Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope wrote:Katy przepisy się zmieniły, u nas też nie można odmówić, wyrejestrowują wtedy chyba na 3 czy 4 miesięce. U Was być może jest tak samo. UP mają swoje własne, wewnętrzne przepisy ale niektóre są spójne dla całego kraju.
Ola nie wiesz, to nie rozumiesz. Ja się zarejestrowałam, żeby wziąć dotację na dg a mimo to wciąż proponują mi gównopracę. Np. na poczcie. W więzieniu (!). Gdzie ani nie jest to zgodne z moim wykształceniem ani doświadczeniem. Ale właśnie dla poprawia statystyk rozszerzono kwalifikacje i mogę być teraz wysyłana dosłownie wszędzie. Na szczęście pracodawcy mają rozum i w nosie statystyki.
-
U nas proponują. Sytuacja się zmieniła, nie ma ludzi do gównopracy, więc wciskają ją na siłę nieodpowiednim osobom. Ale przynajmniej statystyka się poprawi. Jak się nie uda dostać dotację, trzeba poprawić błędy we wniosku i złożyć ponownie.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Wetnę się w dyskusję o UP. Szczęśliwie udało mi się uniknąć tego przybytku.
Hoope, nie poznałam Cię 😀
JS, cieszę się Twoją nocą 😋
Kamcia, dziś idziesz do lekarza czy w kolejny wtorek? Coś pisałaś o wtorku, ale nie zakodowałam o który chodziło.J.S, Hoope lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry - kłamstwo ale co zrobić...
Tanda, rękaw z ikei poszedł przy pierwszym użyciu 😐 fakt, że przy robieniu ptysi ale wg mnie powinien wytrzymać różne masy i konsystencje... Pomysł z literkami bardzo mi się podoba 🙂 no i przez Ciebie zarejestrowałam się na pintereście...
Jak to było z tym kp i okresem? W nocy miałyśmy walkę bo zabrałam cycka a przecież spać można tylko z nim w zębach. Pierwszy raz dałam wodę w nocy i alleluja! napiła się i zasnęła -
Dzień dobry!
Dzisiaj noc z milionem pobudek między 22 a 1:30, potem Zosia spała już ładnie, ale wstała o 5:10
Wczoraj miała mały wypadek – chciała szybko przejść z siadu do czworaków, ale siedziała blisko ściany i uderzyła w nią głową. Był wielki płacz, spodziewałam się guza, ale głowa cała.
Ostatnio Zosia jest bardzo czuła, ciągle mnie głaszcze (dość brutalnie, ale z miłością ) i robi przerwy w podbijaniu świata aby przyjść i na chwilę się przytulić
Ile smakołyków zagościło wczoraj na forum! Narobiłyście mi apetytu na dobre ciacho
Widać, że Piotruś dobrze się bawił, czystość i szczęście dziecka chyba rzadko idą w parze
Cola, cieszę się że wczorajsze popołudnie tak dobrze Wam minęło, a noc była spokojna i odetchnęłaś po ostatnim maratonie marudzenia i nic udana
Asix, jaki piękny, mały cud
Wybraliście już imię?
Eva, współczuję nocnych aktywności, wiem dobrze jak to boli. U nas takie pobudki zdarzały się prawie co noc przez dwa miesiące, na szczęście teraz są sporadyczne, oby u Was szybko minęły.
Nynka, przykro mi że skorzystanie z tego co Ci się należy jest związane z taką batalią i różnymi nieprzyjemnościami. Udało się już coś ustalić?
U siebie też przeczuwam trudności z wykorzystaniem całości urlopu po macierzyńskim, choć u mnie relacje są przyjacielskie, ale w takim przypadku niezręcznie jest powoływać się na przepisy. Mimo wszystko przed wrześniem nie wrócę do pracy.
Kattalinna, u nas mniej więcej dwa dni przed moim okresem Zosia jest niespokojna przy piersi, mam wrażenie że mleka jest trochę mniej (choć wystarczająco) i jakby jej nie smakowało
Może woda okaże się cudownym środkiem nasennym dla Bożenki? Trzymam za to kciuki
-
Dzień dobry.
Katy jak ci zaproponują to weź skierowanie bo musisz i pogadaj z pracodawcą że coprawda skierowali cię z UP bo potrzebujesz ubezpieczenie, ale prosisz żeby ci podbił że się nie nadajesz bonie chciałabyś teraz podejmować pracy bo masz małe dziecko ,że jest wcześniakiem i bardzo często choruje, pracodawcą jak ma rozum to nie weźmie matki z małym dzieckiem ,która będzie wiecznie na chorobowym na dziecko bo on i tak pracownika mieć w pracy nie będzie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/393f5f2222d9.jpg
Ja mam takie coś można robić ciastka ale ma też końcówki do kremu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e42dc62230ed.jpg
Kiedyś w Lidlu chyba kupiłamkattalinna, Katy, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Ola_ola - nie każdy ma taką sytuacje, że mąż czy partner może objąć ubezpieczeniem. Sama już długo jestem zarejestrowana w UP. Nie ukrywam że głównie dla ubezpieczenia. Bo jakoś nic mi nigdy nie zaproponowano. Jak pytałam o jakieś staże typu przedszkole - nie może mi zaproponować,bo mam niby doświadczenie bo pilnowałam dziecka 🤦. Nie ma co oceniać innych, bo każdy ma inne życie i inna sytuację 😉.
Co do lalek to ja średnio w temacie. Moja ma jedną lalkę która babcia kupiła na święta. Różnie jest z zabawą nią. Ale raczej leży. Ostatnio był etap barbie. Jednak to zdecydowanie bardziej 3+. Jednak suma sumaru lalki nie są fajnymi zabawkami. Bynajmniej dla mojej córki 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:36
-
Katy mialam to samo napisac co pawojoszka. Jak proponując prace to jedziesz do tej firmy i mowisz ze masz male dziecko ktore ciagle choruje. Nikt cie nie wezmie :p Jak do mnie kierowano ludzi z up to wiekszosc wprost mówila ze nie chce pracowac i przyszli tylko po pieczatke.
Katy lubi tę wiadomość
-
Pierwszy ogórek kiszony
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d637358ec04.jpg
A imię dla brata tego cwaniaka to Tymek;)kamciaelcia, Nynka, Mała Matylda, Berbecia, kattalinna, jangwa_maua, Eva85, pawojoszka, Hoope, Cola87, Katy, Wowka, D_basiula, wariancja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_Ola partner nie może objąć ubezpieczeniem, mąż tak a z tego co wiem Katy jeszcze męża nie posiada, więc wyluzuj i się nie mądrzyj skoro nie masz o czymś pojęcia. Poza tym to raczej nie twoja sprawa.
A co do lalek to moja Zosia ma lalkę DollsGallery, szmacianka ręcznie robiona...uwielbia ją!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3f59c72a7ee.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:12
kattalinna, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Jaka piękna ta lala 😍
Też myślę nad lalką. Ostatnio przejeżdżając przez smyka pokazałam Bożence taką szmacianą - zero reakcji. Podjechalysmy do bobasów - reakcja jak na dzidziusie i kotki 😉
Asix, w moim zamroczeniu porannym w końcu nie dałam wyrazu zachwytu nad Juniorem! Cudny Tymuś ❤❤❤ marzy mi się takie foto 😉 -
nick nieaktualny
-
Kattalinna metamorfoza wiosenna
Mam dwie córki, przerobiłam lalki bobaski, baby born, sikające, jedzące, płaczące, ssące picie, barbie, szmacianki, wózki dla lalek, nie miały brania w ogóle. Prędzej samochód niż lalka. Koń na biegunach, playmobil. Hulajnoga. Rower. Zabawki do wody i piaskownicy. Żywe zwierzątka. Ostatecznie pięść. Śmiem twierdzić, że nie rodzimy się z wrodzonym parciem na gotowanie, sprzątanie, szycie a nawet niańczenie dzieci 😂❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Taki za nami dzien dzisiaj, ze Kamil juz spi :p Chyba u nas przestawienie na jedna drzemke sie zaczyna xd
Aa w ogole to tesciowa przyszła szczerze porozmawiać i obiecała zmiane...Ok zobaczymy, ale jak tylko zobacze ja znowu pijana to juz sie predko do niej nie odezwe :p
Asix, mina Stasia mowi wszystko xd
My jutro mamy neurologa o 15.40 :p
Hoope, ja teraz musze czytac Twoja nazwe zeby sie upewnic kto to haha
Dzieki dziewczyny, za ten pomysl z pracaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 19:02
-
Asix hahaha Stasiu dobra ma minę przy tym ogórku dzisiejsze usypianie porażka na całej linii nie chciał pić butli na lezaco ani sam ani ode mnie, jeczał, wstawał, masakra. No a potem ani trochę śpiący nie był i była masakra, w końcu i tak musiałam go wziąć na ręce żeby usnal bo ja już sił nie miałam żeby walczyć zastanawiam się jeszcze żeby spróbować mu dawać kolacje przed kąpielą. Docelowo b dam chciała. Ktoś tak praktykuje?