X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że nie zakazują 😉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Fryzjerek drogi ale na pierwszy raz i Patryk tam trafi
    Zbieraj pieczatki hihi
    Teraz nie bywalismy tam bo jak miała być histeria bez względu na miejsce i panie to wolelismy bliżej i taniej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez go wolalam w dluzszej wersji wiec bede czekac z utesknieniem az odrosna..:p
    Plus taki, ze mu przez jakis czas do oczu nie beda wlazic 😂 Wszystko przez to, ze zaczelam ciąć jak nie byl czyms zainteresowany i sie ruszal, dopiero pod koniec włączyłam piosenki, ale juz bylo za pozno xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tia moglyby sobie zakazywac ;p

Wlasnie na 1 raz chcialam isc do typowo dzieciecego a potem zobaczymy jak bedzie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i certfikat bedzie ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no i certfikat bedzie ;)
    Fajnie :) nie wiedzialam wczesniej ze daja :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i u nas trzeba chociazby na godzine sie zapisac ;)

wspomnij, ze to pierwszy raz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie taki zwyczaj, czy tradycję, że dzieciom na roczek goli się głowę (obcina na minimalną długość)?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no i u nas trzeba chociazby na godzine sie zapisac ;)

wspomnij, ze to pierwszy raz
    2 tygodnie temu sie umawialismy i mowilismy ze to 1 raz, kobitka wypytala o wiek, jakie wloski, kazala wziac ubranie na przebranie bo maluchy czesto boją się / nie chcą zalozyc peleryny ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A macie taki zwyczaj, czy tradycję, że dzieciom na roczek goli się głowę (obcina na minimalną długość)?
    NIE :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszałam nigdy o jakichs tradycjach rocznych w zwiazku ze scinaniem włosow...słyszałam jedynie, zeby przed roczkiem nie scinac XD
    no XD XD XD

edwarda
    u nas peleryna teraz jest możliwa-czyli od dwóch poprzednich cięc a chodzimy do fryzjera jakby regularnie co 5-6 tyg ;)
    następne cięcie Piotrka w poniedziałek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie slyszalam o takim zwyczaju :p

A tak nie w temacie macie pomysły na jakies wytrawne kolacje? Mam wrazenie, ze Kamil je za duzo dan na slodko chociaz wciaz bez cukru :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nie słyszałam nigdy o jakichs tradycjach rocznych w zwiazku ze scinaniem włosow...słyszałam jedynie, zeby przed roczkiem nie scinac XD
    no XD XD XD

U nas się tak robi, podobno na wzmocnienie włosów, ale obawiam się, że dziecko strzyżone maszynką elektryczną przy samej głowie może się za bardzo stresować, więc nie wiem czy się zdecydujemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 21:04

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U nas się tak robi, podobno na wzmocnienie włosów, ale obawiam się, że dziecko strzyżone maszynką elektryczną przy samej głowie może się za bardzo stresować, więc nie wiem czy się zdecydujemy ;)
    :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira
    Ja bym maszynka się nie przejęła a tą dziwną"tradycją" w ogóle ;)

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira ja nie słyszałam o takim zwyczaju, ale jak byliśmy w święta u znajomych to przyszła ich koleżanka z roczną córeczką, którą obcięła na łyso :( masakra, biedne dziecko, wyglądała okropnie. Jak zobaczyłam zdjęcie tej małej przed obcięciem to się zastanawiałam co trzeba mieć w głowie. Co do obcinania w ogóle włosów, to mi całe życie mówili, żebym często obcinała, to będę mieć piękne włosy XD jakby podcięcie końcówek miało mieć wpływ na cebulki włosów.

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Leira ja nie słyszałam o takim zwyczaju, ale jak byliśmy w święta u znajomych to przyszła ich koleżanka z roczną córeczką, którą obcięła na łyso :( masakra, biedne dziecko, wyglądała okropnie. Jak zobaczyłam zdjęcie tej małej przed obcięciem to się zastanawiałam co trzeba mieć w głowie. Co do obcinania w ogóle włosów, to mi całe życie mówili, żebym często obcinała, to będę mieć piękne włosy XD jakby podcięcie końcówek miało mieć wpływ na cebulki włosów.

A czemu znajomi obcięli dziecko?

Domyślam się, że po obcięciu dziecko głupio wygląda, ale z drugiej strony to tylko włosy, które odrosną, a dziecko ma tylko rok, więc obejdzie się bez kompleksów. Nie wiem skąd się wzięła ta tradycja u nas, ale byłam ciekawa, czy to tylko nasza familia taka dziwna, czy u Was też takie zwyczaje panują :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam, że tradycja rodem ze starosłowiańskich postrzyżyn 😉 tylko chyba nie tak to wyglądało wtedy... 🤔

preg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiedyś była tradycja że z pierwszego strzyżenia zachowuje się troszkę włosków na pamiątkę

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, niby obcieli jej, żeby włosy równo rosły. Niby dziecku to jak wygląda na tym etapie nie przeszkadza, ale miło patrzeć na swoje dziecko jak ładnie wygląda. Żadne tradycję nie zmusiłyby mnie do obcięcia zwłaszcza córki, no chyba że komuś się to podoba.

Kamcia myślałam na początku, że to Patryk był już u fryzjera ☺

Kamilek elegancko przystrzyżony 😘

Mózg mi odjęło. Włożyłam sól do lodówki, body dziecka wrzuciłam do śmieci zamiast do kosza na pranie,a później jak je zauważyłam pytam męża po co dobre ubrania wyrzuca,cytrynę wcisnęłam sobie do kawuśki i to wszystko przez 2 dni 😆😆😆

Wowka, Berbecia, pawojoszka, Tanda, Katy, D_basiula, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ