Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Skrzacie! Zaczynam (y) tęsknić 😉😘
Nie wiem co miałam pisać, przystojniak mnie wybił z rytmu 😉
Za dużo do nadrabiania normalnie.
Katy, Bożenka kiwała się, dopóki nie nauczyła się siadać, wtedy tylko siadała. No a potem wstała i poszła na czterech jednego dnia 😊 poporodowych gaci z siatki nie masz na awarię? 😉 To jak zakładanie białych spodni 😋
Kto chce pomysł na podwieczorek, drugie śniadanie czy co tam? Oficjalnie, bo nieoficjalnie to in tak mama zjada do kawy 😁 chleb bananowy - uwielbiam coraz bardziej 😊 Bożenka właśnie wcina z masełkiem, można dać jakiś dżem, twarożek albo bez niczego
Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Edit: Kwiatkowa współczuję Ja już straciłam niestety wielu bliskich, Dziadka, Babcie, Chrzestna, Wujka... Wiem co czujesz. Na śmierć i dziadka i babci niestety patrzyłam... Z Babcia zegnalam się jak już umarła. Przykre 😭😭
Kamcia no beta zacna! Aż zachciało mi się być w ciąży 🤰
Mala Matylda wreszcie jesteś! Nie znikaj już 😄
Wariancja kope lat! 😄
Matyldzioszek ❤️❤️
Skrzatu ❤️❤️❤️❤️❤️
Nadrabialam Was cały dzień z przerwami i znowu nie pamiętam o czym pisalyscie...
Mania prawie Kataru już nie ma, dziś cały dzień w domu bo tak wieje, że aż mi okna swiszczą. Dramat.
No i ja zakładam czapkę. Cienka bo cienka ale zakładam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:58
Wowka, Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość
-
Feeva, to u Kwiatowej przykra sytuacja :p
Kattalinna, juz dawno tych gaci nie mam :p Mam nadzieje, ze Kamil tez niedlugo to wszystko ogarnie, ale wiem, ze jemu dłużej schodzi xd
Na lozku juz ładnie siada, gorzej z podloga :p
https://youtu.be/kNEXIBfj2IE
Wszystkiego naj Matylda Slicznotko 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:26
Wowka, Mała Matylda, MajowaMamusia, kattalinna, edwarda20, Hoope, Tanda, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamcio ładnie siedzi i jaki pomocny 😀🤩 Katy, pożycz pomocnika, nienawidzę składać prania 😀
Najlepszego Panno Matyldo, już śliczna duża pannica z Ciebie 😘
Kattalinna, nie ma co zatęskniać-pakuj towarzystwo i w drogę 😀 chlebek bananowy uwielbiam, tylko nazwa mi nie pasuje, stanowczo nie wyraża smaku wypieku 😋Katy, Tanda lubią tę wiadomość
-
Przyszły moje zakupy z limango tzn te carters. Ależ cudeńka. W dodatku kupiłam dziś u znajomej w lumku spodenki na lato dla Patryka. On już na pewno jest obkupiony
I mam dylemat
Nie wiem czy jutro iść do lab zrobić powtórkę bety...Mąż mówi że tak ale...no i ja mam kilka ale -
Katy widzę, że Twój maluch już siedzi, wcześniej Was podczytywałam i wiem, że długo miał problem, żeby zmienić pozycję leżącą na jakąkolwiek inną. Jak to u Was wszystko ruszyło i kiedy? Jak u Was z raczkowaniem? Bo u nas prawie 10 m-cy i nie siedzimy, raczkowania też nie ma, jedynie sprawne czołganie się i czasem pozycja czworaczna..
-
Matyldzia 😍 wszystkiego naj naj! Kattalina akurat Adaś dziś się zajadał chlebkiem bananowym soute Kamcio super pomocnik my dalej walczymy z katarem, musiałam teraz usypiać w pionie bo oddycha mu się źle z tym katarem
Katy, kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość
-
Jaki cudowny Skrzat! Jestem oczarowana
Widać dumę małego człowieka
Śliczna i elegancka Matylda, wszystkiego najlepszego na miesiąc przed pierwszymi urodzinami
Kamilek pięknie siedzi. Katy, masz uroczego asystenta
Stresują mnie te Wasze suwaczki
Kamcia, ja bym powtórzyła, ale ja zawsze chcę wiedzieć jak najwięcej
Za nami udany dzień, choć zupełnie zwyczajny. Sporą atrakcją był obiad – słoiczek dla dzieci po 9 miesiącu ze sporymi i dość twardymi kawałkami warzyw. Jedzenie ich nie stanowiło dla Zosi problemu, ale gdy tylko poczuła w buzi coś większego natychmiast to wyjmowała, uważnie oglądała i dopiero później zjadała. Po takim obiedzie musiałam ją całą przebrać, ze skarpetkami włącznieKaty, kamciaelcia, Cola87, kattalinna, Wowka, Tanda, Sela lubią tę wiadomość
-
Leira wrote:Katy widzę, że Twój maluch już siedzi, wcześniej Was podczytywałam i wiem, że długo miał problem, żeby zmienić pozycję leżącą na jakąkolwiek inną. Jak to u Was wszystko ruszyło i kiedy? Jak u Was z raczkowaniem? Bo u nas prawie 10 m-cy i nie siedzimy, raczkowania też nie ma, jedynie sprawne czołganie się i czasem pozycja czworaczna..
Pierwszy raz usiadl w tamtym tygodniu, ale lekko sobie pomogl moja noga, teraz siada juz calkiem sam z pozycji czworaczej, ale przyjmuje ja tylko wlasnie w tym celu:p Takze usiadl majac 11.5 miesiaca dopiero. Nie raczkuje, pelza do tylu i na boki, do przodu w ogole sie nie rusza Rehabilitantka nam mowila, ze siadanie tak naprawdę jest mało wazne, wazniejsze jest raczkowanie wiec moze Twoj maluch zacznie od tego niedlugo Wazne, ze sie juz czolga i probuje przyjmować ta pozycje :p Rozumiem, ze wszelkie problemy z napięciem mięśniowym itp macie wykluczone? Moze leniuszek po prostu -
Katy napięcie mamy wykluczone. Lecimy do fizjo za kilka dni. Na raczkowanie się raczej nie zanosi, a pełzanie mamy już od dwóch miesięcy i nic nie rusza do przodu. Niestety. A jak u Was z gaworzeniem i sylabowaniem? Bo u nas są jakieś pojedyncze sylabowania ma-ma, ta-ta, ba-ba i na-na, ale poza ma-ma (zawsze kiedy głodny i zmęczony) to wszystkie pozostałe są od wielkiego święta. Podobno to za mało jak na 10 m-cy i brak gaworzenia jest powiązany z tym, że mamy problem z rozwojem ruchowym. U Ciebie synek gaworzy dużo i często, czy też macie z tym problem?