X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, da się teoretycznie "dojrzec" awokado. Pokrop cytryną, złącz tak jak było i zawiń w folię alu i do lodówki. Raz mi wyszło całkiem przyzwoicie, a raz się nie udało, ale chyba nie chowałam wtedy do lodówki... no ale spróbować warto 😉

Mała Matylda, możesz zostać moją przyszłociążową parą 😁

Mi by było łatwiej jakby mleko szło chociaż raz na dzień. U nas tylko w nocy i tylko butlą. Właśnie skojarzyłam że zaraz czas przechodzić na 3.

Kiedy Skrzat pójdzie spać...?

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ej, kupujecie awokado w Lidlu? Nie wiem czy to my mamy pecha czy co... Niby mąż już kupował. I były ok to wie jak wybrać. Poprzednio kupił zwykłe. Z zewnątrz zepsuło się, w środku dalej niedojrzałe. To kupił hass. Czekało bo było twarde. Dziś patrzę, fajne, miękko sprężyste. Rozkrajam a przy pestce ledwo odchodzi. W smaku niby ok. Da się takie otwarte jakoś "dojrzeć"? Ewentualnie co z niego zrobić?

Miałam dziś też rozkminy nt. avocado, bo kolejne poszło do kosza :( tylko u nas na zewnątrz jeszcze twardawe, a po rozkrojeniu w środku zepsute. Tylko nasze z biedry najczęściej.

A ostatnio coś czytałam jak można "dojrzeć avocado" i kojarzy mi się sąsiedztwo banana i owinięcie w gazetę, ale nie wiem czy sobie tego nie wymyśliłam :|

A teraz doczytałam, że chodzi o to już rozkrojone. To nie wiem czy ten banan pomoże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:44

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też wszędzie słyszę żeby dawać jednak chociaż do roku mleko ale co zrobię.. jedynie co mogę to przemycić w kaszy. Chyba że to mleko poprostu jej nie wchodzi. Bez sensu też teraz wchodzić w butlę ze smokiem. A zobaczymy. Może akurat zaciąganie to nowe.

Katalina Ty dajesz Ani też wodę z kranu filtrowaną nie? Dzisiaj mnie zaatakowała ta laska od zabójczego połączenia i mówi do mnie że woda z kranu to syf i psuje Baśkę od środka 😂😂😂 no witki opadają. 🙄🙄🙄

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli coś musi być na rzeczy, może takie zbiory? Folii aluminiowej nie mam, cytryny też nie... Złożyłam i w folii spożywczej trafiło do lodówki. Taka intuicja 😉 spytam gugla o banana, dzięki White za trop.

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, całe awokado dojrzeje szybciej w papierze w towarzystwie, tak jak piszesz banana, a w razie niedostępności to jabłka. I wtedy w cieple, tzn w pokojowej temperaturze, bo z tych owoców wydziela się cośtam co przyspiesza proces 🙂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mm każde jest fuj probowalam nan i hipp, dzieciu tez nie lubi kasza na mm od razu gorzej idzie...

Mój młodzieniec zajada sie szpinakiem z brokulem cebulka i smietana z makaronem💪 no i koktajle😉

Ja avocado klade po lrostu na owoce, 1-2 dni i jest git. Ale kupuje głównie biedronkowe.

Jakie tu piekne plany ciążowe się tworzą❤😁

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, z reguły daję ale po przegotowaniu. Ale kilka razy potrzebowałam schłodzić wrzątek wejść poszła surowa a dziś rano dałam swoją ze szklanki bo tylko taką miałam pod ręką. Nie wydaje mi się żebym truła dziecko 😁 co wg tej laski należy dawać do picia?

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, u nss też tak to awokado i do tej pory działało...

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Mania :)

Ja jestem od wtorku u tesciow.. Niby OK, tesciowa niby OK, ale pewne jej uwagi mnie denerwuja..Twierdzi, ze za malo daje jedzenia na lyzecce, ze za delikatnie. Sama wiem lepiej. Daje tyle ile Patryk daje rade zjesc na raz, nie wpycham mu do buzi na sile... Poza tym za krotko kapie i inne takie.. Marudze mojemu facetowi, ze jest ciagle na telefonie. To tesciowa mowi mi po cichu, ze mam mu pozwolic ogladac sport na telefonie. Juz mi sie tu nie chce siedziec.

Poza tym Patrykowi znow zaczelo ropiec oko :(

• Tanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina :D

Widzę na suwaczku, że jest 6 tydzień. U mnie w 6+0 był pęcherzyk pusty, 15mm.
    3 tygodnie póżniej był zarodek 22mm :)

Fermina lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda.. dziękuję.. :* Innym dziewczynom też oczywiście. :D Ale tu w sumie identyczna sytuacja jak moja.

Ależ duża Mania! Najlepszego! Chyba wszystkim dzieciom się tak będę dziwić

Z Basi prawdziwy terminator cytrusowy!

Kwiatkowa współczuję teściowej nad uchem..

Patk, ja też daję filtrowaną. Julek nie wygląda na zepsutego od środka. :D

Kamcia, zapomniałam odpisać, beta bardzo ładna. Nie mogę doczekać się Twojej wizyty.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje filtrowanej bo Kamil nia plul 😂 Zwykla przegotowana mu bardziej smakuje xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    We wtorek idę na nfz
    Nie bedzie szalu z usg jeśli je w ogóle włączy. Po tym pomyśle jak dalej prywatnie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak dalej pójdzie nie będę miała co robić na forum 😬😂 Ząbkami się nie jaram, każdemu wyjdą, gorzej, potem wypadną 😂 ciąży nie planuję (choć nie wykluczam) ani nie jestem, dziecko biega (może grupa przedszkolna?), nie doi mm, nie pije wody z kranu ani gotowanej (zielona herbata rozrzedzona wodą źródlaną z butelki), co ja tu robię?? Wstał dziś po 8, śpi 3 godzinę. Nie wiem, doprawdy, nie wiem...

Może chociaż zrobię komus zdjęcia, ciążowe, noworodkowe, dzieciowe? 😂

Ach, jeszcze bbf wytypowało mnie do tańszego leczenia niepłodności 😂😂😂

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania sto lat!!! Jeszcze 30 dni i roczek.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja chcę zdjęcia 😁 nawet nad morzem będziemy niebawem tyle że to chyba nie "Twoje" morze...

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    zdjecia za darmo ???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, przeczytałam o Ferminie i przez to mało co pamiętam! Ale gratulacje i trzymam kciuki!!!

Mania cudne foty i sto lat!!!

Asix brzuszek cudowny ;-)

Ja też planuje 2020 ;-)
    W sensie do końca roku chce zajść, ale jak to będzie to nie wiem. Z wielką chęcią bym już zaczęła starania.

Kwiatkowa współczuję uwag teściowej...
    Dobrze, że moja nie ma odwagi nic powiedzieć, bynajmniej nic nie słyszałam heh

Co do imienin Leona to nawet nie wiedziałam eh ale ze mnie matka :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 18:27

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciąży to ja byłam na wizycie w 4tyg, kolejna wizyta 6tyg z kawałkiem i było serduszko już, ale u mnie owu była wcześniej :)

Dzięki za pomysły, muszę coś pokombinować i wykorzystać ten szpinak bo się zepsuje.

Kwiatkowa zwariowalabym.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hoope
    zdjecia za darmo ???
    Ja mogę zapłacić 😉

preg.png
‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ