Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moll, my się wozimy nadal w łupince. I póki nie wyrośnie nie będziemy zmieniać, bo celuję raczej w 9-25 niż 0-18, więc im później zmienimy, tym bardziej dopasowany będzie. Jeszcze z 2-3 miesiące zapasu ma na pewno. Potem wybieramy się do sklepu 8* i będziemy dobierać coś tyłem do kierunku jazdy, co przypasuje do dziecka i do auta.
Starsza ma 3,5 roku i jeździ w Axkid Rekid.
Lęk przed nieznanymi też jest normalny, miniekattalinna, jangwa_maua, White Innocent, Moll lubią tę wiadomość
Matylda
-
U nas lęku nie było. Fotelik mamy tyłem do kierunku jazdy, u nas axkid minikid 2.0. polecam jak najdłużej wozić w łupinie (jeśli to nie jest tylko antymandat) a w kwestii doboru fotelika wizytę w 8* lub jednym ze sklepów współpracujących z gwiazdkami.
jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Tak piszę i piszę, może się uda skończyć. Dziś byłyśmy na kolejnej wizycie u ortopedy. Zachwycała się oczywiście oczami 😉 ale na szczęście także nóżkami i stopami. Wszystko pięknie ładnie tylko jedno ale. Mam ja, nie lekarka. Powiedziała, żeby kupić kapcie po domu bo jak Bożenka już staje to trzeba dać stopie wsparcie, szczególnie biorąc pod uwagę wagę dziecka. No i teraz mam mętlik... Bo ja wiem, że goła stopa najlepsza. Wiem, że obuwie jak już chodzi. Wszystko wiem i każdemu to powiem. A wątpliwości mi zasiała...
Kamcia, Piotrek wagi ciężkiej był, jak u Was było z butami przy nauce chodzenia?Wowka lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Tak piszę i piszę, może się uda skończyć. Dziś byłyśmy na kolejnej wizycie u ortopedy. Zachwycała się oczywiście oczami 😉 ale na szczęście także nóżkami i stopami. Wszystko pięknie ładnie tylko jedno ale. Mam ja, nie lekarka. Powiedziała, żeby kupić kapcie po domu bo jak Bożenka już staje to trzeba dać stopie wsparcie, szczególnie biorąc pod uwagę wagę dziecka. No i teraz mam mętlik... Bo ja wiem, że goła stopa najlepsza. Wiem, że obuwie jak już chodzi. Wszystko wiem i każdemu to powiem. A wątpliwości mi zasiała...
Kamcia, Piotrek wagi ciężkiej był, jak u Was było z butami przy nauce chodzenia?
Kapcie to ponoć stara szkoła i ortopedzi tak zalecają, a fizjoterapeuci z kolei mówią boso. Kiedyś w tym temacie czytałam Pawła Zawitkowskiego, mnie przekonały jego argumenty, starsza biegała boso ile wlezie, młodsza też jeszcze butów ani kapci nie ma do chodzenia.kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Intuicja mi też mówi o nieusztywnianiu stopy. Ale wyguglowałam co ma do powiedzenia Zawitkowski polecony przez Tandę i to samo.
Btw. Przejrzałam to befado. O ile dla dziewczynek to coś bym wybrała, to dla chłopaków nic mi się nie podoba 🤨 większość butów dla dzieci w ogóle mi się nie podoba...
Moll, my też w lupinie jeszcze. W planach zakup któregoś rwfa- axkid lub britax. Nie będę oryginalna-polecam gwiazdki 😊
Skrzat nie bał się obcych, ale podchodzi do nich z rezerwą przez kilka minut. Pewnie to akurat zależne od temperament dziecka, ale ogólnie normalne-dziecko zaczyna poznawać swoją rodzinę i z nią się czuje dobrze i bezpiecznie 😉
Kamcia, to dzieje się u Ciebie w mieście. A to jakaś ewakuacja, a to wybuch... 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:37
-
My tez jeszcze w łupinie, ale po urodzinach bedziemy kupowac następny, tez raczej Axkid :p U nas juz nie duzo zostalo do wystawania glowy, po za tym siostra chce obecny fotelik, a rodzi w maju xd
Lęk sie zaczal ok. 5 miesiaca i trwa do teraz, ale po jakims czasie sie troche oswaja xd
Gratulacje ząbka Patryczku :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 16:29
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ja nie widzę sensu kupować dziecku buty na 3 miesiące za 250 zł. A nawet 150 to dużo za dużo. Wiadomo, chciałabym ze skóry, modne, praktyczne, zdrowe i niedrogie ale to nijak nie idzie w parze. Prezes ma sporą stopę (rozmiar 21) ale wciąż pulchną, z wysokim podbiciem, szerokimi paluszkami i niemowlęcą... Żadne buty które mierzył nie były dobre. A jeśli jeszcze dodam skarpetkę... dramat. Antipasy odpadają, za dużo osób skarży się na ich tendencję do przesuwania i skręcania spodu do góry i na boki. Stanęło więc na butach korekcyjnych, rozciętych na całej długości u góry. Czekamy na nie, bo oczywiście tu nie kupię. Chyba tylko te na razie wejdą na klusiostopę. Ubolewam. Na te za 260 zł co dwa, trzy miechy nie mogę sobie pozwolić 😐❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyKamcia super że beta rośnie ☺ uśmiałam się z maratonu 😁 my też mieliśmy 4-dniowy ostatniego dnia mąż miał dość😂 ale dzięki temu jest Zuzia.
Moja mama też mnie ciągle męczy o buty,żeby kupić za kostkę bo trzymają kostkę,także chyba takie były zalecenia X lat temu.
Zuzia staje na palcach jak się łapie stołu i chce zobaczyć co na nim jest.
Dzisiaj spotkałam sąsiadkę, mówi że córka mi tak wyrosła to żebym nie czekama i dała sobie od razu zrobić drugie 😁 śmiać mi się chciało z tego tekstu, babka w wieku mojej mamy.
Kwiatowa przykro mi 😞kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
majowa
nasze maratony byly od 11dc do 18 dc takze tego no
i tak Piotrek i Patryk w drugim cyklu, Emilka w trzecim
plus conceive
a teraz bach, raz i zonk
czy to nie ironia losu
stao się kiedy nie mogło sie stac (kilka dni do owulacji powinno byc na pewno)MajowaMamusia lubi tę wiadomość