X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy powodzenia u neurologa, daj znać jak będziecie po! Nina kciuki za egzamin syna :)

Nina83, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, daj znać!

Nina, kciuki za młodego! Moja siostrzenica też pisze dziś. Ale ta to obkuta no i nie moja to się nie stresuję 😉

Cola, u nas też tak. Od wczoraj. Bawi się (czyt. chodzi mi dookoła nóg i się zatacza) i nagle pisk, wrzask, łzy jak grochy. Dałam telefon dla testu: jak tragedia przyszła w sekundę tak i poszła na widok telefonu, promienny uśmiech i pełnia szczęścia. Dziewczyny tu już pisały o takich cyrkach, chyba doczekałyśmy i my...

Wariancja, nie mam pojęcia... Z wodą zadziałało raz. Dziś w nocy próbowałam ale i tak poszedł cyc po wodzie. Nasz bidon słabo nadaje do nocnego picia chyba, chcę kupić taki z obciążnikiem żeby na leżąco nie było problemu. Bo dziś w końcu mi się zbudziła... Canpol ma teraz nowe bidony, właśnie z obciążeniem, chyba spróbuję. Myślałam o butelce ze smoczkiem po prostu ale nie sądzę żeby to u niej przeszło. Smoczek wprowadziłam teraz i bardzo go lubi bo to fajny poręczny gryzak 😉

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, stwierdzam fakt, że wstałam. To wcale nie jest równoznaczne z tym że się obudziłam o tej godzinie 😋

Jak Twoja córeczka się miewa? Dawno nie pisałaś, jak bieżące wyniki?

Katy, kciuki.

Nina, kciuki za syna. Da radę 😃

Cola, u nas też tak wygląda manifestacja niezadowolenia 😐

Skrzat wdrapuje się na kanapę. A z niej chce skakać przez oparcie, chodzić po kaloryferze i wchodzić na półkę. Myślałam że trochę później obczai tą kanapę, bo jest dosyć wysoka. Olaboga, za grosz instynktu samozachowawczego 😖 wchodzi też nogami na siedzisko autka i leci na buzię, jak tak dalej pójdzie to do przedszkola pójdzie bez zębów 😉

Edit. Fajny ten nowy bidon z Canpola. Kamcia, Piotruś popija z bidonu? Czy z czegoś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:19

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy zwykły bidon canpol
    ale i Piotrus i Ptryk umieja z nich pic i na lezaco ;)
    w nocy-jak juz naprawde trzeba-Patryk dostaje w butelce ze smoczkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby Bożenka była smoczkowa to też by dostawała w butelce ze smokiem. No a gdyby jadła 1-2 w nocy to by w ogóle tematu nie było, na zdrowie i do 5rż 😉

Wowka, u nas jeszcze wspinania nie ma ale ćwiczy ostro. Po mnie się już wdrapuje na kanapę.

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sek w tym, ze moje dzieci nie pija w nocy, Piotrek nawet kiedy spał po 14h
    jesli Patryk dostanie to tylko na zasadzie "ssanie usypia" a to nie czas na mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że dopiero bunt dwulatka tak wygląda 😮

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    to zachowanie nijak ma sie do buntu dwulatka XD
    to pikus
    ale pociesze
    ponoc bunt trzylatka jeszcze gorszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a tak naprawdę dopiero dostaniemy po dupie przy buncie nastolatka ;p

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale juz niezle bedziemy zahartowane

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja butelki tez nie wezmie, a to by ulatwilo sprawe. Moze faktycznie ten bidon z obciazeniem? Zaraz obadam. Stoje pod sciana bo o ile wczesniej napila sie w nocy i zasnela, tak ostatnio ma problem z ponownym zasnieciem i trzeba ja dluuuugo ponosic zeby zasnela. Wiec całkowicie chcialabym wyeliminowac te pobudki. Tak walczylam o to zeby pozbyc sie dokarmiania butelka na poczatku to teraz mam 😂

U nas tez kanapa na topie, ale nie umie na nia wylazic wiec stoi przy niej, wali rekami i krzyczy zeby ja posadzic. I tez awantury o wszystko. Rekompensuje to przytulankami i buziaczkami 💖

Nina kciuki✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 11:17

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki, dam znac co i jak :p

Kamil zamiast wdrapywac sie na cokolwiek woli wisiec z lozka glowa w dol przez co by dzisiaj zleciał jak sie na sekunde odwrocilam :/

U nas to nie wiem czy skok czy zeby (to na 90%), ale nie dosc ze tylko przy cycku chce zasypiac to chwile sie sam pobawi i zaraz ryk, zabiera mi lyzeczke przy jedzeniu, a jak czegos nie dostanie to taka histeria...Jeszcze jakby ta lyzeczka chcial jesc to spoko, ale on sie wybrudzi po czym lyzeczka ładuje na podlodze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest malutki a tez ostro zadziera noge żeby na kanape wejsc. Udaje mu sie tylko jak sie mnie złapie. Poki co.

Dziewczyny podziwiam Was ze tak dlugo kp. Nie wyobrażam sobie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, dla mnie długo kp to 3 lata 😉 ma to swoje plusy i nie chodzi mi o to, że dziecko dostaje z mlekiem bla bla bla... 😉 To wygodne bardzo. Nie chce mi się wstawać robić śniadania: cyc. Brak pomysłu na obiad: cokolwiek bo i tak cyc 😉 niestety, ta broń jest obosieczna i właśnie mi się obrywa...

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, moja sie wogole cyckiem nie najada wiec zastapienie jakiegokolwiek posilku nie wchodzi w gre... Dla niej to raczej picie i nic wiecej. Dlatego tez chcialabym powoli z tego kp schodzic.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to tez bardzo wygodne, zwlaszcza po za domem :p Mam nadzieje, ze Kamil sie bedzie najadal lepiej tym normalnym jedzeniem bo poki co to tylko obiad moze uda sie zastąpić xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zastąpienie teoretycznie jeszcze czas.

preg.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też cyc to wygoda. Kiedyś inaczej patrzyłam na "długie" karmienie, póki sama nie odczułam jego zalet.
    Kiedyś mi się wydawało, że rok max a teraz jak rok się zbliża to jakoś nie myślę jeszcze o kończeniu. W ogóle nie mam ochoty na odstawianie i nie wiem jak podejmę te decyzję. Łatwiej by było jakby sama się odstawiła.

U nas może kp nie zastępuje już posiłku ale pomaga przeciągnąć, np jak jest głodna już, teraz a ja dopiero nastawiam obiad - daję cyca i mam dodatkową godzinkę spokoju.

W nocy nie było już karmień, ale znów ząbkuje i zaczęła się budzić, więc aktualnie jedno karmienie w nocy mamy.
    W dzień stałe mamy już tylko karmienie rano i wieczorem, w ciągu dnia to zależy. Czasem wcale, czasem 1-2x się zdarzy, żeby jakiś posiłek odwlec.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kp też bardzo wygodne 😁. Planuje do samoodstawienia. Zobaczymy jak będzie z nią. Obstawiam dosyć długie karmienie,ale zobaczymy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki 😄...podobno było łatwo 👍😉🤔

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

‹‹ 2256 2257 2258 2259 2260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ