X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak zrobie, chodzilo mi to że widzicie on ma burdel a ja nie moge wypisać zaległego urlopu (za 2017) bo nikt nie wie ile go mam (tzn ja wiem ale jego zdaniem guzik wiem)...
    Ale jeśli dobrze rozumiem to ten sie przedawni w 2021 r, wiec jutro wyślę wniosek o urlop 2018, zadzwonie do pipu i będę czekać na rozliczenie 2017.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    i za 2019 tez?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę sobie dozowac bo licze na to, że nadal mam szczęście i uda się z ciąża...

• Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ale jak znajdziesz w ciążę na urlopie to bierzesz l4 i przerywasz urlop
    Kamcia fajnie że u lekarza wszystko ok szkoda że Cię choróbsko rozkłada
    Gratulacje dla mani super chodzi

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam.

Nie nadrobię. I przez pewien czas mnie tu nie będzie.

Dziś odeszła bliska mi osoba. Jestem potrzebna w realu-dziecku, mężowi, rodzinie.

Mam nadzieję, że u Kamci wszystko ok.

Życzę Wam spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Buziaki dla Was i dzieci od cioci W.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka bardzo mi przykro. Trzymaj sie

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wspolczuje :( Duzo sily dla Was 😗

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka przykro mi 😞
    Nynka nie daj się, widać że bucu coś kombinuje, pamietaj że ostatecznie możesz jeszcze dac wniosek o wychowawczy- też ponoć nie mogą odmówić, a jak będziesz w ciąży przejdziesz na l4. Do pipu najlepiej dzwonić punkt g.9 jak tylko zaczynają udzielać porad.

Mania jak pięknie chodzi ☺
    Kamcia gratuluję,teraz już oficjalnie😀 na kiedy termin?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, przykro mi :(
    Trzymaj sie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka przykro mi :( trzymajcie się i wracaj do nas ;* Nynka mam nadzieję że załatwisz dziś wszystko i będziesz spokojna! Dużo sił Ci życzę! Kamcia a dla Ciebie dużo zdrówka!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zamienia się w noworodka :/ tak ostatnio myślałam że mógłby już przesypiać całą noc bez jedzenia ( zdarzyło się mu tylko parę razy tak). No to mam, próbowałam wodę to bylo marudzenie dopóki mleka nie dałam. A dziś to dwa razy się budził na mleko. Ostatni raz to było tak chyba jak miał z dwa miesiące. Chyba sobie odpuszcze, bo odwrotny skutek od zamierzonego uzyskuje. Jak potrzebuje niech je.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka przykro mi bardzo ☹️☹️☹️ dużo sił dla Ciebie, dla Was. Buziaki 😘😘 my tu na Ciebie poczekamy, nie bój się ❤️

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, tulę 😘

Kamcia, zdrowia! Jak dziś?

Jangwa, jak wieczór, była jakaś rozmowa? Kciuki za dobre i szybkie rozwiązanie.

Nynka, telefon przygotowany do pip? Dziewczyny wczoraj wszystko napisały gdy ja spałam. Pan szef wygląda na takiego, po którym niczego dobrego spodziewać się nie można. Próbowałaś sama na różne sposoby, nie dało się, czas na instytucję. I dobrze któraś z dziewczyn napisała, może warto od razu złożyć wniosek o wychowawczy? Ja po czymś takim noe wyobrażam sobie pracować w takim miejscu (a prawdopodobnie i tak Ci nie da).
    A skoro taki bajzel... to może jeszcze kontrola ZUS by się mu przydała, a jak to mało to i skarbówki, bo to nigdy nie wiadomo które papiery ma nie tak 😉

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Przykro mi
    Czekamy na ciebie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się źle ale nie tragicznie. W nocy nie spałam. Bolało całe ciało. Temperatura rosła i spadala (37,9-38,5)
    Miałam chęci nogi trzymać na suficie
    Kręgosłup czulam w każdym kawałku
    Nad ranem znów brałam apap żeby móc zwlec się z łóżka bo jednak mąż w pracy dzisiaj
    Więc nie wiem co mnie dopadlo...gorączka z bólem mięśni i lekki ból gardła. Gardło nawet nie jest czerwone. Mija po apapie. Zjadlam wczoraj chleb z czosnkiem. Cukier wystrzelil w kosmos. Mój rekord. Pewnie choroba nie reszta ale odechcialo się wszystkiego
    Popołudniu endokrynolog. Mam na 16 czyli muszę wyruszyć z chlopakami sama...spotkamy się z mężem na miejscu bo skończy już pracę i przejmie dzieci ale na samą myśl że schody, że dzwoganie, pakowanie do auta znów mnie wszystko boli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia 😔😔😔 wiem, że rodziny nie macie, ale ktoś znajomy do pomocy? Sąsiad chociaż do zniesienia chłopaków?

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę i tej sasiedzkiej pomocy. Piotruś schodzi sam tzn za rękę. Nad Patrykiem myślałam i chyba po prostu wsadze go do tuli...zawsze mam rękę odciążona dla Piotrka. Histeria na dół zdarzyła się tylko raz(różnie mogłoby być z wchodzeniem na 3.piętro) więc powinno być OK
    Byle gorączka nie wróciła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie wróciła! A cukier szaleje od choroby i stresu... Masz melisę?

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam melisy :) trzeba chyba zrobić zapasy herbat i herbatek chce mi się leżeć...ja to już nie dam rady odespac tych kilku nocy wstecz...i wtedy kolejne stresy-choroba w ciąży...cukier w ciąży...ech. muszę pomarudzic bo rzadko czuję się tak źle. Chociaż wczoraj było tragicznie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bardzo mi przykro, dużo siły dla Was. :*

Kamcia, a marudź sobie do woli. Oby tylko zdrowie wracało! Wydaje mi się, skoro nagle przyszło, że to efekt stresu. Odpuściło Ci trochę po wizycie i organizm siadł. Mam nadzieję, że chłopcy będą dziś wyjątkowo grzeczni.

Nynka, co za świr, też bym rozważyła nie tylko PiPę, ale wszystkie możliwe kontrole. No i ciąży życzę jeszcze raz, bo tak będzie najłatwiej.

Cola, ja nie wierzę w dzieci przesypiające noce. U nas 4-5 pobudek jest w standardzie i nie widać końca.

Przepięknie chodzi Mania, jakby robiła to pół życia. :D

Jangwa, jak u Was?

Ula słodziak. :)

Julek się dziś zachowuje, jakby był na kroplówce z kofeiny, ledwo nadążam. Ale wczoraj trochę poleżałam w dzień i energii minimalnie więcej. No nic, będę leżeć, porządek w domu to nie wszystko. ;)

pawojoszka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ