X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wybuchło? o.O

Po niecałej godzinie kwekanie na siedząco. Na ręce i przysypia. Numer ze smokiem tym razem nie zadziałał. Zjadła i śpi, boję odłożyć.

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mąż nie wie ale garaże stoją. A jeszcze przed wyjazdem mówiłam ze helikopter medyczny lata-przyleciał po gościa z rzekomego wybuchu

Butla z gazem w garazu a ciut dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:47

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Jeszcze z innej beczki zapytam jakie macie i polecacie drugie foteliki do auta? No i jeszcze czy którejś niemowlak w wieku ok 4 miesięcy zaczął bać się obcych i czy już minęło?

km5si09kuaztknwb.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll, my się wozimy nadal w łupince. I póki nie wyrośnie nie będziemy zmieniać, bo celuję raczej w 9-25 niż 0-18, więc im później zmienimy, tym bardziej dopasowany będzie. Jeszcze z 2-3 miesiące zapasu ma na pewno. Potem wybieramy się do sklepu 8* i będziemy dobierać coś tyłem do kierunku jazdy, co przypasuje do dziecka i do auta.
    Starsza ma 3,5 roku i jeździ w Axkid Rekid.

Lęk przed nieznanymi też jest normalny, minie :)

kattalinna, jangwa_maua, White Innocent, Moll lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lęku nie było. Fotelik mamy tyłem do kierunku jazdy, u nas axkid minikid 2.0. polecam jak najdłużej wozić w łupinie (jeśli to nie jest tylko antymandat) a w kwestii doboru fotelika wizytę w 8* lub jednym ze sklepów współpracujących z gwiazdkami.

jangwa_maua lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszę i piszę, może się uda skończyć. Dziś byłyśmy na kolejnej wizycie u ortopedy. Zachwycała się oczywiście oczami 😉 ale na szczęście także nóżkami i stopami. Wszystko pięknie ładnie tylko jedno ale. Mam ja, nie lekarka. Powiedziała, żeby kupić kapcie po domu bo jak Bożenka już staje to trzeba dać stopie wsparcie, szczególnie biorąc pod uwagę wagę dziecka. No i teraz mam mętlik... Bo ja wiem, że goła stopa najlepsza. Wiem, że obuwie jak już chodzi. Wszystko wiem i każdemu to powiem. A wątpliwości mi zasiała...

Kamcia, Piotrek wagi ciężkiej był, jak u Was było z butami przy nauce chodzenia?

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sekcie axkida 😁. Ostatnio po kolizji zmieniałam starszej na 2.0, młodszej też w planach axkid.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek miał kapcie renbut jako sandały ale nie nosił nigdy
    Może na Patryka podpasuja latem-w końcu nówki 😂
    Może to lekarka typu że profilaktycznie buty ortopedyczne??
    U nas goła stopa
    Miał 13/14 m. Jak dostal i nosił buty(też renbut)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tak piszę i piszę, może się uda skończyć. Dziś byłyśmy na kolejnej wizycie u ortopedy. Zachwycała się oczywiście oczami 😉 ale na szczęście także nóżkami i stopami. Wszystko pięknie ładnie tylko jedno ale. Mam ja, nie lekarka. Powiedziała, żeby kupić kapcie po domu bo jak Bożenka już staje to trzeba dać stopie wsparcie, szczególnie biorąc pod uwagę wagę dziecka. No i teraz mam mętlik... Bo ja wiem, że goła stopa najlepsza. Wiem, że obuwie jak już chodzi. Wszystko wiem i każdemu to powiem. A wątpliwości mi zasiała...

Kamcia, Piotrek wagi ciężkiej był, jak u Was było z butami przy nauce chodzenia?

Kapcie to ponoć stara szkoła i ortopedzi tak zalecają, a fizjoterapeuci z kolei mówią boso. Kiedyś w tym temacie czytałam Pawła Zawitkowskiego, mnie przekonały jego argumenty, starsza biegała boso ile wlezie, młodsza też jeszcze butów ani kapci nie ma do chodzenia.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ta nasza lekarka to pamięta chyba jeszcze Piastów 😉 i intuicyjnie oraz rozumowo bliżej mi do opcji gołej stopy.

Edit: z tej firmy powiedziała żeby kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:23

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intuicja mi też mówi o nieusztywnianiu stopy. Ale wyguglowałam co ma do powiedzenia Zawitkowski polecony przez Tandę i to samo.

Btw. Przejrzałam to befado. O ile dla dziewczynek to coś bym wybrała, to dla chłopaków nic mi się nie podoba 🤨 większość butów dla dzieci w ogóle mi się nie podoba...

Moll, my też w lupinie jeszcze. W planach zakup któregoś rwfa- axkid lub britax. Nie będę oryginalna-polecam gwiazdki 😊

Skrzat nie bał się obcych, ale podchodzi do nich z rezerwą przez kilka minut. Pewnie to akurat zależne od temperament dziecka, ale ogólnie normalne-dziecko zaczyna poznawać swoją rodzinę i z nią się czuje dobrze i bezpiecznie 😉

Kamcia, to dzieje się u Ciebie w mieście. A to jakaś ewakuacja, a to wybuch... 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:37

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WoWka
    No dzieje się ;)
    Tym razem chodziło o nasze nowe auto

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie
    Mamy trzeciego ząbka
    Przebił się koniuszek górnej prawej dwójki

Wowka, Katy, Nynka, Cola87, pawojoszka, Berbecia, kattalinna, J.S, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze w łupinie, ale po urodzinach bedziemy kupowac następny, tez raczej Axkid :p U nas juz nie duzo zostalo do wystawania glowy, po za tym siostra chce obecny fotelik, a rodzi w maju xd

Lęk sie zaczal ok. 5 miesiaca i trwa do teraz, ale po jakims czasie sie troche oswaja xd

Gratulacje ząbka Patryczku :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 16:29

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jeszcze nie jestem w domu
    Od 7 rano do teraz byłam chwilę 😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, teoretycznie te buty befado mają podeszwę miękką i pracującą. Tyle, że ja nie widzę sensu jakiekolwiek podeszwy w domu na tym etapie

preg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę sensu kupować dziecku buty na 3 miesiące za 250 zł. A nawet 150 to dużo za dużo. Wiadomo, chciałabym ze skóry, modne, praktyczne, zdrowe i niedrogie ale to nijak nie idzie w parze. Prezes ma sporą stopę (rozmiar 21) ale wciąż pulchną, z wysokim podbiciem, szerokimi paluszkami i niemowlęcą... Żadne buty które mierzył nie były dobre. A jeśli jeszcze dodam skarpetkę... dramat. Antipasy odpadają, za dużo osób skarży się na ich tendencję do przesuwania i skręcania spodu do góry i na boki. Stanęło więc na butach korekcyjnych, rozciętych na całej długości u góry. Czekamy na nie, bo oczywiście tu nie kupię. Chyba tylko te na razie wejdą na klusiostopę. Ubolewam. Na te za 260 zł co dwa, trzy miechy nie mogę sobie pozwolić 😐

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super że beta rośnie ☺ uśmiałam się z maratonu 😁 my też mieliśmy 4-dniowy ostatniego dnia mąż miał dość😂 ale dzięki temu jest Zuzia.

Moja mama też mnie ciągle męczy o buty,żeby kupić za kostkę bo trzymają kostkę,także chyba takie były zalecenia X lat temu.
    Zuzia staje na palcach jak się łapie stołu i chce zobaczyć co na nim jest.

Dzisiaj spotkałam sąsiadkę, mówi że córka mi tak wyrosła to żebym nie czekama i dała sobie od razu zrobić drugie 😁 śmiać mi się chciało z tego tekstu, babka w wieku mojej mamy.

Kwiatowa przykro mi 😞

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope na zalando byly buty dla maluszków nawet za 400 zl :d

Luknijcie dziewczyny na str Slippers Family, maja calkiem ok buty za okolo 100zl.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    nasze maratony byly od 11dc do 18 dc ;) takze tego no XD XD
    i tak Piotrek i Patryk w drugim cyklu, Emilka w trzecim
    plus conceive

a teraz bach, raz i zonk
    czy to nie ironia losu
    stao się kiedy nie mogło sie stac (kilka dni do owulacji powinno byc na pewno)

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ