X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Mąż w domu mam troche luzu, wczoraj chciałam się odstawiac od kawy to padlam chyba przed synem😳

Cola ostatnie takie wymioty przezywalam w ciąży....mam nadzieję, że wyrobilam norme na całe życie. Współczuję bardzo, a u Ciebie od czego? Mejbi bejbi?😁

Pawojoszka super urodziny🙂 wciąż czekam na reakcje męża😁

U nas już dziś ogoda bez nadziei na słońce, to nic mąż jest moge być w domu😉
    Miłego dnia😉

pawojoszka lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:p

Pawojoszka, widac, ze zabawa byla super ;)

Cola, bardzo wspolczuje, oby przeszlo jak najszybciej 😘

U nas pogoda nieciekawa, pozniej ma padac :/ Kamil juz zalicza pierwsza drzemke, już dawno nie bylo tak wczesnie xd

pawojoszka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaraz się zbiore na spacer póki nie pada. No pogoda ewidentnie mało zachęcająca do spacerów. Ale musze gdzieś te moje dzieci wymęczyć 😁

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęłam i teraz się obudziłam, głową mi pęka :( chyba zatrułam się lasagne która wczoraj jadłam, ale nie wiem. Jeszcze sałatka z obiadu rzygałam, ale mój tata ja jadł i nic mu nie było. Nynka raczej na pewno nie ciąża, jakbym miała tak w ciąży rzygać to chyba bym padła. W pierwszej nawet mdłości nie miałam.I oby w drugiej też tak było.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) u nas zimno, padało, mąż w pacy, także zapowiada nam się leniwy dzień w domku.

Fermina, ja wymiotowałam od 8 do 14 tc po kilka razy dziennie, jak mi się zaczynało w porze obiadowej, tak do póki nie poszłam spać rzygałam jak kot. Niemiło to wspominam, ale mój lekarz mówił, że im więcej objawów ciąży tym lepiej.

Cola, dobrze, że Adasiowi się polepszyło, ale przykro, że Ciebie zmogło, może jelitówkę w przychodni załapałaś?

Pawojoszka, super, że impreza udana i że pogoda dopisała :) urodziny w takim miejscu, to żal byłoby, jakby padał deszcz, widać, że dzieci zadowolone :) Jak patrze na zdjęcie Twojego męża to odrazu pomyślałam: on jeszcze nic nie wiem.

Zapomniałam dodać, ze moje dziecko robi postępy, zjadła pierwszy raz całego biszkopta :D szok, bo do tej pory niechętnie coś sama z rączki jadła, a tu ot tak na raz wsunęła, chrupkiem kukurydzianym też nie wzgardzi, ale jak jej dałam banana, to się zachowywała, jakby ją brzydziło, ze jest śliski :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 13:29

kattalinna lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ,mąż nic nie wie ,nie chciałam go stresować przed imprezą.

Cola współczuję z jelitowke znamy się aż za dobrze,na szczęście odkąd jesteśmy w Polsce odwiedza nas dużo rzadziej. Najgorsze że na nią nie ma leków trzeba poprostu przecierpieć ,tak jak jest z było powiedziane Cola i imbir ,mi po awionarinie jest gorzej niż bez . Jeżeli wiesz że to wirus a nie zatrucie to możesz Neosine brać przeciwwirusowo .

Mnie narazie mdłości za mocno nie dokuczają i oby tak zostało ale spodnie już się ciaśniejsze robią

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja wymiotowalam do 30 tc. ;) Pozniej juz mniej, ale nadal. Teraz i mdlosci i wymiotow jakby mniej niz wtedy i licze, ze sie za bardzo nie rozkreci. Moj lekarz ostatnio, jak mu powiedzialam, ze czuje sie fatalnie, odpowiedzial: "No i świetnie! Bardzo dobrze!". ;)

Julek tez sie troche brzydzil banana ale mu przeszlo. Gratuluje pochlonietego biszkopta. :)

Cola, bardzo wspolczuje, my przechodzilismy grype zoladkowa w lutym, dobrze ze masz tego tate na dole! Z dwojga zlego lepiej niech to bedzie zatrucie, przynajmniej Adas sie nie zarazi.. I niech szybko mija!

A u nas slonko, pieknie! Zaraz ide konczyc haczkowac ogrodek i sadze warzywa. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja dalam Patrykowi banana do reki to zamiast go jesc to go dusil w rece.

Pawojoszka, dzieciaki musialy miec frajde na urodzinach Uli :)

Patryk dzis w nocy mial tylko 2 pobudki i to jedna byla dopiero po 7h od usniecia. Cud. Oby tak zostalo ;)

Przy spirali hormonalnej moga byc nieregularne miesiaczki?

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, coś mi się kojarzy, jak pisałaś, ze nadal wymiotujesz i czy to już nie powinno przejść. Jak się inaczej czujesz, to może znak, że inna płeć dzidziusia :)

Pytanie do dziewczyn, które już mają buciki dla dziecka. Jaki macie zapas od paluszków do końca bucika? Wiem, ze powinien być około 1-1,5cm. Wczoraj byliśmy w sklepie, gdzie dobierają buciki dziecku, pierwszy raz się spotkałam z takim podejście, od progu się nami zajęli. Przymierzyliśmy rozm. 19 i 20, według sprzedawczyni powinniśmy kupić 20, bo mówi, ze ta 19 ma za mały zapas, ale mierzyliśmy na skarpetkę, znowu te 20 nie wiem, czy nie będą za duże, jak ubierzemy na bosą stopę i tak sama nie wiem które wziąć. Długość stópki wg moich pomiarów 11-11,5cm.

• J.S Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, duzo zdrowka dla ciebie. Kuruj sie biedaczynko.

Kwiatkowa, ja mam rozrzut 22-42 dni. Generalnie od 3 miechow rowno co 28, ale wczesniej tak nie bylo.

Pawojoszka, widac ze imprezka udana

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda fajnie jadła z rączki a teraz wszystko skubie XD
    Starsza pokazała jej jak jeść bułkę (wyskubując ze środka) i ona to teraz do wszystkiego stosuje. Najgorzej jak chrupka kukurydzianego zaczyna skubać, jeden wielki syf XD Albo właśnie banana XD

Matylda ostatnio stała się bardzo komunikatywna, super się idzie już z nią porozumieć, dużo naśladuje za siostrą i szybko łapie. Zaczyna już ze starszą nieźle broić.
    Zmieniliśmy materac, bo nie wysypialiśmy się, był za miękki. Stwierdziłam, że skoro ma dopiero rok to wypiorę pokrowiec i spróbuję sprzedać choćby za jakieś symboliczne pieniądze, może ktoś akurat woli miękki i mu się przyda.
    Zdjęłam pokrowiec, materac zostawiłam oparty skosem z jednej strony o nasze łóżko, z drugiej na podłodze. Poszłam wrzucić do pralki, wracam a dziewczyny wspinają się, skaczą i zjeżdżają jak ze zjeżdżalni XD Jak przestawiłam materac pod ścianę to Matylda w płacz, że zabrałam XD

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Zasnęłam i teraz się obudziłam, głową mi pęka :( chyba zatrułam się lasagne która wczoraj jadłam, ale nie wiem. Jeszcze sałatka z obiadu rzygałam, ale mój tata ja jadł i nic mu nie było. Nynka raczej na pewno nie ciąża, jakbym miała tak w ciąży rzygać to chyba bym padła. W pierwszej nawet mdłości nie miałam.I oby w drugiej też tak było.

Głowa cię może boleć z odwodnienia po wymiotach. Polecam lekki elektrolit sobie zrobić, woda, miód (lub jak nie masz to i cukier może być lub glukoza), sok z cytryny i szczypta soli. Popijać małymi łyczkami.

Na mdłości/wymioty to zależnie od przyczyny. W ciąży imbir, przy wirusie cola odgazowana a jak niestrawność to rumianek zawsze piłam albo herbatę czarną, gorzką i krople miętowe lub żołądkowe, jakiś espumisan.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    jak stopa ma 11, 5 zmierz wkładke i miej zapas conajmniej (ja taki stosuję) 1cm
    ale stopę mierzymy na stojaco, pod naciskiem-stawiasz dziecko na kartce i stope obrysowujesz, mierzysz, dodajesz 1cm i masz długość wkładki buta(wkładki w dziecięcych sa zazwyczaj wyjmowane)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy kupić sandałki, więc mogę zmierzyć bez problemu. Tak właśnie mierzyliśmy długość stopy: mąż trzymał Zuzie,a ja obrysowalam palce i pięte. Pierwsze buty i człowiek nie wie jak to ma być 😆 Ja to w ogóle jakbym sama wybierała to wzięłabym mniejsze bo nie chce żeby chodziła w za dużych, ale skoro stopa dziecka szybko rośnie to też nie chce za miesiąc kupować nowych. Z drugiej strony tak sobie myślę,że to sandałki i jak będą mieć za mały zapas to mi dziecko będzie palcami szorować przy chodzeniu. Nic, muszę jeszcze raz tam pojechać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie chodzi o zapas na rosniecie stopy
    Chodzi o miejsce pracy całej stopy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stopa rośnie skokowo
    Czyli może urosnąć i za miesiąc mimo centymetra zapasu ;) czasem but na sezon wystarczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam babka w sklepie powiedziała, że r.19 ma za mały zapas i lepiej wziąć 20, żeby to nie były buty na chwilę, a żeby posłużyły na dłużej. Muszę jeszcze raz Zuzi stopę zmierzyć, albo założę jej skarpetkę rajutzową, jak pójdziemy mierzyć buty :D
    W ogóle ona w tych butach chodzi jak bocian XD ale pewnie to normalne, zanim dziecko się przyzwyczai, ze coś mu do stopy dołożyli.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każdy but ma centymetr luzu. Jak jest na styk-nastepny rozmiar

Żem napisała 😂 stopa rośnie skokowo więc nie zawsze widzę że czas na zmianę
    Kiedy nie ma centymetra to wchodzi kolejny rozmiar z cwntymetrowym(conajmniej) zapasem
    Zapasem na stopę pracującą a nie nie kupowanie kolejnych butow
    Nawet stopa trzylatka mocno pracuje ale ten już nie przejdzie w za duzych butach (czyli cm to nie za dużo)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:00

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospamuje z tymi bucikami :D zmierzyłam jeszcze raz, stopę ma 11,4 cm, oglądaliśmy buciki ren-but i wg tego co podaje sprzedawca na allegro r.19 ma długość wkładki 12,2 cm, a rozmiar 20 ma 12,8 cm, czyli w takim wypadku muszę wziąć r.20? wtedy zapasu będzie 1,4 cm

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja zaufałam pani w sklepie choć to był zwykły obuwniczy a ona niemiła. Ale z doświadczeniem, w takim dziecięcym to już w ogóle 😊

Sorrki że tylko tyle ale bateria słaba a my w trasie. Pogoda marna to jeździmy

preg.png
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ