Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asix sliczny dzidzius :*
Ja dzisiaj jade do urzedu pracy, ciekawe czy uda mi sie jakos ich zaczarowac zeby mi pracy nie szukali xd No bo w sumie to nawet jakbym chciala w tej chwili isc to nie mam z kim dziecka zostawic i tak :p
Pozniej mamy jechac do empiku odebrac te ksiazeczki dla Kamila, a ja sie chce wybrac jeszcze do braffiterki przy okazji bo tam jest w pobliżu xd
Kamil poszedl spac dopiero 20.25, a wstal 6.25 :p W sumie w nocy sie chyba tylko raz obudzil o ile dobrze zarejstrowalam 😮 -
Asix śliczne zdjęcie i waga już fajna☺
Dziewczyny macie zdolności torty piękne☺
Katy tylko nie mów im że nie masz z kim dziecka zostawić bo mogę Cię nie zarejestrować u nas mówią że to jest dla osób szukających pracy wiec jakiedy nie masz z kim dziecka zostawić to nie szukasz pracy
J.S u nas nie uznaja trzech razy skreslaja za pierwszym
Kurcze niedawno pochwaliła się że noce się poprawiły to teraz druga noc i 2 godziny aktywności w nocy
-
J.S wiem ale u nich licza się statystyki a jeżeli cie wyrejestruja to spada bezrobocie. Ja zawsze skierowania bralam a w pracy obrazu mówiłam że nie będę pracować i podpisywali że mnie nie chcą
Mam nadzieje że już nigdy nie będę musiała się u nich rejestrować -
nick nieaktualnyDzien dobry,
Takie cuda tu wstawiacie, że nabieram ochoty zrobić tort sama, ale z moimi zdolnościami...hmmm😂
Od rana humor słaby, bo tocze rozmowy z moim szefem-kretynem😕 chce wykorzystać urlop wypoczynkowy za 2017 i 2018 a ten ma problemy....nie chce wchodzić z nim na wojenna ścieżkę i mu ustawami rzucać bo on jest serio niezrownowaozny.....😢
Ja nie wiem, mlode matki powinny mieć jakieś ulatwienia a nje pod górę.... -
Katy przepisy się zmieniły, u nas też nie można odmówić, wyrejestrowują wtedy chyba na 3 czy 4 miesięce. U Was być może jest tak samo. UP mają swoje własne, wewnętrzne przepisy ale niektóre są spójne dla całego kraju.
Ola nie wiesz, to nie rozumiesz. Ja się zarejestrowałam, żeby wziąć dotację na dg a mimo to wciąż proponują mi gównopracę. Np. na poczcie. W więzieniu (!). Gdzie ani nie jest to zgodne z moim wykształceniem ani doświadczeniem. Ale właśnie dla poprawia statystyk rozszerzono kwalifikacje i mogę być teraz wysyłana dosłownie wszędzie. Na szczęście pracodawcy mają rozum i w nosie statystyki.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
w UP można jeszcze dostać gówniany status "osoby poszukującej pracy" a wtedy nawet o dotacje nie można sie starać
czy stażu na starcie nie dostanie sie (staż u nas często to stała praca, tak sie dostają do urzedów itp)
ale czego sie nie robi TYLKO dla ubezpieczenia
nigdy nie miałam prawa do statusu bezrobotnej
bo o 9zł dochód przekraczałam
np renta rodzinna (po smierci mamy w czasie studiów) 524zł
-
Katy wrote:Czytaj ze zrozumieniem, jestem zarejestrowana tam od konca 2017 roku
A ubezpieczeniem może objąć mąż/partner