X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy powodzenia u neurologa, daj znać jak będziecie po! Nina kciuki za egzamin syna :)

Nina83, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, daj znać!

Nina, kciuki za młodego! Moja siostrzenica też pisze dziś. Ale ta to obkuta no i nie moja to się nie stresuję 😉

Cola, u nas też tak. Od wczoraj. Bawi się (czyt. chodzi mi dookoła nóg i się zatacza) i nagle pisk, wrzask, łzy jak grochy. Dałam telefon dla testu: jak tragedia przyszła w sekundę tak i poszła na widok telefonu, promienny uśmiech i pełnia szczęścia. Dziewczyny tu już pisały o takich cyrkach, chyba doczekałyśmy i my...

Wariancja, nie mam pojęcia... Z wodą zadziałało raz. Dziś w nocy próbowałam ale i tak poszedł cyc po wodzie. Nasz bidon słabo nadaje do nocnego picia chyba, chcę kupić taki z obciążnikiem żeby na leżąco nie było problemu. Bo dziś w końcu mi się zbudziła... Canpol ma teraz nowe bidony, właśnie z obciążeniem, chyba spróbuję. Myślałam o butelce ze smoczkiem po prostu ale nie sądzę żeby to u niej przeszło. Smoczek wprowadziłam teraz i bardzo go lubi bo to fajny poręczny gryzak 😉

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, stwierdzam fakt, że wstałam. To wcale nie jest równoznaczne z tym że się obudziłam o tej godzinie 😋

Jak Twoja córeczka się miewa? Dawno nie pisałaś, jak bieżące wyniki?

Katy, kciuki.

Nina, kciuki za syna. Da radę 😃

Cola, u nas też tak wygląda manifestacja niezadowolenia 😐

Skrzat wdrapuje się na kanapę. A z niej chce skakać przez oparcie, chodzić po kaloryferze i wchodzić na półkę. Myślałam że trochę później obczai tą kanapę, bo jest dosyć wysoka. Olaboga, za grosz instynktu samozachowawczego 😖 wchodzi też nogami na siedzisko autka i leci na buzię, jak tak dalej pójdzie to do przedszkola pójdzie bez zębów 😉

Edit. Fajny ten nowy bidon z Canpola. Kamcia, Piotruś popija z bidonu? Czy z czegoś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:19

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy zwykły bidon canpol
    ale i Piotrus i Ptryk umieja z nich pic i na lezaco ;)
    w nocy-jak juz naprawde trzeba-Patryk dostaje w butelce ze smoczkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby Bożenka była smoczkowa to też by dostawała w butelce ze smokiem. No a gdyby jadła 1-2 w nocy to by w ogóle tematu nie było, na zdrowie i do 5rż 😉

Wowka, u nas jeszcze wspinania nie ma ale ćwiczy ostro. Po mnie się już wdrapuje na kanapę.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sek w tym, ze moje dzieci nie pija w nocy, Piotrek nawet kiedy spał po 14h
    jesli Patryk dostanie to tylko na zasadzie "ssanie usypia" a to nie czas na mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że dopiero bunt dwulatka tak wygląda 😮

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    to zachowanie nijak ma sie do buntu dwulatka XD
    to pikus
    ale pociesze
    ponoc bunt trzylatka jeszcze gorszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a tak naprawdę dopiero dostaniemy po dupie przy buncie nastolatka ;p

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale juz niezle bedziemy zahartowane

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja butelki tez nie wezmie, a to by ulatwilo sprawe. Moze faktycznie ten bidon z obciazeniem? Zaraz obadam. Stoje pod sciana bo o ile wczesniej napila sie w nocy i zasnela, tak ostatnio ma problem z ponownym zasnieciem i trzeba ja dluuuugo ponosic zeby zasnela. Wiec całkowicie chcialabym wyeliminowac te pobudki. Tak walczylam o to zeby pozbyc sie dokarmiania butelka na poczatku to teraz mam 😂

U nas tez kanapa na topie, ale nie umie na nia wylazic wiec stoi przy niej, wali rekami i krzyczy zeby ja posadzic. I tez awantury o wszystko. Rekompensuje to przytulankami i buziaczkami 💖

Nina kciuki✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 11:17

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki, dam znac co i jak :p

Kamil zamiast wdrapywac sie na cokolwiek woli wisiec z lozka glowa w dol przez co by dzisiaj zleciał jak sie na sekunde odwrocilam :/

U nas to nie wiem czy skok czy zeby (to na 90%), ale nie dosc ze tylko przy cycku chce zasypiac to chwile sie sam pobawi i zaraz ryk, zabiera mi lyzeczke przy jedzeniu, a jak czegos nie dostanie to taka histeria...Jeszcze jakby ta lyzeczka chcial jesc to spoko, ale on sie wybrudzi po czym lyzeczka ładuje na podlodze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest malutki a tez ostro zadziera noge żeby na kanape wejsc. Udaje mu sie tylko jak sie mnie złapie. Poki co.

Dziewczyny podziwiam Was ze tak dlugo kp. Nie wyobrażam sobie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, dla mnie długo kp to 3 lata 😉 ma to swoje plusy i nie chodzi mi o to, że dziecko dostaje z mlekiem bla bla bla... 😉 To wygodne bardzo. Nie chce mi się wstawać robić śniadania: cyc. Brak pomysłu na obiad: cokolwiek bo i tak cyc 😉 niestety, ta broń jest obosieczna i właśnie mi się obrywa...

edwarda20 lubi tę wiadomość

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, moja sie wogole cyckiem nie najada wiec zastapienie jakiegokolwiek posilku nie wchodzi w gre... Dla niej to raczej picie i nic wiecej. Dlatego tez chcialabym powoli z tego kp schodzic.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to tez bardzo wygodne, zwlaszcza po za domem :p Mam nadzieje, ze Kamil sie bedzie najadal lepiej tym normalnym jedzeniem bo poki co to tylko obiad moze uda sie zastąpić xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zastąpienie teoretycznie jeszcze czas.

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też cyc to wygoda. Kiedyś inaczej patrzyłam na "długie" karmienie, póki sama nie odczułam jego zalet.
    Kiedyś mi się wydawało, że rok max a teraz jak rok się zbliża to jakoś nie myślę jeszcze o kończeniu. W ogóle nie mam ochoty na odstawianie i nie wiem jak podejmę te decyzję. Łatwiej by było jakby sama się odstawiła.

U nas może kp nie zastępuje już posiłku ale pomaga przeciągnąć, np jak jest głodna już, teraz a ja dopiero nastawiam obiad - daję cyca i mam dodatkową godzinkę spokoju.

W nocy nie było już karmień, ale znów ząbkuje i zaczęła się budzić, więc aktualnie jedno karmienie w nocy mamy.
    W dzień stałe mamy już tylko karmienie rano i wieczorem, w ciągu dnia to zależy. Czasem wcale, czasem 1-2x się zdarzy, żeby jakiś posiłek odwlec.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kp też bardzo wygodne 😁. Planuje do samoodstawienia. Zobaczymy jak będzie z nią. Obstawiam dosyć długie karmienie,ale zobaczymy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki 😄...podobno było łatwo 👍😉🤔

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

‹‹ 2256 2257 2258 2259 2260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ