Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie tez go wolalam w dluzszej wersji wiec bede czekac z utesknieniem az odrosna..:p
Plus taki, ze mu przez jakis czas do oczu nie beda wlazic 😂 Wszystko przez to, ze zaczelam ciąć jak nie byl czyms zainteresowany i sie ruszal, dopiero pod koniec włączyłam piosenki, ale juz bylo za pozno xd -
kamciaelcia wrote:no i u nas trzeba chociazby na godzine sie zapisac
wspomnij, ze to pierwszy razkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nie słyszałam nigdy o jakichs tradycjach rocznych w zwiazku ze scinaniem włosow...słyszałam jedynie, zeby przed roczkiem nie scinac
no
edwarda
u nas peleryna teraz jest możliwa-czyli od dwóch poprzednich cięc a chodzimy do fryzjera jakby regularnie co 5-6 tyg
następne cięcie Piotrka w poniedziałek -
kamciaelcia wrote:nie słyszałam nigdy o jakichs tradycjach rocznych w zwiazku ze scinaniem włosow...słyszałam jedynie, zeby przed roczkiem nie scinac
no
U nas się tak robi, podobno na wzmocnienie włosów, ale obawiam się, że dziecko strzyżone maszynką elektryczną przy samej głowie może się za bardzo stresować, więc nie wiem czy się zdecydujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 21:04
-
nick nieaktualnyLeira ja nie słyszałam o takim zwyczaju, ale jak byliśmy w święta u znajomych to przyszła ich koleżanka z roczną córeczką, którą obcięła na łyso masakra, biedne dziecko, wyglądała okropnie. Jak zobaczyłam zdjęcie tej małej przed obcięciem to się zastanawiałam co trzeba mieć w głowie. Co do obcinania w ogóle włosów, to mi całe życie mówili, żebym często obcinała, to będę mieć piękne włosy jakby podcięcie końcówek miało mieć wpływ na cebulki włosów.
edwarda20, Katy lubią tę wiadomość
-
MajowaMamusia wrote:Leira ja nie słyszałam o takim zwyczaju, ale jak byliśmy w święta u znajomych to przyszła ich koleżanka z roczną córeczką, którą obcięła na łyso masakra, biedne dziecko, wyglądała okropnie. Jak zobaczyłam zdjęcie tej małej przed obcięciem to się zastanawiałam co trzeba mieć w głowie. Co do obcinania w ogóle włosów, to mi całe życie mówili, żebym często obcinała, to będę mieć piękne włosy jakby podcięcie końcówek miało mieć wpływ na cebulki włosów.
A czemu znajomi obcięli dziecko?
Domyślam się, że po obcięciu dziecko głupio wygląda, ale z drugiej strony to tylko włosy, które odrosną, a dziecko ma tylko rok, więc obejdzie się bez kompleksów. Nie wiem skąd się wzięła ta tradycja u nas, ale byłam ciekawa, czy to tylko nasza familia taka dziwna, czy u Was też takie zwyczaje panują -
nick nieaktualnyLeira, niby obcieli jej, żeby włosy równo rosły. Niby dziecku to jak wygląda na tym etapie nie przeszkadza, ale miło patrzeć na swoje dziecko jak ładnie wygląda. Żadne tradycję nie zmusiłyby mnie do obcięcia zwłaszcza córki, no chyba że komuś się to podoba.
Kamcia myślałam na początku, że to Patryk był już u fryzjera ☺
Kamilek elegancko przystrzyżony 😘
Mózg mi odjęło. Włożyłam sól do lodówki, body dziecka wrzuciłam do śmieci zamiast do kosza na pranie,a później jak je zauważyłam pytam męża po co dobre ubrania wyrzuca,cytrynę wcisnęłam sobie do kawuśki i to wszystko przez 2 dni 😆😆😆Wowka, Berbecia, pawojoszka, Tanda, Katy, D_basiula, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość