X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no ladnie:p

Wowka, powiedziała jakie cwiczenia i pokrywaja sie z tymi od fizjo wiec musimy ostro cwiczyc :p

Ja lubie kp, ale tez chciałabym odzyskac juz swoje cycki :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nie wiem co napisać, kciuki za pomyślne rozwiązanie sytuacji ☺

U mnie w tamtym miesiącu okres wcześniej, teraz jakby się przydało to nie ma. Zrobiłam powtórkę teściku i nic.

Inteligentnych ludzi cechuje dystans,a nie obraza,za to płytkich ludzi cechuje nadmierne poczucie wyższości i czerpanie satysfakcji z obrażania innych.

edwarda20, D_basiula, pawojoszka lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no ladnie! 😳

A ja wlasnie dzis dostalan okres, oczywiscie spoznil sie, mial byc w niedziele a przyszedl dzis, jak w sobote idziemy na mega impreze taneczno-urodzinowa, bo mojego siostrzeniec wyprawia takie spore urodziny. Super, bede tancowac z Niagara 😁

Edit
    Zapomnialam o najwazniejszym. Moje dziecko dzisiaj zrobilo samodzielne cztery kroczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:22

Wowka, jangwa_maua, kattalinna, pawojoszka, edwarda20, wariancja, kamciaelcia, Berbecia, Feeva, Mycha666, Cola87, Sela, Katy, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, wielkie gatki, supeeer 🙂

Czymże ta Niagara w porównaniu do kroczkow 😁 nie wiem czy Cię pocieszy ale mnie też pewnie zaleje na weekend. Jak synchron to synchron.

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się dzieje 😜. Będą emocje... Ja tam tylko z gumką teraz.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, do soboty nie zmaleje? Ja się nastawiłam, że skoro pierwszy okres od 8 miesięcy, a nawet może znacznie dłużej to będzie Niagara i w ogóle. A tu znowu takie tam prawie nic. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać... Na pewno cieszę się, że nic nie boli i taki "ładny" jest 😉 wczoraj rano trochę brzuch i krzyż pobolały ale wzięłam nospe (jedną zwykłą!) i przeszło. Dziś 4 dzień i na dobrą sprawę wkładka by wystarczyła. Tak to ja mogę mieć okres 😁 przez 2-3 miesiące, potem znowu nie 😉

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa brawo za kroczki!!! 😁 Dla Igorka i Mani, bo chyba w końcu nie gratulowalam 👏👏👏

J.S lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Co za faux paux, tak to jest jak się czyta w dzień na raty.

Brawo dla Mani, trzy kroczki to nie byle co!🤩 Najdłuższy marsz rozpoczyna się od pierwszych kroków, czy jakoś tak 😉

Na zdjęciach słodzinka 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:33

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mi powie jak te rozmiary robią? Dziś zmierzyłam Bożenkę bo przykleiłam miarkę do ściany. Od 80cm - moje dziecko nie sięga 😂 przystawiłam do ściany, wzięłam książkę i metrówkę i wyszło 75-76cm. A ubranka 80 już przykrótkie 🤔

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zadaję sobie takie pytanie.

Skrzat podobno 80cm, a body 80 za długie-chyba że z pepco 😉

Żeby było śmieszniej, to Skrzat ma body z hm 68- nosi je od czerwca. Z gumy czy co? 😁

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu, wybacz, gratki dla Ciebie ♥️

Wiwka, dokladnie, Niagara to pikus w porownaniu do kroczkow, pewnie ze tak :)

Kattalina, ja mam spirale a przez nia moj okres trwa tydzien, najwiekszy jest w 3-4 dniu. Wlasnie po porodzie mialam taki naturalny, dosc skapy tak jak ty teraz, ale po zalozeniu wkladki mam rowny tydzien, a potem nawet jeszcze plamie, takze to ten minus, bo nie cierpie miec okresu :/ ale cos za cos.

Wowka, mlody ma spodnie z h&m na 62 i nosi je po domu, fakt sa minimalnie krotkie ale serio jeszcze znosne :D
    Pizamy z h&m mamy od pazdziernika i sa dobre teraz jeszcze, ja nie wiem, te ciuchy rosna razem z dzieckiem, na serio :D Uwielbiam h&m i 90% szafy jest stamtad, ale rzadko wymieniam garderobe bo wlasnie sa chyba z gumy 😂

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy i my pierwszych kroczków :) Zuzia coraz częściej się puszcza i stoi chwilę bez trzymanki :D
    Mania wiosenna panienka :)

U nas rozmiary od 68 do 80 w użyciu.

O matko tydzień okres :/ u mnie z reguły 4-5 dni, ale jakieś 2 taki konkretny.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Mani ,pierwsze kroczki przed rokiem to nie jest byle co ,zdolna panna.

Kattalina to jest moja wina i nic mnie nie usprawiedliwia,zwłaszcza w naszej sytuacji ,nieodpowiedzialne. Jeszcze się właśnie pocieszam że puki dwóch kresek nie zobaczę to nic pewnego ale nie bardzo w to wierzę .

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nooooooo nieźle, nieźle 😁😁 w takim razie czekamy na test 😁

Brawa dla Igorka 👍❤️

Moj okres trwa od 5-7dni, ale jak 7 to te 2 ostatnie dni to bardziej plamienie na brązowo.

Co do rozmiarów to u nas 74-80, ale ze smyka body 68 nadal w użyciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 22:14

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pierwszych kroczków

3i498ribh1nhdhf5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm po rozmiarach wychodzi, że Bożenka taka gigantka a to mały kurdupelek jest przecież, niższa od wielu dzieci. Taka zagwozdka 😁 idę spać, dobranoc 😘

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka aby było tak jakbyś chciała! Ale pamiętaj jak co to pokochamy jak swoje😊 gratulacje pierwszych kroczków! Moje dziecko jest chyba bardzo ostrożne, nie chce się puszczać, stoi tylko jak przynajmniej jedną ręką o coś tam zahacza. A przy meblach łazi już od stycznia...dobrej nocy wszystkim 😘

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ja czytam, Pawojoszka😁 hmmm ja Ci życzę, żeby się ułożyło tak Jak chcesz😉

Gratuluje kroczkow!

I cieszę się, że z Kamilkiem dobrze, ma gdzieś kalendarz rozwojowy, prawidłowo! Katy na spokojnie i na luzie, pokazuj ale nie wpadaj w obsesje nauki😉

Chyba moj klocunio największy...86-92 nosimy...sporadycznie jakieś porteczki 80jeszcze w użyciu...😳😁

Katy lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze niektóre 68 😂 a i pewnie coś 62 pasującego bym znalazła 😁. Co do chodzenia - nie widzę aby moja garnęła się do tego. Jak pójdzie przed rokiem to będzie cud. Pierwsza już dawno próbowała i miała pierwsze kroki za sobą. Młodsza dziarsko na czworaka drepta i jęczy za mną . Dziś był dzień lamentu nie wiadomo o co 🤷

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to kciuki!!!!

Feeva jaka cudna Mania, widac spacerki służą! Gratki postępów! to pewnie lada chwila i Mania zacznie chodzić:-)

A co do strajku, to kto później nadrobi ten materiał?? Dzieci z rodzicami w domu?
    Myślałam, że nauczyciele mają normalnie płacone za strajk. A w ogóle to jest chore, że dyrektorzy narzucają strajk. Kurzcze jak ktoś nie chce to nie powinien być zmuszany.

Mamy kp ile teraz dziennie dajecie cyca? U nas 2 razy w dzień po drzemkach. I oczywiście caaaaaałą noc eh

J.S dla Was również gratki pierwszych kroczków!

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ