Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję że noc naprawdę dobra i dziś chyba lepiej. Dalej kaszel i katar, ale lepiej mu się oddycha. Tylko deflegmin na kaszel nie chce mi wypić ani z wodą ani z sokiem.a odruch wymiotny Wieczorem daje acodin w mleku i ładnie pije. Ale w dzień mleka nie chce. Macie jakieś sposoby? A może lepiej syrop zmienić? Ten chyba nie dobry jest. Lekarz dopiero 17.10.
Katy Kamilek zaraz prześcignie resztę i zacznie biegać Kamcia ja to mam mega smaki na grilla ale zero perspektyw męża do 08.05 nie ma, dziećmi chory, od jutra pogoda do d...a pogrillowałabym z chęcią. -
Dziewczyny, powiedzcie mi czy Wasze dzieci mialy / maja tak jak moj bo zaczynam swirowac:
Zaczal wstawac na nogi pod koniec 8 mca. W 9 chodzil przy meblach, pod koniec 9 wstawal przy scianach i mogl tak caly pokoj obejść puszczajac sie na sekunde od ściany do mebla itp. Widzialam ze jak jakis mebel jest dalej to rozwaza i jak widzial ze nie da rady to pyk na czterech do mebla i dalej. Prawie nigdy sie nie uderzyl, lekkie pukniecia czy otarcia. Jak upadal to na dupke, nozki lub raczki. Zaczal chodzic oficjalnie na 11mcy. Tez na poczatku ostroznie, powoli, jak tracil rownowage to na dupke itp. Teraz po domu biega, na dworze chodzi ladnie ale tylko za raczke bo boje sie go puscic. Od okolo miesiąca-3tyg non stop sie obija, zrobil sie jakis nieuwazny, zupelnie nie patrzy gdzie idzie, na co wchodzi, upada na glowe, na twarz. Siniaki na twarzy ma non stop. Tydzien temu ukruszyl sobie jedynke bo uderzyl twarza o zabawke. Wczoraj zaryl glowa w futryne i ma wielkiego guziola na czole Ma tez starego siniaka na policzku. Juz sie zastanawiam czy cos mu nie jest tak się obija i w ogole sie nie chroniWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 10:14
-
Edwarda, dwie rzeczy przychodzą mi na myśl:
Pierwsza: ta bardziej prawdopodobna. Heniu poczuł się już pewnie z chodzeniem więc przestał uważać. W końcu umie to jest królem mobilności, ostrożność jest dla dzieci 😉
Druga: jeśli to nie kwestia powyższego to możnaby się przyjrzeć czy nie ma jakiejś wady wzroku. -
jangwa_maua wrote:Gdzie jest piękna pogoda ja się pytam? Co za okropność na dworze ☹️. Ja zostałam z dziećmi. Chłop pojechał do pracy. Wróci w sam raz na roczek małej.
-
Kamcia acodin na noc w mleku bez problemu. A inne wykrztuśne na dzień nie próbowałam niż deflegmin. I jego trzeba 25 kropelek więc już sporo. Może faktycznie ta flegamina co pisze Berbecia albo flavamed będzie lepszy.
Edwarda mój co prawda wydaje się być bardzo ostrożny, chodzi ładnie za rączkę ale boi się puścić sam, ale wydaje mi się że jak dziecko już się pewnie czuje to potem już tak nie uważa na siebie. -
Cola, potwierdzam. Bożenka niby biegnie z rączkami wyciągniętymi przed siebie no ale biegnie choć ledwo chodzi 😉 no i stąd jej pokiereszowana twarz - biegła, upadła do przodu ale nie zdołała zamortyzować upadku bo prędkość była duża. No i przytuliła się do kostki brukowej. Siniaki ma wszędzie. Nawet na pośladku 😉
-
Katy u nas bylo tez tak. Siadanie, raczkowanie i wstawanie razem. Etap uwieszania sie na nodze niedlugo rozpoczniesz 😂😂
u nas chodzenie przy meblach ale tez przy scianachm. Tego nie bylo. Moja babcia przezywa ciagle.. "no ciekawe czy pójdzie na rok" tak jakby od tego chodzenia na roczek zalezala reszta zycia 😂😂
Szkoda ze majówka taka zimna... Tez bym pogrilowala. Ale za to jutro idziemy na basen.. 😊 A i zaangazowalam meza w zrobienie tablicy manipulacujnrj.. Efekty pokaze jak zrobi 😄 zdrowka do chorujacych 😘Katy lubi tę wiadomość
-
Kamcia, a ja cała w pryszczach. CAŁA.. A z Julkiem byłam taka śliczna..
Cola, cieszę się, że już lepiej, oby się jak najszybciej choróbsko wyniosło!
Kwiatkowa, gratuluję ząbka.
Katy, Kamil bardzo chce Ci pokazać, że nie było czym się martwić.
Edwarda, Julo ma 1,5 miesiąca starszego kuzyna i właśnie niedawno jego mama dzwoniła, ze coś mu się stało., bo kompletnie zniknął mu instynkt samozachowawczy i jest cały posiniaczony.
My dziś zaliczyliśmy szczepienie - jak zwykle stres i koszmar dla mnie a od wczoraj mdłości przeszły mi w wymioty i taka ta moja majówka. Pogoda idealnie współgra mi z samopoczuciem.
Julek chyba ponad dwa miesiące albo nawet 2,5 stoi przy meblach, ścianach, nogach, chodzi przy meblach i pod rączki ale kroczku sam nie chce dać. Czekamy i czekamy..Katy lubi tę wiadomość
-
A Kamcia co ma powiedziec? Wyjatkowo piekni chlopcy jej pryszcze ofiarowywali? Ale zobaczymy, jak sie sprawdzi to przy trzecim bede wrozyla plec ze stanu cery.
kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość