Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo ja dzisiaj miałam za sny, szok.
Pawojoszka śniło mi się, że brałaś ślub, albo odnawiałaś przysięgę ze swoim mężem, 3 najstarszych synów szło do Ciebie z malutkimi prezentami, a Ty siedziałaś jak królowa na tronie w wielkiej różowej sukni i z ogromnym kokiem na głowie.
Później mi się śniło, ze szłam do mojej koleżanki zapytać, czy na pewno ona i jej siostry są już w ciąży
Dawno takich snów porąbanych nie miałam.kattalinna, Patk, Sela, Katy, Cola87, J.S lubią tę wiadomość
-
Olciabos gratki nastepnego ząbka
Majowa ja też się często wzruszam jak patrzę na to moje dziecie
Patk powiem Ci, że ja też mam ograniczoną cierpliwośc. Serio, jak tylko coś mi się ubzdura i mi nie wychodzi to łoooooo, ale jak mi tylko przejdzie to na drugi dzień siadam spowrotem heh
Basia jak słodko śpi
Asix zazdroszczę dłuuuugiego snu
Kattalinna WOW jak Bożenka ładnie już chodzi z pchaczem!!! ale nie ma to jak przegląd szafek
my też jedziemy po blokady, bo Leo pomału próbuje otwierać
Wowka ja też się boję kur... wszyscy się tylko ze mnie nabijają ale ja serio nie wejdę jak są kury
Zazdroszczę tak długich drzemek, u nas przeważnie do godziny, nawet nie zdąże szydełka wyciągnąć,a tu już trzeba lecieć
J.S faktycznie teraz się da wyszukać z google... nie wiem czemu wcześniej się nie dalo. Pewnie coś poczarowałaś :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 16:04
kattalinna, J.S lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Majowa takie zdjęcie mamy w salonie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0c4708e2685.jpg
Ciekawy sen
Fajne te wasze łobuziaki i jakie zdolne,co prawda Ula jeszcze nie chodzi ale to jej nie przeszkadza buszować po szufladach.
Nie wiem co wy macie do kur to są fajne stworzonka a jeszcze fajniejsze jajka daja, mam od niedawna niewielkie stadko, nie są agresywne.
Patk, MajowaMamusia, Wowka, kamciaelcia, Katy, Berbecia, Cola87, Sela, J.S lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCudowne zdjęcie 😍
Katalina, Patk głodnemu chleb na myśli 😀
A tak serio to jak tak pomyślałam to mnie zemdliło, ale chyba z przeżarcia, bo dzisiaj mam na wszystko ochotę,rano owoce,potem galaretki w czekoladzie były moje,a później orzeszki w panierce, objadłam się jak dzik. Także spożywcza to mnie na pewno dopadła 😂Patk, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Pawojoszka, super zdjęcie! Jak królowa wyglądasz, a Asia jak księżniczka 😍 piękna macie pamiątkę 🙂
Majowa, jesteś na 100% pewna że z przeżarcia Cię muli? 😜 głodna jak wilk, mdli, ma pokręcone sny- cionża 😂
Wygląda na to, że więcej osób się boi kur, a że mnie się śmieją dookoła żem spaczona 😁Patk, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Majowa 😝 to kolejny znak 😂😂🙊🙊🙊
Słuchajcie gadałam dzisiaj z koleżanką dentystką i mówię że Baśka ma w końcu zęby 2 jedynki od razu. A ona że w takim razie powinnam już zacząć myć, najlepiej taką szczoteczka Babysonic... 😳😳😳 to nie jest przesada? 🤔🤔🤔 dentystka to chyba wie ale jakoś zastanawiam się czy to aby nie przegięcie... -
Co prawda my jeszcze bezzębni ale szczoteczke wygooglowałam
Hmmm szczerze fajna ale myślałam, że wystarczy taka na palec póki co, czy się mylę?
A jak już wyjdą zęby to używać jakiejś pasty dla niemowląt czy jak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 19:38
W końcu się udało...
-
nick nieaktualnyWowka wrote:Pawojoszka, super zdjęcie! Jak królowa wyglądasz, a Asia jak księżniczka 😍 piękna macie pamiątkę 🙂
Majowa, jesteś na 100% pewna że z przeżarcia Cię muli? 😜 głodna jak wilk, mdli, ma pokręcone sny- cionża 😂
Wygląda na to, że więcej osób się boi kur, a że mnie się śmieją dookoła żem spaczona 😁
Kilka dni temu opryskałam sobie udo gorącym olejem, miałam legginsy, niby nic nie czułam, dopiero wieczorem zobaczyłam czerwone plamy, a teraz mam takie ciemne, jakby przebarwienia. Zejdzie to, czy czymś to smarować?
Patk mi się wydaje, że taka szczoteczka to dla większych dzieci. Moja nie chce myć zębów, miałam tą szczoteczkę na palec, ale nie chciała otworzyć paszczy, kupiłam szczoteczkę 0-2 i tez nie bardzo, na chwilę szybko machnę i już mi rękę odpycha. Kupiłam pastę elmex z myszką, ale ona jest z fluorem i jakoś tak mnie nie przekonuje, poza tym przy myciu przez 5 sekund to za wiele nie umyjemy. Myjemy samą szczotką.
Dziecko padło godzinę później niż zwykle, pewnie to przez ta długą poranną drzemkę, bo drugą miała 30 min. Z dwojga złego, to ja wolę niech w dzień krótko śpi, a o 18.30 niech już łóżeczko grzejeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:03
-
Było już tu o myciu zębów 😉
No podobno należy myć jak się zęby pojawią, bardziej chyba dla przyzwyczajenia higieny niż samego mycia. Taka na palec niby ok. Niektóre z dziewczyn używają pasty, oczywiście musi być taka bezpieczna i przeznaczona dla maluszków. My mamy tylko taką na palec i przyznaję ze wstydem, że bardzo rzadko myję ząbki Bożence... 😬😳 No i ona jak Henio, wszystko gryzie, te szczoteczki na palec są ekstra do tego. Całe szczęście nieco amortyzują. Zwykłej szczoteczki jeszcze nie kupuję, jak już to kupię bambusową. Póki co włosie zjada ze szczotki do włosów.
Majowa, no na coś zgonić trzeba, na spożywczą też można 😉 ja nie zaprzeczam, że chciałabym być w cionszuni, tylko to jakby póki co jest równie dobre jak wyprawa na Volcan 😉Sela lubi tę wiadomość
-
Na poczatku mylam wacikiem (pierwszy zabek jak mial 5 mcy), potem nakladka, a od grudnia szczoteczka dla dzieci i elmex z fluorem. Sa rozne szkoly czy fluor czy nie, ale jednak wiecej za jest za fluorem.
Moim zdaniem szczoteczka bardzo fajna i bralabym gdyby moj nie gryzl
-
stara szkoła kazała oparzenie smarowac tłuszczem
ja bym nie ruszała
a jak pojawia sie bable z "woda" poszłabym do lekarza-po recepte na taka super masc, co w lodówce sie trzyma(za chiny nazwy nie podam)
ostatnio poparzenie zaliczyłam w ciazy z Piotrem-tydzien przed cc-zignorowałam...a potem w panice do lekarza ( bo drugi stopien, bo baketrie, bo cc)
było i brazowe, i złaziło nie raz
dzis nawet sladu nie ma -
Ja mylam dopoki mi lekarz nie powiedział zeby jednak nie myc,a teraz juz tak latwo sobie nie daje bo czasem probuje...
Musze sie pochwalic, ze bylismy dzisiaj na spacerze az 50min, już daaawno sie to nie zdarzylo xd Tylko teraz nie wiem czego do zasluga, czy podniesionego oparcia dosc mocno, trasy kolo samochodów czy zabwaki w rece xd No, ale wazne, ze sie w koncu udalo :p
Poszedl spac przed 20 i to przy cycu wiec ciekawa jestem, o ktorej wstanie...kattalinna, olciabos lubią tę wiadomość
-
No właśnie ona mi mówiła że to po to by właśnie umyć dziąsła i ząbki. Bo ona napewno umyje A taka na palec nie koniecznie. I jest dedykowana dla dzieci od 0 do 3 lat. Kolejna od 18mż do iluś tam nie pamietam. Sama nie wiem. Myślę czy czasem to nie jest jakieś dentystyczne spaczenie. Ale z drugiej strony to gdyby polecał to jakiś mi nieznany dentysta to bym miała więcej wątpliwości a tak to jestem w stanie uwierzyć... nie jest jakaś kosmicznie droga..więc może się skuszę.
Ja takie brązowe po oparzeniu miałam na dłoni też od oleju. Smażyłam faworki 2 lata temu. Ale mi została blizna. W zasadzie nie blizna ale taka pręga innego koloru niż skóra.