Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawajoszka piękne zdjęcie macie! Super rodzinka ❤️ a ja jestem załamana Adaś zasypia szybko, odłożę go do łóżeczka, śpi 15 min i się zaczyna maraton jęków, płaczu, wstawania i tak parę razy. Coraz gorzej z tym jego spaniem w łóżeczku moze ma któraś jakiś cudowny sposób żeby dziecko się nie wybudzalo? Chciałam pisać pracę mgr...to jestem w czarnej d..
pawojoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatalina w cionszuni powiadasz 😁 męża weź w obroty, powiedz że dziecko jak ma rodzeństwo lepiej się rozwija, a tak w ogóle to jak jest 2 to ponoć same się sobą zajmują ☺
Dwa razy byłam w ciąży i dwa razy wyczułam to zanim zrobiłam teścik. Chyba większości kobiet jakiś czas po ciąży znowu się chcę,bo tyle nas tu o tym wspomina ☺
Plam po oparzeniu nie mam dużych, nie ma żadnych pęcherzy, nic nie boli,to narazie nawilżam i liczę że zejdzie.
Chwalę się, odkąd zaczęliśmy usypiać w łóżeczku, czyli od chyba tygodnia, już ani razu nie zasypiała na rękach i nie wybudza się po 1h. Liczę że tak juz zostanie 😊
Cola,jak usypiasz Adasia? -
Prawojaszka 😂😉
W sumie nie jest mi do śmiechu, dziewczyny, nadrobiłam ale nie pamiętam wszystkiego. Pamiętam radosnego szkodnika z pchaczem w drodze do szafek 😍
I Basię w łóżeczku, piękna nawet gdy śpi 😍
I pamiętam Selę i od razu, póki właśnie pamiętam, ponieważ też w tym siedzę, tylko ciut dłużej i głębiej, zabawki w PL (w UE) będące w sprzedaży muszą mieć CE. Ponieważ rękodzieło jest specyficznym produktem, każda zabawka, nawet tak samo robiona, powinna mieć swój własny CE. To nierealne. Niemniej przepisy to przepisy i konkurencja, szczególnie firmy, śledzą takie zabawkowe profile i - tu różnie/grożą/donoszą/spamują profile.
Mycie zębów u nas jest problemem, bo syn chce swoją szczotką myć moje a swoich za chiny ludowe nie, nie otworzy buzi i koniec.
U nas znowu źle, nie wiem, jakaś szpitalna sztafeta, teraz chora jest mama, od kilku dni w szpitalu a ja dziś po wizycie u endo i doopa. Złe wieści, tsh 7. Niedoczynność zrobiła come back. Jak żyć premierze, jak żyć...Sela lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
U nas 6 zębów i "myje" zęby po swojemu. Nawet nieźle jej to wychodzi 😂. We dwie w łazience szorują 😁. Jak tylko mam jej zabrać to awantura, a nie daj boże jak ja chcę jej umyć. Sama i koniec .
Dziś moje dwie panny zasnęły o 19 😁, szanowny chłop w końcu pojechał do roboty to matka zdążyła pobiegać i film obejrzeć. Także wieczór wykorzystany 😁.
Co do dłuższego spania. Nie mam żadnych cudownych sposobów. U mnie to loteria 🤷♀️. Raz śpi lepiej a raz gorzej. Raz zaciągnie drzemką w dzień na 2 h , a raz budzi się po pół. Teraz było pierwsze cycanie od 19, zobaczymy kiedy następne. -
Berbecia, u nas zęby są powodem odparzeń. Kupy wtedy są bardziej kwaśne 😐
Hoope, nie lubię 😞 Wystarczająco macie wrażeń, nie potrzebujecie jeszcze takich "atrakcji". A jak Twoja córka się czuje? Nie znam się na niedoczynności, ale chyba się ją leczy?
O rany. Wieczór do dupy.
21:30 Skrzat wędruje spać.
21:40 Skrzat śpi.
21:50 Mama zamyka oczy.
22:00 Skrzat zaczyna jęczęć przez sen, mama podaje picie.
22:05 Skrzat zaczyna płakać i zaczyna mu się przelewać w brzuszku.
22:15 Już zaczyna wyć.
22:30 Wysokie tony uszkodziły mamie bębenki.
22:40 Zmieniamy pościel i pizamkę po bełciku
22:50 uff, śpi.
23:00 Znowu zmieniamy pościel, pizamkę i mamy piżamę.
23:10 Mama wstawia pranie i zastanawia się co sponsorowalo dzisiejsze przygody...Hoope lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
Hoope, jakaś kumulacja Was dopadła, niech się odmieni 😐
Wowka, kurde 😔 znacie już przyczynę? Mam nadzieję, że się nie powtórzyło już?
U nas noc fajna tylko krótka... Spała od 19:47, po godzinie płacz i cyc, po drugiej znowu afera. Na 99% jestem pewna, że u nas jest to kwestia pełnego pęcherza. Po tych dwóch godzinach i dwóch sesjach z cyckiem nocnik był nieźle wypełniony a pielucha sucha. Mierzy 1 a 4 był spokój jak już dawno nie było. O 4 jedzenie i niestety o 5:20 już pobudka. Ale i tak było spoko 😉 o 4 musiałam iść z kotem do kuchni żeby postać z nim jak je... Dzieci 😉Hoope, Wowka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry .
Współczuję chorób.
Hoope u was to faktycznie jakaś kumulacja
Kamcia u nas świątek piątek,czy niedziela wszyscy i tak po 6 w porywach do 7 wstają,ale żeby było śmieszniej ja już po piątej się obudziłam i ni cholery zasnąć nie moglam jakoś słabo ze spaniem u mnie ostatnio. Też czasem myślę że bez chłopa to mi wszystko jakoś lepiej i łatwiej idzie , wczoraj ledwo wszedł z pracy to już z zamieszania nasial i już mu coś nie pasowało ,tak myślę że ta sexmisja to nie taki zły plan na przyszłość światakamciaelcia, Katy, Hoope lubią tę wiadomość
-
Dobry,
Przyczyna wymiotów nie znana. Na szczęście się nie powtórzyły, a noc minęła spokojnie. Uf.
Pawojoszka, przeczytałam, że chłop po pracy nasikał z zamieszania 😂
Chyba trzeba się kawy napić. Facetów nie komentuje, ledwo osiągnęłam rozejm że swoim, nie chcę się denerwować 😉
-
Majowa Adaś zaraz jak skończy się butla pada, czyli na moich rękach. I wtedy odkładam go do łóżeczka. Mąż też tak robi. No i niestety ostatnio często już koło północy biorę go do nas bo wtedy śpi spokojniej. Albo ja do smoczka mam bliżej żeby podać nad ranem było poplakiwanje ale chyba był głodny, bo zjadł butle i spał dalej w miarę spokojnie. W ogóle ostatnio jakoś bardziej się wierci w nocy. Mnie jakieś przeziębienie do tego dopadło ale dobrze że ładna pogoda to może na słońcu się trochę wygrzeje.. miłej soboty wszystkim!
-
Ej, da się po prawie 11 miesiącach oduczyć zasypiania przy cycku? Czy teraz już tylko czekać aż się sama odstawi? Patrząc na to, że jest coraz bardziej cyckoholiczką to ja chyba nigdy nie doczekam tego...ale karmić mogę, tylko jak zrobić żeby zasnęła bez? 🤔
-
Dzien dobry :p
Dzisiaj drzemka 30min, wiec chyba tatus tez musi spac zeby Kamil spal tak dlugo :p
Kattalinna, ja jestem ciekawa czy ponad roczne dziecko bedzie sie dalo tego oduczyc..Tzn. usypiac usnie bez, ale zeby zasnac gleboko musi possac chociaz chwile
Hoope, duzo zdrowia dla mamy
My sie zaraz wybieramy na spacer, oby znowu udany :p Milej sobotyHoope lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
ja jakieś 10 lat temu prasowałam UWAGA na sobie bluzkę, bo się spieszylam na pociąg, a bluzka w jednym miejscu była pognieciona i oczywiście chwytając żelazko nacisnęłam uderzenie pary i w tym momencie chwyciło żelazko bluzke i mój brzuch eh błędy młodości... przez 2/3 lata miałam takie brązowe ślady a teraz to już nic nie widać. Dosłownie chodzialam z odbitym żelazkiem. Nie pytajcie jak szałowo wyglądałam na plaży
Berbecia zdrówka, oby szybko przeszło.
Hoope dziękuję za info, zaraz poczytam co i jak
Dużo zdrówka dla Was.
Wowka współczuję nocy
U nas też jakaś porażka, co chwile płacz nie wiadomo o co, ledwo żyje. Dobrze, że słońce świeci
Teraz drzemka i moja kawaaaaa
Edit.już po drzemce, całe 20min. I spokojne picie kawy poszło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 11:16
Hoope lubi tę wiadomość
W końcu się udało...