X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Sto lat spóźnione dla solenizantki.

Kwiatkowa współczuję,trzymajcie się ciepło.

Olciabos mi zawsze mówiono że to normalne że dziecko początkowo chodzi na palcach . Zapytaj najlepiej lekarza.

Nynka obserwuj , połknięcie czegos się zdarza i zasadniczo nie jest groźne ,dziecko poprostu to wydała ,ale jeśli to jest ostry przedmiot może być różnie. Jeśli dziecko zacznie przejawiać dolegliwości brzuszkowe lub pojawi się gorączka to pędź do lekarza ,jeśli w kupce pojawi się krew to też wiadomo . Narazie nie panikuj ( wiem łatwo się mówi).

Ula jeśli chodzi o ruch to jest za murzynami że sto lat ,nie raczkuje i chyba nie zamierza,martwię się trochę o tą podwinieta nóżkę do przodu ,bo podwija tylko jedną i tą samą zawsze żeby jakiejś asymetri nie nabawiła się. Mówić trochę mówi głównie jak ja pytam kto Uli krzywdę zrobił to ona "ta ta" wola jest mama, baba ,brum ale nie urzywanymi tego świadomie jak prezes ale on to wiadomo ,dziela nas jakies lata świetlne.

Nynka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos Adaś na początku cały czas na palcach stawał, teraz coraz mniej ale czasem się mu jeszcze zdarzy.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm dziekuje. ♥️ Jak przy tyn pchaczu zaczela chodzic to właśnie bardziej uwage na to zwróciłam. Ale zaczela tydz temu wiec pewnie jak z raczkowaniem tez na poczatku bylo to dziwne co robila 😂 uczy sie, matka obserwuje 😃

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia conajmniej córka jak nie dwie ,gratulacje ciąża jest silna przy takim przyroście. A chciałam ci powiedzieć że zrobiłam dziś coś wyjątkowo głupiego i to trochę twoja wina 😉,miałam straszna noc obudziłam się o 2 i za nic nie mogłam zasnąć,nawet męża wykorzystałam
    (czasem to pomaga😀,nie pomogło)a dziś to już niebezpiecznie blisko ovu, a wszystko przez to gadanie o ciążach tak że ten... uważaj gdzie te swoje zarazki rozsiewasz 😂

Wowka, Berbecia, kamciaelcia, kattalinna, Nynka, Cola87, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, fajna beta, dobry przyrost, będzie chłopak jak dąb 😀

Pawojoszka, żart primaaprilisowy może się okazać rzeczywistoscią 😁

Olcia, Skrzat też zaczął stawać najpierw na palcach. Tak jak piszesz, obserwuj 🙂

Dziecko mi padło na drzemkę przed drugim śniadaniem 🙄 mleka nie chce, ciekawe ile pośpi 🤔

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa wyrazy współczucia.

Kamcia baaaaardzo ładny przyrost!

Wiecie co poszłam wczoraj po krople do nosa takie robione na receptę i padłam jak usłyszałam cenę 72 zł.

Dzisiaj jadę z Milenka do laryngologa sprawdzić skąd ma non stop katar.

Dzisiaj usłyszałam od mojego taty że jestem wyrodna matką i pastwie się nad dzieckiem bo słyszał jak się Darła przy odciąganiu nosa katarkiem.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to chociaż sobie sama by wykrakala ;)
    I śmiem przypomnieć że ja nie pierwsza tu zarazki rozsiewam
    Jedna zaraz rodzi a druga chwilę później ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lab posiedzialam, potem zarejestrowalam się do gin oraz Piotrka do laryngologa. W domu dodzwonilam się do diab(jadę jutro-hehe zanim dostanę skierowanie od rodzinnej bo do niej idę jutro popoludniu). Potem logopeda. Teraz szybko zjadlam i zaraz starostwo powiatowe...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa bardzo mi przykro. Wczoraj odeszła też nasza Pani Doktor i ojciec mojej koleżanki. Śmierć zebrała żniwo 😢

Kamcia gratuluję, wszystko idzie dobrze 😄

Dziękujemy za miłe słowa. Mam nadzieję,że dobrze słychać jak pięknie ptaki śpiewają ❤

Mój synu też stawał na paluszki i na nich chodził ci jakiś czas.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa wspolczuje:(

Kamcia, ładny przyrost :) Ja nigdy w zyciu bety nie robilam xd

Hoope, Prezes super sobie radzi, a siostra ladnie pilnuje zeby sobie krzywdy nie zrobil ;)

U nas dzisiaj siad na podlodze tez zaliczony wiec calkiem spoko, ale chyba przez te nowa umiejętność sen nocny sie nam ciut zepsul bo dzisiaj przez sen nawet na brzuchu wyladowal co sie wczesniej nie zdarzało i ogólnie mam wrazenie, ze ciagle sie budzil..Ostatecznie wstal o 8 prawie wiec chociaz tyle :p

Nynka, o kurcze, obserwuj i moze faktycznie skonsultuj z pediatra.

Ja przez ciaze Kamci mialam schize przez chwile bo przedwczoraj mi sie tak nagle niedobrze zrobiło, ale okres rozwial moje watpliwosci na szczęście xd Z reszta seksy u nas ostatnio rzadko wiec ciaza nie wchodzi raczej w gre :p

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, wyrazy współczucia 😔

Moll, nie pocieszę Cię, u nas ciągle tak jest 😜 był epizod z pobudkami i aktywnością ok 1,5h, teraz na szczęście nie ma, przewijam na śpiocha. Ale karmienie co 2-1,5h a czasem po 20minutach.

Pawojaszka, ciążoholiczko 😂

Kamcia, blizniaki ❤❤ kiedy idziesz podgląd robić? Bo może byśmy jakieś zakłady zrobiły? 😉

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa
    Beta nie najgorsza 😛😂
    Straszycie ;)
    Do gin(na nfz)ide za tydzień. Załącza stary sprzęt by zobaczyć np gdzie jest pecherzyk. Powinno byc widać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina no ja to się chyba zacznę leczyć bo już sama sobie ufać przestaję. Ale ja tu mam plany ,chce do ludzi,planuje do pracy wrócić na cześć etatu,w domu tyle jeszcze do zrobienia ,ogród mnie woła ,a nie tam jakieś ciąże nie mam ochoty na te ciągłe badania latanie po lekarzach albo i szpitale jak ostatnio.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częste seksy u mnie tylko w czasie starań-nazywamy to"maratonem" 😂
    Ale kto powiedział że muszą być seksy?? Wystarczy raz 🤔

Ja już czekam w urzedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa - współczuję 😔. Dobrze jednak, że nie cierpi już ...

Tak tu o tych ciążach, że ja powoli tęsknię za tym stanem 😂. No ale pozwolić sobie nie mogę 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:26

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam wysłać niedokończonego posta. To lecę dalej, może się uda 😉

Hoope, Prezes fajna baryłka, ptaki słychać 😊 siostra też fajna, taka dorosła przy maluchu 😀

Katy, spodziewaj się, że będzie gorzej ze spaniem 😁 do 8??? Przecież to nieprzyzwoite wręcz tak długo spać 😜

Uczę dziecko smoczka. Znaczy dałam, nawet nie tylko gryzie. Przyczepiłam do ubranka toa zabawę łańcuszkiem. Włączyłam sowę i zostawiłam w łóżeczku. Nie liczę na cud ale wypiłam kawę z chlebem 😉, poczytałam forum a ta ciągle nie woła. Nauka smoczka i samodzielnego zasypiania u starej kobyły 😉

Hoope, Katy lubią tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jedyna baba na poczekalni w wydziale dróg i komunikacji 😕

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZA-SNĘ-ŁA! 😁 bujana na kolanach ale bez cycka 😁 ze smoczkiem choć próbowała dostać się do sutka. Strasznie to niewskazane itp ale mam to w nosie. Uwolnić cycki!

kamciaelcia, Cola87, Wowka, Katy, Sela lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, moje kondolencje :(

Moll, regres snu, może skok rozwojowy albo ząbki. Często u niemowląt pojawiają się przejściowe problemy ze snem. Powinny minąć. Skoro szum pomaga to stawiałabym na problemy z wyciszeniem, czyli regres albo skok. Moja starsza miała taki etap, że też przez niemal całą noc słuchaliśmy szumów. Z młodszą tego nie było, na nią w ogóle szumy słabiej działały, każde dziecko jest inne.

Pawojoszka, szalona :) Ja mam tylko dwójkę dzieci i wymiękam z nimi, jak mam owulację to boję się dać mężowi tknąć XD

Nynka, tak jak pawojoszka napisała - zdarza się. Matylda kiedyś połknęła kawałek taśmy izolacyjnej, tzw. szkota, wyszła dołem ale też się stresowałam. Jeśli to nie był ostry element to po prostu obserwuj i sprawdzaj w kupce. Ja dałam wtedy śliwki ze słoiczka, żeby gładko poszło bo miała akurat twarde kupki wtedy.

Moll lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja
    Byl wybuch pod garażami i nie wiemy czy pod naszymi
    Mąż z chlopakami tam pędzi a ja dopiero wracam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ