Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mąż się dowie po becie?
Bożenka zrobiła prima aprilis i spała 12 godzin 😂 oczywiście super ale miałyśmy po 8 wyjść z domu. Matka musiała zmienić plany bo w godzinę nie było szans nas zebrać a wcześniej wstać nie mogłam bo by się zbudziła. Albo zturlała z łóżka.Wowka lubi tę wiadomość
-
Witam
Kamcia znam osobę która miała 6 cc.
Po przeczytaniu o radosnej nowinie miałam sen, śniło mi się że koleżanka urodziła bliźniaki.
My dzisiaj idziemy do lekarza tzn Milenka, ma taki zielony katar i kaszel.
Majowa dobry jest do pisania haskosept,argentint .
-
nick nieaktualny
-
MajowaMamusia wrote:W sensie że 4 cc? Moja kuzynka miała 3 cc i jej lekarz powiedział, że teraz to mają i po 5. Ja się nie znam, planujemy jeszcze tylko 1 dziecko, ale nigdy nic nie wiadomo. Będzie dobrze, zobaczysz co Ci lekarz powie.
Co na drapanie w gardle? Po wygrzewaniu trochę mi lepiej, ale coś mi w gardle siedzi. Poleccie coś skuteczngo bo nie chce się rozłożyć.
Olej kokosowy NIERAFINOWANY - co 1-2h, weź łyżeczkę oleju do buzi i ssij (jest bardzo przyjemny w smaku). Minie Ci wszystko w ciągu jednego dnia. Nie dalej jak tydzień temu wyleczyłam w ten sposób swoją mamę, która zaraziła się od koleżanki. Koleżanka buja się z lekami już 3 tydzień i dalej ma chrypę i ledwo mówi, mamie przeszło po 1 dniu. Olej kokosowy nierafinowany kupisz np. w LIDL, kosztuje ok 20 zł, ale i tak wyjdzie taniej niż jakbyś obkupiła się w apteczne leki
EDIT: Cena to 10 zł, właśnie sprawdziłam, więc ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:02
Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry 😊
O ludu, ale się porobiło!!! 🤣🤣 Kamcia cudowne wieści! Gratulacje!
Piękny prezent na rocznicę hihi.
Mój mnie też namawia na kolejną pociechę, ale troszkę się boję trzeciej cesarki, poza tym ja po operacji kręgosłupa...w tej ostatniej ciąży było strasznie, miałam niedowład stopy i okropny ból... boję się trochę znów to przechodzić. Ale.. los lubi płatać figle i gdyby mi się przytrafiło, cieszyła bym się po mimo wszystko 😊kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje za porady, mam olej rafinowany do smażenia i nierafinowany ale kosmetyczny do włosów stosuję. Chyba kupię ten z lidla.
Ja by nie wytrzymała, za każdym razem szłam robić test, a mąż czekał w pokoju i odrazu oboje wiedzieliśmy. W sumie to po tym jak płakałam na serialu to wiedzieliśmy już przed zrobieniem testu -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny!
Jestem mamą Julki z 4.05.18
Wcześniej byłam aktywna na grupie na fb.
Nie dam rady przeczytać więcej niż ostanie 10-20 stron ale widzę radosnego newsa.
Gratulujekamciaelcia, MajowaMamusia, Berbecia, Sela, kattalinna, Cola87, pawojoszka, D_basiula, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość
-
Ech
Tsh wysokie, wyższe niż miesiąc temu...z domu napiszę do prywatnej endo bo CHYBA mam troche euthyroxu w domu
...ft4w normie ładnej
Czyli znów ciazowo niedoczynność
Pewnie i ciazowo cukrzyca...
Ale ciąża jest
Beta w 29dc 427,5Ola_Ola, Berbecia, J.S, jangwa_maua, Sela, kattalinna, Katy, pawojoszka, Nynka, Hoope, D_basiula, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny, stęskniłam się
Do napisania przymierzałam się od jakiegoś czasu, ale z samym czytaniem nie mogłam Was dogonić
Witam serdecznie nowe mamy, bardzo się cieszę że wątek jest tak żywy
Kamcia, serdeczne gratulacje! Los oszczędził Wam dylematów i snucia rozważań, wiem że chciałaś tylko się bałaś, a tu pach i jest. Teraz pozostaje się cieszyć
Beta wysoka, podobno z dziewczynkami szybciej przyrasta
Majowa, powodzenia, według mnie szanse na drugą kreskę są jeszcze w tym cyklu
Sela, u nas też plany na końcówkę roku
U nas szczęśliwie wszystko w porządku, ale bardzo intensywnie.
Mój mąż wyszedł ze szpitala prawie 3 tygodnie temu. Jest osłabiony, ale poza tym czuje się dobrze, nawet do pracy już wrócił. Dużo się dzieje w związku z wykańczaniem mieszkania, z końcem kwietnia nastąpi upragniona przeprowadzka, choć z całą pewnością nie wszystko będzie jeszcze gotowe.
Zosia ma 6 ząbków, myślałam że teraz trochę odsapniemy, ale znowu zaczyna pchać paluszki do buzi. Próbowałam zajrzeć ale nic nie wypatrzyłam, będzie niespodzianka
Apetyt jej dopisuje, zjada chętnie swoje posiłki i próbuje wyłudzać od rodziców
Je naprawdę dużo, ale nie przekłada się to na wagę, na szczepieniu 22 marca waga pokazała 8260g, wzrost mierzony na stojąco 72cm. Zosia jest bardzo żywiołowa, spala to co je, ciągle jest w ruchu, raczkuje albo chodzi przy meblach, stawia pierwsze kroczki z pchaczem (zeberką FP, tą od ruuuuuszamyyyy!). Wczoraj po raz pierwszy w samochodzie jechała sama z tyłu, podróż trwała prawie 50 minut, po upływie pół godziny musieliśmy z mężem śpiewać trzy piosenki na zmianę, bo gdy tylko przestawaliśmy zaczynało się marudzenie, ale dała radę. W drodze powrotnej było jeszcze lepiej bo, uwaga: zasnęła. Moje dziecko, które we wrześniu zaprzestało spania gdziekolwiek poza łóżeczkiem/łóżkiem. Polubiła też wózek, nie na tyle aby w nim spać, ale codziennie po obiedzie wychodzimy na długi spacer, szczególnie uwielbia obserwować dzieci, ale samochody też są ok. . Od ponad tygodnia nie mamy tych dwugodzinnych nocnych aktywności. Śpimy z mężem w salonie, sypialnię przejęła Zosia. Około 1 ma pierwszą pobudkę na karmienie, z odłożeniem do łóżeczka często jest problem więc śpi ze mną do następnego karmienia około 4-5, a potem znowu u siebie. „Problem z odłożeniem” to trochę za dużo powiedziane, ja po prostu doskonale pamiętam te długie wybudzenia, więc jeśli po karmieniu marudzi w łóżeczku boję się ryzykować i szybko biorę ją do łóżka, ale zbieram się na odwagę by zaryzykować
To taki skrót z tego co u nas, mam nadzieję że teraz częściej będę się udzielać.kamciaelcia, Sela, kattalinna, Katy, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość
-
Wg kalkulatorów około 11 grudnia termin
Już poprzednio dopatrywalismy się opatrzności naszej Emilki-tp z Patrykiem był na dzień jej imienin choć cc było wczesniej...
Teraz tp niemal jak Emilkowy...przesunięcie o 4 dni...
To musi być znak i tyle męża zatkalo 😛 bo uwierzył w ten rozwód a test uznał za żart primaaplrilisowy 😂kattalinna, Cola87, Katy, pawojoszka, Nynka, jangwa_maua, Mała Matylda, Sela, D_basiula, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, dobrze, że jesteś i to z dobrymi wieściami 😁
Poproszę o bardziej szczegółową relację: jak oddaliście Zosi sypialnię? Tak po prostu stwierdziliscie, że dziś nie idziemy do sypialni czy jakoś się przygotowywaliście? Wcześniej Zosia spała z Wami czy w łóżeczku? Jak ją usypiasz? Z tego co pamiętam to nie usypia przy piersi?Mała Matylda lubi tę wiadomość