X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda nie przejmuje się co myślą o mnie osoby,które nie były w mojej sytuacji- robie tak żeby było dobrze.

Katy super że nie ma żadnych problemów :)

Katy lubi tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dobre wiesci, poprostu ma swoje tempo :-)

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, bajki opowiadasz z tym zjechaniem 😜 nigdy tu nikt nikogo nie zjechał za butelkę. Chyba po prostu byłaś wtedy przewrażliwiona i wszystko odbierałaś jako atal. Taka projekcja 😉

Ja się nie wypowiadam w sprawie strajku. Ani nauczycieli, ani pozostałych uprzywilejowanych grup zawodowych. Tylko nadmienię, że żałuję, że nie poszłam do szkoły mimo przygotowania pedagogicznego. Wybrałam korpo. Pluję sobie w brodę od lat...

Tanda, gdyby u nas kp tak wyglądało to też bym lubiła 😉 a nie lubię od niedawna. Bo boli. U mnie działa jedna pierś. Druga to taka niby karmiąca ale raczej w nocy. Taki wiszący flaczek, z którym trzeba się napracować żeby leciało więc jest nieatrakcyjnym dystrybutorem. No i szybko się opróżnia przez co boli jak cholera ssanie na pusto. Druga 3 rozmiary większa. Zawsze gotowa. Boli od wszystkiego: od mleka, od spania przy ssaniu. Każdorazowo czuję jakbym wkładała pierś we wnyki 😐 jak to minie i będzie lepiej może znowu polubię...

preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina bylo kiedys zjechane za butelke, nie wiem czy Majowa mowi o tej sytuacji czy innej, ale motywem przewodnim zjechania byla "pasza" :p

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kattalina bylo kiedys zjechane za butelke, nie wiem czy Majowa mowi o tej sytuacji czy innej, ale motywem przewodnim zjechania byla "pasza" :p
    dokładnie

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    O Edwarda 😀 moja koleżanka z kwietniowek .... odnosnie tematu kiedyś byłam przez chwile na innym forum, ale szybko się wymiksowalam, bo zostałam conajmniej posadzona o brak miłości do dziecka jak przyznałam się, ze nie lubię KP karmiłam, bo karmialm ale tego nie lubiłam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak składacie wnioski o urlop wypoczynkowy/wychowawczy to bierzecie potwierdzenie złożenia na kopii? Zamierzam niedługo iść złożyć i się zastanawiam.

• Kala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Tanda, bo już raz byłam, jak była tu gorąca dyskusja na ten temat. Może teraz kp wygląda inaczej niż kilka miesięcy temu, ja mam w głowie dziecko płaczące cały dzień i to że nigdy nie wiedziałam, czy jest najedzona, a jak się okazywał to prawie zawsze była głodna, mimo, że niedawno jadła. Jak dam butelkę to wiem ile zjadła.

Wiem, że nauczyciele są w szkołach, ale w tv tak trąbią o tym, że strajkują kosztem dzieci, że myślałam, że i egzaminów nie ma.
    Ja rozumiem doskonale. Dziecko wyjące wiszące nieodkładalne ... jak w filmach w piżamie do południa ... niby wszystko trybiło mała ssała jak odkurzacz mleko było a na wadze równia pochyla i tylko gadanie przystawiać przystawiać no kurde ile można!!! W końcu olałam i wybrałam laktator

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi na sprawdzenie rozwoju polecali metodę monachijska podobno najlepiej ocenia rozwój ale mi polecali ja się nie znam
    A neurolog powiedział jak masz zachęcać do jedzenia bo my też mamy z tym problem

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od laktatora z wiadomej przyczyny później przeszlam na piers ale trochę to trwało chyba z 4 tygodnie

3i498ribh1nhdhf5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy inne definicje "zjechania" 🙃🙃🙃

Dawno nie pytałam... Kto chce niemowlę płci żeńskiej? Wowka, kiedyś chciałaś, aktualne? 😉

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek już śpi 😴

Edit
    A Patryk rozrabia. Zbil właśnie pojemik na mydło w płynie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 18:22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dej.

W pakiecie poproszę stosowne akcesoria oraz kawę z ciastem 😃

Odbiór osobisty, kurier czy przesyłka pobraniowa? ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 18:23

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część . Czytam was ale mało do mnie dziś dociera w głowie mam tylko
    jedno:fuck! Kamcia jak mnie zarazilas to nie wiem, sanepid na ciebie naśle że zarazę rozprzestrzeniasz. Wczoraj był jednodniowy spadek temperatury w drugiej fazie a dziś od rana 36.9normalnie nie miewam aż tak wysokiej,kurde no przecież to niemożliwe,jak ja się chłopu z tego wytłumaczę ? No przecież się nie przyznam że nawalilam na całej linii.

Wowka, kattalinna, edwarda20, Katy, Asix, Hoope, Cola87, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Z jednej strony moglabym się pochichrac bo niejeden żart przyszedł do głowy...
    Ale z drugiej rozumiem

Czyli najlepiej życzyć ci mini infekcji?
    Ktory dzień cyklu masz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, kiedy sikasz? 😉

Edit. Majowa, weź stempelek wpływu. Co Ci szkodzi 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 18:54

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Pawojaszka, musiałam polubić 😁 i przepraszam bardzo, jak to wytłumaczyć chłopu? o.O a on to co, bezmózgi czy jak? Jak żona się dobiera to fajnie ale co szkodzi zadać sakramentalne pytanie "czy masz przypadkiem owulację?" Ja to bym chciała żeby dziecko można było zrobić w pojedynkę, to by mi ułatwiło sprawę no ale się nie da. Odpowiedzialność jest wspólna 😜

Wowka, na pewno nie tym kurierem co szedł nasz fotelik 😉

U nas już po kąpieli. Dziecko puściło bąka - dopiero co próbowałam dawać kalafiora ale dziwne, że tak szybko efekty. Zerkam a młodzież przyczajona za fotelem z poważną miną. Znamy już to 😁 lecę z nią gotowa na balaścik w trakcie a tu niespodzianka: o matko z córką! Dziś mam noworodka pod względem wydalania. Nie pamiętam kiedy widziałam coś takiego. Kupa szczęścia 😉

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię kp. Przynajmniej nie tym razem. Ale tu nie o moją wygodę chodzi, tylko o dziecko. Gdybym się chciała wyspać i mieć boskie cycki, nie miałabym dzieci. Jakie to proste 😁 A i jeszcze forsa. Morze forsy. Miałabym morze forsy.

Dystans do siebie cechuje ludzi o wysokiej inteligencji i co najmniej przeciętnym poczuciu własnej wartości. Ukłon Kattalinna.

Cycuś ooo cycuś to teraz centrum wszechświata. Pociesza gdy jest źle, smutno, strasznie. Pomaga zasnąć w dzień, wieczorem i w nocy, gdy budzą demony. Mleczko jest najlepsze. Nic nie jest tak smaczne, jedzone tak chętnie i nigdy, przenigdy nie odmówione. Gdy maluch zmarznie, przytulenie i possanie ciepłego mleczka bardzo szybko rozgrzewa. Czasem wystarczy sam zapach, przytulenie się do niego ale tylko cycuś, u nas dyduś, ma magiczną moc. No nie mogę mu tego odebrać gdy widzę, jak bardzo go potrzebuje. Jeszcze nie teraz. Cycuś ewoluował wraz z rozwojem Prezesa, jest teraz wielozadaniowy.

Nagram, jak nie zapomnę, jaką radość wywołuje perspektywa pocycania 😁

Pawojoszka no weeeeź, jak Ty się z tego NAM wytłumaczysz? 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 19:10

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wiem który dzień cyklu bo ja mam tak nielegalne że nie liczę ,wiem za to że 2-3 dni przed ovu mam nieprzespana noc dokładnie jak w zegarku ,zazwyczaj potwierdzam to owulakami w tym miesiącu mi zabrakło i tak się zbierałam z zamówieniem nowych że mi nie poszedlo. Bezsenna noc miałam 02. a jak człowiek spać nie może to głupoty się go trzymają. Potem chyba ze trzy dni temp. na poziomie pierwszej fazy więc myślałam że mi się fukslo i obędzie się na strachu. Potem trzy dni wyższych temp.i wczoraj ten spadek i bolący brzuch ,dziś wysoko ,no zaraza jak nic .
    Sikać będę w piątek ,potrzebuje conajmniej 48 godzin od zagnieżdżenia żeby coś wyszlo.

Jak mi się upiecze tym razem to będzie cud jakiś ,wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią jedno

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Pawojaszka, z którejś strony to zazdroszczę nawet. Ileż razy miałam tak wspaniałe objawy ciążowe, te wykresy miesiąc w miesiąc jak z podręcznika npr. A ciąży z nich nigdy 😜

Hoope, no mniej więcej tak się robi powoli z tym cycem. Chociaż jeszcze chyba odmawia czasem. Chyba bo póki co ja odmawiam bardziej 😉 póki co i u nas inne jedzenie stało się be. Kanapki są jeszcze fajne. I skórka od chleba. Kaszka manna przejdzie. Ale obiad rośnie w buzi i odruch wymiotny 😐

preg.png
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ