Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam xiaomi mi A1 i polecam. Mi zależało na dobrym aparacie ale nie za miliony monet tel więc mój chłop siedział i szukał, porównywał. Zaraz minie rok jak go używam i nie miałam problemów z telefonem. Zdjęcia nawet te "sesyjne" robiłam telefonem, bo aparatu brak 😔.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:55
wariancja, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, Kamcio czytał "pierwsze wiersze", ktore dostal w wyprawce ze szpitala po urodzeniu :p W ogole zamowilam mu 4 ksiazeczki w empiku bo jest promocja na wybrane, ze druga za 2gr wiec wyszlo mi 30zl :p Kamil ostatnio lubi sobie przegladac wiec moze sie spodobaja Jedna zamowilam z jakims farbkami do malowania palcami wiec bedzie wesolo
Umylam okno w przyszłym pokoju Kamila bo tam w jego urodziny bedzie mata duza rozłożona dla niego i kuzynki, tak sie naszorowalam, ze maskara..Okno jeszcze nie bylo myte od remontu, takze ten :p Nie spieszylo mi sie bo mial byc jeszcze długo nie uzywany ten pokoj a tymczasem wlasciciel juz tam urzeduje 😂
Ja sie na telefonach nie znam wiec nie pomogę:p
-
Cola87 wrote:Kamcia to niezła musiała być jazda z kuweta Pawajoszka moja mama mi opowiadała że jak byłam mała też sobie w nocy sama z łóżeczka wychodziłam i siadałam na nocnik. I pewnej nocy mama się budzi bo coś śmierdzi, a ja siedzę przed tym nocnikiem ubabrana cała w kupie łącznie z buzia. Także nie tyłku u Was takie historie Katy Kamcio naprawdę bardzo ładnie siedzi, a i pięknie czyta
Zaczynam dostrzegać coraz więcej plusów późniejszego odpieluchowania. Moja starsza miała 2,5 roku i już była na tyle kumata, żeby kupy nie dotykaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 13:35
Cola87 lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualny
-
Przyłączę się do grona fanów xiaomi, ja mam Redmi Note 5, mój mąż ma Mi A2, oba są świetne, nic się nie zacina, płynnie działają, aparaty dobre.
Co do Befado - starszej kupuję sandałki - kapcie, ona w nich na dwór chodzi na co dzień jak jest sucho (są z materiału) bo po domu na boso cały czas śmiga. Mają znak zdrowej stopy, kupuję w wersji z wkładką skórzaną.
Do przedszkola chyba też je będę kupować - idzie teraz od września.
Padło na befado, bo są niedrogie z tych z certyfikatem zdrowej stopy a do tego model PAPI jest na rzepy, ona miała wysokie podbicie jak była mniejsza i żaden but nie wchodził, tu jest rzep to idzie dopasować.
Do Matyldy jeszcze nie mam pierwszych bucików, tzn mam jakieś po starszej, bardzo mało noszone Elefanteny, ale jeszcze nie mierzyłam. Befado pewnie też potem kupię na co dzień, ale jak wcześniej pisałam - buty dopiero jak już będzie dobrze biegać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 14:22
kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Wowka, słaby interes bo nie mamy wspólnego konta, szłoby z mojego na telefon 😉
Jangwa, podoba mi się kurde mój złoty 🙂 chociaż ten niebieski męża jest cudny 😉 całe szczęście chęć nowego telefonu nie jest silniejsza niż miłość do obecnego 😁
Tanda, dzięki za kolejny głos utwierdzenia mnie w przekonaniu, że zostajemy boso 😊 befado mi reklamowała kiedyś przyjaciółka, oba swojemu synowi do przedszkola właśnie kupuje.
Co do zdrowej stopy to podobno certyfikat jest na konkretne buty, nie producenta.jangwa_maua, Wowka lubią tę wiadomość
-
To ja dołączam do grona posiadaczy xiaomi ja mam akurat 4 note. Jestem bardzo zadowolona. Ale aparat mógłby mieć troszkę lepszy. Ja teraz zastanawiam się nad tymi attipasami. Tak żebym mogła dziecko na ziemi postawic. A jak zacznie dobrze chodzić to wtedy pierwsze butki. J.S., Wowka jak po czasie ocenianie te attipasy? Warto kupić?
kattalinna, Nina83 lubią tę wiadomość
-
Intensywny, udany dzień.
Byliśmy ze Skrzatem w gościach u dwóch sympatycznych dam 😀 nie ma to jak kawka w miłym towarzystwie 😀
Mania jest super, oczarowała ciocię komunikatywnoscią i intelektem. Moje dziecko przy niej to dzikus, powinno iść na naukę 😉
Dalej nie wiem jak ludzie ogarniają bliźniaki 😀 ale wiem, że chcę więcej i więcej takich spotkań 🤩
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e49dc2463627.jpg
Zdjęcie jedno z lepszych, bo uchwycić jedno to sztuka, a dwójkę to już arcymistrzostwo 😉edwarda20, Feeva, kamciaelcia, Katy, Berbecia, Hoope, wariancja, Cola87, kattalinna, J.S, jangwa_maua, Nynka, Nina83, pawojoszka, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Cola, ja na razie jestem zadowolona z attipasów. O ile mogę coś powiedzieć po czterech spacerach 😀
Nie spadają, przesuwają się tylko jak Skrzat trze nimi o siebie w samochodzie. Potliwosci na razie też nie stwierdziłam, a zakładałam na skarpetkę.
Pierwsze próby chodzenia w nich były nieudane, bo Skrzat zaciągał palcami po ziemi. Ale teraz już się nauczył i śmiga- i po równym, i po trawie.Cola87 lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że Bożenka śpi bo by zazdrosna jeszcze była 😉 cudni oboje ❤😍 skoro Skrzat przy Mani wyszedł na dzikusa to ta moja oszołomka w ogóle chyba nie ma co się wychylać ze swoim wcinaniem wszystkiego i bam bam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 20:51
Wowka lubi tę wiadomość
-
Witam, witam 😁
Skrzacik jest cudowny! Trochę nie okrzesany, cos w stylu "za kudly i do jaskini", ale ma to swój urok ❤️ Mania zauroczona ❤️😁
Mamusia też świetna 😄
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce6906dfae6b.jpg
U nas noce się (nie zapraszając) poprawiły. 2x jedzenie i spimy do 7:30-8 ❤️❤️
Kwiatkowa współczuję
Co do telefonu to ja mam Huawei p10 lite, trochę się wiesza, na szczęście rzadko, ale przy takiej ilości zdjęć i filmów to nie dziwne zdjęcia też robi spoko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 20:41
Katy, kattalinna, edwarda20, kamciaelcia, jangwa_maua, Cola87, Wowka, Sela, Nynka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Melduję, że byliśmy u laryngologa. Zajrzał do buzi, noska, uszu, stwierdził, że jest OK, natomiast w związku z tym językiem i spaniem z otwartą buzią, zalecałby zrobienie badania fiberoskopii - wprowadzenie mini kamerki przez nos i obejrzenie wnętrza, a dokładniej trzeciego migdała. Badanie podobno trwa kilkanaście sekund, ale wymaga wprowadzenia kamerki do nosa, nie znieczula się dziecka, nie usypia, podobno jest to bezbolesne, ale niekomfortowe. Mój maluch nienawidzi nawet jak mu wyciągam wystającego już gila z nosa, a co dopiero taka kamerka, boję się, że będzie to dla niego ogromny stres i może trauma?.
Jestem przerażona i nie wiem czy powinnam się decydować na to badanie Podobno jak trzeci migdał jest przerośnięty to dziecko często ma katar, choroby dróg oddechowych i uszu, a u nas nic takiego nie miało miejsca (póki co), z drugiej strony może coś mu tam przeszkadza, że śpi w nocy z otwartą buzią? Do tego cena badania to też kolejne kilka stówek. No nie wiem co mam robić