X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk dopadł kuwete kota...nie pytajcie 😱

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ja mieszkam na balutach, osiedle julianow. To 4 przystanki od manufaktury wiec bliziutko do centrum. Na przeciwko bloku mam wielki park. Kazda z dzielnic ma plusy i minusy. Jesli chodzi o ceny mieszkan to one nie różnią się teraz wiele od nowych domków, a powstalo takich osiedli domkow 90-120 m bardzo duzo. Tyle ze raczej sa to obrzeza Łodzi. Pytaj o co chcesz :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u laryngologa.
    Pół przychodni ją słyszało jak się Darła. Nie dała sobie zbadać słuchu,zaglądnąć do nosa,a apogeum krzyku miała przy pobraniu wymazu z nosa.
    Lekarka się śmiała ze wije się jak wąż.

Kamcia a świeżą czy zabrudzoną?☺😼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:44

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dzięki ☺ dom w cenie mieszkania, nieźle. Pewnie i tak weźmiemy doradcę, żeby nam pomógł znaleźć odpowiednie mieszkanie. Jak na obrzeżach to pewnie dojazdy męczą. Nie wiem jak to będzie, sami nie wiemy co chcemy, zobaczymy jak tam pojedziemy. Dzięki, jak coś będę pisać.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kamcia, przed czy po? 😉

Ja się cieszę, że mam kuwetę zamknięta, na razie tylko sobie robi bam bam w nią. Nawet nie zaadaptowała na pchacza jeszcze 😉 ale rozważam zakup nowej, do której dostęp będzie zdecydowanie trudniejszy.

Mój kot właśnie sobie zrobił kuwetę za kanapą... Dziś mu zdecydowaniu coś odwala 😡

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie było nas kilka godzin w domu ;)
    kuweta zamknieta, ale co za problem z wejsciej by rączkę wsadzic...a kuweta w pokoju na dzień bo separacja kota i Piotrusia
    ktoś Patryczka nie upilnował XD

kattalinna
    ale jestem ciekawa co to za kuweta z trudniejszym dostepem...zeby temn dostep nie był za trudny dla mojego kota ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, taka z wejściem od góry. Są różne modele (i ceny...) ale ogólnie to takie trochę jak pudełka więc kot wskoczy 😉 dziecko zdolne też sobie poradzi ale będzie trudniej. No i roznoszenie żwirku mniejsze bo one najczęściej mają kratkę na górze przy wejściu - kot chcąc nie chcąc zostawia tam co ma na łapkach 🙂 są też kuwety o kosmicznych kształtach ale takiej na pewno nie chcę 😉

kamciaelcia lubi tę wiadomość

preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Edwarda dzięki ☺ dom w cenie mieszkania, nieźle. Pewnie i tak weźmiemy doradcę, żeby nam pomógł znaleźć odpowiednie mieszkanie. Jak na obrzeżach to pewnie dojazdy męczą. Nie wiem jak to będzie, sami nie wiemy co chcemy, zobaczymy jak tam pojedziemy. Dzięki, jak coś będę pisać.
    Tylko wiesz, domek kupujesz w stanie deweloperskim, a mieszkanie (z wtornego oczywiscie bo do nich glownie porownywalam te domki) to jakkolwiek urzadzone to od razu mozesz mieszkac. Takze sporo do przemyslen :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja ci powiem że raz miałam taką imprezę że porażka . Wojtuś był mały i siadał na nocnik ,nocnik stawiał sobie gdzie mu pasowało żeby miał pod ręką i siadał sobie sam nic nikomu nie mówił,a Szymon raczkował i pewnego dnia Wojtek zrobił kupę do nocnika swoim zwyczajem nic nie powiedział a Szymon dorwał i... resztę pozostawiam waszej wyobraźni nie jesteście w stanie sobie tego nawet wyobrazić.
    Dzieci to jazda bez trzymanki dziś np. Patryk wziął tłuczek do mięsa ,bo ostatnio jego ulubione zabawki to sprzęty kuchenne,i przyłożył Szymonowi w czoło aż mu się ząbki od tłuczka odbiły. Co im jeszcze przyjdzie do głowy to aż strach się bać

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczula mnie ten Kamilek czytajacy przed snem 😂

https://youtu.be/2ld7eEaLilU

Cola87, jangwa_maua, kamciaelcia, olciabos, J.S, Berbecia, Nynka, kattalinna, Hoope, MajowaMamusia, Wowka, edwarda20, Feeva, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miał patryk zabawkę ☺
    Prawojaszka wyobrażam sobie co to było z nocnikiem pewnie miałaś trochę sprzątania hehe zabawa z tluczkiem można się pośmiać czytając ale zabawne to nie jest ale masz urwisow
    Katy Kamil super siedzi

Katy lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to niezła musiała być jazda z kuweta :D Pawajoszka moja mama mi opowiadała że jak byłam mała też sobie w nocy sama z łóżeczka wychodziłam i siadałam na nocnik. I pewnej nocy mama się budzi bo coś śmierdzi, a ja siedzę przed tym nocnikiem ubabrana cała w kupie łącznie z buzia. Także nie tyłku u Was takie historie :D Katy Kamcio naprawdę bardzo ładnie siedzi, a i pięknie czyta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 23:05

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dziecie wstaje coraz wcześniej😳
    Jeju jak ja potrzebuje snu😕

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też potrzebuje snu i mimo że dzieci śpią ja wstaję coraz wczesniej😉 właśnie siedzę już u diabetologa
    Ale serce mi wali
    I ból żołądka
    Nerwica jak nic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Spojrzałam
    Raczej mój kot nie zaakceptuje...dla niej już problem to drzwiczki. Nie tylko ma swoje lata(konczy teraz jakoś 10) ale i widzę gorszy stan z przepuklina(ale póki nie cierpi tematu nie ma) ale też charakterek

Ja też mam swoją historię z nocnikiem. Rodzice-by pospac dalej-posadzili na nicniku na łóżku...ponoc armagedon

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn kiedyś przyleciał do taty i pokazuje mu rączke a ten myślał że ma czekoladę i chciał mu lizać ale w ostatniej chwili się opamiętał😃

A druga historia przyszedł do mnie w nocy śmierdzacy od głowy do stóp. JAK oświechłam światło to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Podczytuje was na biezaco ale brak czasu zeby cos pisac. Odkad jest pogoda, to spacerujemy codziennie po 10-12 km, ma dwie drzemki jak na razie ta jedna co zawsze, ktora trwa 2-2,5h i po obiedzie idziemy na spacer, wkec nam troche schodzi.
    W nocy budzi sie raz albo dwa, na razie bez dluzszych przerw, zobaczymy jak dalej.

Zaliczylismy pierwsze grillowanie, a tak w wolnych chwilach dzialam na ogrodzie.

Szykujemy sie do roczku bo bedziemy mieli sporo osob, poniewaz moj ma duza rodzine i prawie wszyscy maja dzieci 😅 Wiec czyereoosobowe rodzinki zazwyczaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 07:58

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a ja z tą spinka się skończyło? U nas noc w miarę ok. Koło północy coś tam pojękiwał ale wzięłam do siebie i jakoś to było.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Temat gówniany ciągle na tapecie 😉

JS, już dawno miałam pytać i ciągle zapomniałam. Takie Wasze spacery trochę trwają - w trakcie karmisz Igorka? Ja wraz z nadejściem wiosny i ciepła planuję wrócić na nasze długie spacerniaki bo w razie czego będę mogła próbować dać jeść. Chociaż nie widzę tego w praktyce... Wczoraj miałam histerię głodową prawie pod domem, banan nie pomógł, był wymóg cycka 😐

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ale klepiecie. Jak to mowia 'shit happens' 😂

Kamcia gratuluje bety i zycze powodzenia u diabetologa.

Kwiatkowa, wyrazy wspolczucia z powodu odejscia dziadka😢

Mloda wczoraj tatus zabral na Bagry, to taki zalew w Krk (ja sie nie odwazylam bo to kawalek od nas i balam sie wlasnie awantury glodowej) ale dziecko bylo ponoc zachwycone i nie chcialo wracac 😁
    Poza tym stary stwierdzil ze poki mnie dziecko nie widzi to jest ok, a jak ma mnie w zasiegu wzroku to wydziwia i robi awantury z niczego...

Ja mam pytanko, a mianowicie jaki telefon polecacie, taki zeby robil fajne zdjecia i nie kosztowal miliona monet? Moj byl ok, ale aparat padl i nie oplaca sie naprawiac 😞

kamciaelcia, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ