X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nocna warto!

Może się po prostu już wyspałam? Świta 😊

Myślę tylko nad niesamowicie ważnym problemem- w co się ubrać na święta 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja sie tez wyspalam, ale pewnie jeszcze bym spala gdyby nie pobudka przez pewnego uroczego mlodzienca 😃

Wowka, ahh te dylematy hihi ja tez takie mam, jade dzisiaj do endo 60 km od mojej miejscowosci i pochlaniam sie zakupom bo odwiedze galerie, , tak sie ciesze :D nie pamietam juz kiedy bylam gdzies sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 06:54

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Też się wyspałam.

JS zazdro zakupów 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 09:09

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę ile razy. Dalej jest to na żądanie 😆. Czasem tylko cyc ją uspokoi.

Moje dzieci postanowiły dziś wstać przed 7 🙄. Ale jeszcze udało się poleżeć do tej 7:15. Zaraz strasza do przedszkola 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 07:24

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Jangwa łączę się z Tobą w bólu... już nawet nie liczyłam ile razy było cycanie. Suty mi odpadną. A każde karmienie przypomina ból Kattalinny... ale damy radę heh

J.S zazdroszczę zakupów. Właśnie mi przypomniałaś, że nie mam płaszcza wiosennego na święta eh...

Katy ciekawe czy teściowa faktycznie się poprawi. Było jej chociaż głupio, że nie była na roczku wnuka?

Potrzebuje kawy...
    Miłego dnia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 08:37

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Gratulacje pierwszych kroczkow 😍

Sela, raczej jej bylo glupio, jak sie nie poprawi to bedzie tak jak wczesniej czyli bede jej ograniczac kontakt z Kamilem na tyle ile moge :p

Ja wczoraj poszlam spac z Kamilem po 20 xd Ale za to mnie pies 3 razy budzil..

My dzisiaj z Kamciem jedziemy do mojej siostry, szkoda, ze pogoda brzydka :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja też nie liczę ilości karmień.

Niestety stało się co się miało stać, synu opanował NIE.

Także, miłego dnia i powodzenia w opanowywaniu nowych umiejętności 😄😊

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)
    W dzien u nas jest ok. 4-5 karmien - rano, do spania (czyli jeszcze 2x dziennie) i na noc, czasami jeszcze cos wpadnie jak chce ale noce, jak wspominalam, duzo razy 🙈

Powojoszka zycze Ci zeby bylo po Twojej mysli :-)

Mania i Igor gratulacje kroczkow. Moja nawet nie stoi zbytnio sama bo to taka bojaca dupa 😉

Hoope, umiejetnosc mowienia nie tez jest w zyciu potrzebna 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 09:42

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kroczków. Staś też sam nie stoi za to przy meblach cwaniakuje. Chociaz ostatnio zaczyna próbować puszczać się obiema lapkami

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień w końcu dobry 😉 w końcu bo nie poszła spać 😊 dziś od 7 czyli taki normalny czas u nas raczej. W nocy trochę lepiej. Trochę bo już przestała wisieć na cycu, chyba były 3 karmienia ale za to 3 razy wysadzanie na nocnik bo się rzuca, płacze przez sen i odstawia cyrki. Także coś za coś... Serio istnieją niemowlęta, które śpią spokojnie całą noc? Chyba wszystkie jesteście trollami 😉 😜

Pytanie z kategorii turystyka 🙂 noclegi w Krynicy Morskiej poszukiwane. Chętnie jakiś apartament, mieszkanie bo polubiłam taką formę ale może być coś innego. Miejscówki 300 za dobę od osoby odpadają 😉 macie coś?

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chodzenia to Bożenka chodzi przy czym się da, najczęściej jest to coś, przy czym znajdują się nogi mamy, o które notorycznie się potyka... Puszcza się często i chętnie (oby jej nie zostało później metaforycznie 😉 ), jakieś pojedyncze kroczki udaje jej się zrobić, np. między poręczami fotela. Próby podejmuje ale jeszcze technika nie ta 😉

Berbecia lubi tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy czwartego ząbka
    przebiła się druga górna dwójka

J.S, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam których dzieci odwalają sceny tragedii... Co wtedy robicie? Bierzecie na ręce, przytulacje? Czy zostawiacie aż się wykrzyczy wypłacze? Ja brałam na ręce, ale dziś już byłam na skraju wytrzymałości i nie reagowalam, usiadłam na kanapę i czekałam. Zawodził jakieś dwie minuty i się w końcu sam uspokoił. Czuje się ostatnio jak beznadziejna matka :( ani go zająć zabawa nie potrafię, może jestem nudna? Ani nic mu nie pasuje, ja się denerwuje i tyle z tego jest. Wczoraj się nawet poryczałam przy nim z niemocy a ten zaczął się zanosić od śmiechu wtedy...chociaż tyle, wtedy się mi lepiej zrobiło. Doradzcie coś plisss!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie też pomysł na jakieś fajne zabawy które zajmują dziecko? Najdłużej zajmuje jego uwagę jak oglądamy książeczki i opowiadam mu co tam jest. Ale dziś zaczęłam mu czytać Pucia a ten wali pięściami w ksiazke i wrzeszczy. Nie wiem o co chodziło.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratuluję kolejnego ząbka :) my czekamy i czekamy na te czwórki.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Pytanie z kategorii turystyka 🙂 noclegi w Krynicy Morskiej poszukiwane. Chętnie jakiś apartament, mieszkanie bo polubiłam taką formę ale może być coś innego. Miejscówki 300 za dobę od osoby odpadają 😉 macie coś?

My wszystko rezerwujemy przez booking.com - polecam, bo atrakcyjne ceny i gigantyczny wybór.

Cola87 wrote:
    Może macie też pomysł na jakieś fajne zabawy które zajmują dziecko? Najdłużej zajmuje jego uwagę jak oglądamy książeczki i opowiadam mu co tam jest. Ale dziś zaczęłam mu czytać Pucia a ten wali pięściami w ksiazke i wrzeszczy. Nie wiem o co chodziło.

My włączamy muzykę, tańczymy (na czworaka mały się buja, bo stać nie potrafi), pokazujemy książeczki, mamy zabawkę, taką kulkę grającą i uciekającą, więc mały za nią gania, świetne są też zabawki 3D - takie powyginane druty, a na nich koraliki do przesuwania, koła zębate, oczywiście kapcie, szafka na buty, plastikowa pogięta butelka, turlanie kulki, wrzucanie zabawek do pudełka - takiego kartonowego, po prostu :P

Cola87 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, nie pomoge niestety, bo nigdy tam nie bylam.

Cola, co ty gadasz, nie jestes zadna beznadziejna matka! Prosze przestac. Kazdy ma chwile slabosci, nie potrafi pomoc, nie wie jak, nie zadreczaj sie tym, bo Adas ma najlepsza mame pod sloncem i koniec kropka.

Jesli u nas jest tragedia z powodu czegos, czego mu nie wolno to po prostu ignoruje, sam sie uspokaja i z automatu zajmuje czyms innym.
    U nas najlepsza zabawa jest chowanie zabawki np pod koc, a on wtedy jej szuka z zawzietoscia :D Tez tanczymy, jak sie podpiera to zachecam go aby szedl w moja strone, ogladamy i czytamy ksiazeczki, biore do okienka i pokazuje mu autka, opowiadam o tym co sasiad ma (kurki, kotki) takze widze, ze serio go to interesuje :D U nas hitem jest kostka edukacyjna - moze warto kupic taka Adasiowi? Macie?
    Lubi idzie kominiarz po drabinie, idzie rak nieborak, chowanie pod koldra jak udaje ze go szukam
    Plastikowa butelka tez jest hitem, folia babelkowa

Kamcia, gratulujemy zabka 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 10:18

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, gratki zęba 😊

Cola, nie jesteś beznadziejna. I nawet tak nie myśl. To że Adaś ma normalne zachowanie w tym wieku nie świadczy o niczym innym, niż tym że prawidłowo dojrzewa. Chwile słabości? Każda ma. Przecież jesteśmy ludźmi. Ja wczoraj krzyknęłam po trzecim odkurzaniu podłogi. Skrzat też się roześmiał i atmosfera nam się oczysciła 😉

U nas ataki złości są po tym, jak czegoś zabraniam. I tu w zależności od sytuacji- przeczekuję lub zmieniam przedmiot zainteresowania. Np. jeśli Skrzat otwiera szufladę, której mu nie wolno, zabraniam i zamykam, jest ryk-otwieram specjalną szufladę, która jest dozwolona. Jeśli nie pasuje, trudno.

Ale ogólnie staram się nie zabraniać za dużo. Nie chcę być chodzacym zakazem. Skrzat ma "swoje" szuflady w kuchni. Balagani-spoko. Kwiatek który był "przesadzany" wywedrowal do zamkniętego pokoju. Rzeczy potencjalnie niebezpieczne pochowane.

Zabawy- tak jak u JS patrzenie za okno, książki, chowanie rzeczy pod koc, a także jazda kocem po podłodze, wszelkie gadżety kuchenne, zabawy w naśladowanie, chowanie do pudełka. Sorter i taka piramida z klocków-można ułożyć wieżę i można chować jeden w drugi.

I nie wiem czy to zabawa ale "męczenie", łaskotanie, ganianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 10:43

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. mamy stoliczek edukacyjny. Nie wiem czy dużo się różni od kostki. Ale z kocem i chowaniem zabawek muszę spróbować :) Adaś ostatnio się szybko nudzi zabawa, przynajmniej tak to wygląda, ciężko mi go czymś zająć. Może potrzebuje właśnie nowych zabaw. Albo to faktycznie jakiś skok rozwojowy :p

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka no właśnie najczęściej to jest nie jest po jego myśli, albo jak mu czegoś zabronię np wylewać wody z miski psa. Już nie wiem gdzie mam dać ta miske z wodą :/ czasem ja chowam i potem się kapne że zapomniałam postawić i pies o suchym pysku chodzi 😨

‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ