X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze istnieje ryzyko że przytyje ? XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa przykro mi z powodu dziadka i gratulacje zęba
    Kamcia chudniesz w ciąży? Ty szczęściaro

3i498ribh1nhdhf5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eva
    ale po ciązy tyję XD XD XD
    ale teraz przyznaję-waga ta sama od prawie roku(co mnie nie cieszy ze tak samo wysoka)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy napięty weekend, 3 imprezy. Wpadam nadrobić i co widzę? Jakieś ciąże :O

Kamcia, jeszcze nie doczytałam co i jak ale gratuluję :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mała Matylda, dobrze, że jesteś i to z dobrymi wieściami 😁
    Poproszę o bardziej szczegółową relację: jak oddaliście Zosi sypialnię? Tak po prostu stwierdziliscie, że dziś nie idziemy do sypialni czy jakoś się przygotowywaliście? Wcześniej Zosia spała z Wami czy w łóżeczku? Jak ją usypiasz? Z tego co pamiętam to nie usypia przy piersi?

Decyzja o przeniesieniu się na kanapę zapadła spontanicznie. Mąż miał po szpitalu wypoczywać, córka przez kilka dni nie stwarzała ku temu warunków w sypialni, mąż sprzeciwiał się samotnemu oddelegowaniu na kanapę, więc przeniosłam się razem z nim :P
    Na tym etapie Zosia miała długą pobudkę w nocy często, ale już nie co noc. Każdego wieczoru budziła się gdy mąż wchodził do pokoju, nie mam pojęcia dlaczego bo robił to bezszelestnie o.O

Równolegle w ciągu dnia staraliśmy się przywrócić zwyczaj zasypiania Zosi w łóżeczku. Zasypiała tak na noc prawie od początku, a na drzemki po trzecim miesiącu, ale gdy zaczęła mieć te nocne pobudki na aktywność z desperacji bujaliśmy ją w nocy byle tylko zasnęła. Działało słabo, bo i tak nie spała po 2h, ale przestawała płakać. Niestety z czasem zepsuło nam to usypianie i przez trzy tygodnie na większość drzemek i na noc usypiałam Zosię na rękach. Zasypiała szybko, ale przy odkładaniu się budziła, a każde kolejne usypianie trwało dłużej. Spała też niespokojnie, a po przebudzeniu zaczynała głośno płakać.

W ramach wprowadzania dobrej zmiany ;) kołysałam Zosię do czasu aż była bardzo wyciszona i bliska zaśnięcia, a następnie odkładałam do łóżeczka. Musiałam to powtarzać po kilka, a nawet kilkanaście razy, ale w ciągu kilku dni nauczyła się, że zasypia się w łóżeczku. Teraz odkładam ją już mniej wyciszoną i kołyszę głównie na kolanach. U nas nie działają żadne zabiegi typu głaskanie gdy Zosia leży w łóżeczku.

W nocy od bardzo dawna karmię Zosię na leżąco, czasami obie zasypiałyśmy w trakcie karmienia i wtedy zostawała z nami w łóżku, ale na większą skalę nigdy z nami nie spała, w innych sytuacjach zasypianie przy piersi też nam się nie zdarzało. W ciągu dnia przed drzemkami Zosia zawsze dostaje cyca, je i wycisza się w trakcie, czasami przymyka oczka ale nie śpi, bawi się swoimi nielicznymi włosami XD
    Wieczorami je kolację przed kąpielą, potem jest krótkie wyciszanie przy muzyce, kąpiel, przewijak, propozycja mleka – nie zawsze korzysta, czasami tylko possie jak smoczek, a sporadycznie zupełnie gardzi – chwilę się tulimy i odkładam ją do łóżeczka. W nocy zwykle mamy dwie pobudki na karmienie, czasami tylko jedną. U nas sukcesem jest nie liczba pobudek, ale brak tej długiej aktywności. Chciałabym jeszcze wyeliminować wspólne spanie między karmieniami. Po przeprowadzce Zosia dostanie własny pokój, łóżka dla mnie tam nie będzie :P

Kwiatkowa, bardzo mi przykro z powodu Twojego dziadka, to takie trudne gdy ktoś bliski odchodzi. Życzę Wam dużo siły.
    Patryczkowi gratuluję pierwszego ząbka!

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, dziękuję za odpowiedź. Niestety, nie nastroiła mnie ona optymistycznie... W naszym przypadku psuje wszystko zasypianie przy cycu. Ale może zacznę od drzemek i spróbuję odkładać nie śpiącą do łóżeczka. Chociaż czasem gdy nie jest wystarczająco uśpiona to po sekundzie soe podnosi i jest ryk.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa przykro mi z powodu dziadka :( trzymaj się! Adaś dziś pierwszy raz zwymiotował czy też bardzo mocno mu się udało, nie wiem jak to odróżnić. Nie wiem czy to przez krople przeciw kaszlowego co dostał na noc czy co to się podziało :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i spać nie mogę
    Aaaaaaaa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie. Martwi mnie oczko Patryka, ten katar, no i ma goraczke. Pierwszy raz chory, jestem 'obsrana'. Na dodatek nie daje sobie nic zrobic, ani nosa wyczyscic, ani oka (ktore jest teraz sklejone..), ani zmierzyc temperatury pod pacha. Musze kupic jakis termometr inny i isc dzis do lekarza

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, z lekarzem poczekaj. Ania przy poprzednim ząbki (górna dwójka) miała wysoką temperaturę, oczka zaropiałe oba, że już diagnozowałam zapalenie spojówek. Wszystko od zęba, przeszło po dwóch dniach. Patryczek katar ma jaki? Do lekarza bym szła gdyby był gęsty zielony. Inne objawy jakieś? Jak z jedzeniem, zabawą? Kup termometr.

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    No i spać nie mogę
    Aaaaaaaa
    Ciesz się, że jesteś w ciąży w czasach, gdy nie zakazują kawy 😂 i, że nie odrzuca Cię 😉

kamciaelcia lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no wlasnie katar ma taki glutowaty, zielonkawy

Ma kaszel, krztusi sie przy nim. Poza tym nic mu nie jest. Samopoczucie ma super. Bawi sie normalnie, spi normalne. Apetyt bez zmian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 06:52

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    znam osoby pijace kawe tylko w ciazy ;)
    teraz to mleko z kawa (w ilosciach nie wpływajacych na cukier XD )
    ja licze na ciazę jak wczesniej-niemal bezobjawowo :P
    dzieci spia, dokańczam kawunie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poporzednio udało mi się "ukryć " ciąże przed sasiadkami i znajomymi niemal do 34 tc-dowiedzialy się wraz ze sciagnieciem kurtki zimowej
    teraz się nie uda XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Kwiatkowa współczuję z powodu dziadka i dolegliwości malucha ,jak to mówią najtrudniejszy pierwszy raz, potem przywykniesz,oczka możesz przemywać wacikiem z ciepłą wodą albo rumiankiem.

Kamcia a czemu byś się miała ukrywać ze swoim szczęściem? A niech gadają że 500+ działa.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha
    może jestem dziwna
    bo ja nie lubie tego całego zagadywania :D
    ale gadkę o 500+ lubię ;)
    mąż wczoraj wspomniał: "jeszcze czwarte i bedziesz miała emeryture" XD XD XD XD XD

Sela, Tanda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Jakos pozytywnie sie wstaje jak sloneczko za oknem, dzis u nas 18 stopni. Zakladacie czapki przy takiej temp jak nie ma wiatru? Bo ja sama nie wiem czy zakladac, czy nie :O

Noc spokojna, sen od 20 do 7 z dwoma pobudkami ale dwa razy obudzil sie, dalamwody - plul, dalam mleko dwa pociagniecia i spal wiec to nie jest glod. Pomyslam sobie w nocy ze moze powinnam dac mu ciepla wode? Bo przeciez dwa pociagnircis butli to nie jest jedzenie :/

Kamcia, oby byla bezobjawowa ;)
    Ja rok temu za 4 dni szlam do szpitala na lezenie, masakra jak sobie to przypomne 🤪

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    u mnie jeszcze nie było takich 18 stopni by bez czapy (u Patryka) ale były chwile bez czapy
    raczej bym oceniła na bieząco-bo ja mam zasade ze bez czapy pow.10, ale to musi być ciepłe 10 stopni, nie jesienne, nie wczesno wiosenne czy z wiatrem-nie szkodzi wziac czape a w razie potrzeby ja sciągnac/założyc ponownie
    nie raz zobaczysz ze i roczne dzieci w upały potrafia miec czapałki (nie mam na mysli tych przeciwsłonecznych) a i teraz w grubych czapach z pomponem (wczoraj widziałam dziecię w zimowym kombinezonie)

u nas też noc w miarę spokojna-zasnął przed 20, przed północą się przebudził ale dostał picie (nie daje mm po 4 godz od "kolacji"), spał do 5:20, wtedy mini mm, dopił je po 6
    spia nadal
    ale to Piotrek miał jakiś koszmar nocny, nie usnełam już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 07:45

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w sumie racja, zaloze czapke i ocenie jak to bedzie

U nas juz zabawa trwa :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Robię kawę i zaraz Was nadrobię. Szalone tyle naskrobać jak mnie nie było 😀

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ