X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ach! 😍😍😍😍 rozumiem, że sprzedajesz/ robisz na zamówienie? A ja ciągle nie umiem...

Sela lubi tę wiadomość

preg.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Piękne 😍. Chyba posypią się zamówienia na roczki 😂.

Sela lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 6 zębów.

Katy u nas Patryk był taki leniuszek ,nie raczkował wcale nie przewracał się na brzuszek nawet jak już siedział ,jak go położyłam na plecach tak leżał jak kłoda ,jak posadziłam to siedział ,sam nie usiadł ,spał tylko na plecach tylko główka ruszał na boki wogole nie przemieszczał się po łóżeczku,zaczął chodzić mając 18 m a położna mówiła że ma czas do skończenia 2 lat i to jest dla ok. Teraz lata jak mały samochodzik ,też już miałam nagonkę że co że mnie za matka że to bagatelizuje jakbym posłuchała to bym się tylko stresowała i po lekarzach nabiegala . Daj mu czas ,pomagaj ćwiczeniami i zabawą.

Sto lat dla świętujących ,zaczyna się odliczanie do roczkow , przecież to niemożliwe.

Co do zasiłków to opiekuńcze podnieśli i już nie jest to 153zl tylko chyba 180 teraz a za chwilę ma być coś ponad 200. Ale trzeba mieć orzeczenie o niepełnosprawności.

Eva ależ maleństwo nawet nie wyobrażam sobie jak takie maleństwo wziąć na ręce czy przewinąć. Musieliście przeżyć dramatyczne chwile dobrze że już z wyszliście na prostą i po wcześniactwo nie ma śladów.

Wowka, Katy lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, nadrabiam.

Majowa, gratki postępów w jedzeniu dla Zuzi. Głupawkę też znam, a jakże 😁

Eva, po pierwsze to witamy, a po drugie to wielkie szczęście że lekarze ogarnęli sytuację w porę, a teraz Zuzia się nieźle rozwija 🙂

Instrukcja zdjęć. wejdź tu wstaw zdjęcie i skopiuj nam trzeci link 🙂

U nas zębów 6, ale za to jakich! Skrzat jest zębaty 😬

JS, niezły fart z tym mlekiem 🤑 wielkie brawo dla Igorka za nowe skille 🤗

Cola, też mnie rozczulił Twój mąż 🙂 jak tam Adaś?

Sela, przecudowne ❤ absolutnie prze-cu-do-wne!

Kattalinna, gratki dla Bożenki! A dopiero co pisałaś że nic się nie dzieje 😁

Katy, dziewczyny w sumie napisały wszystko. Głowa do góry, Ty nie zaszkodziłaś. Ja nosiłam i noszę. Może nie na każde zakwilenie, ale nadal noszę-po guzie, do okna, po kuchni i przez myśl by mi nie przeszło, że to krzywda.

Najlepszego dla Igorka! Zabaw pełnych uśmiechu i pogodnych dni, buziaki od cioci W. ❤❤❤

A Matka W. zapomniała że dziś 28 🤪 o taka wyrodna. Zdjęcie miesięcznicowe będzie jutro, bo model śpi 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 22:23

Sela, J.S, Katy, kattalinna, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa tak to ja robię ;-)
    Dziekuję Wam za miłe słowa ;-)

J.S DZIĘKUJĘ!! jak to zrobiłaś??? ja to jednak mało ogarniam hih, a wiesz jak zrobić, żeby dało się wyszukać przez google??

Kamcia zazdroszczę, że tak same Ci dzieci zasnęły, moje się ciepało na łóżku do 21:30 ale w końcu padło ;-)

Igorku, Skrzaciku stooooo lat !!!!!! jeny ale ten czas leci ;-) (czekamy na foty)

Katy drzemka ponad 3h!!!!! zazdroszczę, oby częściej takie były ;-)

Kattalinna tak sprzedaję/robię na zamówienie.... dopiero zaczynam
    You tube i jedziesz!!! serio ja podstaw się nauczyłam z you tube, później już leciało... bierz się do roboty, bo za chwilę chcemy Twoje cuda oglądać ! trzymam kciuki
    Teraz tylko męża nękam, żeby mi reszty zrobił foto i wstawię wszystko
    Chociaż s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 22:31

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 19:24

Sela, Berbecia, kamciaelcia, pawojoszka, Katy, jangwa_maua, kattalinna, Patk, MajowaMamusia, Asix, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O udalo sie. To moja Zuzia. Prawojaszka faktycznie bylo ciezko zuzia byla 9 tyg w szpitalu a w tym 5 tyg na wspomaganiu oddechowym wiec wiedzielismy ile moze byc pozniej zagrozen ale naszczescie wszystko jest ok i mam moja rozpieszczona gwiazde

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva!!! jaka ŚLICZNA ZUZIA :-*************

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, sliczna masz coreczke

Kattalina, gratulacje dla Bozenki! 😘

Wowka, to w takim razie ja czekam na fotke 😀

Sela, wzielam link po prostu z fejsa, a na google mi wyszukuje tez, nawet jako pierwsza pozycje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b5df9b0b1f5.png

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

Najlepszego dla Igorka i Skrzacika 😘🙅.

Witam nową forumowiczów dużą i małą.

Sala cudeńka te twoje rękodzieła.

Dla chorujących szybkiego powrotu do zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:37

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva córcia śliczna😍 Wowka Adaś w nocy strasznie się wiercił, spał niespokojnie ale na szczęście nie ma gorączki, mam nadzieję że tak już zostanie.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kawa 😉 druga bo młodzież śpi. Dziś pobudka była tuż przed 7! 😁 Ale spać poszła też później. Noc bez komentarza jak zwykle.

Wowka, no narzekam bo chcę spektakularnych zmian 😉 bo to jej stanie czy chodzenie to od dawna już jest, tylko sukcesywnie udoskonalenia wprowadza. A ja chcę takiego "wow, no to mamy nowość" 😉 ale żeby nie było: jaram się jak pięknie się bawi zabawkami sensorycznymi, jak dotyka tych różnych kształtów i faktur, bada wzory, jak sobie tańczy przy pchaczu, jak gada i opowiada o wszystkim. Fajne to ale to już byyyyyło 😉 wczoraj był "pierwszy krok" ale nie wiem czy przypadkowe się liczą. Stała przy łóżku, ja na fotelu obok i w zasadzie rzuciła się do mnie, robiąc przy okazji ten krok. Nie zaliczam 😉

Sela, no muszę się ruszyć. Tak jak i do prawka...

Eva, jaka cudna Twoja Zuzia 😁 widać, że majowa dziewczyna, choć z marca. I robi konkurencję Baśce 😉

Sela lubi tę wiadomość

preg.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dzisiaj 6 zebow.

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Patk, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva85 ślicznotka :) ale nie mogło by być inaczej w końcu to Zuzia :D
    Musieliście naprawdę sporo przejść, teraz pewnie oddychacie z ulgą, że to co najgorsze za Wami.

Czasami popadam w zachwyt nad moim dzieckiem, że to moje takie cudowne i myślę ile mamy szczęścia, że jest z nami. Czy Wy do tej pory czasami płaczecie patrząc na swoje dziecko? Bo ja tak. Jak mnie weźmie na rozmyślanie, to sobie tak na nią popatrzę i płaczę ze szczęścia. Pierwsze dwa tygodnie po porodzie płakałam kilka razy dziennie nie mogąc uwierzyć, że w końcu jest z nami, ale po tylu miesiącach to chyba już mi powinno przejść. Szurnięta jestem?

Skrzat to faktycznie zębol :) Aniu gratulujemy postępów.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, też ryczę 😂 a ja z tych twardych, co nie płaczą i się nie wzruszają. Byłam 😉

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałabym, a to takie ważne! Okocim radler wiśnia z pigwą też świetny 😁 nie lubię wiśniowych rzeczy bo często walą chemią ale tu jest naprawdę dobrze. W lodówce czeka jeszcze malina z rozmarynem, dam znać 😂

Tak w ogóle byłam w szoku jak przeczytałam skład tych piw: nie ma się do czego przyczepić! Same naturalne składniki. Szkoda, że takie słodkie, ale to i tak cukier a nie syrop glukozowy.

Wowka, Katy, Sela lubią tę wiadomość

preg.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zęby dwa ale też już myślałam że będzie bez zębów 😬😬 jakoś odpukać przyszły niezauważalnie 👌

Eva Zuzia widzę waga piórkowa, aż dziś zważyłam Barbarę i prawie dobija do 7200 🙊 wzrostowo to nie wiem bo trudno zmierzyć..

Sela jakie Ty cuda czynisz dłońmi. 🤩
    Sprawne ręce to podstawa. 😂 ja jestem totalnym beztalenciem w takich robótkach. Mogę wymieszać beton, zmienić gniazdko, wymalować pokój... Ale żadnych rzęs, paznokci, ręcznych robótek nie byłabym w stanie robić. Mam ograniczoną cierpliwość i w ogóle. Ale Ty to pięknie robisz. 👍👍👍

Katalina jeszcze nie poszłaś na to prawko?! 🤨🤨🤨

Ja nie ryczę. Ubolewam tylko nad wieloma rzeczami którze się wydarzyły zaraz po narodzinach. I że zmarnowałam trochę czasu. Ale ogólnie uwielbiam ten czas teraz, że to już taka mała osoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 14:53

kattalinna, Nynka, MajowaMamusia, Wowka, Katy, Cola87, Sela, pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie, dawno nie było 😉

Nynka, Patk, MajowaMamusia, Berbecia, Wowka, kamciaelcia, J.S, edwarda20, Katy, olciabos, Cola87, pawojoszka lubią tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, no nie mogę się zebrać żeby do kolesia zadzwonić... Ale ostatnio oglądałam filmik z jazdy po naszych trasach egzaminacyjnych po reorganizacji ruchu w związku z budową metra. Jest super, najgorsze moje skrzyżowania zamknięte 😉

preg.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tak dzwonienie jest takie czasochłonne 😂😂 jakbym moje starego słyszała. 😂😂

‹‹ 2219 2220 2221 2222 2223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ