X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie szykuje wyprawki. Boję się zapeszyc.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się trzeba pogodzić. Moje wymioty z dnia na dzień przybierają na sile.. Dziś byłam na badaniach krwi - wiadomo, na czczo, a jeszcze zapomniałam wziąć letroxu do torebki, więc potem jazda do domu, tabletka, pół godziny czekania i dopiero jedzenie... Myślałam, że żołądek wywróci mi się na drugą stronę. ;)
    Kuzynka Męża - w ciąży bez objawów mi zazdrości, że ja mam praktycznie wszystkie. Ja zazdroszczę jej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:50

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja też mam prenatalne 12+6, ale sama sobie wyznaczylam datę, od lekarza dostałam widełki od kiedy do kiedy mogę zrobić, czyli chyba dobrze sobie wyznaczyłam :) a ja pytanie z innej beczki otóż robi się coraz zimniej, ciężko mi jest wbić się w kurtkę zimową, jest opietą i wyglądam jak parówka we flaku :) czy kupujecie specjalne kurtki dla kobiet w ciąży czy po prostu kurtki większych rozmiarów?szkoda mi też wydać nie wiadomo ile kasy na taką kurtkę..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy usg jest przez brzuch czy przez pochwę okazuje się dopiero na miejscu w czasie badania.

Ja nie jestem otyła ani nie mam nadwagi a jednak usg przez brzuch było utrudnione, ze względu na budowę tkanki. Nie przez każde ciało fale ultradźwiękowe przechodzą swobodnie. Jeśli dochodzi do tego tyłozgięcie, bez usg dopochwowego się nie obejdzie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    w poprzedniej ciąży czułam się doskonale a była to bardzo ciężka ciąża, myślę, że nie ma reguły :/

nie zamartwiaj się :* udało Ci się w cyklu naturalnym czy stymulacja?

Naturalny cud po lekach od immunologa. Totalne zaskoczenie bo juz myślałam, że nigdy w ciąży nie będę. Staraliśmy się 4 lata na różne sposoby.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    To czy usg jest przez brzuch czy przez pochwę okazuje się dopiero na miejscu w czasie badania.

Ja nie jestem otyła ani nie mam nadwagi a jednak usg przez brzuch było utrudnione, ze względu na budowę tkanki. Nie przez każde ciało fale ultradźwiękowe przechodzą swobodnie. Jeśli dochodzi do tego tyłozgięcie, bez usg dopochwowego się nie obejdzie.

No to ja mam tyłozgięcie :( Dzięki za info.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dokladnie. Wczoraj pytalam sie na recepcji jak bylam, bo tez chcialam zabrac narzeczonego i Pani mi odpowiedziala, ze to dopiero wyjdzie przy badaniu. Takze nic nie wiadomo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, ja chce tez jechac z moim, dlatego jak wejde do gabinetu to sie zapytam, czy jak bedzie przez brzuch to moze wejsc. A jesli bedzie przez pochwe, to na prenatalne ide sama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:57

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja licze ze wejde w moja kurtke
    pierwsza ciaze zakonczylam w grudniu i nie miałam w ogóle problemu z zapieciem sie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Naturalny cud po lekach od immunologa. Totalne zaskoczenie bo juz myślałam, że nigdy w ciąży nie będę. Staraliśmy się 4 lata na różne sposoby.

ja też naturalny cud ;) jestem po mega hiperstymulacji gdzie jajniki prawie mi pękły a wodę w brzuchu miałam po płuca po tym się troszkę załamałam i daliśmy spokój i samo wyszło, po prawie 20 stymulacjach pod rząd :) lekarze dawali marne szanse bo miałam 3 poronienia a tu taki psikus :) tak czy inaczej jakoś i tak ciągle żyję w stresie

skąd jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:59

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) ja mam prenatalne 12t1d i już ustaliłam z lekarzem, że przynajmniej część będzie zrobiona przez brzucho, bo będziemy we trójkę :) Ja, mój mąż i synek, który bardzo chce zobaczyć rodzeństwo :) A jeśli nie będzie widać tak jak potrzeba do mierzenia, to młodego wyprosimy i dalej zrobimy dowcipnie :)
    Już się nie mogę doczekać poniedziałku :D Trzymajcie kciuki, 16:20 będziemy się widzieć z dzidziulkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 11:06

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg było przez brzuch i wszystko ładnie dało się zmierzyć. Tak czy inaczej Pani doktor zapytała czy chcemy jeszcze zrobić dopochwowo, bo powinno być jeszcze lepiej widać i mój zadecydował że tak :P Po czym okazało się, że przez brzuch jakimś sposobem był ładniejszy obraz :)
    Chyba nie ma reguły :)

kelegena trzymamy kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 11:06

amygdala, kelegena lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Amygdala, ja chce tez jechac z moim, dlatego jak wejde do gabinetu to sie zapytam, czy jak bedzie przez brzuch to moze wejsc. A jesli bedzie przez pochwe, to na prenatalne ide sama

Zrobię tak samo ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    ja też naturalny cud ;) jestem po mega hiperstymulacji gdzie jajniki prawie mi pękły a wodę w brzuchu miałam po płuca po tym się troszkę załamałam i daliśmy spokój i samo wyszło, po prawie 20 stymulacjach pod rząd :) lekarze dawali marne szanse bo miałam 3 poronienia a tu taki psikus :) tak czy inaczej jakoś i tak ciągle żyję w stresie

skąd jesteś?

No fajne są takie pikusy :-) Do tego tak wyczekane. Nam mówili że tylko IVF przy naszych wynikach a jednak udało się naturalnie po poszukamy przyczyny gdzie indziej. Strach to chyba już do końca ciąży będzie a ja to chyba uwierzę dopiero jak urodzę ☺ Jestem z Warszawy a Ty?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    No fajne są takie pikusy :-) Do tego tak wyczekane. Nam mówili że tylko IVF przy naszych wynikach a jednak udało się naturalnie po poszukamy przyczyny gdzie indziej. Strach to chyba już do końca ciąży będzie a ja to chyba uwierzę dopiero jak urodzę ☺ Jestem z Warszawy a Ty?

Też jestem z Warszawy :) kto obecnie prowadzi Twoją ciążę? Zastanawiasz się już nad szpitalem?

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Też jestem z Warszawy :) kto obecnie prowadzi Twoją ciążę? Zastanawiasz się już nad szpitalem?

Ja chodzę prywatnie do dr Padzik, która pracuje na Żelaznej wiec pewnie tam będę rodzić. Tam zapisałam się też na prenatalne. Podobno dobry szpital o reszcie nie mam rozeznania. Laparoskopię miałam na Inflanckiej i było też spoko ale moja bratowa tam rodziła i nie była zadowolona. Odległy temat jeszcze ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Ja chodzę prywatnie do dr Padzik, która pracuje na Żelaznej wiec pewnie tam będę rodzić. Tam zapisałam się też na prenatalne. Podobno dobry szpital o reszcie nie mam rozeznania. Laparoskopię miałam na Inflanckiej i było też spoko ale moja bratowa tam rodziła i nie była zadowolona. Odległy temat jeszcze ☺

Ja wcześniej chodziłam do Ferti medical teraz chodzę na nfz do dr Zieniuka ale on się generalnie stresuje moją sytuacją i nie wiem jak to będzie :/ ja nie mam rozeznania zbyt dużego tutaj bo mieszkam w Warszawie od niedawna

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 10 tygodniu miałam dopochwowo - narzeczony był obecny,m nie widzę w tym nic dziwnego..
    A potem mi lekarz zrobił przez brzuch, było widać, bo jestem dość szczupła, ale gorsza "jakość".

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• amygdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Ja wcześniej chodziłam do Ferti medical teraz chodzę na nfz do dr Zieniuka ale on się generalnie stresuje moją sytuacją i nie wiem jak to będzie :/ ja nie mam rozeznania zbyt dużego tutaj bo mieszkam w Warszawie od niedawna

A Zieniuk to nie pracuje przypadkiem w Cepelku i jest też Andrologiem? Mój mąż był u niego na 2 wizytach i powiedział, że bardzo specyficzny wojskowy lekarz. Więcej nie chciał już do niego iść.

W Invicie w W-wie przyjmuje na nfz dr Niedbała, byłam u niej kilka razy, przesympatyczna i zna się na rzeczy. Dr Padzik ma doświadczenie i cieszy się dobrą opinią a dzięki temu że pracuje w szpitalu na Żelaznej przyjmą Cię tam na poród bez problemu. Niestety wizyta to 250 zł. + badania :( Ja zastanawiałam się czy nie chodzić jednocześnie na nfz żeby chociaż badania mieć za free. Bo to kosztuje wszystko niestety.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • ZakochanaMama Znajoma

Wysłany: 26 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    No to ja mam tyłozgięcie :( Dzięki za info.
    Ja mam tyłozgiecie i to bardzooo ..to moja druga ciąża i poza bolem w kosci ogonowej nie rozni sie ona niczym od moich koleżanek ktore tylozgiecia nie maja..i usg juz tez mam przez brzuch.

amygdala lubi tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ