X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowa dziewczyny, dam Wam znać po wizycie u laryngologa, mam nadzieję, że będzie tak jak mówicie, czyli nastraszyła mnie i tyle. Do niedawna planowałam kolejne dziecko, ale na tą chwilę nie wyobrażam sobie kolejnych stresów związanych ze zdrowiem i rozwojem malucha. No naprawdę nie wiem kiedy ostatni raz coś mnie aż tak stresowało :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira
    Nie pociesze ;) strach o dziecko nie ma końca ;)
    Ale z drugim jest inaczej, jakby łatwiej
    A trzecie podobno samo się wychowuje ;)

Leira lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mrt Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Jestem tu nowa - jestem w 6 tygodniu ciąży. Piszę w tym wątku, ponieważ widziałam , że któraś z Was pisała o preparacie Gardvit A+E spray. Przez jakieś 3 dni stosowałam ten preparat i chyba o kilka „psiknięć” za dużo , teraz dowiedziałam się , że witamina A jest szkodliwa w ciąży :(. Jestem przerażona, czy która z Was stosowała ten preparat ?
    Pozdrawiam

• Hoope Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wrrr muaaa jak ja nie lubię.

Jedna taka co się tu pojawiła zacytowała mój post ze zdjęciami i dopiero interwencja u "góry" te zdjęcia usunęła. Śmiem twierdzić, że to było trollocelowe.

Skrzacik powiedziałabym, żeś zacny kawaler ale Prezes zrobi mi bam bam, zatem powiem tylko, że masz kurtkę jak tata Prezesa a o jeansach to my możemy pomarzyć, więc zazdrościmy ❤

Kamcia, chcesz bliźnięta betą wykluczyć? 😂

Widziałam też śliczną baletnicę na cudownym uszastym fotelu ❤❤

Układacza prania mam i ja, elegancko trzepie pranie przed rozwieszeniem, choć wczoraj porzucił pranie na rzecz miotły i zamiatania balkonu. Pół godziny w jednym miejscu. Będzie z niego zaangażowany woźny 😬

Katy siedzi, układa, gada, odczep no się od tego facecika 😉😛

Mogę potwierdzić, zafiksowanie na ruchu hamuje mowę. Prezes naumiał się chodzić i ruszył z mową jak dziki. Mama, tata, baba, bam, brum brum, bann (banan), niem (nie ma) aż jestem w szoku. No ale on ma dwa lata, więc najwyższa pora 😉😛

Czekamy na buty, więc popyla w skarpetach.

https://youtu.be/Q-qEnEAWdJ0

https://youtu.be/MgQzRv5c5LI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 23:11

Tanda, Cola87, kamciaelcia, Wowka, Katy, wariancja, olciabos, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nic, w ogóle? Czy mało? Byliście u logopedy?

EDIT: A nie macie problemu z wystającym języczkiem? Bo u nas i takie coś jest, mały często ma rozchylone usta i wystaje mu kawałek języka. Być może to jest przyczyna, idziemy wkrótce do laryngologa, więc może dowiemy się więcej..

Leira, taki przypadek z wystającym języczkiem miałam na grupie rówieśniczej mojej starszej córki.
    Tam akurat matka była polką a ojciec był ciemnoskóry i podobno jak tłumaczyła tamta mama lekarze jej powiedzieli, że w niektórych przypadkach, w tym m.in. u osób ciemnoskórych (chłopczyk jest mulatem) takie coś jest kwestią genetyczną - większy język - i nie jest to żadna wada, taka uroda po prostu. Nie pamiętam dokładnie jak u niego było z mową itp choć coś mi się kojarzy, że też później mówił niż większość, aczkolwiek rozwijał się prawidłowo a język z czasem przestał wystawać.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik to już prawie Pan Skrzat!

Matyldzia najlepszego😙

Dziewczyny zna się któraś z was na alergii na mleko.
    Robiłam Kacprowi badania i wyszła mu 1 klasa na alfa laktoalbumine. Wszystkie inne ma klasy 0.
    Pani doktor nic mi nie wytłumaczył. Wogóle u mnie to lekarze mają chyba problem ze strunami głosowymi. Nic nie chcą mówić i tłumaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 23:35

Tanda, Wowka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą odszedl moj dziadek :( Jest mi bardzo przykro, ale jednoczesnie ciesze sie, ze to koniec jego cierpienia :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Przykro mi
    Ale teraz na pewno jest mu lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spało mi się super-i budzik zadzwonił 😛

Hoope
    Czyżbyś dalej chciała krakać?
    I skąd ja znam chodzenie w skarpetkach na placu zabaw???
    I niechodzenie w jeansach???
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Z Patrykiem niektórzy nie mogą przeżyć skarpet w wózku(to wieczne macanie czy stopy zimne-bo tylko tę wersję zakładają)
    Ale miny widzących chodzacego bezcenne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie ale z Ciebie starszak już!❤

Matylda sto lat!❤

A Pan Prezes cóż dodać❤ ps zazdraszczam parku/placu zabaw.

Katy myślę, że pora odczepic sie od Kamila😜 daj mu czas🙂 pięknie siedzi.

Dziewczyny u mnie dramat, dziecie odgryzlo kawalek spinki zabki i połknęło😳😳😳 jestem przerazona...

Kwiatkowa bardzo mi przykro. Trzymaj się😘

Wowka, Katy, Hoope lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope Prezes z siostrą super się prezentuja na placu zabaw 😍 starsza siostra widać że się spełnią w swej roli :) Kwiatkowaa dużo sił dla Ciebie, babci i rodziny! Trzymaj się! Oj Nynka a duży ten kawałek połknął?

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tego sylabizowania malo ale daje czas do roku. Ostatnio jest jakby trochr wiecej. Nawet powtarza czasami jak mowue mamama.. Pojawilo sie jejeje.. Dzidzdz.. Czasami bababa.. Rozkręci sie 😉
    A czy waszw maluchy tez stajq na palcach.. Nawwt tak pcha pchacz.. Potrafi stanac na calej stopie ake często na palcach.. Czy to jest ok?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Hoope Prezes z siostrą super się prezentuja na placu zabaw 😍 starsza siostra widać że się spełnią w swej roli :) Kwiatkowaa dużo sił dla Ciebie, babci i rodziny! Trzymaj się! Oj Nynka a duży ten kawałek połknął?
    Od spinki mniejszej do wlosow jeden ząbek. Bardziej niz wielkosc martwi mnie ze to taka igielka ostra😭😭

• Moll Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, chciałam Was podpytać czy ktoras z Was miała podobnie i to minęło a mianowicie pobudki nocne, od ok miesiąca, a moja mała ma teraz 5 miesięcy budzi się co ok godzinę a nawet 30 minut w nocy pomiędzy pierwsza a ok czwarta. Do 4 miesiąca spala ładnie i budziła się 3-4 razy na kp, śpimy razem więc nie było to uciążliwe. Teraz nawet po nakarmieniu potrafi obudzić się za 20 minut. Szybko włączam szumisia i to pomaga ale szumiś wyłącza się po 40 minutach, być mo że potrzebuje tego szumu non stop? Ząbek jeden wyszedł ale w dzień jest pogodna więc nie wiem czy można to łączyć z ząbkami. Warunki do snu są takie same cały czas od urodzenia. Rytuały są. Drzemki w ciągu dnia ok 3 godziny łącznie, chodzi spać ok 19, pobudka o 6.

km5si09kuaztknwb.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ma wydzielinę w nosku, pryskam woda morska w dzień i w nocy, może powinnam odciągać te za przeproszeniem file? W nocy przewijam 2 razy.

km5si09kuaztknwb.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a dzwoniłaś do pediatry? Ja bym pewnie skonsultowała z nią czy coś robić czy czekać. Moll wydaje mi się że sen u dziecka zazwyczaj jest dość zmienny. Przynajmniej u nas tak było. Też na początku spał najlepiej i tylko na karmienia się budził i spał dalej. Mogą to byc zęby, dokuczają głównie w nocy. Ale może to też być więcej bodźców, nowych umiejętności itp. Życzę żeby wróciły dobre noce, ale trzeba być gotowym że może być różnie. Kiedyś się wyśpimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:22

Moll, Nynka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira z tym migdałkiem to się nie przejmuj, u nas wieczne katary a to od brata a to od zębów. Ostatnio jak byłyśmy u laryngologa na kontroli płynu w uszach to zapytałam o ten migdałek, powiedziała ze jeszcze jest za mała na stwierdzenie przerostu migdałka
    Olciabos koryguj to stawanie, cała stopa ma stać, tak zapytam w chodzik ja wkładasz?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzika nie mamy. Mieliśmy obnizone napiecie i tak mysle ze moze to tez jest wynik tego.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już po kawie 🙂

Prezes rządzi na placu zabaw 😍 fajny gość z niego wyrósł ❤

Skrzat coś tam gada. Głównie tata, baba, od święta mama, ata-na psa, kisi-na kota.

Kwiatkowa, przytulam.

Nynka, nie przejmuj się. Nie powinno to zaszkodzić 🙂

Moll, Skrzat miał jakieś 4 miesiące jak popsuł się ze snem. Budził się ok 4-5 na 40 minut, a później dosypiał do 8. Ciężki czas, ale minęło 🙂

Poczytaj sobie o regresie snu w okolicy 4 miesiąca. To normalne, że dziecko przestaje tak dobrze spać. Później będzie raczkowanie i wstawanie w łóżeczku przez sen... raz lepiej raz gorzej 😁

Gile odciągaj. Spróbuj może nie przewijać? To też wybudza. No chyba, że kupa... 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:36

Moll, Nynka, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1119

Wowka, olciabos, Berbecia, kattalinna, Katy, Hoope, Nynka, jangwa_maua, Tanda, MajowaMamusia, D_basiula, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ