X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W opiece dają zasiłek pielegnacyjny w wysokości 153zl ale to dla dziecka z orzeczeniem o niepełnosprawności

m.agnes.z lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze miała więcej. Opinię o niepełnosprawności miała tymczasową, na chyba rok (niepełnosprawność wynikająca ze wcześniactwa, jeżdżenie po lekarzach itp.)

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa idzie od grudnia do zlobka. Dzisiaj ma zapisalismy.

Nie da mi napisac więcej, No nie da😂

kamciaelcia, Sela, Katy lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, no babka kolo 60stki na oko, ale raczej wizyta trwala dosc dlugo, dluzej niz ostatnio na pewno..Czytalam na krakowskich mamach (taka grupa na fb) opinie o tym ośrodku to jedna babka pisala, ze tam ze wszystkich dzieci robia niedorozwiniete...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Ja nic innego nie dostałam niż to153zl ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jestem. Bez kawy... Menda ma drzemkę (!!! o tej porze... !!!) to w końcu nadrobiłam.

Eva, witaj, dobrze że się ujawniłaś 😊 reszta czytających incognito niech bierze z Ciebie przykład 😉

Sela, fejsbuk mi powiedział, że mam się wypchać i mi nie pokaże co tam masz bo nie zasługuję. Albo coś podobnego 😉 co mam wpisać w wyszukiwarkę?

Katy, widzę, że napadły Cię mega wyrzuty i wątpliwości. Otrząśnij się i idź do przodu. Rozpatrywanie tego co było nic nie da. Robiłaś co uważałaś za najlepsze dla swojego dziecka. Nie Ty jedna. Idę o zakład, że jest cała masa dzieci noszonych bardziej, więcej, częściej i co tam jeszcze, z jeszcze bardziej pobłażliwiającymi rodzicami (?!?) a śmigają jak małe torpedy. I inne co na rękach od święta a leżą jak kłody. Do pierwszego trymestru rozwój następuje wg schematu i wszystkie w danym momencie mają tak samo. Potem się do głosu dopychają cechy osobnicze. Kamil jest jedyny i wyjątkowy, ma swój własny rytm, wynikający z charakteru. Pracujcie z nim a będzie dobrze. Bożenka najpierw siedziała, potem siadała. Do tej pory mam czasem schiza, że plecy mało proste i zepsułam dziecko. A to wtedy gdy sobie coś np. na podłodze ogląda. No robi okrągłe plecy bo inaczej się nie da. Inna sprawa, że widzę faktycznie, że coraz ładniejsze te plecki gdy siedzi czy stoi. Ćwiczy i to samo się wzmacnia. Także głowa do góry 😊 Do neurologa idź dla spokoju i ewentualnego pokierowania.

I nie wiem już co jeszcze. Zdrowia dla chorujących! Cola, ja bym nie szła z samą gorączką, szczególnie, że nie jest wysoka.

Katy, Sela, Cola87 lubią tę wiadomość

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, chyba jakbys z linku podala, to moglyby wejsc bez konta.

Kamcia, szkoda, mi sie wydaje ze to po prostu byl jakis blad bo cdnowka byla wyrazna, ze kosztuje 39,99 - 900 gram, a i tak mi ske w sumie oplacalo, wiec mowie a wezme ale upewnie sie, ze tyle kosztuje. Kasjerka wymamrotala ze 16,99, ja szok o.O mowie ile, a ona ze tyle kasa pokazuje, to dawaj od razu zawrocilam i wzielam wszystkie opakowania. W sumie zostalo mi jeszcze jedno 450 g saszetka, nowe mleko 600 gram i mam juz 3, ale chyba bede musiala jeszcze dokupic 2 bo wydaje mi sie, ze bedzie za malo.

U nas 8 zebow i dalej czekamy

Na 11 miesiecy syn postanowil stac przez prawie pol minuty bez trzymania i zaczal tak popierdzielac z pchaczem zd nie moge za nim nadazyc doslownie

Skrzaciku - sto lat ❤️ Ciocia J.S prosi o fotke ❤️

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina na fejsie wystarczy wpisać śliwkowe szydełko, ale właśnie nie wiem czemu jak wpisuje w google to mi nie chce wyszukać, nie mam żadnych blokad z czego sprawdzałam i chyba muszę do nich napisać czemu to tak się dzieje (oby się udało)

J.S jak to z linku?? Eh chyba zbyt zielona jestem hehe skopiowałam adres strony, który mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 19:46

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie Igorek już 11 miesięcy! I Skrzacik! Wszystkiego naj naj. Ja jestem już wykończona dziś, mąż chory to mi nie pomoże przy młodym. Ale pojechał do sklepu i przywiózł mi tulipany. I mówi żebym smutna nie była. No i serce mi zmiękło od razu...❤️

J.S, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, to Ty dziergasz te cuda? Obczaiłam :)

Kamcia, już wiem czemu ona dostała więcej, bo jak miała orzeczenie o niepełnosprawności to się załapała na 500+ (bo wtedy dochód wyższy/os.)

Katy, tak jak piszę Katalina, nie ma co się martwić tym co było. Lekarze konowały, bo moim zadaniem na pierwszej wizycie pediatra powinien powiedzieć gdzie warto pójśc, jakie badania zrobić itp. Teraz to trzeba być lekarzem jak się idzie do lekarza, tak jak moja ciotka XD idzie do lekarza, mówi co jej dolega i co ma jej na to przepisać XD potem obrażona, że lekarz ją opieprzył.

Najlepszego dla Igorka i Skrzata, ostatni raz świętujecie przed roczkiem, wow jak ten czas leci.

J.S, Katy, Wowka, Sela lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/%C5%9Aliwkowe-szyde%C5%82ko-419532015275010/

Sproboj czy wchodzi
    W sensie ktos kto nie ma fejsa, ja mam wiec moze dlatego sie laduje
    Jak chcesz zebym usunela link to zrobie edita 😊

Tak w ogole - sliczne cudenka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 20:08

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam te śliczne cudeńka <3

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci zasnely przed 20
    SAME 😍😍
    Nawet posprzatalam
    I mam czas dla siebie
    Ach ach

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dopiero się przypominaja!!!
    Sto lat dla Igorka i Skrzacika!!

J.S, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela piękne 😉

Sela lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ale slicznosci 😍 Masz talent ;)

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy bo juz naprawde zaczelam myslec, ze krzywde mu zrobilam...

Igorku i Skrzaciku wszystkiego najlepszego 😘😘

Kamil dzisiaj mial drzemke 3h, a druga 30min, terax tatus sie meczy i go usypia 😂

J.S, Wowka, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela piękne to😍 naprawdę masz talent!

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa mama nie wiem jak się wstawia zdjęcia
    Katy nie martw się Kamil troszkę pocwiczy i napewno dorówna innym. A raczkowanie jest ważne dla rozwoju dziecka ale nie jest niezbędne. Poza tym może zacząć siedzieć a później raczkowac.
    Sala śliczne
    Najlepszego dla swietujacych

Wowka lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igorku, Skrzaciku, najlepszego! 😘
    Ciotka katalina przez 11 miesięcy się zagapuje, że 28 nadchodzi... A suwaczek JS nie pomaga 😉

Gratki Igorek za stanie 😊 Bożenka dziś też bardzo długo stała. Może jeszcze nie pół minuty ale prawie. Długo za to stoi np przy piekarniku czy szafce, macha rękami i tylko jedną muska to, przy czym stoi, że niby się trzyma 😉 z pchaczem też dziś śmigała, tylko jeszcze jej ucieka i drepcze za nim często taka zgięta. Ale postęp jest 😊

Aha, zębów 7.

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fb ale dopiero z linku JS mi sie pokazało.

Selaaaa chcem! Zrobisz nam?😁 odezwij się na priv

Sto lat jedenastomiesieczniaki😘

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

‹‹ 2218 2219 2220 2221 2222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ