Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Mąż w domu mam troche luzu, wczoraj chciałam się odstawiac od kawy to padlam chyba przed synem😳
Cola ostatnie takie wymioty przezywalam w ciąży....mam nadzieję, że wyrobilam norme na całe życie. Współczuję bardzo, a u Ciebie od czego? Mejbi bejbi?😁
Pawojoszka super urodziny🙂 wciąż czekam na reakcje męża😁
U nas już dziś ogoda bez nadziei na słońce, to nic mąż jest moge być w domu😉
Miłego dnia😉pawojoszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry:p
Pawojoszka, widac, ze zabawa byla super
Cola, bardzo wspolczuje, oby przeszlo jak najszybciej 😘
U nas pogoda nieciekawa, pozniej ma padac Kamil juz zalicza pierwsza drzemke, już dawno nie bylo tak wczesnie xd
pawojoszka lubi tę wiadomość
-
Zasnęłam i teraz się obudziłam, głową mi pęka chyba zatrułam się lasagne która wczoraj jadłam, ale nie wiem. Jeszcze sałatka z obiadu rzygałam, ale mój tata ja jadł i nic mu nie było. Nynka raczej na pewno nie ciąża, jakbym miała tak w ciąży rzygać to chyba bym padła. W pierwszej nawet mdłości nie miałam.I oby w drugiej też tak było.
-
nick nieaktualnyDobry u nas zimno, padało, mąż w pacy, także zapowiada nam się leniwy dzień w domku.
Fermina, ja wymiotowałam od 8 do 14 tc po kilka razy dziennie, jak mi się zaczynało w porze obiadowej, tak do póki nie poszłam spać rzygałam jak kot. Niemiło to wspominam, ale mój lekarz mówił, że im więcej objawów ciąży tym lepiej.
Cola, dobrze, że Adasiowi się polepszyło, ale przykro, że Ciebie zmogło, może jelitówkę w przychodni załapałaś?
Pawojoszka, super, że impreza udana i że pogoda dopisała urodziny w takim miejscu, to żal byłoby, jakby padał deszcz, widać, że dzieci zadowolone Jak patrze na zdjęcie Twojego męża to odrazu pomyślałam: on jeszcze nic nie wiem.
Zapomniałam dodać, ze moje dziecko robi postępy, zjadła pierwszy raz całego biszkopta szok, bo do tej pory niechętnie coś sama z rączki jadła, a tu ot tak na raz wsunęła, chrupkiem kukurydzianym też nie wzgardzi, ale jak jej dałam banana, to się zachowywała, jakby ją brzydziło, ze jest śliskiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 13:29
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ,mąż nic nie wie ,nie chciałam go stresować przed imprezą.
Cola współczuję z jelitowke znamy się aż za dobrze,na szczęście odkąd jesteśmy w Polsce odwiedza nas dużo rzadziej. Najgorsze że na nią nie ma leków trzeba poprostu przecierpieć ,tak jak jest z było powiedziane Cola i imbir ,mi po awionarinie jest gorzej niż bez . Jeżeli wiesz że to wirus a nie zatrucie to możesz Neosine brać przeciwwirusowo .
Mnie narazie mdłości za mocno nie dokuczają i oby tak zostało ale spodnie już się ciaśniejsze robią -
Majowa, ja wymiotowalam do 30 tc. Pozniej juz mniej, ale nadal. Teraz i mdlosci i wymiotow jakby mniej niz wtedy i licze, ze sie za bardzo nie rozkreci. Moj lekarz ostatnio, jak mu powiedzialam, ze czuje sie fatalnie, odpowiedzial: "No i świetnie! Bardzo dobrze!".
Julek tez sie troche brzydzil banana ale mu przeszlo. Gratuluje pochlonietego biszkopta.
Cola, bardzo wspolczuje, my przechodzilismy grype zoladkowa w lutym, dobrze ze masz tego tate na dole! Z dwojga zlego lepiej niech to bedzie zatrucie, przynajmniej Adas sie nie zarazi.. I niech szybko mija!
A u nas slonko, pieknie! Zaraz ide konczyc haczkowac ogrodek i sadze warzywa.
-
nick nieaktualnyJak ja dalam Patrykowi banana do reki to zamiast go jesc to go dusil w rece.
Pawojoszka, dzieciaki musialy miec frajde na urodzinach Uli
Patryk dzis w nocy mial tylko 2 pobudki i to jedna byla dopiero po 7h od usniecia. Cud. Oby tak zostalo
Przy spirali hormonalnej moga byc nieregularne miesiaczki?kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFermina, coś mi się kojarzy, jak pisałaś, ze nadal wymiotujesz i czy to już nie powinno przejść. Jak się inaczej czujesz, to może znak, że inna płeć dzidziusia
Pytanie do dziewczyn, które już mają buciki dla dziecka. Jaki macie zapas od paluszków do końca bucika? Wiem, ze powinien być około 1-1,5cm. Wczoraj byliśmy w sklepie, gdzie dobierają buciki dziecku, pierwszy raz się spotkałam z takim podejście, od progu się nami zajęli. Przymierzyliśmy rozm. 19 i 20, według sprzedawczyni powinniśmy kupić 20, bo mówi, ze ta 19 ma za mały zapas, ale mierzyliśmy na skarpetkę, znowu te 20 nie wiem, czy nie będą za duże, jak ubierzemy na bosą stopę i tak sama nie wiem które wziąć. Długość stópki wg moich pomiarów 11-11,5cm. -
Matylda fajnie jadła z rączki a teraz wszystko skubie
Starsza pokazała jej jak jeść bułkę (wyskubując ze środka) i ona to teraz do wszystkiego stosuje. Najgorzej jak chrupka kukurydzianego zaczyna skubać, jeden wielki syf Albo właśnie banana
Matylda ostatnio stała się bardzo komunikatywna, super się idzie już z nią porozumieć, dużo naśladuje za siostrą i szybko łapie. Zaczyna już ze starszą nieźle broić.
Zmieniliśmy materac, bo nie wysypialiśmy się, był za miękki. Stwierdziłam, że skoro ma dopiero rok to wypiorę pokrowiec i spróbuję sprzedać choćby za jakieś symboliczne pieniądze, może ktoś akurat woli miękki i mu się przyda.
Zdjęłam pokrowiec, materac zostawiłam oparty skosem z jednej strony o nasze łóżko, z drugiej na podłodze. Poszłam wrzucić do pralki, wracam a dziewczyny wspinają się, skaczą i zjeżdżają jak ze zjeżdżalni Jak przestawiłam materac pod ścianę to Matylda w płacz, że zabrałamMatylda
-
Cola87 wrote:Zasnęłam i teraz się obudziłam, głową mi pęka chyba zatrułam się lasagne która wczoraj jadłam, ale nie wiem. Jeszcze sałatka z obiadu rzygałam, ale mój tata ja jadł i nic mu nie było. Nynka raczej na pewno nie ciąża, jakbym miała tak w ciąży rzygać to chyba bym padła. W pierwszej nawet mdłości nie miałam.I oby w drugiej też tak było.
Głowa cię może boleć z odwodnienia po wymiotach. Polecam lekki elektrolit sobie zrobić, woda, miód (lub jak nie masz to i cukier może być lub glukoza), sok z cytryny i szczypta soli. Popijać małymi łyczkami.
Na mdłości/wymioty to zależnie od przyczyny. W ciąży imbir, przy wirusie cola odgazowana a jak niestrawność to rumianek zawsze piłam albo herbatę czarną, gorzką i krople miętowe lub żołądkowe, jakiś espumisan.Matylda
-
majowa
jak stopa ma 11, 5 zmierz wkładke i miej zapas conajmniej (ja taki stosuję) 1cm
ale stopę mierzymy na stojaco, pod naciskiem-stawiasz dziecko na kartce i stope obrysowujesz, mierzysz, dodajesz 1cm i masz długość wkładki buta(wkładki w dziecięcych sa zazwyczaj wyjmowane) -
nick nieaktualnyChcemy kupić sandałki, więc mogę zmierzyć bez problemu. Tak właśnie mierzyliśmy długość stopy: mąż trzymał Zuzie,a ja obrysowalam palce i pięte. Pierwsze buty i człowiek nie wie jak to ma być 😆 Ja to w ogóle jakbym sama wybierała to wzięłabym mniejsze bo nie chce żeby chodziła w za dużych, ale skoro stopa dziecka szybko rośnie to też nie chce za miesiąc kupować nowych. Z drugiej strony tak sobie myślę,że to sandałki i jak będą mieć za mały zapas to mi dziecko będzie palcami szorować przy chodzeniu. Nic, muszę jeszcze raz tam pojechać.
-
nick nieaktualnyNam babka w sklepie powiedziała, że r.19 ma za mały zapas i lepiej wziąć 20, żeby to nie były buty na chwilę, a żeby posłużyły na dłużej. Muszę jeszcze raz Zuzi stopę zmierzyć, albo założę jej skarpetkę rajutzową, jak pójdziemy mierzyć buty
W ogóle ona w tych butach chodzi jak bocian ale pewnie to normalne, zanim dziecko się przyzwyczai, ze coś mu do stopy dołożyli. -
U nas każdy but ma centymetr luzu. Jak jest na styk-nastepny rozmiar
Żem napisała 😂 stopa rośnie skokowo więc nie zawsze widzę że czas na zmianę
Kiedy nie ma centymetra to wchodzi kolejny rozmiar z cwntymetrowym(conajmniej) zapasem
Zapasem na stopę pracującą a nie nie kupowanie kolejnych butow
Nawet stopa trzylatka mocno pracuje ale ten już nie przejdzie w za duzych butach (czyli cm to nie za dużo)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:00
-
nick nieaktualnyPospamuje z tymi bucikami zmierzyłam jeszcze raz, stopę ma 11,4 cm, oglądaliśmy buciki ren-but i wg tego co podaje sprzedawca na allegro r.19 ma długość wkładki 12,2 cm, a rozmiar 20 ma 12,8 cm, czyli w takim wypadku muszę wziąć r.20? wtedy zapasu będzie 1,4 cm