X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Kamcia będzie dobrze. A Ty miałaś 3cc?

U nas spanko do 8, noc w pobudkach ale bez płaczu.
    Aaa no i my sami znowu na polu walki.....

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, powodzenia!

Kamcia, roczek Patryka tuż tuż więc tych kilka tygodni nie gra roli. Choć rozumiem chęć zbadania się i pochwalam. Ale widocznie tak miało być 😁

Katy, bujanie to bardzo dobry znak 😊😊😊

Nynka, Katy lubią tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak miało byc bo pewnie im bardziej bym myślała tym bardziej bylabym na nie

Tak
    Ja po 3cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się dowie po becie?

Bożenka zrobiła prima aprilis i spała 12 godzin 😂 oczywiście super ale miałyśmy po 8 wyjść z domu. Matka musiała zmienić plany bo w godzinę nie było szans nas zebrać a wcześniej wstać nie mogłam bo by się zbudziła. Albo zturlała z łóżka.

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kamcia znam osobę która miała 6 cc.

Po przeczytaniu o radosnej nowinie miałam sen, śniło mi się że koleżanka urodziła bliźniaki.

My dzisiaj idziemy do lekarza tzn Milenka, ma taki zielony katar i kaszel.

Majowa dobry jest do pisania haskosept,argentint .

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy już do lekarza tzn ja z Piotrusiem. Tata w aucie z Patrykiem bo ten usnął. Auto stoi więc pewnie gwarantowane 40min

Nie wiem kiedy tata się dowie wciąż pyta gdzie rano byłam choć pytał tez czy na badaniach ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to mu nic nie powiedziałaś, żadnej odpowiedzi wymijającej?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia podziwiam za wytrwałość, ja w pierwszej wytrzymalam nie caly tydzien, a i tak powiedzialam wcześniej niż planowalam. A teraz to chyba bym z testem z lazienki wybiegla😁

• Leira Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    W sensie że 4 cc? Moja kuzynka miała 3 cc i jej lekarz powiedział, że teraz to mają i po 5. Ja się nie znam, planujemy jeszcze tylko 1 dziecko, ale nigdy nic nie wiadomo. Będzie dobrze, zobaczysz co Ci lekarz powie.

Co na drapanie w gardle? Po wygrzewaniu trochę mi lepiej, ale coś mi w gardle siedzi. Poleccie coś skuteczngo bo nie chce się rozłożyć.

Olej kokosowy NIERAFINOWANY - co 1-2h, weź łyżeczkę oleju do buzi i ssij (jest bardzo przyjemny w smaku). Minie Ci wszystko w ciągu jednego dnia. Nie dalej jak tydzień temu wyleczyłam w ten sposób swoją mamę, która zaraziła się od koleżanki. Koleżanka buja się z lekami już 3 tydzień i dalej ma chrypę i ledwo mówi, mamie przeszło po 1 dniu. Olej kokosowy nierafinowany kupisz np. w LIDL, kosztuje ok 20 zł, ale i tak wyjdzie taniej niż jakbyś obkupiła się w apteczne leki :)

EDIT: Cena to 10 zł, właśnie sprawdziłam, więc .. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:02

Sela lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    O ludu, ale się porobiło!!! 🤣🤣 Kamcia cudowne wieści! Gratulacje!
    Piękny prezent na rocznicę hihi.
    Mój mnie też namawia na kolejną pociechę, ale troszkę się boję trzeciej cesarki, poza tym ja po operacji kręgosłupa...w tej ostatniej ciąży było strasznie, miałam niedowład stopy i okropny ból... boję się trochę znów to przechodzić. Ale.. los lubi płatać figle i gdyby mi się przytrafiło, cieszyła bym się po mimo wszystko 😊

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za porady, mam olej rafinowany do smażenia i nierafinowany ale kosmetyczny do włosów stosuję. Chyba kupię ten z lidla.

Ja by nie wytrzymała, za każdym razem szłam robić test, a mąż czekał w pokoju i odrazu oboje wiedzieliśmy. W sumie to po tym jak płakałam na serialu to wiedzieliśmy już przed zrobieniem testu XD XD

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialam że byłam u prawnika po papiery rozwodowe ;)

Nina83, jangwa_maua, Katy, Sela, kattalinna, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Jestem mamą Julki z 4.05.18
    Wcześniej byłam aktywna na grupie na fb.

Nie dam rady przeczytać więcej niż ostanie 10-20 stron ale widzę radosnego newsa.
    Gratuluje :)

kamciaelcia, MajowaMamusia, Berbecia, Sela, kattalinna, Cola87, pawojoszka, D_basiula, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech
    Tsh wysokie, wyższe niż miesiąc temu...z domu napiszę do prywatnej endo bo CHYBA mam troche euthyroxu w domu
    ...ft4w normie ładnej
    Czyli znów ciazowo niedoczynność
    Pewnie i ciazowo cukrzyca...
    Ale ciąża jest
    Beta w 29dc 427,5

Ola_Ola, Berbecia, J.S, jangwa_maua, Sela, kattalinna, Katy, pawojoszka, Nynka, Hoope, D_basiula, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze raz gratulacje! Termin na grudzień?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, stęskniłam się :)
    Do napisania przymierzałam się od jakiegoś czasu, ale z samym czytaniem nie mogłam Was dogonić ;)

Witam serdecznie nowe mamy, bardzo się cieszę że wątek jest tak żywy :)

Kamcia, serdeczne gratulacje! Los oszczędził Wam dylematów i snucia rozważań, wiem że chciałaś tylko się bałaś, a tu pach i jest. Teraz pozostaje się cieszyć :D
    Beta wysoka, podobno z dziewczynkami szybciej przyrasta ;)

Majowa, powodzenia, według mnie szanse na drugą kreskę są jeszcze w tym cyklu :)

Sela, u nas też plany na końcówkę roku :)

U nas szczęśliwie wszystko w porządku, ale bardzo intensywnie.
    Mój mąż wyszedł ze szpitala prawie 3 tygodnie temu. Jest osłabiony, ale poza tym czuje się dobrze, nawet do pracy już wrócił. Dużo się dzieje w związku z wykańczaniem mieszkania, z końcem kwietnia nastąpi upragniona przeprowadzka, choć z całą pewnością nie wszystko będzie jeszcze gotowe.

Zosia ma 6 ząbków, myślałam że teraz trochę odsapniemy, ale znowu zaczyna pchać paluszki do buzi. Próbowałam zajrzeć ale nic nie wypatrzyłam, będzie niespodzianka ;)
    Apetyt jej dopisuje, zjada chętnie swoje posiłki i próbuje wyłudzać od rodziców :P
    Je naprawdę dużo, ale nie przekłada się to na wagę, na szczepieniu 22 marca waga pokazała 8260g, wzrost mierzony na stojąco 72cm. Zosia jest bardzo żywiołowa, spala to co je, ciągle jest w ruchu, raczkuje albo chodzi przy meblach, stawia pierwsze kroczki z pchaczem (zeberką FP, tą od ruuuuuszamyyyy!). Wczoraj po raz pierwszy w samochodzie jechała sama z tyłu, podróż trwała prawie 50 minut, po upływie pół godziny musieliśmy z mężem śpiewać trzy piosenki na zmianę, bo gdy tylko przestawaliśmy zaczynało się marudzenie, ale dała radę. W drodze powrotnej było jeszcze lepiej bo, uwaga: zasnęła. Moje dziecko, które we wrześniu zaprzestało spania gdziekolwiek poza łóżeczkiem/łóżkiem. Polubiła też wózek, nie na tyle aby w nim spać, ale codziennie po obiedzie wychodzimy na długi spacer, szczególnie uwielbia obserwować dzieci, ale samochody też są ok. ;). Od ponad tygodnia nie mamy tych dwugodzinnych nocnych aktywności. Śpimy z mężem w salonie, sypialnię przejęła Zosia. Około 1 ma pierwszą pobudkę na karmienie, z odłożeniem do łóżeczka często jest problem więc śpi ze mną do następnego karmienia około 4-5, a potem znowu u siebie. „Problem z odłożeniem” to trochę za dużo powiedziane, ja po prostu doskonale pamiętam te długie wybudzenia, więc jeśli po karmieniu marudzi w łóżeczku boję się ryzykować i szybko biorę ją do łóżka, ale zbieram się na odwagę by zaryzykować ;)
    To taki skrót z tego co u nas, mam nadzieję że teraz częściej będę się udzielać.

kamciaelcia, Sela, kattalinna, Katy, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg kalkulatorów około 11 grudnia termin
    Już poprzednio dopatrywalismy się opatrzności naszej Emilki-tp z Patrykiem był na dzień jej imienin choć cc było wczesniej...
    Teraz tp niemal jak Emilkowy...przesunięcie o 4 dni...
    To musi być znak i tyle męża zatkalo 😛 bo uwierzył w ten rozwód a test uznał za żart primaaplrilisowy 😂

kattalinna, Cola87, Katy, pawojoszka, Nynka, jangwa_maua, Mała Matylda, Sela, D_basiula, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, dobrze, że jesteś i to z dobrymi wieściami 😁
    Poproszę o bardziej szczegółową relację: jak oddaliście Zosi sypialnię? Tak po prostu stwierdziliscie, że dziś nie idziemy do sypialni czy jakoś się przygotowywaliście? Wcześniej Zosia spała z Wami czy w łóżeczku? Jak ją usypiasz? Z tego co pamiętam to nie usypia przy piersi?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, też pomyślałam radni, że Emilka czuwa 😊

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja czuje ze bedzie Malgosia 😊

Jeszcze raz gratki :*

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ