Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za dobre słowa dziewczyny, dam Wam znać po wizycie u laryngologa, mam nadzieję, że będzie tak jak mówicie, czyli nastraszyła mnie i tyle. Do niedawna planowałam kolejne dziecko, ale na tą chwilę nie wyobrażam sobie kolejnych stresów związanych ze zdrowiem i rozwojem malucha. No naprawdę nie wiem kiedy ostatni raz coś mnie aż tak stresowało
-
Cześć dziewczyny ! Jestem tu nowa - jestem w 6 tygodniu ciąży. Piszę w tym wątku, ponieważ widziałam , że któraś z Was pisała o preparacie Gardvit A+E spray. Przez jakieś 3 dni stosowałam ten preparat i chyba o kilka „psiknięć” za dużo , teraz dowiedziałam się , że witamina A jest szkodliwa w ciąży . Jestem przerażona, czy która z Was stosowała ten preparat ?
Pozdrawiam -
Aaaa wrrr muaaa jak ja nie lubię.
Jedna taka co się tu pojawiła zacytowała mój post ze zdjęciami i dopiero interwencja u "góry" te zdjęcia usunęła. Śmiem twierdzić, że to było trollocelowe.
Skrzacik powiedziałabym, żeś zacny kawaler ale Prezes zrobi mi bam bam, zatem powiem tylko, że masz kurtkę jak tata Prezesa a o jeansach to my możemy pomarzyć, więc zazdrościmy ❤
Kamcia, chcesz bliźnięta betą wykluczyć? 😂
Widziałam też śliczną baletnicę na cudownym uszastym fotelu ❤❤
Układacza prania mam i ja, elegancko trzepie pranie przed rozwieszeniem, choć wczoraj porzucił pranie na rzecz miotły i zamiatania balkonu. Pół godziny w jednym miejscu. Będzie z niego zaangażowany woźny 😬
Katy siedzi, układa, gada, odczep no się od tego facecika 😉😛
Mogę potwierdzić, zafiksowanie na ruchu hamuje mowę. Prezes naumiał się chodzić i ruszył z mową jak dziki. Mama, tata, baba, bam, brum brum, bann (banan), niem (nie ma) aż jestem w szoku. No ale on ma dwa lata, więc najwyższa pora 😉😛
Czekamy na buty, więc popyla w skarpetach.
https://youtu.be/Q-qEnEAWdJ0
https://youtu.be/MgQzRv5c5LIWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 23:11
Tanda, Cola87, kamciaelcia, Wowka, Katy, wariancja, olciabos, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Leira wrote:Nic, w ogóle? Czy mało? Byliście u logopedy?
EDIT: A nie macie problemu z wystającym języczkiem? Bo u nas i takie coś jest, mały często ma rozchylone usta i wystaje mu kawałek języka. Być może to jest przyczyna, idziemy wkrótce do laryngologa, więc może dowiemy się więcej..
Leira, taki przypadek z wystającym języczkiem miałam na grupie rówieśniczej mojej starszej córki.
Tam akurat matka była polką a ojciec był ciemnoskóry i podobno jak tłumaczyła tamta mama lekarze jej powiedzieli, że w niektórych przypadkach, w tym m.in. u osób ciemnoskórych (chłopczyk jest mulatem) takie coś jest kwestią genetyczną - większy język - i nie jest to żadna wada, taka uroda po prostu. Nie pamiętam dokładnie jak u niego było z mową itp choć coś mi się kojarzy, że też później mówił niż większość, aczkolwiek rozwijał się prawidłowo a język z czasem przestał wystawać.Matylda
-
Skrzacik to już prawie Pan Skrzat!
Matyldzia najlepszego😙
Dziewczyny zna się któraś z was na alergii na mleko.
Robiłam Kacprowi badania i wyszła mu 1 klasa na alfa laktoalbumine. Wszystkie inne ma klasy 0.
Pani doktor nic mi nie wytłumaczył. Wogóle u mnie to lekarze mają chyba problem ze strunami głosowymi. Nic nie chcą mówić i tłumaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 23:35
Tanda, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spało mi się super-i budzik zadzwonił 😛
Hoope
Czyżbyś dalej chciała krakać?
I skąd ja znam chodzenie w skarpetkach na placu zabaw???
I niechodzenie w jeansach???
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Z Patrykiem niektórzy nie mogą przeżyć skarpet w wózku(to wieczne macanie czy stopy zimne-bo tylko tę wersję zakładają)
Ale miny widzących chodzacego bezcenne -
nick nieaktualnySkrzacie ale z Ciebie starszak już!❤
Matylda sto lat!❤
A Pan Prezes cóż dodać❤ ps zazdraszczam parku/placu zabaw.
Katy myślę, że pora odczepic sie od Kamila😜 daj mu czas🙂 pięknie siedzi.
Dziewczyny u mnie dramat, dziecie odgryzlo kawalek spinki zabki i połknęło😳😳😳 jestem przerazona...
Kwiatkowa bardzo mi przykro. Trzymaj się😘Wowka, Katy, Hoope lubią tę wiadomość
-
U nas tez tego sylabizowania malo ale daje czas do roku. Ostatnio jest jakby trochr wiecej. Nawet powtarza czasami jak mowue mamama.. Pojawilo sie jejeje.. Dzidzdz.. Czasami bababa.. Rozkręci sie 😉
A czy waszw maluchy tez stajq na palcach.. Nawwt tak pcha pchacz.. Potrafi stanac na calej stopie ake często na palcach.. Czy to jest ok? -
nick nieaktualnyCola87 wrote:Hoope Prezes z siostrą super się prezentuja na placu zabaw 😍 starsza siostra widać że się spełnią w swej roli Kwiatkowaa dużo sił dla Ciebie, babci i rodziny! Trzymaj się! Oj Nynka a duży ten kawałek połknął?
-
Część dziewczyny, chciałam Was podpytać czy ktoras z Was miała podobnie i to minęło a mianowicie pobudki nocne, od ok miesiąca, a moja mała ma teraz 5 miesięcy budzi się co ok godzinę a nawet 30 minut w nocy pomiędzy pierwsza a ok czwarta. Do 4 miesiąca spala ładnie i budziła się 3-4 razy na kp, śpimy razem więc nie było to uciążliwe. Teraz nawet po nakarmieniu potrafi obudzić się za 20 minut. Szybko włączam szumisia i to pomaga ale szumiś wyłącza się po 40 minutach, być mo że potrzebuje tego szumu non stop? Ząbek jeden wyszedł ale w dzień jest pogodna więc nie wiem czy można to łączyć z ząbkami. Warunki do snu są takie same cały czas od urodzenia. Rytuały są. Drzemki w ciągu dnia ok 3 godziny łącznie, chodzi spać ok 19, pobudka o 6.
-
Nynka a dzwoniłaś do pediatry? Ja bym pewnie skonsultowała z nią czy coś robić czy czekać. Moll wydaje mi się że sen u dziecka zazwyczaj jest dość zmienny. Przynajmniej u nas tak było. Też na początku spał najlepiej i tylko na karmienia się budził i spał dalej. Mogą to byc zęby, dokuczają głównie w nocy. Ale może to też być więcej bodźców, nowych umiejętności itp. Życzę żeby wróciły dobre noce, ale trzeba być gotowym że może być różnie. Kiedyś się wyśpimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:22
Moll, Nynka lubią tę wiadomość
-
Leira z tym migdałkiem to się nie przejmuj, u nas wieczne katary a to od brata a to od zębów. Ostatnio jak byłyśmy u laryngologa na kontroli płynu w uszach to zapytałam o ten migdałek, powiedziała ze jeszcze jest za mała na stwierdzenie przerostu migdałka
Olciabos koryguj to stawanie, cała stopa ma stać, tak zapytam w chodzik ja wkładasz?
-
Dzień dobry, ja już po kawie 🙂
Prezes rządzi na placu zabaw 😍 fajny gość z niego wyrósł ❤
Skrzat coś tam gada. Głównie tata, baba, od święta mama, ata-na psa, kisi-na kota.
Kwiatkowa, przytulam.
Nynka, nie przejmuj się. Nie powinno to zaszkodzić 🙂
Moll, Skrzat miał jakieś 4 miesiące jak popsuł się ze snem. Budził się ok 4-5 na 40 minut, a później dosypiał do 8. Ciężki czas, ale minęło 🙂
Poczytaj sobie o regresie snu w okolicy 4 miesiąca. To normalne, że dziecko przestaje tak dobrze spać. Później będzie raczkowanie i wstawanie w łóżeczku przez sen... raz lepiej raz gorzej 😁
Gile odciągaj. Spróbuj może nie przewijać? To też wybudza. No chyba, że kupa... 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:36
Moll, Nynka, Hoope lubią tę wiadomość