X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, nie no, pies ma prawo pić 😉 bez przesady. Nie chodzi o to, aby wszystko znikło. Dziecko też musi znać "nie wolno".

U nas np. jest kominek. Czasem palimy. I nie wolno i tyle. Jest też lampa i też jej nie wolno. I książki. Ale to co było w zasięgu moich możliwości jest zneutralizowane-wazon może stać gdzie indziej 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 10:56

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja średnio umie się czymś zająć. Najlepiej jak przychodzi siostra to z nią lubi się bawić 😊. Ale od 2 dni jest nie do zniesienia. Chodzi i tylko jęczy. Czasem jak się czymś zajmie i pochwałę czy złapie kontakt wzrokowy to rzuca wszystko i idzie do mnie. Ręce i przytulanie to chyba jej ulubiona rozrywka 🤷.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorter, wieża, może jeszcze pisanie wierszy? 😂😂😂 Klocki z sortera w większości pod meblami, nieliczne się gryzie. Miseczki z wieży się gryzie chociaż ostatnio cośtam nawet przekładała sobie. Ale żeby budować, wkładać, chować? Nie ma szans...

Tego chowania pod kocem muszę też spróbować. Z krzykami podobnie mamy jak Wowka. A szuflady są dwie: w sypialni jej ciuchy i w kuchni garnki. Interesuje ją tylko pokrywka od maluśkiego garnuszka. Oczywiście robi za gryzak 😉

Leira, chyba będziemy właśnie przez booking bo te strony z noclegami to masakra więc i tak trafiłam tam 😉 tylko nie wiem jak to moje dziecko traktować? Zaznaczyłam 1 dziecko w wieku 0 ale mi 3 łóżka szuka, kiedy młoda nie potrzebuje... W niektórych miejscach nie ma wpływu na cenę, w innych tak.

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Moja średnio umie się czymś zająć. Najlepiej jak przychodzi siostra to z nią lubi się bawić 😊. Ale od 2 dni jest nie do zniesienia. Chodzi i tylko jęczy. Czasem jak się czymś zajmie i pochwałę czy złapie kontakt wzrokowy to rzuca wszystko i idzie do mnie. Ręce i przytulanie to chyba jej ulubiona rozrywka 🤷.
    Tak samo od 2 dni. Tylko bez siostry 😉

jangwa_maua lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia, Kattalinna, mój jaskiniowiec to się nadaje do wierszy tak jak ja do baletu 😂

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Leira, chyba będziemy właśnie przez booking bo te strony z noclegami to masakra więc i tak trafiłam tam 😉 tylko nie wiem jak to moje dziecko traktować? Zaznaczyłam 1 dziecko w wieku 0 ale mi 3 łóżka szuka, kiedy młoda nie potrzebuje... W niektórych miejscach nie ma wpływu na cenę, w innych tak.

To zaznacz dwójkę dorosłych tylko. Najwyżej możesz napisać do hotelu, że będziecie z niemowlakiem i tyle :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina najbardziej mi się spodobało pisanie wierszy :D ja mojemu dałam ostatnio kredkę w raczke, i pokazuje mu jak rysować, ale chyba nie bardzo skumał, więc z pisaniem tym bardziej mu nie pójdzie 😂

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też histerie, jak nie pozwalam wejść do wc, wspinac sie na wanne, krzeselko, jak nie chce stac na przedpokoju (nawet go jie wolam tylko wychodze, nie nie nie mamo czuwaj) moge wymieniac bez końca....no i jeszcze jak gryzie mowie sto razy a za sto pierwszym krzykne rozpacz totalna....
    Jak histeria bo nie wolno wołam do siebie, jak z innego powodu ja ide, jak mam nerwy blisko ubrania sie i drogi do okna życia ignoruje...
    Ogólnie jestem w szoku że taki maly bobek już takie histerie uskutecznia spodziewalam sie tego za jakies pol roku najszybciej....

Zabawy mój ma milion zabawek, ale najlepsze sa ksiazeczki, butelki z groszkiem, ciecierzyca woda itd, lustro do lizania oczywiscie, pileczki, i wywalamie z pudelek inne rzeczy sa chwilowe...
    Ogólnie lubi zabawy z innym czlowiekiem😁 a kuku, gonienie na czworaka, jakies szalone wyglupy starych. Okno tez ale teraz bardziej fascynujace niz ogladanie swiata jest wspinanie sie po klamkach i firanki...

Taaak dziś była histeria i jeczenie takie ze mam go dosc na tydzień, a dzisiaj sama caly dzien, pogoda beznadziejna...ide na kawe

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wc już z blokadą 😁 z rysowaniem poczekam bo teraz uwielbia jeść papier wszelki...

Leira, zadzwonione umówione 😂

Leira lubi tę wiadomość

preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly dostal na roczek zestaw malego lekarza. I to jest hicior. Pokazalam mu raz co do czego sluzy i teraz non stop sie tym bawi. Mnie bada, tate, miski, swoje stopy, kaze mi zakladac okulary doktora i nozyczkami robic ciachu ciachu.
    Oprócz tego klocki, ale tez nie uklada, gryzie i je wrzuca w rozne miejsca. Ksiazexzki niezmiennie od urodzenia, uwielbia sluchac, a od niedawna ma faze na pokazywanie wiec pokazuje a ja mowie co to. Słuchanie muzyki. Basenik z pileczkami. Ganianie sie, laskotki, idzie rak nieborak, wazyla sroczka. A no i zapomnialam o pralce! Pralka to wielka milosc Henia, jak sie pierze to dziecko oglada, jak sie nie pierze to klepie w nia, zagląda do srodka, kaze mi wkładać ubrania i włączyć. Kocha rowniez odkurzacz, na samo slowo odkurzacz morda sie cieszy ale bawic sie nim nie pozwalamy.
    Moj w takie histerie nie wpada. Teraz ma skok i jest jeczacy i krzyczacy ale albo ignoruję albo pytam o cos typu czy sprawdzil co u jego misia, albo czy zadzwonimy do babci, albo zobacz czy ptaszki lataja, praktycznie zawsze w moment przestaje

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza zabawa to wyjście z domu, niestety. Plac zabaw. Pasjami. Drze się z wózka jak mijam i nie wejdę. Rysuje od jakiegoś czasu. Oczywiście bazgroli. Mamy też tablicę znikopis. Służy do jeżdżenia. Kocha balkon. Moje kosmetyki. Wkładanie i wyciąganie, wszystkiego. Najbardziej prania. Zabawy w ganianie, że on się niby boi a ja go zjadam. Szkoli się wbieganiu, więc ucieka. Słuchamy muzykę. Teraz kupiliśmy ośmiornice do wanny, super są. Uwielbia się kąpać. Ma kuchnię po siostrze, więc zawzięcie robi nam herbatę i każe pić. Staram się brać go do wszystkich prac domowych. Ze mną odkurza, gotuje, podlewa kwiaty, robi drobne zakupy, karmi mnie, układa ciuchy, wiesza pranie. Wszystko trwa pięć razy dłużej i jest trzy razy więcej sprzątania ale jara się, to ma. Ach. Nowe zabawki. Trafione. Fantastyczne. Zaraz pokażę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/sWviqHb6FOM

I czekamy na domek z kartonu. Taki wysoki, do którego się wchodzi i można samodzielnie pomalować.

Sela lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to moje dzieci mają bardzo dużo rąk.

Mama sprząta, dzieci rysują. Podłogę 😂

https://youtu.be/3ELZIM1vN9Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 12:21

Sela lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś imieniny Filipa i Leona - czy nasi panowie świętują? 😁

Kolejne pytanie z kategorii turystyka 🙂 morze już mamy, teraz jeziora 🙂 ktoś coś? Nie Wowka, na łódce nie śpimy 😉 apartament poza miastem z łazienką i kuchnią. Macie coś? Patrzę na booking ale może ktoś ma sprawdzone.

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope te kulki to rewelacja co to? U nas sprawdza się wulkan z FP i żółw z klockami sensorycznymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 13:18

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btoys. Można powiedzieć, że to kulodrom i przebijak w jednym.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest krzyk jak nie pozwolę albo zabiorę cos, czym nie można się bawić. Ciągnie ja do WC. Ostatnio ja zostawiłam w pokoju sama, poszłam do kuchni obrać wloszczyzne, ale kurde coś cicho było. Idę, w pokoju jej nie ma. Idę do łazienki a ona w muszli grzebie, kibel niebieski, ona niebieska, bo bawiła się wkładem, który barwi wodę. Dobrze, że nie zezarla bo bym na zawał padła. Wymyłam ją carexem. Oprócz tego papier toaletowy w strzepach.
    Oprócz tego wywalanie wszystkiego zewsząd. Uwielbia kable, jeść papier, otwierac szuflady, szafki, bawić się telefonami, pilotami, "skakać na łeb" z kanapy, wylewac wodę z bidonu i rozmazywać, pluć wodą. Grzebać w mojej torbie. Wyciągać chusteczki z kartonika. Ogólnie zainteresowań ma dużo, tylko szkoda, że nie interesuje się zabawkami 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:00

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jaki że mnie grubas
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c53af208b152.jpg

Koleżanka testowała swoje umiejętności fotografii i ja przy okazji mam troszkę zdjęć na pamiątkę.

kamciaelcia, jangwa_maua, Eva85, kattalinna, Cola87, Katy, Hoope, Wowka, Feeva, D_basiula, J.S, Mycha666, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekny "grubas" ;)
    ale szybko rosniesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście tylko brzuch ale tak jak ostatnio nogi dupa. Więc mieszczę się w spodnie sprzed ciąż i nie muszę tych okropnych na gumie nosić;p

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ