X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka gryzie i żuje. Przynajmniej nie zauważyliśmy, żeby inaczej było.

Majowa, ten test może za wcześnie? No i najlepiej z porannego moczu 😉

Mycha, zdrówka dla Kubusia! I niech system spaniowy taki zostanie 😊 z pracą masz fajnie, tak mogłabym pracować.

Mycha666 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój mały bandzior. Uwielbiam to zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 22:47

jangwa_maua, Wowka, pawojoszka, Berbecia, Hoope, Sela, kattalinna, kamciaelcia, Katy, MajowaMamusia, Feeva, Cola87, D_basiula lubią tę wiadomość

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny, dobrze, że piszecie o tym jedzeniu, bo ja już moją zaczęłam podejrzewać w najlepszym przypadku o tasiemca, a najgorszym o tę chorobę gdzie człowiek nie odczuwa w ogóle sytości XD u nas słowa-których-nie-wolno-wymawiać to "jedzenie", "am", "mniam" i Mała ma zakaz wstępu do kuchni. Ja pitole, ona nie przestaje jeść! Skończy jedno, to wzrokiem wynajduje coś nowego i am am am, aż w końcu ktoś jej da. Od jakiegoś czasu śniadania i obiady jem schowana w kącie, tyłem do Młodej, bo inaczej nie daje mi żyć, aż mi nie wyje połowy talerza. Je wszystko, niczym nie pogardzi. Żeby nie było, to się cieszę, pewnie lepsze to niż niejadek, ale serio momentami się zastanawiałam czy to normalne. Wagowo nie możemy przekroczyć 9 kg żeby było śmieszniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:39

jangwa_maua, Wowka lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, kopę lat! Trzeba było nowej ciąży żebyś się odezwała? 😀 zdrówka dla Kubusia, niech go puszcza 🙂

Jangwa, przecudnej urody te Twoje córki. Starsza jak z bajki 🤩 domowa sesja udana, widać że lubisz i umiesz 🙂

Majowa, rano sikaj, nie wieczorem 😉

Moje dziecko gryzie i żuje niektóre pokarmy, a niektóre chce od razu przelykac. Popsuł się z jedzeniem chleba, odgryza kawał i od razu chce przełknąć. Ode mnie nie chce kawałków, kanapki mamy passe 😐

Kamcia, za Twoje, a raczej Wasze zdrowie zeżarłam wielkiego loda 😃

Mycha666, jangwa_maua, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dokładnie tak jak to napisałaś. A zdjęcie boskie. Do tego podpis apropo tego postu wyżej "matka dawaj żarcie, czekam" 😂

Wowka - dziękuję 😊. Tylko starsza to już współpracować nie chce. Na spacerze czy w domu -"chodź zdjęcie Ci zrobię ładne" to się odwraca, czasu nie ma 😁. Wszystko inne ciekawsze. Dziś o dziwo chętnie wysiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:47

Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ooo dokładnie tak jak to napisałaś. A zdjęcie boskie. Do tego podpis apropo tego postu wyżej "matka dawaj żarcie, czekam" 😂

Haha, pisałam prawie identyko komentarz zdjęcia Kubusia 😂

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę mi się edytować.

White, to tylko pozazdrościć Idzie przemiany materii 😃 oby jej zostało w późniejszym życiu, to bardzo pożyteczna uniejetnosc-jesc i nie tyć 😉

Jak tam po urodzinach? Fajnie było, Mała jadła torcik 😂?

Jangwa, a te loczki u starszej to naturalsy? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:49

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, jadła 😂 pewnie nie zaskoczę jak powiem, że jadła wszystko co było. Chodziła od gościa do gościa i am am am, każdy coś dał...
    A same urodziny całkiem fajnie, wiadomo, że to tak bardziej spotkanie dla nas, niż dla Małej na razie, ale prezenty się chyba podobały, szczególnie upatrzyła sobie Odkrywczy domek z Dumela i dziś pół dnia spędziła waląc szopa wystającego z komina w łeb XD na imprezie przechodziła z rąk do rąk, tylko do teścia nie poszła :P

Co do przemiany to może mieć po mnie. Zresztą ja też po mamie miałam. Pamiętam jak w liceum niecierpliwie czekałam żeby przekroczyć 50 kg, żebym po 18stce mogła oddać krew. Przekroczyłam dopiero gdzieś na studiach, a później już niestety równia pochyła. Nie wiem czy kiedykolwiek już uda mi się zejść z wagą, żeby mieć 5 z przodu :D
    Chociaż ostatnio było nawet blisko, zabrakło 1.5kg, ale przytafiły się święta BN...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:59

Wowka lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalne. Ciekawe czy już jej tak zostaną czy jeszcze się wyprostują 😊.

Wowka lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale naskrobałyście. Doszłam do Kamci i już nic nie pamiętam. Kamcia ale się cieszę! Super! Gratki
    Cholercia ja w planach mam grudzień ale jak tak dalej będzie na forum to chyba szybciej ;-)

Rano Was nadrobię!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Zdjecie Kubusia boskie 😂

Kamil tez czesto chce od razu polykac bez gryzienia :/ Zawsze mu wtedy probuje pokazac zeby gryzl, ale nie wiem czy rozumie o co mi chodzi :p
    Ostatnio ma tak, ze pierwszy kęs prawie na sile musze mu dac zeby chcial dalej jesc..Wczoraj pieknie wcinal kalafiora z bulka tarta, ale najpierw sprobowac nie chcial tez xd

W ogole wczoraj przed spaniem sie bujal na czworaka, moze to wstep przed raczkowaniem...Oby xd

Nie wyspalam sie bo obudzilam sie jak narzeczony wychodzil i juz zasnac nie moglam do 3 prawie, wzielo mnie na rozmyslania o naszej sytuacji mieszkaniowej i sie zdenerwowalam xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Wyszłam z domu nie mówiąc mężowi😉 już mnie szuka
    Ja w lab. Otwierają za 20min a jestem ósma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co ja pacze🤪gratulacje, rośnijcie zdrowo😊ja już nie igram z losem, nie na moje nerwy
    Katy takie bujanie to wstęp do raczkowania, super

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los ze mnie zachichotal 😂
    Śmieszne nie śmieszne
    Będę płakać i śmiać się jednocześnie-i to nie przez hormony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to niezle tych ludzi w tym lab sie nagromadzilo od rana o.O

A wyniki beda dzis?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byly później ale później niż zwykle tego samego dnia 😉
    Wchodzę już na chatę
    Kawka i neurolog

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, że rano powinno się sikac, bo jest większe stężenie hormonu, zrobiłam profilaktycznie, bo się nakręciłam. Będę czekać na okresy, tylko kij wie kiedy dostane w tym miesiącu, zawsze miałam regularny,a teraz nie wiem co się porobiło. Nawet trochę mi przykro, że nie jestem :D a tak serio to liczę, że niedługo zobaczę 2 krechy.

Bandzior uroczy, tak dorośle wygląda :) dla mnie to on mówi: i co matka, mówiłem, mówiłem to nie chciałaś mnie słuchać XD

Kamcia a czemu będziesz śmiać się i płakać? Będzie córcia :) Ty wprawiona w boju niemowlęcym. Ja to się boję, że nie dam sobie rady, jak mi się trafi drugi bobas taki rozdarty i da mi czadu tak jak Zuzia na początku, to na pewno nie ogarnę.

Oczywiście muszę edytować, bo zapomniałam, wstałyśmy o 7,20 bałam się, ze jej się przestawi na 5, a tu wstaje później, ciekawe czy tak na stałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 08:26

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja w czwarta ciaze nie powinnam zachodzic...chciałam odwiedzic paru lekarzy by swiadomie decyzje z mezem podjac...jakbym planowała to po pierwszych urodzinach Patryczka...
    troszke za bardzo samo sie zadziało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szykujemy sie do wyjscia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie że 4 cc? Moja kuzynka miała 3 cc i jej lekarz powiedział, że teraz to mają i po 5. Ja się nie znam, planujemy jeszcze tylko 1 dziecko, ale nigdy nic nie wiadomo. Będzie dobrze, zobaczysz co Ci lekarz powie.

Co na drapanie w gardle? Po wygrzewaniu trochę mi lepiej, ale coś mi w gardle siedzi. Poleccie coś skuteczngo bo nie chce się rozłożyć.

‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ