Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry :p
Kamil ostatecznie poszedl spac ok.21.30, a wstal o 7 wiec pewnie pozniej drzemka nadrobi xd
Pan dostawca go obudzil, a ja stwierdziłam, ze wole zjeść w spokoju i dopiero go usypiac:p
Fermina, trzymam kciuki zeby za dwa tygodnie bylo pieknie bijace serducho
Ja pierwsze usg z Kamilem mialam dopiero w 9+6tc dokladnie xd Wczesniej zylam sobie w nieswiadomosci co sie tam dzieje :p
Spoznione zyczenia dla Milenki, duzo zdrowia 😘Fermina, Berbecia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry, u nas pobudka 6.30 ale to standard, tak jest podobny do ojca, ze nawet wstaja o tej samej porze. Ale noc tragiczna. Ciagle steki, placze i cyca mu daj. Obstawiam dolne dwojki. Mam nadzieje ze tylko one, bo górne zęby szły cztery razem i był koszmar.
Ja też składam o cały urlop najpierw.
Do Karpacza za daleko..
W ogole przepraszam ze czasem pisze bez polskich znakow ale dodawanie ich na komorce przerasta moja cierpliwosc. -
JS, mam takiego zwykłego za jakieś 8zeta 😂 trochę mnie rozczarował bo plastik ale i tak najbardziej zbliżony do tych "z dawnych lat".
Za Korteza szacun, posłuchać w playliście z innymi mogę, ale sam on to za dużo bo wszystkie kawałki dla mnie brzmią tak samo 😉
Kamcia, wg moich obliczeń też mam 60 dni urlopu 😉 ale ja nie biorę całego, jeśli mam wracać do pracy to coś muszę zostawić. No i u mnie nie jest tak łatwo: pójdę i wypiszę wniosek bo nie wiem gdzie mam iść 😉 mój przełożony prawdopodobnie urzęduje we Wrocławiu 🤔 -
ja pewnie dostane l4
więc przerwe ten swój urlop
a nawet lepiej na tym wyjde-bo kiedy pracuje faktycznie to zarabiam więcej anizeli goła pensja na urlopie wypoczynkowym, urlop oznaczałby zaniżenie mojej podstawy zasiłkowej-czyli wolę stara niską niz nową jeszcze niższa...bo wątpie ze w czasie urlopu tos mi pensje podniesie albo zwiekszy wymiar czasu pracy (cały etat podbiłby podstawę zasiłkowa...)
jest jeszcze jedno ale...badania okresowe do pracy...ostatnio robiłam w 2013
a teraz nawet na urlopie trzeba je zrobić więc chyba chwyce za zaswiadczenie o ciązy, o ciązy nie chce mówic
no ale tez jestem przed wizyta, wszystko moze sie zdarzyc...moze i ciazy nie bycWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 07:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia, ciąża jest aktualnie więc przestań tu uprawiać jakieś czarnowidztwo! Zaskoczyła Cię ale nie znaczy że jest słabsza od poprzednich. Dziewczyny są silne 😊
Zajrzałam na grudniówki i wcale te bety nie takie wysokie 😉 za to znowu wątek bez założycielki...
Ja urlopu mam 14+26+ nie wiem ile wezmę. Też bym chciała wersję z całym urlopem i l4 potem, chociaż raczej bym brała od razu l4. Ale to gdybać sobie mogę. -
Kamcia, a jaka ta Twoja "wysoka" beta?
Ja 14 dpo mialam tylko 20 a 24 dpo 6900.
Tez zwrocilam uwage, ze zalozycielki watkow znikaja nadal. -
Ja jak bylam na usg 5+4 to tylko pecherzyk byl, 10 dni pozniej serduszko.
Moj ze smyka nie jest plastikowy, tylko jakis taki metalowy, nawet nie moge dac zeby sam sie bawil bo boje sie, ze zrobi sibie krzywde. Badziew totalny, musze sie rozejrzec za jakims takim zwyklym.
Dziwne te watki bez zalozycielek sa -
Dzień doberek,
Kamcia, ja idę na urlopowy rekord. Mam jeszcze 10 za 2016+26 za 2017+26 za 2018+26 za 2019 😂 łącznie 88 dni, biorę jakieś 80 bo tak wychodzi koniec sierpnia 😁
Tak jak Nynka pisze, pracodawca nie ma prawa odmówić. Moje kadry chce wniosek wysłany zwykłą pocztą- właśnie, muszę się wziąć za to bo mój macierzyński się kończy dokładnie za dwa tygodnie 😱
Do przełożonego pojadę bliżej powrotu z urlopu i uraczę to informacją, że proszę bardzo, oto jestem, mam małe dziecko i nie biorę nadgodzin 😀
Co to jeszcze...
Bączek-tez mamy najzwyklejszy plastikowy, produkcji rodzimej w malowaniu historycznym 😉
Majówka-będzie ładnie, bo nie zamierzam marznać 😉U nas plany majowkowe bardzo już skonkretyzowane. Od jakiegoś czasu planujemy trasę-zaliczamy otwarcie sezonu na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich 😎
No dobra, trzeba ruszyć tyłek i robić kawę.Nynka lubi tę wiadomość
-
Wowka mamy tyle samo urlopu widzę. Tyle że ja trochę dłużej będę miała wypoczynkowy. Potem wychowawczy. Nie wrócę tam za nic. Prędzej pójdę do biedry pracować niż tam wrócę.
A my mamy bączka metalowego z takimi wyblakłymi kolorami i żółty koor jest jakby mial ze 30 lat. Wygląda dosłownie jak ten mój który miałam jako dziecko i lubię go że jest taki brzydki i metalowy.
W ogóle stary przesłał mi właśnie filmik sprzed miesiąca. I wstawiam Wam go na chwilę.
Taki zapracowany że filmiki ogląda...
Urlop po 3 latach się przedawnia i to od momentu w ktorym nalezalo go wykorzystać tj. Za 2016 nalezalo wykorzystać do 30.09. 2017 i od tego 3 lata. ale w większości zakładów i tak się go udziela jeśli nie było możliwości wykorzystania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 19:10
Nina83, wariancja, Katy, Wowka, Cola87, kattalinna, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, olciabos, Sela lubią tę wiadomość
-
Kamcia, nie przepada 2016 jeszcze 😀
W kadrach mówili że urlop za 2016 przepadłby w 2020.
Okres możliwości wzięcia urlopu to 3 lata od końca września kolejnego roku.
Za 2016 trzeba było wziąć zaległy urlop do końca września 2017. I od tego dnia liczą się trzy lata na przedawnienie 😁kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dobry.
Rzeczywiście dziwne, że wątki są zakładane, a potem porzucane przez założycielki.
My majówkę w domu ze względu na to, że niebawem później nasz ślub koscielny i chrzest Mani. Za to od 3-8.06 jedziemy w Bieszczady i potem 10-13.06 Mazury ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ nie mogę się doczekać!
Baczka nie mamy, ale zamierzam kupić, u mnie w drogerii 8zl plastikowy.
Mania dziś kończy 11mcy! Jeszcze miesiąc i roczek! 😱😱😱😱😱😱
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5698e56b97a1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5262ecf31164.jpgkamciaelcia, J.S, Nina83, Berbecia, Nynka, wariancja, Katy, Wowka, Cola87, kattalinna, edwarda20, D_basiula, MajowaMamusia, pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, olciabos, Sela lubią tę wiadomość