Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ho ho...Też nie mogę się doczekać
już przeglądam strony Reserved itp. i patrzę co mi się podoba i co bym kupiła
Po prenatalnych polece na pierwsze zakupy takie małe, żeby chociaz jednego bodziaczka mieć i uświadomić mężowi jakie to dzidzi małe będzie
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Witam wszystkie majowe mamusie
W badaniu genetycznym juz mam potwierdzone ze bedzie chlopczyk
Bardzo sie cieszymy!
Czas kompletowac wyprawke!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 00:44
malwka08, jangwa_maua, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość
-
ja z ubrankami się wstrzymuje do 20 tyg. po ostatniej wizycie kupiliśmy smoczek i czapeczke za namową Pani doktor która stwierdziła że już wszystko będzie dobrze kupić coś dla dziecka i uwierzyć w to że w kwietniu najpóźniej na początku maja to dziecko będziemy tulić. mam kilka ubranek letnich dla chłopca bo przy poprzedniej ciąży moja mama zaszalala a po stracie nie miałam serca ich wyrzucić czy oddać. także pudło na wyprawkę czeka a my poczekamy jeszcze troszkę na zakupy ale rozglądać się rozgladamyNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dziewczyny proszę o rade, wczoraj byłam u lekarza wg ostatniej miesiączki jestem w 9t5d ciąży a wg USG 9t1d na 3 listopda ustalił mi badania prenatalne, jutro mam dodatkowo zrobić test PAPP-A i bHCG czy to nie za wcześnie?? Czy wynik będzie prawidłowy?? Wszędzie jak czytam to badanie to powinno być między 10 a 14 tygodniem...Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
D_basiula wrote:Dziewczyny proszę o rade, wczoraj byłam u lekarza wg ostatniej miesiączki jestem w 9t5d ciąży a wg USG 9t1d na 3 listopda ustalił mi badania prenatalne, jutro mam dodatkowo zrobić test PAPP-A i bHCG czy to nie za wcześnie?? Czy wynik będzie prawidłowy?? Wszędzie jak czytam to badanie to powinno być między 10 a 14 tygodniem...
moze byc za wczesnie, badanie nie bedzie miało sensu jesli dzidzia nie osiagnie 45mm crl -
kamciaelcia wrote:moze byc za wczesnie, badanie nie bedzie miało sensu jesli dzidzia nie osiagnie 45mm crl
Co znaczy 45 mm crl?? jestem jak we mgle w tym temacie...Aniolek [*] czerwiec 2017
usg genetycne miedzy 11+0 a 13+6 tc
ale innym wyznacznikiem jest wielkość dziecka, nie może być ani za duże, ani za małe
minimalny wymiar (crl-wymiar ciemieniowo-siedzeniowy) to 45 mm a max 85 mm
w przypadku dziecka zbyt małego nie jest nic stracone, ponieważ lekarz powinien wyznaczyć późniejszy termin
w przypadku dziecka zbyt dużego czasu już nie cofniemy
nie wiem skąd ten nacisk lekarza na taki termin? ma certyfikat? -
amygdala wrote:Dziewczyny a usg prenatalne jest przez brzuch czy dowcipnie? Ja mam 16 listopada ☺ A i jeszcze jedno, na prenatalne wchodzolyscie same czy z mężem?
dotąd miewałam przez powłoki brzuszne, a jestem dużej masy
mąż bywał ze mną na wwszystkich prywatnych usg
na nfz zazwyczaj nie (piszę o każdym ważnym usg)-albo tak poradnia była zorganizowana, albo był w pracy -
Kamciaelcia tak, lekarz ma certyfikat nie wiem dlaczego taki nacisk - bo i tak robi mi to badanie bezpłatnie mimo, że się na nie nie kwalifikuje jako refundowane - więc na pewno nie jest to kwestia pieniędzy.
Wczoraj moje dzidzi miało 24mm raczej za tydzień nie urośnie o kolejne 2cm...Aniolek [*] czerwiec 2017
kamciaelcia wrote:dotąd miewałam przez powłoki brzuszne, a jestem dużej masy
mąż bywał ze mną na wwszystkich prywatnych usg
na nfz zazwyczaj nie (piszę o każdym ważnym usg)-albo tak poradnia była zorganizowana, albo był w pracy
Dzięki, ja jestem w 9 tc i do tej pory miałam usg tylko przez pochwę dlatego zastanawiam się od którego tyg. robią przez powłoki brzuszne ☺ -
D_basiula wrote:Kamciaelcia tak, lekarz ma certyfikat nie wiem dlaczego taki nacisk - bo i tak robi mi to badanie bezpłatnie mimo, że się na nie nie kwalifikuje jako refundowane - więc na pewno nie jest to kwestia pieniędzy.
Wczoraj moje dzidzi miało 24mm raczej za tydzień nie urośnie o kolejne 2cm...
na pewno nie urośnie
a poza tym każda ciężarna ma prawo do trzech usg prenatalnych za darmo (na nfz), to nie jest łaska lekarza...mam swoje powody że robię i na nfz i prywatnie , ale nie wyobrażam sobie nie mieć na nfz
ach, zaraz mam głupie mysli, że niektórzy lekarze celowo chca źle wykonać to usg...jesli nie wyjdzie masz spokojnie czas na wyznaczenie późniejszego terminu -
Ja miałam prenatalne w 12+3 i przez brzuch. Mój mąż był cały czas przy mnie i w sumie to pierwsze usg w tej ciąży przy którym był
Ja jeszcze nie myślę o wyprawce, jakoś ciągle zestresowana jestem
dziewczyny nie wiem już co robić ciągle męczą mnie mdłości i wymioty
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Madzia_ wrote:Ja miałam prenatalne w 12+3 i przez brzuch. Mój mąż był cały czas przy mnie i w sumie to pierwsze usg w tej ciąży przy którym był
Ja jeszcze nie myślę o wyprawce, jakoś ciągle zestresowana jestem
dziewczyny nie wiem już co robić ciągle męczą mnie mdłości i wymioty
Kurcze a mnie nic nie męczy, ani mdłości ani wymioty, zero. I przez to się stresuję, że coś nie tak z ciążą. Ehh i tak źle i tak nie dobrze -
amygdala wrote:Kurcze a mnie nic nie męczy, ani mdłości ani wymioty, zero. I przez to się stresuję, że coś nie tak z ciążą. Ehh i tak źle i tak nie dobrze
w poprzedniej ciąży czułam się doskonale a była to bardzo ciężka ciąża, myślę, że nie ma reguły
nie zamartwiaj się :* udało Ci się w cyklu naturalnym czy stymulacja?
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
amygdala wrote:Kurcze a mnie nic nie męczy, ani mdłości ani wymioty, zero. I przez to się stresuję, że coś nie tak z ciążą. Ehh i tak źle i tak nie dobrze
od poczatku nie mam tez takich dolegliwosci
i to taka trzecia ciazaamygdala lubi tę wiadomość