X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie wiem czy tylko Twoje się moje się nie boi. Bocianiego gniazda też nie 😉

Zosia modeleczka 😊 Stanisław wymęczony na maksa, co Wy mu zrobiliście? 😂

Asix,ta wkładka do wózka ma jakieś funkcje poza estetyczną?

Asix lubi tę wiadomość

preg.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Zosi
    Kamcia widać że chłopaki radoche mają też bym miała tyle atrakcji ☺
    Basia w basenie rewelacja ☺
    Feve moja tez się boi chustawka ale za to ślizgawkę uwielbia
    Mam pytanie dajecie dzieci na trampoline bo ostatnio słyszałam że do 2 lat nie wolno

3i498ribh1nhdhf5.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, dzisiaj w Krakowie paskudna pogoda, spacerów nie było ;/

Wszystkie dzieciaczki cudne :)

Moje dziecię zaczyna przełamywać strach przed atrakcjami placu zabaw. Na początku była trochę zestresowana, a teraz już nawet jakieś nieśmiałe uśmiechy się pojawiają.

Przypomniałam sobie, że ktoś chyba kiedyś pytał o osłonkę na pałąk do Valco. Ja zakupiłam, i młoda ma czarną furę z różowym pałakiem ;P Jest nawet promo http://maryberry.pl/kategoria-produktu/do-wozka/oslonka-na-palak/

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ten materiał w naszej jest śliski taki bardziej ortalionowe więc myślę że mógłby się ślizgać. Poza tym jak będzie już tak ciepło że nie będzie długich nogawek to tez lepiej na bawelnie niż na tym sztucznym;)

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sadzam Ule ale tylko sama lub z Patrykiem lubi sobie podskakiwać,raczej nic sobie nie zrobi,są osłony tak że siedzi sobie jak w wielkiej klatce ,chyba kiedyś widziałam taką formę terapii że kładziono dziecko na trampolinie na brzuszku i dociskali trampolinę że dziecko lekko podskakiwalo. Myślę że dzieci zdolne są jeśli chodzi o możliwość zrobienia sobie krzywdy ,ale jak stoisz i pilnujesz to raczej trampolina nie jest groźna

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3a46a871d94.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4094e9f6747.jpg

kattalinna, kamciaelcia, Eva85, wariancja, Feeva, Nynka, Berbecia, Hoope, Cola87, olciabos, Sela, Katy, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy dostępu do trampoliny to nie wnikam.

Mała Matylda, Ty pytałaś o jogurt? Nie wiem jakie są zalecenia ale myślę, że jak Zofii smakuje to spokojnie możesz dać i codziennie 🙂

Wariancja, ja pytałam o pokrowiec 🙂 ale już dawno zakupiłam taki https://minkycm.pl/pl/p/Ochraniacz-na-palak-Baleriny-Sand/4672. Mam szary wózek z różowym pałąkiem 😉 i chustkę dla młodej w komplecie. Rozważam jeszcze mufki dla siebie bo bardzo mi ten wzór się spodobał 😉

Uleńka jak się bawi super 😊

pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też zuzie daje bo się cieszy a ja mam chwile spokoju ale ktoś tam powiedział (jakiś nieznany mi rehabilitant )ze nie wolno ze względu na stawy

3i498ribh1nhdhf5.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, też fajny. Może kupie jeszcze jeden, będę miała na zmianę :D

Ula jaka zadowolona :)

pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wezcie z ta trampolina, ja mialam w planach kupic taka mala na ogrod zeby sie pocieszyl, ze mna bedzie tam siedzial nie sam, wiec mysle ze trudno bedzie, aby sobie cos zrobil ale czy mam racje o.O

Fajowo Ulcia sie bawi :)

pawojoszka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na trampoline jeździmy do siostry i właśnie też chcę kupić dlatego pytam ale my chyba kupimy 😀

3i498ribh1nhdhf5.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia dzisiaj w trampolinie pierwszt raz. Tak jak mowicie jak w klatce. Raczkowala tam swobodnie, goniła psa dziadkow ktory tez zalapal sie do trampoliny. Jak bylam z nia to lekko ja bujalam i tez zadowolona. Próbowała wstawać przy siatce to tez miala frajde 😃

Eva85 lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki cudne, takie wiosenne :) a my byliśmy u mojego brata na urodzinach może z 15 min, potem telefon że jest płacz nie do opanowania. To kolejny incydent nawet nie z płaczem tylko z mega histerią. Zdarza mu się bardzo rzadko ale niestety się zdarza. Nie wiem od czego. Ma pewno to nie jest ból. Może emocjonalne, nie wiem. Dziś nawet z domu nie wychodziliśmy, więc nadmiaru bodźców nie mial chyba. Mówiłam pani dr ale nie wiem czy ona wie o jak duża histerię mi chodziło. Twierdzila że zabki, ale ja to wykluczam. Czy Waszym dzieciom też się zdarza coś takiego? Bo ja już nie wiem co robić...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zdarza się to zawsze od około godziny od zaśnięcia. To jeden wspólny element tego póki co.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Cola. Właśnie przed chwilą był ten "incydent" z krzykiem. Trudno wtedy uspokoić dziecko bo ono nas nie słyszy i nie widzi, jest jakby w półśnie. Prezes ma te histerie gdy ma skok lub/i ząbkuje. Mój brat miał zawsze przed chorobą. Córka gdy miała za dużo bodźców. Część dzieci tak reaguje (niedojrzały układ nerwowy), trwa to kilka lat. Wyrastają.

Cola87 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wartę. Ok. północy karmiłam, wierciła się dalej i kwekalała to myślałam, że siku. Ale nie - minibełcik. Przez sen. Odkryłam gorączkę, mierzyłam też, pokazuje 39. Na moje oko nie ma aż tyle bo ciepła, nie rozgrzana. 5 minut temu już taki konkret bełt. Wszystko przez sen, zdążyłam wziąć na ręce, poszło na podłogę. Śpi ciągle. A ja nie wiem co robić... Chyba póki śpi to dobrze? Rzyga na zielono bo dziś makaron ze szpinakiem. Tata karmił, jadła bardzo dużo i łykała bez żucia. Oby to tylko niestrawność... I ząb bo coś znowu na rzeczy. Co robić, co robić? 😐

Edit: g. 1:02, temp. 38,3. Czyli spada po wymiotach albo tamten pomiar sprzed godziny był błędny. Kiedy będzie rano?

Edit 2. godz. 2:18: prawie godzinę na cycku w półśnie. W końcu śpi ale spokojny sen to nie jest. Czekam czy mleko się przyjmie czy będzie zwrot. Tego w garść już nie złapię...

Edit 3, godz. 5:37. Impreza trwa. Od kilku minut bo minął kwadrans od podania czopka. Wcześniej był straszny płacz, tylko kot pomagał. Stopy i dłonie aż parzyły prawie, czoło ciepłe, temperatura 38,3. Już rozumiem skąd brak zaufania do tych termometrów bezdotykowych. Wymiotów nie było, była kupa przed czopkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 05:41

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    I jak u was?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, o losie, wspolczuje... ☹️ Jak u was ?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope dzięki za odpowiedź, bo już się zastanawiałam czy to normalne :( może faktycznie to emocjonalne plus wychodzące zęby, teraz mu czwórki idą, ale wczoraj dałam p/bólowy dlatego stwierdziłam że to raczej nie z bólu samego. Ale może też to dodatkowy czynnik zapalny. Pierwsze dziecko to człowiek taki zagubiony czasem i nic nie wie :/ ale mam nadzieję że potrwa krócej niż kilka lat 😱 bo straszne to jak tak płacze i nie da się utulić :(
    Kattalina biedna Bożenka :( jak się teraz czuję? Może po prostu niestrawność plus ząbki i szybko minie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    z drugim jest łatwiej
    ale to nie oznacza mniejszego stresu bo i wtedy wiele rzeczy jest pierwszy raz ;)
    u nas takich histerii nie ma i nie było
    ale to tez zasada-ile dzieci tyle reakcji
    ale wyrastają ;)

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ