X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola na razie przeszukalam dwie kupy i nic....
    Jestem niczym wasze dzieci bawiace sie kupa...ot taka rozrywka matki...✋

Nie do mnie pytanie ale sie wypowiem😁 my wychodzimy czasem np o 11 wracamy 15-16, zawsze mam ze soba drugie śniadanie, paczke chrupkow, picie. W razie stanu krytycznego wyciagam cyce.

Ale u nas juz od paru tygodni cyc tylko 17-18 i w nocy. Inne przypadki jak nie ma wyjscia innego albo na przeciagniecie drzemki...

kattalinna lubi tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja tez kiedys grzebalam w kupie, bo Mloda zjadla kawalek puzla piankowego... Mysle, ze przelecialo juz i nic chlopakowi nie bedzie 😉

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, tak, karmie go. Zawsze wychodzimy po drzemce i po obiedzie, bo akurat tak nam sie w czasie wszystko zgrywa, wiec jest najedzony ale tak po 2h daje jakis owoc, chrupki, zazwyczaj je ale np wczoraj nie chcial nic takiego, wiec musialam dac mleko bo tez zawsze mam ze soba. Mysle ze w tym wypadku u nas jest latwiej bo zrobic mm i dac butle to wiadomo, wredy mi zazwyczaj dosypia na 30 min.
    Nie za bardzo wiem co poza owocem i chrupkami mam dawac do jedzenia na spacerze, z tym mam problem, na razie i tak chce pic wiecej mleka niz zazwyczaj ale jak potem to przejdzie, to nie wiem

Wariancja moj mowi, ze jak mlody mnie nie widzi to potrafi sie bawic na macie sam, jest grzeczny a jak widzi mnie to amba 😁

A jaki budzet na telefon? Ja polecam iphona, 6 czy 6s z tych starszych modeli, zdjecia wychodza super 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 08:51

wariancja lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, też bym puzzla szukała bo jak to tak zdekompletowany zestaw? 😉

Nynka, a co na takie wychodne drugie śniadanie dajesz?

Moja też jak jest z tatą to super, mama na horyzoncie i już tragedie różne. Chyba wszystkie tak mają albo większość...

Co do telefonu to ja wszystkim polecam xiaomi 😊 sama mam też oczywiście. Mój w marcu skończył dwa lata, użytkuję intensywnie a śmiga jak nowy. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby telefon mnie nie zaczął wkurzać po kilku miesiącach, powyżej roku to już w ogóle. Pytanie podstawowe, jaki masz budżet?

Moje dziecko właśnie jadło owsiankę na mleku krowim, za gęsta mi wyszła i dodałam trochę świeżego, nie zagotowałam już. Spodziewam się atrakcji kupowych 😉

Katy, co tam ciekawego Kamil czyta?

Hoope, przypomniało mi się. Jakie Ty buty za 260 wynalazlas?? Ja widziałam za 200

wariancja lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazuje mniam mniam 😊 albo, że body mokre bo zalała wodą 😉

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary powiedzial ze tysiaka moze dac 😂 ale Mloda czasem tak sie pastwi nad telefonem, ze ja to moze z 200 zl bym przeznaczyla 😉 kattalina jaki model tego xiaomi bo rozwazam?
    Dalam tez ostatnio odrobinke mleka krowiego do nalesnikow, ale u nas byla przy tym jakas sraczka. Choc nie wiem czy to byla wina mleka, czy infekcji, czy zebow, bo wszystko zbieglo sie w czasie...

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurt z owocem, sam jogurt (jogobella bez cukru polecam💪), jogurt z amarantusem, ser bialy z owocem, koktajl taki na gęsto, kisiel, mam przepis na budyń ale jeszcze nie robilam. Ogólnie to samo co w domu.

A mamycta sama książkę znam na pamięć prawie wszystko😂

W ogóle moje dziecie zaczelo podawac ksiazki żeby mu czytać, i slucha nie przerzuca kartek nie wyrywa tylko slucha. A jak czytam o papuzce to sie cieszy❤❤

kattalinna, Katy, Sela lubią tę wiadomość

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ja też team xiaomi 💪 jak nie przeszkadza Ci duży ekran to polecam Redmi Note 5 - zdjęcia są naprawdę ekstra. Note ma mój mąż, ja sama mam Redmi 4x i tutaj już z aparatem nie jest tak fajnie. Ale Note dla mnie za duży 😉

wariancja, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten note za duzy, ale 4x juz blizej moich preferencji. Dzieki :-)

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę taką książkę, której mi nie wyrywa żeby zjeść 😉 😊

Wariancja, mężowi we wrześniu kupowaliśmy redmi note 5 z 3/32 (3GB RAM i 32 wbudowanej pamięci) wtedy kosztował 670 a telefon super. Świetny aparat, wyświetlacz, dobre bebechy. Z tymi xiaomi trzeba trochę uważać bo np redmi note 6 nowszy a opinie gorsze miał. Ja mam 3 i tak samo, nowsza wtedy 4 słabsza była od mojego. Telefonu za 200 nie polecam, chyba, że chcesz tradycyjny z klawiszami i aparatem jak kalkulator 😁 smartfon za 2-3 stówy może służyć tylko jako łopatka do piasku 😉 kurde, z ciekawości sprawdzę sobie co tam ciekawego obecnie u mojego ulubionego chińczyka 😁

White Innocent lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, White mnie uprzedziła 😁 z tym duży to ja kiedyś też tak myślałam. Można się przyzwyczaić a filmy lepiej widać 😉

Wariancja, zerknij sobie tu np. http://m.benchmark.pl/testy_i_recenzje/tani-telefon-do-1000-zl.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:37

preg.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka u nas najpierw sama przegląda. Jak. Sie znudzi to rzuca ksiazke przed siebie i patrzy na mnie zeby czytac 😂 alw nie to.co w ksiazce tylko sama musze opowiadać 😂 cyrk 😃 i jeszczw domaga sie śpiewu. Na wieczor i przed drzemkami cos tam spiewam (naszczescir nikt nir slyszy) 😂i tyljo konczy butle patrzy i tak chrząka, jakby domagając sie spiewu. Zaczynam śpiewać to sie cieszy i czasami buja 😃😃
    Ogólnie teraz to sie dużo dzieje u naszych maluchow 😊
    Aa opowieści kupowe śmieszne i straszne jednocześnie 😃😃

Nynka, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U nas jest odwrotnie jak jest ze mną w domu to się bawi sama choć ostatnio ciągle chce na ręce i jak ją odkładam to płacz, ale wie że nie zyska wiele więc po chwili się uspokaja i zaczyna bawić za to jak mój jest w domu albo wraca z pracy to koniec, tylko na ręce. Nawet jak jest u mnie na rękach i ojca zobaczy to do niego chce iść. Mój się cieszy jak dziecko z lizaka bo mała jego woli a ja się cieszę bo mam chwilę oddechu.

Co do historii z nocnikiem to Szymon nie tylko cały się umazal on to jadł rękami więc nie tylko że trzeba było go przebrać i wykonać to jeszcze mu to z buzi wydlubywalam . Uwierzcie że ja wiele obrzydliwych rzeczy w życiu widziałam i żadna kupa w pieluszce apsolutnie nie robi na mnie wrażenia ale w tedy musiałam naprawdę się powstrzymywać żeby nie zwymiotować. Pozostając w temacie nocnikowym to Patryk dziś w nocy obudził nad na siku i wstał z suchą pieluchą,jestem z niego normalnie dumna ,może choć jedno dziecko wyrośnie mi z tych pieluch normalnie jak człowiek a nie będzie moczyć się do końca podstawówki.

Co do spacerków to można brać przecież to samo co w domu jak dziecko umie pić z bidonu to powinno poradzić sobie z produktami w tubkach jak serek czy mus owocowy ,jak nie to normalny serek i łyżeczka ja tak czasem biorę na spacer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:49

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy przesłodki, a jak siedzi pięknie! Jak zobaczy jakie możliwości daje stanie, chodzenie, raczkowanie, to już go nie zatrzymasz 😄

Kattalinna Gucio ma takie buty.

Mówcie mi dalej o kotach, utwierdzacie mnie w przekonaniu, że nieposiadanie to dobra decyzja 😂

Ja niestety/całe szczęście nie mam krwawych historii o dzieciach, nadopiekuńczo bardzo ich pilnuję. Historie o kupach znam, są odwieczne, tym bardziej nie daję okazji do powstania własnych 😂

Produkty z mleka daję od dawna. Serki, jogurty, kaszki, placki, ostatnio płatki na mleku próbował.

Niestety od wzczoraj mówi daj. Zatem wszystko jest daj. Piwo ojca też daj. A weź nie daj!

Na dworze daję przekąski (paluszki, biszkopty, banan, bułka maślana) ale na dłuższe wyjście zrobiłabym normalną bułkę. Jak trzeba to dam cyca. Najlepsze na wyjście, ciepły, smaczny (podobno), zdrowy posiłek na wynos 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:55

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ewidentnie słyszę że Kamcio czyta "Idzie niebo ciemną nocą" 😀 lektura w sam raz do snu 😁

Moje dziecko niby też czyta, ale książeczki po jego czytaniu wyglądają jak po przejeździe walca 😃

Zazdro wielorodzinnych spacerów. U nas nie ma opcji 😐

Kupopowieści poczytałam do śniadania 😂 nie ruszają mnie 😂

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    O, White mnie uprzedziła 😁 z tym duży to ja kiedyś też tak myślałam. Można się przyzwyczaić a filmy lepiej widać 😉

Ja sobie jakiś czas temu sprawiłam tablet, żeby mieć właśnie na seriale itp. i uznałam, że taki duży telefon jednak mi niepotrzebny. Ale przez długi czas zazdrość mnie zżerała jak mężowi przyszedł ten telefon XD

Wariancja to 4x generalnie super telefon, ale apart ma raczej przeciętny. Na dworze przy słonecznej pogodzie jest ok, ale jak jest szaro to słabizna ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip ma na szczęście ksiazki spadkowe po wielu dzieciach wiec może je dobijac. Najlepsze sa te z grubymi kartkami typu "karetka mietka"itd. Reszta schowana

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu
    Diabetolog za bardzo nie wiedziała co ze mną robić. Poprzednio nawet krzywej nikt mi nie zlecal, stwierdziła że wypadaloby cos zbadać a nie tylko glukometr, już miała pisać skierowanie na krzywa co stwierdziła że i tak będę kontrolować cukier i tak musialabym powtarzac(przy prawidlowej krzywej oczywiscie)
    Stanęło na badaniu na czczo plus te wszystkie inne od niej
    Dostalam nowy glukometr(tamten służył troche)
    Popołudniu mam rodzinną więc muszę wziąć skierowanie do diabetologa :)
    No i nowość-narazie mam się wstrzymać z insulina

Na spacerze zawsze coś podjadają. Przy 6h nie da się inaczej. Ale cieszę się że moje dzieci maja po 3kurtki 😱

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, też mamy sporo spadkowych, wszystkie niby grube, ale nie wystarczająco 😀

Najlepiej ostatnio idą "Tańczące księżniczki". Księżniczki mają brokatowe i foliowe suknie, jest moc 😂 prawdziwy mężczyzna różu się nie boi 😁

kattalinna, Nynka, Katy, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja sobie jakiś czas temu sprawiłam tablet, żeby mieć właśnie na seriale itp. i uznałam, że taki duży telefon jednak mi niepotrzebny. Ale przez długi czas zazdrość mnie zżerała jak mężowi przyszedł ten telefon XD

Wariancja to 4x generalnie super telefon, ale apart ma raczej przeciętny. Na dworze przy słonecznej pogodzie jest ok, ale jak jest szaro to słabizna ;)
    4x ma mój brat, jeden z modeli wybranych przeze mnie 😉 zadowolony 😊

White Innocent lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ