecko, które nie raczkowało.

I to, że dziecko boi się obcych też jest w tym wieku normalne.

Usocjalizowany Skrzat też nie wita wszystkich gości z uśmiechem i pieśnią na ustach. Z niektórymi trzyma dystans. Na jednego wujka reagował rykiem, jak tylko na niego spojrzał.

Sela, nie mam fb. Pokaż jakiś zrzut, czy coś, bo teraz jestem ciekawa 🙂

White, czyli nawet nie trzydniowka? Dobrze, że temperatura już w porządku i imprezka się odbędzie ☺

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png

Wysłany: 28 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na szczęście nie. Chociaż może by przeszła i byłoby już z głowy? :P już drugi raz tak, że temperatura przez 24h, a później nic. Za pierwszym razem mąż się rozłożył w międzyczasie, a teraz znajomi, którzy byli u nas na weekend mi pisali, że obydwoje chorzy i ich córę coś zaczyna brać. Także ktoś tu komuś coś sprzedał ;) nic to, ważne, że szybko przeszło :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, a jak u Was sytuacja?

Kattalinna, a Ty gdzie? Pijesz kawę bez nas? 😉

White, czyli może coś złapała (jak ma Twoja córka na imię? Chyba nie padło tu u nas 😉) i po prostu organizm zwalczył. Jak tak, to jeszcze lepiej 😁

Nie ogarniam tych nadchodzących roczków 😱 czy z ukończeniem roku kończy się wiek niemowlęcy?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąty mojej siostry córka też miała problem z tym że ona właśnie chodzi co tydzień na rehabilitację. U niej akurat był problem ze miała lęk jakiś i pomogło jej ćwiczenie w łóżku rodziców na miękkim materacu. A jest w wielu Kamila i dopiero jakoś niedawno usiadła.

A mj tak bardzo nudzi się z dzieckiem że uszylam ciuszek dla młodego
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef71749e1ecd.jpg

Katy, kamciaelcia, Patk, Sela, Berbecia, MajowaMamusia, kattalinna, D_basiula, jangwa_maua lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png

Wysłany: 28 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    White, czyli może coś złapała (jak ma Twoja córka na imię? Chyba nie padło tu u nas 😉) i po prostu organizm zwalczył. Jak tak, to jeszcze lepiej 😁

No tak, bo Mała na potrzeby forum została Małą, tudzież coraz częściej Młodą (w końcu wiek zobowiązuje XD). A na imię ma Ida :)

Wowka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, ładne imię. Jak od Musierowiczowej 😁

White Innocent, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a w ktorym tygodniu kamil sie urodzil? Nas traktuja jako wczesniaka pod kazdym wzgledem z wyjatkiem szczepien. Szczepienia idziemy wedlug wieku kalendarzowego.
    Zuzia rozwija sie bardzo dobrze jedyny problem to to ze nie sylabizuje tzn nie ma u nas mama tatata bababa itp alemamy sie tym nie martwic. Ruchowo jest super zuzia raczkuje siedzi I jest na etapie stania bez podparcia z roznymi efektami.
    Nie masz co sie martwic Kamil nadrobi wszystko on nie siadal bo nie mial takiej potrzeby wiec nie kombinowal a teraz jak mu pokazujesz jak ma usiasc to zaraz zacznie siedziec

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 36 ;) tzn. my idziemy normalnie ze szczepieniami, ale tymi 5w1.. No to bardzo ladnie sie rozwija :) No wlasnie niby siada, ale trzeba mu pomoc przyjac ta pozycje czworacza...Raczkowanie podobno wbrew pozorom jest bardzo wazne, a on teraz zamiast cwiczyc to to chce ciagle siadac..A wg lekarza ten kregoslup jego nie jest jeszcze do konca gotowy bo nie siada calkiem wyprostowany :(

Takze nie siedzial zle, siada tez teraz zle...Juz mi sie powoli metlik w glowie robi :/ Ciekawe co jeszcze ustali ten neurolog, moze faktycznie dobrze byloby jeszcze zrobić to usg..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk najpierw usiadł potem raczkował
    a jeszcze pierwsze było wstawanie
    raczkowanie jest ważne
    ale bez przesady-sa dzieci nigdy nie raczkujące, ale siadające, przemieszczajace się-tak
    a jeśli Kamil ma ciemiączko (u nas juz nie wyczuwam) to usg jest możliwe
    jednak po co doszukiwać się problemu jesli wczesniej nikt go nie widział?
    zwłaszcza mam na mysli te pediatre-najgorszze są "przypadki" bez przyczyny ;)
    z drugiej strony wiemy też, że Kamil jest noszony duzo, jęsli katy masz taki sposób wychowania, to powinno sie uszanować, ale nakierowac
    katy
    w książeczce wczesniactwo wpisane?
    ja z wrzesniówek juz kojarze inne prowadzenie dzieci wczesniaczych oraz urodzonych w terminie ale o cechach wczesniaczych
    u was jakby bez opieki
    stad pyatm co napisane na wypisie z neonatologii czy w książeczce zdrowia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy teraz sobie przypomniałam że jak znajomym się urodził wcześniak to na rehabilitację mieli skierowanie z samego faktu że się wcześniej urodził. Dziwne że Was nikt nie skierował...a poza tym nie rozumiem stwierdzenia lekarki że jest strachliwy. Ja dałam wczoraj Adasia na ręce koleżance której kiedyś tam już widział ale dawno to od razu w ryk. To chyba normalne w tym wieku. Wowka dzięki że pytasz. Adaś ma taki lekki stan podgorączkowy, takie 36.8-37.4 i właśnie ten termometr to pokazuje też różnie.. chyba kupię taki do ucha. Ma mocno przekrwione i opuchnięte dziasełka więc mam nadzieję że to tylko zeby. Mama wysyła mnie do lekarza z nim ale ja jej tłumaczę że chyba jeszcze bez sensu jak mu nic nie jest prócz stanu podgorączkowego i że wolę poobserwować jeszcze...za to męża całkiem rozłożyło, kazałam mu siedziec w pokoju gościnnym i nie wychodzić. Masakra 😨 ale my tu mamy zdolne dziewczyny, takie cudeńka robić. Sela, Asix super że macie taki talent! Zazdroszczę!

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy myślę, że dziewczyny wszystko napisały...to roczne dziecko ma prawo nie lubic obcych jak zna głównie rodziców....

A co do raczkowania mi fizjo powiedziala, że dzieci chodzace racxkuja w trakcie zabawy, i to sie liczy jako raczkowanie nawet jesli jest w wieku dwóch lat.

White pierwszy roczek?😳
    Myślałam, że to Kamil pierwszy świętuje🙂

Kiedy ja sie pytam kiedy to zlecialo....

• Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez szczepienia 5w1. I rowniez wydaje mi sie tak jak diewczyny pisza iz roczne dziecko jest na tyle rozumne ze moze sie bac ludzi ktorych nie zna w szczegolnosci iz ta pani doktor robila cos co bylo dla kamila nowoscia w sensie sposob badania

3i498ribh1nhdhf5.png

Wysłany: 28 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka z majówek to tak, pierwszy Kamcio Katy, ja tu tylko gościnnie się wcinam czasami w rozmowę. Lubię Was czytać po prostu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 10:53

Nynka lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, hipp 3 w lidlu te 900 gram wchodzi za 16.99, a cenowka jest ze kosztuje 40 zl
    Zrobilam zapas juz, wykupilam akurat 5 opakowan bo tyle bylo

Chyba jakas pomylka jest w cenowce ze tak wchodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 10:56

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    My dziś sami a więc do lidla nie dotre

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2216 2217 2218 2219 2220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ