X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę po parku bo ksieciunio spi a śpi tylko podczas jazdy ;) już 40 min
    Pozostali dwaj panowie korzystają na placu zabaw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, my zawsze karmimy na noc w łóżeczku, bo Zuzia nie chce jeść jak ją trzymamy na rękach. Jadła tak jak była mniejsza, potem chyba w okolicy 4-5 miesiąca jadła tylko na leżąco. Może tak spróbuj?

Zuzia wstała z pierwszej drzemki, spała na dworze, ohh jak ja teraz doceniam to, że mogę ją wystawić za dom i zerkam sobie tylko, czy nie płacze.

Sela, nie Ty jedna :D koleżanka w akademiku położyła żelazko na podłodze i po chwili tyłem w nie weszła, chodziła z odbitym żelazkiem na nodze. Kolega tez prasował na sobie koszulkę, tym dziubkiem od żelazka przejechał sobie po szyi i tak chodził całe lato z pręgą XD
    Liczę,że moje ślady też same zejdą.
    Tak sobie myślę, czy Ty Sela wrzucałaś kiedyś zdjęcie Leosia, bo kompletnie nie kojarzę?

Wowka, biedny Skrzacik, biedna Ty, coś ostatnio mu się często zdarzają wymioty, może po jakimś konkretnym jedzeniu tak ma?

Mała Matylda co u Was? Jak mąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 11:47

Cola87, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, jak wyglądałaś na plaży? 😉

Byliśmy w Ikei. Rety, rety, rety 😱😵😨😦 na pewno nie kupiłam miliona rzeczy. Ale przeplatanka jest 😉 w sumie po małe popierdółki możemy się wybrać z młodą autobusem. Jak nie będzie ludzi...

Teraz przyjechaliśmy auta oglądać. Oczywiście siedzę w samochodzie bo młodzież śpi. Ciekawe co tatuś zobaczy sam.

Sela lubi tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś super pogoda
    Dzieci korzystaja
    Mąż pracuje
    Ja siedzę 😉
    Jedni ludzie podarowali nam właśnie piaskownice
    Sąsiad z na przeciwka dał szczypiorek
    Inny będzie kopał studnie(mąż kasę odłożył hę??)🤔
    Ilez tu dziś ludzi
    I jak miło-działki wokół nas maja właścicieli(koniec ze slimakami)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 14:32

Cola87, Katy, Sela, pawojoszka, Hoope, Wowka, kattalinna, MajowaMamusia, Berbecia, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    A jakieś modele auta już upatrzone?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jakoś nigdy nie byłam przekonana do jedzenia na leżąco dlatego nie dawałam tak butli. Ale może warto spróbować...dzięki! Kamcia chłopcy widać że zadowoleni :) korzystajcie z pogody :* Wowka współczuję nocki :( mam nadzieję że już się nie powtórzą bełciki.

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas butla na lezaco i tylko na lezaco od kilku miesiecy czesto i w nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super chłopaki podziwiam ogarnięcie dwójki maluszkow ja z jedną mam problem hehe
    U nas wózek od zawsze jest be wychodzimy przeważnie przed drzemka. Pomogło trochę odwrócenie siedziska. Lepiej siedzi jak mnie nie widzi
    Na roczek dostała rowerek i to jest hit aż piszczy jak wychodzimy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa powiem Ci szczerze, że jeszcze mi się nie zdażyło wstawić foty ;-)
    Ale widzę, że prasowanie na sobie jest w modzie heheeh

Kattalinna wyglądałam jak miss żelazka hehe mało tego miałam nawet idealnie odbite te dziurki co z nich para leci. Jeny ale człowiek jest niemyślący czasami...

kattalinna lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela to nadrabiaj i pokaż swojego kawalera :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zdjęcie Twojego dziecka,a nie obcego bo będziesz musiała robić zdjęcia z Klanem 😂😂😂 przypomniało mi się i nie mogę się powstrzymać od śmiechu, aż się popłakałam.

Katy, Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, chłopaki fajni jak zawsze. Patryk wygląda na grubaska, jak to pozory mogą mylić 😀

Cola, ja też daje butlę na leżąco. Dzieć na boczek i pije 🙂

Majowa, no właśnie nie pojawiają się te wymioty po niczym konkretnym...

Obstawiam, że wczoraj dużo bawił się z psami i kotami i może jakiś kłaczek? Dziś już dziecko szczęśliwe.

Haha, mnie też ubawilaś wspomnieniem klanu 😁 trochę czasu tu przeżyłyśmy. Generalnie bez Was to chyba bym zapanikowała się w ciąży i oszalała z noworodkiem. Fajnie, że jest takie miejsce i że jesteście tu akurat Wy 😘

Sela, żelazkotuaż 😂

Ale mi dobrze. Babcia wzięła Skrzata na spacer. Mąż też sobie gdzieś pojechał. Mam wannę pełną wody i bąbelków, ale przede wszystkim: kąpię się bez świadków i bez nasłuchu 😃 będę leżeć, aż mi woda wystygnie 😀

kattalinna, kamciaelcia, Sela, Moll, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze może coś w tym jest.. zaraz się okaże że tylko ja karmie dalej na rękach ;p no a ja klan też wspominam z uśmiechem :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że tym klanem tyle radości Wam sprawiłam 😉

Kamcia, w sumie pojechaliśmy astrę obejrzeć ale zaglądaliśmy w różne, a przede wsiadaliśmy do środka, głównie ja 😉 ale to trochę jak z kupnem wózka, jedziesz z założeniami i budżetem ale zerkniesz i na inne no i przepadasz 😉 ogólnie na razie nic nie wiemy. Poza tym, że przydałaby szóstka w totka.

W ogóle dzień bardzo udany. Bożenka zachwycona i oczywiście zachwycająca 😁 kilka godzin a zero narzekania. Podobały się samochody dziecku 😉 na zakończenie wycieczki zaszliśmy na plac zabaw, rety, co za radość już od bramki - dzieci!!! 😁 Huśtawka fantastyczna, ślizgawka a o co chodzi, a takie wiadro do kręcenia co nie wiem jak się nazywa to też fajne 🙂 teraz rodzinie pizza na obiad 😊

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy powoli bi już troszkę dzieciom te 6h poza domem zbrzydlo 😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też obiadu nie ma :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z Klanem to bylo niezle 😂

Kamil spi juz 2.5h ponad, ciekawe, o ktorej pojdzie spac:p Jutro czeka nas dzien poza domem wiec nie wiem kiedy bedzie spal xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 17:12

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wstał? 😉 Bożenka też drzemkę późno miała bo po 17 na spacerze, standardowy jakiś 40 minut spała. Pewnie koło 21 pójdzie spać.

To małe stworzenie zaskakuje. Wczoraj rozmawiam z moją mamą przez telefon na głośniku (inaczej nie da rozmawiać). Pytam w pewnym momencie pytam "Aniu, pojedziesz do babci?" a ta siada i zaczyna klaskać bo to przecież "koci koci łapci pojedziem do babci" 😁

Z pół godziny temu sie na mnie wieszała, pytam czy poczytamy książeczkę i gdzie jest Pucio. A ta raz dwa poszła do półki i za książki ❤

Teraz bawi przy pchaczu, co chwila puszcza i stoi, wymachując łapkami czy bijąc brawo. Niesamowite jak szybko wydłużają się te jej stójki 😊 i próbowała już świadomego kroku. Udało się zrobić pół 😁

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę szybką instrukcję obsługi czym wrzucać foty chyba zapodaj ? A klan to jeszcze leci w tv??? Hehe miłe wspomnienia;-)

My już po kąpieli i może uda mi się szybko ululać. Oczywiście od 2 tyg usypiamy w łóżeczku, ale tylko na noc, bo w dzień się gdzieś nie da

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzil sie niedlugo po moim poscie, teraz oczywiście nie spi jeszcze xd Musze mu chyba skracac te drzemki jednak :p

Sela, ja dodaje przez zapodaj, trzeba kliknac "na forum", zaladowac zdjecie i trzeci link skopiowac i tu wkleic :p Nie jestem dobra w tlumaczeniu ;)

My jutro jedziemy do mojej mamy i do mojej babci z zaproszeniem na roczek ;)

A w ogole zrobilam dzisiaj domowe delicje, nie do konca mi wyszły bo troche za duże, ale ogolnie nawet ok, jeszcze nie probowalam:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 20:36

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ