Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Sto lat spóźnione dla solenizantki.
Kwiatkowa współczuję,trzymajcie się ciepło.
Olciabos mi zawsze mówiono że to normalne że dziecko początkowo chodzi na palcach . Zapytaj najlepiej lekarza.
Nynka obserwuj , połknięcie czegos się zdarza i zasadniczo nie jest groźne ,dziecko poprostu to wydała ,ale jeśli to jest ostry przedmiot może być różnie. Jeśli dziecko zacznie przejawiać dolegliwości brzuszkowe lub pojawi się gorączka to pędź do lekarza ,jeśli w kupce pojawi się krew to też wiadomo . Narazie nie panikuj ( wiem łatwo się mówi).
Ula jeśli chodzi o ruch to jest za murzynami że sto lat ,nie raczkuje i chyba nie zamierza,martwię się trochę o tą podwinieta nóżkę do przodu ,bo podwija tylko jedną i tą samą zawsze żeby jakiejś asymetri nie nabawiła się. Mówić trochę mówi głównie jak ja pytam kto Uli krzywdę zrobił to ona "ta ta" wola jest mama, baba ,brum ale nie urzywanymi tego świadomie jak prezes ale on to wiadomo ,dziela nas jakies lata świetlne.Nynka lubi tę wiadomość
-
Kamcia conajmniej córka jak nie dwie ,gratulacje ciąża jest silna przy takim przyroście. A chciałam ci powiedzieć że zrobiłam dziś coś wyjątkowo głupiego i to trochę twoja wina 😉,miałam straszna noc obudziłam się o 2 i za nic nie mogłam zasnąć,nawet męża wykorzystałam
(czasem to pomaga😀,nie pomogło)a dziś to już niebezpiecznie blisko ovu, a wszystko przez to gadanie o ciążach tak że ten... uważaj gdzie te swoje zarazki rozsiewasz 😂Wowka, Berbecia, kamciaelcia, kattalinna, Nynka, Cola87, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Kamcia, fajna beta, dobry przyrost, będzie chłopak jak dąb 😀
Pawojoszka, żart primaaprilisowy może się okazać rzeczywistoscią 😁
Olcia, Skrzat też zaczął stawać najpierw na palcach. Tak jak piszesz, obserwuj 🙂
Dziecko mi padło na drzemkę przed drugim śniadaniem 🙄 mleka nie chce, ciekawe ile pośpi 🤔kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kwiatkowa wyrazy współczucia.
Kamcia baaaaardzo ładny przyrost!
Wiecie co poszłam wczoraj po krople do nosa takie robione na receptę i padłam jak usłyszałam cenę 72 zł.
Dzisiaj jadę z Milenka do laryngologa sprawdzić skąd ma non stop katar.
Dzisiaj usłyszałam od mojego taty że jestem wyrodna matką i pastwie się nad dzieckiem bo słyszał jak się Darła przy odciąganiu nosa katarkiem. -
W lab posiedzialam, potem zarejestrowalam się do gin oraz Piotrka do laryngologa. W domu dodzwonilam się do diab(jadę jutro-hehe zanim dostanę skierowanie od rodzinnej bo do niej idę jutro popoludniu). Potem logopeda. Teraz szybko zjadlam i zaraz starostwo powiatowe...
-
Kwiatkowa bardzo mi przykro. Wczoraj odeszła też nasza Pani Doktor i ojciec mojej koleżanki. Śmierć zebrała żniwo 😢
Kamcia gratuluję, wszystko idzie dobrze 😄
Dziękujemy za miłe słowa. Mam nadzieję,że dobrze słychać jak pięknie ptaki śpiewają ❤
Mój synu też stawał na paluszki i na nich chodził ci jakiś czas.kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kwiatkowa wspolczuje:(
Kamcia, ładny przyrost Ja nigdy w zyciu bety nie robilam xd
Hoope, Prezes super sobie radzi, a siostra ladnie pilnuje zeby sobie krzywdy nie zrobil
U nas dzisiaj siad na podlodze tez zaliczony wiec calkiem spoko, ale chyba przez te nowa umiejętność sen nocny sie nam ciut zepsul bo dzisiaj przez sen nawet na brzuchu wyladowal co sie wczesniej nie zdarzało i ogólnie mam wrazenie, ze ciagle sie budzil..Ostatecznie wstal o 8 prawie wiec chociaz tyle :p
Nynka, o kurcze, obserwuj i moze faktycznie skonsultuj z pediatra.
Ja przez ciaze Kamci mialam schize przez chwile bo przedwczoraj mi sie tak nagle niedobrze zrobiło, ale okres rozwial moje watpliwosci na szczęście xd Z reszta seksy u nas ostatnio rzadko wiec ciaza nie wchodzi raczej w gre :p
Hoope lubi tę wiadomość
-
Kwiatkowa, wyrazy współczucia 😔
Moll, nie pocieszę Cię, u nas ciągle tak jest 😜 był epizod z pobudkami i aktywnością ok 1,5h, teraz na szczęście nie ma, przewijam na śpiocha. Ale karmienie co 2-1,5h a czasem po 20minutach.
Pawojaszka, ciążoholiczko 😂
Kamcia, blizniaki ❤❤ kiedy idziesz podgląd robić? Bo może byśmy jakieś zakłady zrobiły? 😉
-
Kattalina no ja to się chyba zacznę leczyć bo już sama sobie ufać przestaję. Ale ja tu mam plany ,chce do ludzi,planuje do pracy wrócić na cześć etatu,w domu tyle jeszcze do zrobienia ,ogród mnie woła ,a nie tam jakieś ciąże nie mam ochoty na te ciągłe badania latanie po lekarzach albo i szpitale jak ostatnio.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Musiałam wysłać niedokończonego posta. To lecę dalej, może się uda 😉
Hoope, Prezes fajna baryłka, ptaki słychać 😊 siostra też fajna, taka dorosła przy maluchu 😀
Katy, spodziewaj się, że będzie gorzej ze spaniem 😁 do 8??? Przecież to nieprzyzwoite wręcz tak długo spać 😜
Uczę dziecko smoczka. Znaczy dałam, nawet nie tylko gryzie. Przyczepiłam do ubranka toa zabawę łańcuszkiem. Włączyłam sowę i zostawiłam w łóżeczku. Nie liczę na cud ale wypiłam kawę z chlebem 😉, poczytałam forum a ta ciągle nie woła. Nauka smoczka i samodzielnego zasypiania u starej kobyły 😉Hoope, Katy lubią tę wiadomość
-
Kwiatkowa, moje kondolencje
Moll, regres snu, może skok rozwojowy albo ząbki. Często u niemowląt pojawiają się przejściowe problemy ze snem. Powinny minąć. Skoro szum pomaga to stawiałabym na problemy z wyciszeniem, czyli regres albo skok. Moja starsza miała taki etap, że też przez niemal całą noc słuchaliśmy szumów. Z młodszą tego nie było, na nią w ogóle szumy słabiej działały, każde dziecko jest inne.
Pawojoszka, szalona Ja mam tylko dwójkę dzieci i wymiękam z nimi, jak mam owulację to boję się dać mężowi tknąć
Nynka, tak jak pawojoszka napisała - zdarza się. Matylda kiedyś połknęła kawałek taśmy izolacyjnej, tzw. szkota, wyszła dołem ale też się stresowałam. Jeśli to nie był ostry element to po prostu obserwuj i sprawdzaj w kupce. Ja dałam wtedy śliwki ze słoiczka, żeby gładko poszło bo miała akurat twarde kupki wtedy.
Moll lubi tę wiadomość
Matylda