X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam rodzić sn. Muszę zapytać swojego gina co o tym myśli :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witajcie ;) ja wczoraj świętowałam wejście w II trymestr :) wypiłam bezalkoholową bavarię ;) hehe

Ja tez wczoraj zaczelam drugi trymestr, ale nie swietuje bo niewiele sie zmienilo :( Jeszcze na dodatek jakies niskie cisnienie mam..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z cyrklem do mierzenia miednicy zapoznałam się na szkole rodzenia
    jednak położna mówiła że mierzy sie w szpitalu przed porodem
    jednak nikt nie wnikał w szczegóły, czy tylko przed porodem, czy jednak wczesniejszy pomiar jest miarodajny
    warto wprost spytać lekarza czy położną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości:) Zamierzacie swoje Maleństwa nosić w chuście? Wyciągnęłam swoje trzy didymosy Indio:D Wszystkie w odcieniach różu;) Już nie mogę doczekać, jak mój stosik chustowy się powiększy! Nawet nie wiem co się teraz nosi i jakie nowe firmy chuściarskie się pojawiły:D

Wczoraj wieczorem leżałam na boku, gdy się podniosłam z prawej strony wystawała mi taka mała bułeczka:D Dzidzia tak się ułożyła. Mój Mąż też to czuł!

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, dawno mnie nie było, ale czytam wszystko jak tylko znajdę chwilę.

Tak z innej beczki, dla tych które męczą się z zaparciami itp. Poza wywarem z suszonych śliwek na czczo zupełnie przez przypadek odkryłam coś co na mnie działa już po kilku godzinach... A mianowicie, kapusta kiszona.. Tak sobie jadłam ostatnio od rana dosłownie malutka miseczkę jak surowka do obiadu i pojechałam na zakupy zadowolona, a dwie godziny później biegiem do domu żeby tylko zdążyć! Nie to że rozwolnienie... także polecam ;)

Ja na l4 wreszcie zdrowa. A za 2 tyg 7.11 prenatalne. Jeśli chodzi o samopoczucie to.odkąd jestem na zwolnieniu i.mogę w ciągu dnia poleżeć to przestałam mieć problem ze wzdeciami, które w pracy siedzacej były nie do zniesienia. Poza tym jest dobrze, brzuszek rośnie, w poprzedniej ciąży taki miałam w 4-5 m-cu.. Ale wtedy był wyjątkowo mały. Odnośnie porodu to chyba wolałabym cc. Poprzednio chciałam sn..ciąża bezproblemowa. Odeszły wody, szpital itd. Po 18 godz, skurczach i bólach krzyżowych, 10 cm rozwarciu i godzinnym siedzeniu na pilce.. córeczka była mega wysoko i nie zeszła w kanal rodny... mam wrażenie jakby to była wina mojej budowy bo niby miednicomierz był na styk, ale gdy mnie wzięli na cc lekarz powiedział że dobra decyzja bo nic by z tego nie było.. nie wiem czy kwestia budowy czy dziecka.. Tak czy siak moja prowadzaca do niczego nie zmusza i pewnie teraz od razu będzie cc.

Trzymam kciuki za wizyty! Miłego dnia!;)

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o tych prenatalnych że W końcu udało mi się dodzwonić i zapisać
    ja mam dopiero 20 listopada ehh tyle czekania
    I test z krwi mam zrobić w 11 tyg
    u mnie test z krwi kosztuje 90 zł badanie usg lekarz z certyfikatem 200 zł
    super liczyłam na więcej więc będzie na zakupy :p

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czytałam coś tam w necie i chyba badanie miednicy robią od 33tc :/ to kiepsko.
    Co do chusty u mnie jakoś się nie sprawdziła.

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Ja wczoraj miałam wizytę i bąbel ma już całe 5cm . Wszystko ok , w dalszym ciągu mam polegiwać na brzuchu by pomóc macicy się wyprostować . Luteinę zakańczam w piątek a duphaston do 16tc mam brać.

Feeva, Hoope, Doti87, malwka08 lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno nie zaglądalam, bo czasu mało. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u dzieciaczków.

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 25 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie badanie miednicy zrobili przed porodem. Wczesniej nikt nawet o tym nie wspomniał, a wizyty miałam czesto, plus podejrzenie dużego dziecka.

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zjadło mi posta :/
    Dzisiaj byłam na usg, bo doktor przełożył szybciej. Na usg wszystkp prawidłowo, krew na Nifty pobrana. Na usg nie widać nic między nóżkami, a za 9 dni będzie wiadomo na 100% jaka płeć. Ciekawe czy się potwierdzi.

Hoope, Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor mam, polecam.

Chustę mam, uwielbiam, będę stosować.

Macicę mam w tyłozgięciu, nikt nie kazał mi spać na brzuchu (3 ginów w ubiegłym tygodniu, dwoje z tytułem doktora i jeden ordynator).

Trzeci poród, więc nikt mi już nic nie zmierzy ;) Po pierwszym biodra się rozchodzą pod warunkiem, że było sn.

Dzidzi nie zobaczę bo jestem za tłusta XD

Moja kumpela ma wąską miednicę, jest po operacji bioder, w Norwegii kazali jej rodzić sn, przeżyła koszmar. Nie polecam.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

ja miałam dziś prenatalane. Przezierność 1,8 kość nosowa obecna. "mała niedomykalność zastawki trójdzielnej - do obserwacji. Tętno płodu podobno niskie, powinno być wyższe ( w poprzednch ciąach też takie było - 144). Z tego tytułu dr zalecila, żeby jednak zrobić test pappa - choć miałam zamiar robić nifty. Ale dobra, dzieciaki miały to niech i trzecie ma ;-) Wyniki za tydzień - lekkiego stresa mam, nie powiem, choć staram się ze spokojem podchodzić. Aha, no i najprawdopodobniej dziewczynka :-) TP 6 maja.

Rilia chusty nie mam, zdążyłam sprzedać poprzednią ;-) Maniaczką nie jestem, chustę miałam jedną - z little frog - didymosy trochę za drogie dla mnie były ;-) Ale piękne są, fakt :-) Jak tylko dzieciaki usiadły przesadziłam je na tulę - zdecydowanie wygodniejsza dla mnie - szczególnie, kiedy trzeba szybko wypiąć. Teraz na początku będzie chusta, pewnie znowu little frog - sprawdziła się u mnie, potem niezastąpiona tule <3

Neyla ja mam teraz niskie ciśnienie, zwykle 90/50-60, ale mnie to akurat cieszy, liczę, że na takim pozoiomie zostanie. Bóle głowy niestety częste.

Połówkowe będę miała przed świętami, jeszcze muszę umówić, ale na pewno między 18 a 23. CC po 20 kwietnia.

Hoope, Katka., Feeva lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia wrote:
    A tak z ciekawości:) Zamierzacie swoje Maleństwa nosić w chuście? Wyciągnęłam swoje trzy didymosy Indio:D Wszystkie w odcieniach różu;) Już nie mogę doczekać, jak mój stosik chustowy się powiększy! Nawet nie wiem co się teraz nosi i jakie nowe firmy chuściarskie się pojawiły:D

Wczoraj wieczorem leżałam na boku, gdy się podniosłam z prawej strony wystawała mi taka mała bułeczka:D Dzidzia tak się ułożyła. Mój Mąż też to czuł!

Tez juz szperam na chstowych str. Corcie nosiłam i bardzo sobie chwale. Chusta ratowala nam niekiedy pory spania. Dodatkowo tez będę wielopieluchowac, starsza od 3mca wielopieluchowalismy.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    A ja nadal nie wiem co z moim progesteronem 18,5. Zero kontaktu z lekarzem, a przepis, ze powinni mnie przyjąć w 7 dni nie działa :(
    Nie martw się ją mam progesteron 19,70 na luteinie (2x50 pod język dwa razy dziennie), wcześniej miałam jeszcze duphaston ale dr kazał odstawić. Plamie w terminie owulacji. Od paru dni mam spokój i mam nadzieję, że plamienia już nie wrócą. USG miałam robione i z fasolką niby wszystko ok. Zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych 31.10. a ty bierzesz dodatkowy progesteron?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was regularnie od kilku tygodni. Mam do Was pytanie, szczególnie do tych, które maja za sobą poronie ja i tych, które plamka, maja krwiaki. Mam za sobą dwa poronienia (4/6 tc) - 12 lat i 2 lata temu i na prwno jedna ciąże biochemiczna. W tej ciąży w sumie od piczatku mam epizody plamien, świeżej krwi lub brązowego śluzu. Krwiak był, ponoć nie ma - tak stwierdzono kilka dni temu w szpitalu, do którego zgłosiłam sie z powodu nagłego pojawienia sie świeżej krwi przez kilka godzin. Zalecono mi nadal sie oszczędzać, duphaston zmienić na luteine dopochwowa i .. zażywać acard. I tu mam właśnie do Was pytanie - czy któraś zażywa acard przy płomieniach i krwiaku? Cos wspomnieli o zespole antyfosfolipidowym, ze lepiej brać acard. Ale nie mam go stwierdzonego. A nie chciałabym brać leków „na zapas”
    Pozdrawiam Was serdecznie :-)

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po prenatalnych. Z maluszkiem wszystko ok. Przezirność 1,2, kość nosowa obecna. Krew na pappa pobrana. Termin porodu zmienił się na 7 maja, czyli znając życie urodze jeszcze w kwietniu. Jestem przeszczęśliwa, że wszystko jest w pożądku. Dziękuję za kciuki dziewczyny:-)

Kawokado, kamciaelcia, Hoope, Katka., Feeva, Rillia, malwka08 lubią tę wiadomość

p19ucsqvnm5skatr.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze na prenatalnych ok! Klaudia, to o ile masz starsza ciaze? Wychodzilo we wczesniejszych usg ze jest starsza?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia_p ja miałam krwiaka i podobno się wchlonal, trzy tygodnie krwawilam. Najpierw brałam luteine, potem duphaston. Acard często jest dawny przy zespole antyfosfolipidowym. Wydaje mi się, że Twoja historia na tegopodobne problemy może wskazywac. Zawsze możesz wykonać badania, aby zobaczyć czy jesteś posiadaczka temupodobnych mutacji. Porozmawiaj o tym z lekarzem.
    Ja myślę, że lekarz wie co robi i bym mu zaufała :)

kasiia_p lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 25 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was regularnie od kilku tygodni. Mam do Was pytanie, szczególnie do tych, które maja za sobą poronie ja i tych, które plamka, maja krwiaki. Mam za sobą dwa poronienia (4/6 tc) - 12 lat i 2 lata temu i na prwno jedna ciąże biochemiczna. W tej ciąży w sumie od piczatku mam epizody plamien, świeżej krwi lub brązowego śluzu. Krwiak był, ponoć nie ma - tak stwierdzono kilka dni temu w szpitalu, do którego zgłosiłam sie z powodu nagłego pojawienia sie świeżej krwi przez kilka godzin. Zalecono mi nadal sie oszczędzać, duphaston zmienić na luteine dopochwowa i .. zażywać acard. I tu mam właśnie do Was pytanie - czy któraś zażywa acard przy płomieniach i krwiaku? Cos wspomnieli o zespole antyfosfolipidowym, ze lepiej brać acard. Ale nie mam go stwierdzonego. A nie chciałabym brać leków „na zapas”
    Pozdrawiam Was serdecznie :-)

Ja jestem po 3 poronieniach i jednej donoszonej ciąży. Acard biorę od owulacji, zresztą przy poprzedniej ciąży też i dzidziuś cały i zdrowy. Jedynie pod koniec ciąży miałam zmienione na zastrzyki z heparyny. Teraz też tak bedzie.

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ