X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy ładne torty robicie ! U mnie pięknie wyglądają tylko wizje 😂 z wykonem gorzej.

Mama32 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne torty! Pokazujcie bo ja szukam pomysłu na dekor 😉 zdolności artystycznych nie mam żadnych, wyobraźni też nie. Coś odgapić muszę 😁

Kamcia, posty z listopada, pisałam coś że syn focha strzelił bo za dziewczynkę go braliście. Także jest dowód 😉

kamciaelcia lubi tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chcieliśmy dziewczynkę
    Moze dziewczynki mniej się brudza??
    Zalaczylismy zraszacz
    Taplanie na calego
    Nowe spodnie
    Buty
    bluza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 22:36

pawojoszka, kattalinna, Eva85, Tanda, Katy, Berbecia, Sela, Cola87, wariancja, D_basiula, Wowka, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Cudne torty! Pokazujcie bo ja szukam pomysłu na dekor 😉 zdolności artystycznych nie mam żadnych, wyobraźni też nie. Coś odgapić muszę 😁

Kamcia, posty z listopada, pisałam coś że syn focha strzelił bo za dziewczynkę go braliście. Także jest dowód 😉

Ja zawsze pinterest przeglądam :) bo sama też za grosz inwencji twórczej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 19:08

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda sliczne torty 😍

Ubralam Kamilowi nowa pizame z krolikiem Bugsem z Lidla, tak ladnie w niej wygladal..dalam mu mus do zabawy na chwile bo koniecznie chcial, byl zakrecony, ale musiala zakretka wystrzelić jak Kamil nacisnal mocno... takze nowa pizamka i nasza pościel od razu do prania :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o torty to z zewnątrz zawsze muszę coś zgapić, ewentualnie opłatek kupny z obrazkiem - tak najprościej :)
    Nie jestem typem artysty, mam kiepską wyobraźnię.

Dla Matyldy na razie nie mam koncepcji. Dla starszej na roczek był tort z motylami, motyle sama wycinałam z masy cukrowej, którą wcześniej barwiłam barwnikami na pastelowe kolory:
    tort2.jpg

Bardzo lubię eksperymentować ze smakami :)
    Peppa akurat była klasyczna, na śmietance z mascarpone, bo tam biszkopt w trzech odcieniach różu grał główną rolę i krem musiał być neutralny.

Na moje urodziny w lutym zaszalałam, każde przełożenie inna masa - był krem chałwowy z kruszonymi bezikami, była czekowiśnia, był krem z mascarpone z olejkiem migdałowym i prażonymi płatkami migdałów, z zewnątrz krem czekoladowy, polewa czekoladowa i oreo :D
    Zdjęcia nie mam, jakieś ma chyba mąż na telefonie.

Na chrzest starszej robiłam z kremem twarożkowym i brzoskwiniami.
    tort1.jpg

Bardzo mi smakował tort kokosowy z moich wypieków - środek wg przepisu a z zewnątrz całkiem inna dekoracja, bo robiłam na chrzciny dla chrześniaka męża. Róże zwijałam sama z masy marcepanowej.
    tort8.jpg

Kiedyś piekłam trochę dla rodziny i znajomych, ale po pierwszym porodzie przestałam z braku czasu. Tu mój pierwszy tort na zamówienie biała truskawka na chrzest córki znajomych:
    tort9.jpg

Generalnie dużo czerpię z moich wypieków, ale rzadko wzoruję się na tamtejszej dekoracji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 19:36

Sela, wariancja, Cola87, Katy, D_basiula, kamciaelcia, olciabos, kattalinna, Wowka, pawojoszka, Berbecia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa u mnie pięknie wyglądają jak ktoś zrobi i przyniesie, nawet wizji brak hehe

Katy, ale na pewno Kamilkowi się podobała wieczorna zabawa ;-)

Katy, jangwa_maua lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jaki Wy macie talent! Piękne torty 😍 Berbecia niestety nie kojarzę tej cukierni, ale strasznie dużo za ten tort :O. Kamcia czy dziewczynki bardziej się brudzą nie wiem 🤔 ale Piotruś brudny to Piotruś szczęśliwy, widać to gołym okiem 😂 kochaś ❤️. ok chwale się i mam nadzieję że moje dziecko nie uslyszy?! Po południe i wieczór by bardzo miłe, spacer, plac zabaw, zabawa w domu. Naprawdę było miło :) usypianie, w końcu spróbowałam tak jak większość z Was usypiać w łóżeczku i dać tak butle na leżąco. Trochę marudził, po butli chciał wstawać ale go kładłam z powrotem. I w sumie bardzo szybko usnął. Co prawda musiałam go klepać po pupie 😁 ale zasnął pierwszy raz od dawien dawna w łóżeczku u nie na rękach. Odnotowuje mały sukces w nadzieję na powtórkę. I może w końcu kiedyś sam się odwróci po butli i zaśnie.. takie tam marzenia 😂

kamciaelcia, kattalinna, J.S, Magda33 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda super 😍

Ja to akurat uwielbiam ozdabiac i pomyslow mam mnóstwo xd Juz planuje powoli jak bede robic tort na urodziny narzeczonego:p

A tak wgl to Kamil zamiast spac, ciągle siada...Na rekach placze, cycka chwile possie, odwroci sie na brzuch i siedzi xd wczesniej by juz dawno spal o tej porze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:08

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usłyszał 😬 właśnie się przebudził, ale sytłacja szybko opanowana na szczęście. Katy w okolicach roczku ponoć jakiś skok jest rozwojowy, może akurat to jest to.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, od paru dni podejrzewalam skok ale dzis jestem pewna. No tak dawał czadu ze juz mi nerwy puscily. Wszystko na nie, drze się, placze, za chwile sie cieszy i przytula. Wieczorne mleko je zawsze o 19. Teraz stwierdzil ze nie. Nie i koniec. Awantura na calego. Mowie trudno pojdzie spac glodny, mezowi powiedziałam ze nie wstane do niego w nocy (nie je w nocy od 5mca), wykapalismy, ubraliśmy, maz zaczął lulac to dopiero sie upomnial o mleko... Ma sa kra!

A i przy okazji gryzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:31

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilku sto lat z okazji I urodzin :)

Ale piękne torty, zjadłabym- Wowka daj tego z mm-sami, albo babeczkę z żelkami :D

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, współczuję...

Tanda, cudne te torty 😍 to teraz seria pytań 😉 czego używasz do ozdabiania kremem? Ja miałam już chyba dwa rękawy z silikonu i rozwaliły się w moment 😐
    A literki gotowe, z szablonu czy z Ciebie taka kaligrafka? 😊

preg.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę nienyortem a cudnym dzieciaczkiem. Wazymy 1600g i mamy sie dobrze. Do kontoli mamy a czaszce tylko jedna przestrzeń która jest na granicy normy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5171fdc410f.jpg

jangwa_maua, Berbecia, Tanda, Sela, Nynka, Cola87, kamciaelcia, edwarda20, wariancja, Kwiatkowa24, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda fajne pomysły ,ja czasem coś na FB podejrze ,często kupuje te opłatki drukowane a często pomysły wychodzą od dzieci , zawsze pytam co chcą na torcie,Asia zawsze różowe serduszko ,to muszę kombinować żeby nie wyglądały identycznie. Ostatnio nie mogłam znaleźć w sklepach masy cukrowej lub marcepanowe jak to poszukałam na YouTube i sama zrobiłam wychodzi duuuzo taniej.

Nie wiem czy dziewczynki mniej się brudzą bo moja brudzi się wybitnie ostatnio śmietnik na siebie wywaliła tuż po kąpaniu,widocznie nie lubi być czysta

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix ,no i to jest powód do chwalenia a nie jakieś tam torty ,to jest prawdziwa słodycz 1600 to taki przyzwoity kawałek słodyczy

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix cudny 😍 jak ja uwielbiam zdjęcia USG :) polecam w Trójmieście dr Grzybowskiego jeśli chodzi o USG. Nikt tak dokładnie nigdy mi nie zrobił USG. Gniecie tak długo aż się upewnić wszystkiego.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Asix cudny 😍 jak ja uwielbiam zdjęcia USG :) polecam w Trójmieście dr Grzybowskiego jeśli chodzi o USG. Nikt tak dokładnie nigdy mi nie zrobił USG. Gniecie tak długo aż się upewnić wszystkiego.
    ale żeby do niego sie dodzwonić to graniczy z cudem ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Edwarda, współczuję...

Tanda, cudne te torty 😍 to teraz seria pytań 😉 czego używasz do ozdabiania kremem? Ja miałam już chyba dwa rękawy z silikonu i rozwaliły się w moment 😐
    A literki gotowe, z szablonu czy z Ciebie taka kaligrafka? 😊

Rękaw cukierniczy + tylki metalowe, niestety też już mam któryś z kolei, jeden przeciekał, inny się popruł. Teraz mam z ikei i wkładam do niego jeszcze jednorazowy, foliowy.

Czekoladowe napisy (Chrzest Marcela i Leny) robiłam sama, drukowałam napis czcionką, która będzie w miarę "wygodna" do dalszej obróbki (duże, w miarę proste litery), kartkę wkładałam w koszulkę i na tym strzykawką pisałam roztopioną czekoladą. Potem do lodówki, jak zastygło delikatnie przekładałam na tort. Oczywiście w razie połamania robiłam 3 takie same napisy.

Różowe literki na torcie z motylkami to kupne, z allegro. Z masy cukrowej.

Na tortach z chrztów moich dziewczyn są opłatki, zamawiałam na allegro z własną grafiką (w tym wypadku z napisami, które sama przygotowałam w photoshopie).

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat problemu nie miałam 😜

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2252 2253 2254 2255 2256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ