Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna, da się teoretycznie "dojrzec" awokado. Pokrop cytryną, złącz tak jak było i zawiń w folię alu i do lodówki. Raz mi wyszło całkiem przyzwoicie, a raz się nie udało, ale chyba nie chowałam wtedy do lodówki... no ale spróbować warto 😉
Mała Matylda, możesz zostać moją przyszłociążową parą 😁
Mi by było łatwiej jakby mleko szło chociaż raz na dzień. U nas tylko w nocy i tylko butlą. Właśnie skojarzyłam że zaraz czas przechodzić na 3.
Kiedy Skrzat pójdzie spać...?kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Ej, kupujecie awokado w Lidlu? Nie wiem czy to my mamy pecha czy co... Niby mąż już kupował. I były ok to wie jak wybrać. Poprzednio kupił zwykłe. Z zewnątrz zepsuło się, w środku dalej niedojrzałe. To kupił hass. Czekało bo było twarde. Dziś patrzę, fajne, miękko sprężyste. Rozkrajam a przy pestce ledwo odchodzi. W smaku niby ok. Da się takie otwarte jakoś "dojrzeć"? Ewentualnie co z niego zrobić?
Miałam dziś też rozkminy nt. avocado, bo kolejne poszło do kosza tylko u nas na zewnątrz jeszcze twardawe, a po rozkrojeniu w środku zepsute. Tylko nasze z biedry najczęściej.
A ostatnio coś czytałam jak można "dojrzeć avocado" i kojarzy mi się sąsiedztwo banana i owinięcie w gazetę, ale nie wiem czy sobie tego nie wymyśliłam
A teraz doczytałam, że chodzi o to już rozkrojone. To nie wiem czy ten banan pomoże...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:44
-
No też wszędzie słyszę żeby dawać jednak chociaż do roku mleko ale co zrobię.. jedynie co mogę to przemycić w kaszy. Chyba że to mleko poprostu jej nie wchodzi. Bez sensu też teraz wchodzić w butlę ze smokiem. A zobaczymy. Może akurat zaciąganie to nowe.
Katalina Ty dajesz Ani też wodę z kranu filtrowaną nie? Dzisiaj mnie zaatakowała ta laska od zabójczego połączenia i mówi do mnie że woda z kranu to syf i psuje Baśkę od środka 😂😂😂 no witki opadają. 🙄🙄🙄 -
White, całe awokado dojrzeje szybciej w papierze w towarzystwie, tak jak piszesz banana, a w razie niedostępności to jabłka. I wtedy w cieple, tzn w pokojowej temperaturze, bo z tych owoców wydziela się cośtam co przyspiesza proces 🙂
-
nick nieaktualnyDla mnie mm każde jest fuj probowalam nan i hipp, dzieciu tez nie lubi kasza na mm od razu gorzej idzie...
Mój młodzieniec zajada sie szpinakiem z brokulem cebulka i smietana z makaronem💪 no i koktajle😉
Ja avocado klade po lrostu na owoce, 1-2 dni i jest git. Ale kupuje głównie biedronkowe.
Jakie tu piekne plany ciążowe się tworzą❤😁 -
Patk, z reguły daję ale po przegotowaniu. Ale kilka razy potrzebowałam schłodzić wrzątek wejść poszła surowa a dziś rano dałam swoją ze szklanki bo tylko taką miałam pod ręką. Nie wydaje mi się żebym truła dziecko 😁 co wg tej laski należy dawać do picia?
-
nick nieaktualnySto lat Mania
Ja jestem od wtorku u tesciow.. Niby OK, tesciowa niby OK, ale pewne jej uwagi mnie denerwuja..Twierdzi, ze za malo daje jedzenia na lyzecce, ze za delikatnie. Sama wiem lepiej. Daje tyle ile Patryk daje rade zjesc na raz, nie wpycham mu do buzi na sile... Poza tym za krotko kapie i inne takie.. Marudze mojemu facetowi, ze jest ciagle na telefonie. To tesciowa mowi mi po cichu, ze mam mu pozwolic ogladac sport na telefonie. Juz mi sie tu nie chce siedziec.
Poza tym Patrykowi znow zaczelo ropiec oko -
Tanda.. dziękuję.. :* Innym dziewczynom też oczywiście. Ale tu w sumie identyczna sytuacja jak moja.
Ależ duża Mania! Najlepszego! Chyba wszystkim dzieciom się tak będę dziwić
Z Basi prawdziwy terminator cytrusowy!
Kwiatkowa współczuję teściowej nad uchem..
Patk, ja też daję filtrowaną. Julek nie wygląda na zepsutego od środka.
Kamcia, zapomniałam odpisać, beta bardzo ładna. Nie mogę doczekać się Twojej wizyty.
-
Jak tak dalej pójdzie nie będę miała co robić na forum 😬😂 Ząbkami się nie jaram, każdemu wyjdą, gorzej, potem wypadną 😂 ciąży nie planuję (choć nie wykluczam) ani nie jestem, dziecko biega (może grupa przedszkolna?), nie doi mm, nie pije wody z kranu ani gotowanej (zielona herbata rozrzedzona wodą źródlaną z butelki), co ja tu robię?? Wstał dziś po 8, śpi 3 godzinę. Nie wiem, doprawdy, nie wiem...
Może chociaż zrobię komus zdjęcia, ciążowe, noworodkowe, dzieciowe? 😂
Ach, jeszcze bbf wytypowało mnie do tańszego leczenia niepłodności 😂😂😂❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
O rety, przeczytałam o Ferminie i przez to mało co pamiętam! Ale gratulacje i trzymam kciuki!!!
Mania cudne foty i sto lat!!!
Asix brzuszek cudowny
Ja też planuje 2020
W sensie do końca roku chce zajść, ale jak to będzie to nie wiem. Z wielką chęcią bym już zaczęła starania.
Kwiatkowa współczuję uwag teściowej...
Dobrze, że moja nie ma odwagi nic powiedzieć, bynajmniej nic nie słyszałam heh
Co do imienin Leona to nawet nie wiedziałam eh ale ze mnie matkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 18:27
Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Co do ciąży to ja byłam na wizycie w 4tyg, kolejna wizyta 6tyg z kawałkiem i było serduszko już, ale u mnie owu była wcześniej
Dzięki za pomysły, muszę coś pokombinować i wykorzystać ten szpinak bo się zepsuje.
Kwiatkowa zwariowalabym.