X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Skrzacik 😍 a jaki zadowolony że jest mobilny :D

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat juz taki dorosły 😍 Super :p

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik slodkosci :)

Wowka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie! Zaczynam (y) tęsknić 😉😘

Nie wiem co miałam pisać, przystojniak mnie wybił z rytmu 😉

Za dużo do nadrabiania normalnie.

Katy, Bożenka kiwała się, dopóki nie nauczyła się siadać, wtedy tylko siadała. No a potem wstała i poszła na czterech jednego dnia 😊 poporodowych gaci z siatki nie masz na awarię? 😉 To jak zakładanie białych spodni 😋

Kto chce pomysł na podwieczorek, drugie śniadanie czy co tam? Oficjalnie, bo nieoficjalnie to in tak mama zjada do kawy 😁 chleb bananowy - uwielbiam coraz bardziej 😊 Bożenka właśnie wcina z masełkiem, można dać jakiś dżem, twarożek albo bez niczego

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia cieszę się że brak diagnozy to dobra wiadomość
    Katy fajnie że idziecie na kontrolę do neurologa ale myślę że nie masz się czym martwić
    Wowka skrzacik super fajnie że sam chodzi

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 mies panna Matyldzianka :)

11m.jpg

Katy, kattalinna, kamciaelcia, Kwiatkowa24, Feeva, wariancja, J.S, Berbecia, MajowaMamusia, Wowka, olciabos, Cola87, Mała Matylda, D_basiula, jangwa_maua, Nynka, pawojoszka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: Kwiatkowa współczuję :( Ja już straciłam niestety wielu bliskich, Dziadka, Babcie, Chrzestna, Wujka... Wiem co czujesz. Na śmierć i dziadka i babci niestety patrzyłam... Z Babcia zegnalam się jak już umarła. Przykre 😭😭

Kamcia no beta zacna! Aż zachciało mi się być w ciąży 🤰

Mala Matylda wreszcie jesteś! Nie znikaj już 😄

Wariancja kope lat! 😄

Matyldzioszek ❤️❤️

Skrzatu ❤️❤️❤️❤️❤️

Nadrabialam Was cały dzień z przerwami i znowu nie pamiętam o czym pisalyscie...

Mania prawie Kataru już nie ma, dziś cały dzień w domu bo tak wieje, że aż mi okna swiszczą. Dramat.
    No i ja zakładam czapkę. Cienka bo cienka ale zakładam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:58

Wowka, Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, to u Kwiatowej przykra sytuacja :p

Kattalinna, juz dawno tych gaci nie mam :p Mam nadzieje, ze Kamil tez niedlugo to wszystko ogarnie, ale wiem, ze jemu dłużej schodzi xd

Na lozku juz ładnie siada, gorzej z podloga :p

https://youtu.be/kNEXIBfj2IE

Wszystkiego naj Matylda :) Slicznotko 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:26

Wowka, Mała Matylda, MajowaMamusia, kattalinna, edwarda20, Hoope, Tanda, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik 💕 Wowka kiedy on tak urósł?
    Matylda jaka pannica ☺

Kwiatowa przykra sytuacja, trzymaj się.

Wowka, Tanda lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio ładnie siedzi i jaki pomocny 😀🤩 Katy, pożycz pomocnika, nienawidzę składać prania 😀

Najlepszego Panno Matyldo, już śliczna duża pannica z Ciebie 😘

Kattalinna, nie ma co zatęskniać-pakuj towarzystwo i w drogę 😀 chlebek bananowy uwielbiam, tylko nazwa mi nie pasuje, stanowczo nie wyraża smaku wypieku 😋

Katy, Tanda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldziu
    Wszystkiego najwspanialszego!

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje zakupy z limango tzn te carters. Ależ cudeńka. W dodatku kupiłam dziś u znajomej w lumku spodenki na lato dla Patryka. On już na pewno jest obkupiony

I mam dylemat
    Nie wiem czy jutro iść do lab zrobić powtórkę bety...Mąż mówi że tak ale...no i ja mam kilka ale ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy widzę, że Twój maluch już siedzi, wcześniej Was podczytywałam i wiem, że długo miał problem, żeby zmienić pozycję leżącą na jakąkolwiek inną. Jak to u Was wszystko ruszyło i kiedy? Jak u Was z raczkowaniem? Bo u nas prawie 10 m-cy i nie siedzimy, raczkowania też nie ma, jedynie sprawne czołganie się i czasem pozycja czworaczna..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldzia 😍 wszystkiego naj naj! Kattalina akurat Adaś dziś się zajadał chlebkiem bananowym soute :) Kamcio super pomocnik :) my dalej walczymy z katarem, musiałam teraz usypiać w pionie bo oddycha mu się źle z tym katarem :/

Katy, kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Matylda
    Katy co ty chcesz od Kamila super siedzi, jeszcze chwile i będzie ci uciekał

Katy, Tanda lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki cudowny Skrzat! Jestem oczarowana <3
    Widać dumę małego człowieka :)

Śliczna i elegancka Matylda, wszystkiego najlepszego na miesiąc przed pierwszymi urodzinami :D

Kamilek pięknie siedzi. Katy, masz uroczego asystenta :)

Stresują mnie te Wasze suwaczki :P

Kamcia, ja bym powtórzyła, ale ja zawsze chcę wiedzieć jak najwięcej ;)

Za nami udany dzień, choć zupełnie zwyczajny. Sporą atrakcją był obiad – słoiczek dla dzieci po 9 miesiącu ze sporymi i dość twardymi kawałkami warzyw. Jedzenie ich nie stanowiło dla Zosi problemu, ale gdy tylko poczuła w buzi coś większego natychmiast to wyjmowała, uważnie oglądała i dopiero później zjadała. Po takim obiedzie musiałam ją całą przebrać, ze skarpetkami włącznie XD

Katy, kamciaelcia, Cola87, kattalinna, Wowka, Tanda, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Katy widzę, że Twój maluch już siedzi, wcześniej Was podczytywałam i wiem, że długo miał problem, żeby zmienić pozycję leżącą na jakąkolwiek inną. Jak to u Was wszystko ruszyło i kiedy? Jak u Was z raczkowaniem? Bo u nas prawie 10 m-cy i nie siedzimy, raczkowania też nie ma, jedynie sprawne czołganie się i czasem pozycja czworaczna..

Pierwszy raz usiadl w tamtym tygodniu, ale lekko sobie pomogl moja noga, teraz siada juz calkiem sam z pozycji czworaczej, ale przyjmuje ja tylko wlasnie w tym celu:p Takze usiadl majac 11.5 miesiaca dopiero. Nie raczkuje, pelza do tylu i na boki, do przodu w ogole sie nie rusza :/ Rehabilitantka nam mowila, ze siadanie tak naprawdę jest mało wazne, wazniejsze jest raczkowanie wiec moze Twoj maluch zacznie od tego niedlugo :) Wazne, ze sie juz czolga i probuje przyjmować ta pozycje :p Rozumiem, ze wszelkie problemy z napięciem mięśniowym itp macie wykluczone? Moze leniuszek po prostu ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy napięcie mamy wykluczone. Lecimy do fizjo za kilka dni. Na raczkowanie się raczej nie zanosi, a pełzanie mamy już od dwóch miesięcy i nic nie rusza do przodu. Niestety. A jak u Was z gaworzeniem i sylabowaniem? Bo u nas są jakieś pojedyncze sylabowania ma-ma, ta-ta, ba-ba i na-na, ale poza ma-ma (zawsze kiedy głodny i zmęczony) to wszystkie pozostałe są od wielkiego święta. Podobno to za mało jak na 10 m-cy i brak gaworzenia jest powiązany z tym, że mamy problem z rozwojem ruchowym. U Ciebie synek gaworzy dużo i często, czy też macie z tym problem?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale na filmiku Twój synek siedzi oparty o Twoje nogi. 5-miesięczne dziecko potrafi tak siedzieć oparte o coś czy obłożone poduszkami. Siedzenie a siadanie to są dwie różne czynności i nie należy ich mylić.

Córeczka - 11.04.2018.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam widzę, że Kamcio siedzi przy nodze ale sam się utrzymuje, nie opiera się tak jak 5-cio miesięczne dziecko obłożone poduszkami. Poza tym Katy napisała, że siada SAM z pozycji czworaczej.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ