X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowa dziewczyny, dam Wam znać po wizycie u laryngologa, mam nadzieję, że będzie tak jak mówicie, czyli nastraszyła mnie i tyle. Do niedawna planowałam kolejne dziecko, ale na tą chwilę nie wyobrażam sobie kolejnych stresów związanych ze zdrowiem i rozwojem malucha. No naprawdę nie wiem kiedy ostatni raz coś mnie aż tak stresowało :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira
    Nie pociesze ;) strach o dziecko nie ma końca ;)
    Ale z drugim jest inaczej, jakby łatwiej
    A trzecie podobno samo się wychowuje ;)

Leira lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mrt Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Jestem tu nowa - jestem w 6 tygodniu ciąży. Piszę w tym wątku, ponieważ widziałam , że któraś z Was pisała o preparacie Gardvit A+E spray. Przez jakieś 3 dni stosowałam ten preparat i chyba o kilka „psiknięć” za dużo , teraz dowiedziałam się , że witamina A jest szkodliwa w ciąży :(. Jestem przerażona, czy która z Was stosowała ten preparat ?
    Pozdrawiam

• Hoope Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wrrr muaaa jak ja nie lubię.

Jedna taka co się tu pojawiła zacytowała mój post ze zdjęciami i dopiero interwencja u "góry" te zdjęcia usunęła. Śmiem twierdzić, że to było trollocelowe.

Skrzacik powiedziałabym, żeś zacny kawaler ale Prezes zrobi mi bam bam, zatem powiem tylko, że masz kurtkę jak tata Prezesa a o jeansach to my możemy pomarzyć, więc zazdrościmy ❤

Kamcia, chcesz bliźnięta betą wykluczyć? 😂

Widziałam też śliczną baletnicę na cudownym uszastym fotelu ❤❤

Układacza prania mam i ja, elegancko trzepie pranie przed rozwieszeniem, choć wczoraj porzucił pranie na rzecz miotły i zamiatania balkonu. Pół godziny w jednym miejscu. Będzie z niego zaangażowany woźny 😬

Katy siedzi, układa, gada, odczep no się od tego facecika 😉😛

Mogę potwierdzić, zafiksowanie na ruchu hamuje mowę. Prezes naumiał się chodzić i ruszył z mową jak dziki. Mama, tata, baba, bam, brum brum, bann (banan), niem (nie ma) aż jestem w szoku. No ale on ma dwa lata, więc najwyższa pora 😉😛

Czekamy na buty, więc popyla w skarpetach.

https://youtu.be/Q-qEnEAWdJ0

https://youtu.be/MgQzRv5c5LI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 23:11

Tanda, Cola87, kamciaelcia, Wowka, Katy, wariancja, olciabos, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nic, w ogóle? Czy mało? Byliście u logopedy?

EDIT: A nie macie problemu z wystającym języczkiem? Bo u nas i takie coś jest, mały często ma rozchylone usta i wystaje mu kawałek języka. Być może to jest przyczyna, idziemy wkrótce do laryngologa, więc może dowiemy się więcej..

Leira, taki przypadek z wystającym języczkiem miałam na grupie rówieśniczej mojej starszej córki.
    Tam akurat matka była polką a ojciec był ciemnoskóry i podobno jak tłumaczyła tamta mama lekarze jej powiedzieli, że w niektórych przypadkach, w tym m.in. u osób ciemnoskórych (chłopczyk jest mulatem) takie coś jest kwestią genetyczną - większy język - i nie jest to żadna wada, taka uroda po prostu. Nie pamiętam dokładnie jak u niego było z mową itp choć coś mi się kojarzy, że też później mówił niż większość, aczkolwiek rozwijał się prawidłowo a język z czasem przestał wystawać.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik to już prawie Pan Skrzat!

Matyldzia najlepszego😙

Dziewczyny zna się któraś z was na alergii na mleko.
    Robiłam Kacprowi badania i wyszła mu 1 klasa na alfa laktoalbumine. Wszystkie inne ma klasy 0.
    Pani doktor nic mi nie wytłumaczył. Wogóle u mnie to lekarze mają chyba problem ze strunami głosowymi. Nic nie chcą mówić i tłumaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 23:35

Tanda, Wowka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą odszedl moj dziadek :( Jest mi bardzo przykro, ale jednoczesnie ciesze sie, ze to koniec jego cierpienia :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Przykro mi
    Ale teraz na pewno jest mu lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spało mi się super-i budzik zadzwonił 😛

Hoope
    Czyżbyś dalej chciała krakać?
    I skąd ja znam chodzenie w skarpetkach na placu zabaw???
    I niechodzenie w jeansach???
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Z Patrykiem niektórzy nie mogą przeżyć skarpet w wózku(to wieczne macanie czy stopy zimne-bo tylko tę wersję zakładają)
    Ale miny widzących chodzacego bezcenne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie ale z Ciebie starszak już!❤

Matylda sto lat!❤

A Pan Prezes cóż dodać❤ ps zazdraszczam parku/placu zabaw.

Katy myślę, że pora odczepic sie od Kamila😜 daj mu czas🙂 pięknie siedzi.

Dziewczyny u mnie dramat, dziecie odgryzlo kawalek spinki zabki i połknęło😳😳😳 jestem przerazona...

Kwiatkowa bardzo mi przykro. Trzymaj się😘

Wowka, Katy, Hoope lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope Prezes z siostrą super się prezentuja na placu zabaw 😍 starsza siostra widać że się spełnią w swej roli :) Kwiatkowaa dużo sił dla Ciebie, babci i rodziny! Trzymaj się! Oj Nynka a duży ten kawałek połknął?

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tego sylabizowania malo ale daje czas do roku. Ostatnio jest jakby trochr wiecej. Nawet powtarza czasami jak mowue mamama.. Pojawilo sie jejeje.. Dzidzdz.. Czasami bababa.. Rozkręci sie 😉
    A czy waszw maluchy tez stajq na palcach.. Nawwt tak pcha pchacz.. Potrafi stanac na calej stopie ake często na palcach.. Czy to jest ok?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Hoope Prezes z siostrą super się prezentuja na placu zabaw 😍 starsza siostra widać że się spełnią w swej roli :) Kwiatkowaa dużo sił dla Ciebie, babci i rodziny! Trzymaj się! Oj Nynka a duży ten kawałek połknął?
    Od spinki mniejszej do wlosow jeden ząbek. Bardziej niz wielkosc martwi mnie ze to taka igielka ostra😭😭

• Moll Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, chciałam Was podpytać czy ktoras z Was miała podobnie i to minęło a mianowicie pobudki nocne, od ok miesiąca, a moja mała ma teraz 5 miesięcy budzi się co ok godzinę a nawet 30 minut w nocy pomiędzy pierwsza a ok czwarta. Do 4 miesiąca spala ładnie i budziła się 3-4 razy na kp, śpimy razem więc nie było to uciążliwe. Teraz nawet po nakarmieniu potrafi obudzić się za 20 minut. Szybko włączam szumisia i to pomaga ale szumiś wyłącza się po 40 minutach, być mo że potrzebuje tego szumu non stop? Ząbek jeden wyszedł ale w dzień jest pogodna więc nie wiem czy można to łączyć z ząbkami. Warunki do snu są takie same cały czas od urodzenia. Rytuały są. Drzemki w ciągu dnia ok 3 godziny łącznie, chodzi spać ok 19, pobudka o 6.

km5si09kuaztknwb.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ma wydzielinę w nosku, pryskam woda morska w dzień i w nocy, może powinnam odciągać te za przeproszeniem file? W nocy przewijam 2 razy.

km5si09kuaztknwb.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a dzwoniłaś do pediatry? Ja bym pewnie skonsultowała z nią czy coś robić czy czekać. Moll wydaje mi się że sen u dziecka zazwyczaj jest dość zmienny. Przynajmniej u nas tak było. Też na początku spał najlepiej i tylko na karmienia się budził i spał dalej. Mogą to byc zęby, dokuczają głównie w nocy. Ale może to też być więcej bodźców, nowych umiejętności itp. Życzę żeby wróciły dobre noce, ale trzeba być gotowym że może być różnie. Kiedyś się wyśpimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:22

Moll, Nynka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira z tym migdałkiem to się nie przejmuj, u nas wieczne katary a to od brata a to od zębów. Ostatnio jak byłyśmy u laryngologa na kontroli płynu w uszach to zapytałam o ten migdałek, powiedziała ze jeszcze jest za mała na stwierdzenie przerostu migdałka
    Olciabos koryguj to stawanie, cała stopa ma stać, tak zapytam w chodzik ja wkładasz?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzika nie mamy. Mieliśmy obnizone napiecie i tak mysle ze moze to tez jest wynik tego.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już po kawie 🙂

Prezes rządzi na placu zabaw 😍 fajny gość z niego wyrósł ❤

Skrzat coś tam gada. Głównie tata, baba, od święta mama, ata-na psa, kisi-na kota.

Kwiatkowa, przytulam.

Nynka, nie przejmuj się. Nie powinno to zaszkodzić 🙂

Moll, Skrzat miał jakieś 4 miesiące jak popsuł się ze snem. Budził się ok 4-5 na 40 minut, a później dosypiał do 8. Ciężki czas, ale minęło 🙂

Poczytaj sobie o regresie snu w okolicy 4 miesiąca. To normalne, że dziecko przestaje tak dobrze spać. Później będzie raczkowanie i wstawanie w łóżeczku przez sen... raz lepiej raz gorzej 😁

Gile odciągaj. Spróbuj może nie przewijać? To też wybudza. No chyba, że kupa... 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:36

Moll, Nynka, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1119

Wowka, olciabos, Berbecia, kattalinna, Katy, Hoope, Nynka, jangwa_maua, Tanda, MajowaMamusia, D_basiula, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ