Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, Kattalinna, nawet dziś o tym zjeździe wspominałam Mężowi. Był za. Tylko jeszcze nie wie o swojej funkcji niańki.
To i ode mnie da Milenki: sto lat!
Też mi się wydaje, że teraz jakoś po teoretycznych dniach płodnych zmajstrowaliśmy potomstwo. Więc raczej jest młodszy niż wynika z OM. Tylko pęcherzyk dość duży, ale nic, czekamy. Może bliźniaki.
Majowa, zapomniałam Ci odpowiedzieć, maluch planowany, tylko nikt nie sądził, że tak szybko się uda. ;PBerbecia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co ostatnio jestem piętnowana przez pielęgniarki w przychodni o szczepienia bo mamy bardzo zaległe i dzisiaj mówiłam to laryngolog ze jest jeszcze nie zaszczepiona bo dla mnie dziecko nie było 100% zdrowe,a ona niech pani zrobi zdjęcie wyniku i pokaże im.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:19
-
nick nieaktualny
-
po 10, niby numerek 3
poprzednio załączał to swoje usg bo chciał np zobaczyc gdzie jest pecherzyk, nie jest to super sprzet (u nas na nfz w innym gabinecie wykonują usg), za wiele się nie spodziewam
serduszkowe wizyty umawiałam prywatnie...ale szczerze jestem w takim szoku ale i strachu że nic nie umawiałam...czekam do wtorku...chyba serio wejde z dyktafonem -
Berbecia, my też mamy zaległe szczepienia (BARDZO), zaczeliśmy dopiero w 5 mcu a potem albo któreś z nas chore, albo Mały, albo bratanica z ospą w pobliżu. Pielęgniarki z ośrodka chcą mi oczy wydrapać za każdym razem jak mnie widzą.
Leira - ma niecałe 16 mm.
Kattalinna, z jednym dzieckiem idzie mu świetnie, może z gromadką też da radę.
No i po pierwszym karmieniu. Od prawie 11 miesięcy w nocy mam noworodka. Poza tym nie narzekam.
Majowa - trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:39
-
Majowa laryngolodzy zalecili wymazy. Synowi cały czas ropna wydzielina spływała gardłem,a córcia od 3 miesięcy ma katar z przerwami 2 dniowymi , zielono żółty. No i co chwila chorują.
Pierwsze jakie pytanie mi zadał laryngolog jak byłam z Milenka to czy mam starsze szkolne dziecko. Do tego ja mam cały czas angina ropna też mogłam ich zarazić albo oni mnie.
-
Fermina, u Skrzata na tym etapie nie było nic oprócz pęcherzyka. Także to normalne 🙂
Berbecia, cóż za hodowla. Tak jak Pawojoszka pomyślałam o wszach 😁 zdrowia dla obydwojga hodowców. Dodatkowo stówka dla Milenki!
Gratuluję wszystkich nowych skillów.
Kamcia, tia, bliźniaki nie istnieją 😉 zawsze mogą być bliźniaczki 😁
Żarty żartami, dobrze że to męskie imię macie wybrane 😂
Mam pytanie. Jak założyć prawie rocznemu dziecku niebieską kartę? 😁 Oberwałam bączkiem (Cola-polecam!-nie oberwanie, a samego bączka oczywiście) i mam siniaka na policzku, zostałam ugryziona w rękę i przy usypianiu Skrzat rozrzucił rączki trafiając wprost w moje oko 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 22:28
Cola87, Berbecia, Fermina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry x kawą 😊☕
U nas już pierwsza drzemka a Wy JESZCZE śpicie? 😱
Noc słaba. Nie ogarniam tej mojej córki... Ma fazy, że leje jak strażak w nocy i muszę zmieniać pieluchę bo przeszkadza, a ma też zupełnie odwrotnie. Teraz to odwrotnie. Wczoraj w nocy nocnik 3 razy, pielucha sucha. Dziś nie było nocnika bo zachowanie wskazywało mi głód w moim zamroczeniu. Siku zatem ok. 21:30 a potem cyc, cyc, cyc. Po 5 już wrzaski i przy jedzeniu. Okazało się, że pielucha nadal sucha a ta już na żółto śni... I tym sposobem od 5:20 do prawie 7 była przerwa w dostawie snu. Gdyby tylko nie jadła w nocy to byśmy tak pięknie spały...
Bączek jest super! Dostała na gwiazdkę i podoba cały czas. Oczywiście fajny do gryzienia, ale też próbuje puszczać go. Znaczy bierze w łapkę i macha w powietrzu całym 😁 w moim przypadku to jest taki super koncentrator/ odwracacz uwagi. Gdy już jest źle to wyciągam bączka i to zawsze działa 😊
Ktoś wie jaka będzie pogoda w majówkę? Marzy mi się trochę lata, chociaż to by oznaczało wieloryba na plaży dobrze, że prywatna 😉
Kiedy jest ten moment, żeby odezwać się do pracodawcy, że nie chcem ale muszem?
Edit: Berbecia, olej baby. I zrób tak jak laryngolog radzi: machnij im wynikami. Przez jakiś czas byłam na grupie antyszczepionkowców na fb - załatwianie kolejnych skierowań do specjalistów i robienie miliona badań to jeden ze sposobów na zamknięcie gęby personelowi przychodni. U Was powód jest realny i zasadny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 07:14
-
mam macierzyński do 13.maja
po majówkach ide wypisac wniosek o urlop-cały
o wychowawczym trzeba poinformowac 30 dni wczesniej
cały urlop to 60 dni łacznie z 2019 ale mamy tu rekord 76Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 07:16
-
Dzien dobry, witam sie po slabej nocy, ciagle steki, wybudzanie, pobudek milion
Kattalina, na temat pogody majowkowej nic mi nie wiadomo, ale tez bym gdzies polezakowala
Dla zainteresowany - rusza trasa koncertowa Korteza, wiem ze tu fanki byly tez od 16.04 rusza przedsprzedaz biletow, moze sie z ktoras spotkamy bo ja poluje na Karpacz 13.08
Mam nadzieje ze sie uda kupic, to ma byc moj prezent urodzinowy.
Pawojoszka, ty chyba dzis mialas testowac, co?
Jakiego macie baczka? Ja kupilam w smyku ale jest badziewny.wariancja lubi tę wiadomość