X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a co, zgodnie z tą tradycją, począć mając łyse dziecko? 🤪

Ile to w naszym życiu jest przesądów... ostatnio się dowiedziałam, że nie mogę sprzątać na grobie teścia. I bardzo źle że poszłam na pogrzeb w nowych butach 🙃

Z tymi włosami też o coś chodzi. Na pewno przed maturą nie można było obcinać, bo by sie rozum obcięło 😁

Edit. Katy, nie jest źle 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 22:27

edwarda20 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Ciazunia?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to, to. Majowa, ciążowy budyń?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wy tu mówicie o obcinaniu rocznych dzieci na łyso,mój stary w tamtym roku wziął syna do fryzjera ( ja muśmiałam leżeć)i jak wrócili to doznałam szoku. Tak go wygolił,że wyglądał jak z obozu. Poziom wkur.....a był mega. Normalnie co patrzyłam na syna to miałam ochotę zabić męża i fryzjerke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 22:36

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś miałam podobnie co ty berbecia tylko z chłopem chciałam go obciąć ale on nie bo za krótko go obetne ale w końcu po namowach że przecież maszynka nakładka jest ,zaczniemy od największej itd no to się zgodził bo już byl dobrze zarośnięty. Poszedł do siostry pożyczyć maszynkę a ta stwierdzila że po co będzie nosił ta maszynkę w te i wewte ona go obetnie i zapomniała nakładki i zaczęła golić to już musiała całość na łyso ,on ma jeszcze uszy odstające no wyglądał jak z obozu chudy, łysy,z odstającymi klapouchami.

Wiecie co tracę wiarę w ludzi byli u nas chrzestna Uli z rodziną i ewidentnie widać że donosi teściowej a przecież znamy się od lat. Dziś dowiedziałam się że mojego brata dzieci idą 19 do komunii mój mąż jest chrzestnym wiele razy im pomagaliśmy jak mieszkaliśmy w UK oni tam zostali i nawet nas nie raczyli powiadomić. Czy ja naprawdę jestem z innej planety? Że rzeczy oczywiste a mnie dla innych wcale takie nie są? No to się pozalilam bo naprawdę się dziś zastanawiam czy jest wogole sens wchodzić z ludźmi w relacje

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka podobny opis mojego syna.

Pawojoszka cóż powiedzieć dwulicowa ta Twoja znajoma. Najgorsi są tacy ludzie w twarz cacy cacy,a się odwrócą to dupe obrabiają. Szkoda ze z tego obrabianie to dupa nie maleje.

Ja bym nie wychylała się przed szereg. Nie zaprosili to się sama bym nie wpraszała,nie dzwoniła kartki z zyczeniami bym nie wysłała nawet jeżeli to miałaby być moja najbliższa rodzina.

Musze jakieś menu na roczek wymyślić i nie mam pomysłu co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 00:50

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Tak samo mnie dziwi jak sie kobiety po ciazy obcinaja zeby im wlosy nie wypadaly, przecież to nie ma sensu bo i tak beda wypadac tylko krotsze xd
    Jedynie wygodniej przy dziecku z krotszymi...

Jeju, ale mi Kamil noc zafundował...Zasnal kolo 18.30, po 21 sie obudzil i za cholere nie moglam go uspac do 00 prawie (nawet narzeczony ze mna walczyl chociaz o 2 musial wstac), pozniej wlasnie przez budzik narzeczonego znowu sie obudzil, ale jakos zasnal, potem po 5 pobudka i jakos zasnal do 6...Nic go raczej nie bolalo, nie wiem o co chodzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:19

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, pierwsze slysze, u nas nie ma takiej tradycji. Ja bym tego nie zrobila :D

Majowa, co ta kolezanka miala w glowie, zeby obciac dziecku glowe na lyso. Kompletnie tego nie ogarniam.

Pawojoszka, strasznie dwulicowa ta znajoma, szkoda ze taka podla w stosunku do was die okazala.
    Nie denerwuj sie, teraz to nie wskazane :)

Bosz dzisiaj sie obudzilam z takim bolem piersi jak nigdy, do tego mialam tak popieprzone sny, ze moj handlowal marihuana i ja postanowilam sie z nim rozstac, a zwiazalam sie z jego 16 letnim kuzynem, porazka :D

Moj syn wstaje juz od prawie dwoch tygodni 7:30-8:30. Wiec wyznaje zasade Kamci, ze to juz chyba bedzie trwac, Kamcia jak myslisz?? 🤫😁

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy moze zęby?

Moj tez sie dzis krecil non stop ale w weekendy maz do niego wstaje :p ja sie wyspalam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wmawiamy wszystkim ciaze to te sny i bol piersi J.S....? :D

U mnie nie ma tradycji ale w niektorych domach panuje przekonanie, ze jak dziecko ma slabe, liche, wlosy to trzeba obciac do skory i odrosna grubsze. Slyszalam to pare razy. Barbarzynstwo troche dla mnie. Chociaz racjonalnie krzywda sie nie dzieje przeciez. ;)

Pawojoszka, przykro mi. Skup sie na najblizszej rodzinie, kto ma z Wami zpstac, zostanie. Tez bym nie wpraszala sie sama.. Ja mam chyba latwiej, bo nie wierze w ludzi w ogole i trudniej mnie zaskoczyc takimi rzeczami.

Katy, dalej ma sliczna, gesta, fryzure, grzywka odrosnie raz dwa. :)

Kamcia, ogorki chili to juz hardcore, ja chyba za wolno ide z tym rozszerzaniem. :D

Julko ma supet trudne noce z tysiacem pobudek i marudzeniem, obstawiam zeby. Dobrze, ze zaczelo sie dzien przed szczepieniem bo bym sobie wkrecala. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:19

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos mi to nie pasuje do zębów, ale na wszelki wypadek kupie znowu zel bo poprzedni pies przegryzl zebami...

Teraz jedziemy na zakupy, oby wytrzymał:p

W ogole mamy konie przed domem, fajnie tak, wychodzę za bramke patrze, a tu lby koni nad autem 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nieee no prosze cie :D Nie zakladam takiej opcji i nawet by mi to do glowy nie przyszlo. Do miesiaczki 4 dni, takze pewnie to jest spodowane tym dziwnym stanem, a poza tym czuje sie jak wielka beczka, tyle wody nabralam 😑

Tez mysle ze za wolno poszlam z roszrzerzaniem jak tu chilli sie zajada :D

A ile Julo ma zebow? Bo nie pamietam. U nas te czworki ida, ida juz od 4 miechow i na razie nic sie w tej sprawie wiecej nie dzieje.

Katy, skad te konie?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy szóstego ząbka tzn dolna lewa dwójka
    Lewej górnej jedynki brak 😂

Wowka, Katy, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam chili się czepiacie
    Wasze dzieci jedzą wszystko
    Moj zupy nie rusza od 7miesiecy
    Je wszystko czego jeść nie powinien
    I niestety powoli z tym się godze
    Jak Piotrek lubi jeść, kocha pomidory, ser żółty, zupki tak Patryk nie dość że wybrzydza to zjada mini porcje
    Nie zmusze
    Ale jak wyżej napisałam-powoli z tym się godze...efekt taki że waga w końcu ciutke ruszyla do góry. Na roczek nie potroimy wagi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech
    Właśnie sobie uświadomiłam że nie mam ogórków chili😞
    Męża dzisiaj nie ma, przed wyjazdem zaliczyl biedronke bo mleka mało a to podstawa mojej ciazowej "diety", o ogorkach zapomnialam
    A to oznacza że dziś bez ogórków, jutro bez ogórków, najszybciej wieczorem w poniedziałek
    To taka chwila co chce się ryczec ciazowo...
    Sama z chlopakami nie wyjdę(Piotrek miewa akcje despercje)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Kamcia, zamów taxi z ogórkami 😉

Pawojoszka, ehhh... dwulicowi ludzie. Ja akurat z tych wierzących w ludzi i ich dobre zamiary, ale wszystko ma swoje granice.

To na roczek dziecko powinno potroić wagę?🤔 Skrzatowi brakuje...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej też smakuje wszystko co nie wolno. Ostatnio flaczki jadła.A nie daj to jest taki płacz i rozpacz jakbym dziecko głodziła tygodniami.

Ale różnica w niejako i głod9morku jest duża. Syna proszę groże i nic nie pomaga żeby zjadł. Natomiast Milena zauważy talerzyk albo że rusza się buziaki to ona od razy leci żeby jej dać.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka w teorii powinno potroic wage. Ale wcale tak czesto nie potrajaja. Heniowi brakowalo 70 g :p

Wowka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    jakie taxi????

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    na pół roczku niby podwoic, na roczek potroic
    u mnie chyba tylko "w normach" Piotrek sie miescił-ale on i najmniejszy sie urodził XD
    jakoś nie widziałam żeby nasi pediatrzy czepiali sie nie potrojenia
    dla mnie zawsze lepsze te 10 kg niż 11kg "wymagane"
    pamietaj
    fit maja lepiej

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2322 2323 2324 2325 2326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ