Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cudne torty! Pokazujcie bo ja szukam pomysłu na dekor 😉 zdolności artystycznych nie mam żadnych, wyobraźni też nie. Coś odgapić muszę 😁
Kamcia, posty z listopada, pisałam coś że syn focha strzelił bo za dziewczynkę go braliście. Także jest dowód 😉
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Bo chcieliśmy dziewczynkę
Moze dziewczynki mniej się brudza??
Zalaczylismy zraszacz
Taplanie na calego
Nowe spodnie
Buty
bluza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 22:36
pawojoszka, kattalinna, Eva85, Tanda, Katy, Berbecia, Sela, Cola87, wariancja, D_basiula, Wowka, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Cudne torty! Pokazujcie bo ja szukam pomysłu na dekor 😉 zdolności artystycznych nie mam żadnych, wyobraźni też nie. Coś odgapić muszę 😁
Kamcia, posty z listopada, pisałam coś że syn focha strzelił bo za dziewczynkę go braliście. Także jest dowód 😉
Ja zawsze pinterest przeglądam bo sama też za grosz inwencji twórczejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 19:08
kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Tanda sliczne torty 😍
Ubralam Kamilowi nowa pizame z krolikiem Bugsem z Lidla, tak ladnie w niej wygladal..dalam mu mus do zabawy na chwile bo koniecznie chcial, byl zakrecony, ale musiala zakretka wystrzelić jak Kamil nacisnal mocno... takze nowa pizamka i nasza pościel od razu do prania -
Jeśli chodzi o torty to z zewnątrz zawsze muszę coś zgapić, ewentualnie opłatek kupny z obrazkiem - tak najprościej
Nie jestem typem artysty, mam kiepską wyobraźnię.
Dla Matyldy na razie nie mam koncepcji. Dla starszej na roczek był tort z motylami, motyle sama wycinałam z masy cukrowej, którą wcześniej barwiłam barwnikami na pastelowe kolory:
Bardzo lubię eksperymentować ze smakami
Peppa akurat była klasyczna, na śmietance z mascarpone, bo tam biszkopt w trzech odcieniach różu grał główną rolę i krem musiał być neutralny.
Na moje urodziny w lutym zaszalałam, każde przełożenie inna masa - był krem chałwowy z kruszonymi bezikami, była czekowiśnia, był krem z mascarpone z olejkiem migdałowym i prażonymi płatkami migdałów, z zewnątrz krem czekoladowy, polewa czekoladowa i oreo
Zdjęcia nie mam, jakieś ma chyba mąż na telefonie.
Na chrzest starszej robiłam z kremem twarożkowym i brzoskwiniami.
Bardzo mi smakował tort kokosowy z moich wypieków - środek wg przepisu a z zewnątrz całkiem inna dekoracja, bo robiłam na chrzciny dla chrześniaka męża. Róże zwijałam sama z masy marcepanowej.
Kiedyś piekłam trochę dla rodziny i znajomych, ale po pierwszym porodzie przestałam z braku czasu. Tu mój pierwszy tort na zamówienie biała truskawka na chrzest córki znajomych:
Generalnie dużo czerpię z moich wypieków, ale rzadko wzoruję się na tamtejszej dekoracji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 19:36
Sela, wariancja, Cola87, Katy, D_basiula, kamciaelcia, olciabos, kattalinna, Wowka, pawojoszka, Berbecia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Matylda
-
Laski jaki Wy macie talent! Piękne torty 😍 Berbecia niestety nie kojarzę tej cukierni, ale strasznie dużo za ten tort . Kamcia czy dziewczynki bardziej się brudzą nie wiem 🤔 ale Piotruś brudny to Piotruś szczęśliwy, widać to gołym okiem 😂 kochaś ❤️. ok chwale się i mam nadzieję że moje dziecko nie uslyszy?! Po południe i wieczór by bardzo miłe, spacer, plac zabaw, zabawa w domu. Naprawdę było miło usypianie, w końcu spróbowałam tak jak większość z Was usypiać w łóżeczku i dać tak butle na leżąco. Trochę marudził, po butli chciał wstawać ale go kładłam z powrotem. I w sumie bardzo szybko usnął. Co prawda musiałam go klepać po pupie 😁 ale zasnął pierwszy raz od dawien dawna w łóżeczku u nie na rękach. Odnotowuje mały sukces w nadzieję na powtórkę. I może w końcu kiedyś sam się odwróci po butli i zaśnie.. takie tam marzenia 😂
kamciaelcia, kattalinna, J.S, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Tanda super 😍
Ja to akurat uwielbiam ozdabiac i pomyslow mam mnóstwo xd Juz planuje powoli jak bede robic tort na urodziny narzeczonego:p
A tak wgl to Kamil zamiast spac, ciągle siada...Na rekach placze, cycka chwile possie, odwroci sie na brzuch i siedzi xd wczesniej by juz dawno spal o tej porze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:08
-
Oj tak, od paru dni podejrzewalam skok ale dzis jestem pewna. No tak dawał czadu ze juz mi nerwy puscily. Wszystko na nie, drze się, placze, za chwile sie cieszy i przytula. Wieczorne mleko je zawsze o 19. Teraz stwierdzil ze nie. Nie i koniec. Awantura na calego. Mowie trudno pojdzie spac glodny, mezowi powiedziałam ze nie wstane do niego w nocy (nie je w nocy od 5mca), wykapalismy, ubraliśmy, maz zaczął lulac to dopiero sie upomnial o mleko... Ma sa kra!
A i przy okazji gryzieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:31
-
nick nieaktualny
-
A ja się pochwalę nienyortem a cudnym dzieciaczkiem. Wazymy 1600g i mamy sie dobrze. Do kontoli mamy a czaszce tylko jedna przestrzeń która jest na granicy normy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5171fdc410f.jpgjangwa_maua, Berbecia, Tanda, Sela, Nynka, Cola87, kamciaelcia, edwarda20, wariancja, Kwiatkowa24, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Tanda fajne pomysły ,ja czasem coś na FB podejrze ,często kupuje te opłatki drukowane a często pomysły wychodzą od dzieci , zawsze pytam co chcą na torcie,Asia zawsze różowe serduszko ,to muszę kombinować żeby nie wyglądały identycznie. Ostatnio nie mogłam znaleźć w sklepach masy cukrowej lub marcepanowe jak to poszukałam na YouTube i sama zrobiłam wychodzi duuuzo taniej.
Nie wiem czy dziewczynki mniej się brudzą bo moja brudzi się wybitnie ostatnio śmietnik na siebie wywaliła tuż po kąpaniu,widocznie nie lubi być czysta -
jangwa_maua wrote:Asix cudny 😍 jak ja uwielbiam zdjęcia USG polecam w Trójmieście dr Grzybowskiego jeśli chodzi o USG. Nikt tak dokładnie nigdy mi nie zrobił USG. Gniecie tak długo aż się upewnić wszystkiego.
-
kattalinna wrote:Edwarda, współczuję...
Tanda, cudne te torty 😍 to teraz seria pytań 😉 czego używasz do ozdabiania kremem? Ja miałam już chyba dwa rękawy z silikonu i rozwaliły się w moment 😐
A literki gotowe, z szablonu czy z Ciebie taka kaligrafka? 😊
Rękaw cukierniczy + tylki metalowe, niestety też już mam któryś z kolei, jeden przeciekał, inny się popruł. Teraz mam z ikei i wkładam do niego jeszcze jednorazowy, foliowy.
Czekoladowe napisy (Chrzest Marcela i Leny) robiłam sama, drukowałam napis czcionką, która będzie w miarę "wygodna" do dalszej obróbki (duże, w miarę proste litery), kartkę wkładałam w koszulkę i na tym strzykawką pisałam roztopioną czekoladą. Potem do lodówki, jak zastygło delikatnie przekładałam na tort. Oczywiście w razie połamania robiłam 3 takie same napisy.
Różowe literki na torcie z motylkami to kupne, z allegro. Z masy cukrowej.
Na tortach z chrztów moich dziewczyn są opłatki, zamawiałam na allegro z własną grafiką (w tym wypadku z napisami, które sama przygotowałam w photoshopie).kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda