X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak się dziecko ułoży, ale lepiej żeby maleństwo za bardzo nie fikało. Przy pierwszym dziecku akurat trafiliśmy na porę aktywności i najpierw przepływów lekarz nie umiał pomierzyć, wyszły źle, nastraszył mnie wadami, po czym całe badanie dziecko się ruszało i musiał trafiać w moment, by coś zmierzyć. Na koniec sprawdził jeszcze raz te przepływy i wyszły jednak dobrze, ale co się stresu najadłam przez te 40 minut...
    Teraz dziecko było spokojne, a że ułożone było dobrze to lekarz wszystko mógł dokłądnie, bez stresu pomierzyć.
    Warto mieć w torbie wodę (ode mnie chcieli pełny pęcherz) i jakiegoś batonika, bo czasem lekarz sam sugeruje kiedy warto coś słodkiego zjeść.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Paja Znajoma

Wysłany: 27 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkiem przypadkiem miałam pełny pęcherz na prenatalnym i chciałam iść do toalety w gabinecie na co lekarz powiedział że pełny pęcherz akurat przy tym badaniu bardzo się przyda:)
    Mój dzidź na początku fikał bardzo, co nam z mężem bardzo się podobało:) ciężko nam było uwierzyć że w brzuchu (po którym ciąży na razie za bardzo nie widać) tyle się dzieje! Na szczęście potem się uspokoił i wszystko udało się pomierzyć

Katka. lubi tę wiadomość

hchy9n73q30aq395.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha daj znać jak znajdą przyczynę, na szczęście są leki na obniżenie.

J.S. moją poduchą jest mój M :P Ale jeszcze nie jestem na tym etapie wielkobrzucha, żebym musiała go dusić nogą w nocy :P On jeszcze nie wiem jaki mam niecny plan hehe.

I według teorii i według gina wychodzi fiflak, moje nadzieje na księżniczkę maleją.

Gratuluję udanych wizyt, mogę nacieszyć oczy dzidziami, super XD

Klaudiia87, Katka. lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam kolejne wyniki i jestem załamana tsh 3.24
    kurcze wizytę mam dopiero 7 listopada
    byłam też u rodzinnego ale nic konkretnego nie dostałam urosept i kolejne badanie moczu

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dzis badałam tsh ale nie widzę wyników online-dopiero za tydzień zobaczę na wizycie
    a to pierwsze badanie po euthyroxie
    martwię się, ale przecież tydzień muszę dać radę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 27 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hej dziewczyny ;)

Kurcze, dzisiaj strasznie boli mnie kregoslup. Zastanawiam sie nad zakupem poduszki dla kobiet w ciazy, w ciagu dnia nie mam w ogole brzucha, ale wieczorem niestety dokuczaja mi okropne wzdecia i brzuch jak mam balon, nie moge sie ulozyc w zadnej pozycji tylko dopiero docisniecie takiej malej poduszki do brzucha, na wpol wyprostowane nogi daja mi jako tako ulge. Ma ktoras z was taka poduszke? Spelnia ona swoje zadanie przy takim balonowym brzuchu? Chodzi mi o odciazenie kregoslupa, bo ostatnio te pozycje klasyczne do spania mi nie sluza. Zawsze spalam na wprost, a teraz ulge daje mi lezenie na brzuchu... podzielcie sie opiniami, bo nie wiem czy zamawiac ;)

J.S. ja korzystałam w poprzedniej ciąży z dużej poduszki w kształcie litery C. 3 ostatnie miesiące miałam zakaz wstawania (tylko do toalety), więc trochę jej używałam. Ja nie byłam zachwycona, byla za duża. Jestem drobnej budowy. Z kolei moja koleżanka mówiła, ze kolejnej ciąży bez tej poduchy sobie nie wyobraża. Najlepiej jakbyś przymierzyla się do kilku i sprawdziła, która dla Ciebie najlepsza :)

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wykorzystuję męża :) W pierwszej ciąży był obarczony moją nogą, teraz też :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, dzieki, zamiast zamowic rzeczywiscie moze lepiej przejde sie do sklepu i sprawdze, ktora najbardziej by mi odpowiadala.

Tanda, niestety ja nie mam tego przywileju, poniewaz my w ciagu tygodnia widzimy sie tylko 2-3h dziennie,poniewaz moj calymi nocami pracuje oraz pol dnia, dopiero po poludniu zjezdza do domu na kilka godzin. Ile ja bym dala zeby moja poduszka byla obok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 12:52

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Ja już po usg, z dzidziolkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Kość nosowa jest, przyzierność w normie, bardzo niskie ryzyko wad genetycznych, wręcz znikome :)
    Kulilo się to moje dziecię strasznie ale wszystko zostało zmierzone, przebadane, wysłuchane. Okaz zdrowia ;)
    Ma już 6,9cm, według usg dziecko starsze o 5dni i wg usg termin się zmienia na 4maja ale zobaczymy :)

Aha, No i będę miała córkę <3 jednak przeczucie się sprawdziło :)

Ps usg miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:23

Fermina, kamciaelcia, Hoope, Fatalita, Kropka88, malwka08, Cola87, Katy, PodwojnaMamaWdwupaku, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie duże te "nasze" dzieci już:) całe 7 cm człowieka :D
    Gratuluje bardzo bardzo:)

Ja wczoraj właśnie wysłałam mężowi te poduszkę z dopiska "taka chce". Dziś mi powiedział, że wygląda na tak wygodna, że chyba kupi dwie, bo on też chce;)
    Już widzę nas na łóżku, każdy w swoim pontonie ;) a potem jeszcze dzidzi dostanie swój pomiedzy nami;)

Feeva lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Ja już po usg, z dzidziolkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Kość nosowa jest, przyzierność w normie, bardzo niskie ryzyko wad genetycznych, wręcz znikome :)
    Kulilo się to moje dziecię strasznie ale wszystko zostało zmierzone, przebadane, wysłuchane. Okaz zdrowia ;)
    Ma już 6,9cm, według usg dziecko starsze o 5dni i wg usg termin się zmienia na 4maja ale zobaczymy :)

Aha, No i będę miała córkę <3 jednak przeczucie się sprawdziło :)

Ps usg miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać :)
    ja też bede miala robione badanie w 12+6 tyg i zastanawialam się czy juz bedzie płeć wiadomo, ale się cieszę bo nie mogę się doczekać :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    też dzis badałam tsh ale nie widzę wyników online-dopiero za tydzień zobaczę na wizycie
    a to pierwsze badanie po euthyroxie
    martwię się, ale przecież tydzień muszę dać radę

Ja tez dzisiaj pierwszy raz badalam tsh po prawie miesiacu z euthyroxem i troche sie boje...tylko ja mam miec wyniki wieczorem wiec troche krocej sie bede martwic niz Ty :) oby bylo lepiej z nami :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Super, że to same dobre wieści :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czekam na wyniki tsh :) oprócz tego morfologia itd. Zawsze się denerwuje jak mam odebrać wyniki :)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja tez dzisiaj pierwszy raz badalam tsh po prawie miesiacu z euthyroxem i troche sie boje...tylko ja mam miec wyniki wieczorem wiec troche krocej sie bede martwic niz Ty :) oby bylo lepiej z nami :)

u mnie 6 tyg minęło od ostatniego badania
    ale z poradni nie pokazują mi się wyniki online, nie poznam ich przez nabliższy tydzień
    sód i potas w normie (bo nie są podświetlone na niebiesko)
    jednak tsh ma inna normę pozaciązową i jedynie mogą wnioskować że jest mniej niż 4 a to nie satysfakcjonuje (
    muszę wytrzymać
    w ciemno więcej leku nie wezme

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Jakie duże te "nasze" dzieci już:) całe 7 cm człowieka :D
    Gratuluje bardzo bardzo:)

Ja wczoraj właśnie wysłałam mężowi te poduszkę z dopiska "taka chce". Dziś mi powiedział, że wygląda na tak wygodna, że chyba kupi dwie, bo on też chce;)
    Już widzę nas na łóżku, każdy w swoim pontonie ;) a potem jeszcze dzidzi dostanie swój pomiedzy nami;)

Całe 7cm człowieka, ale łezka w oku sie kreci jak tak widać ruchy na monitorze :) Nawet nam dzisiaj machała łapką ze wszystkimi pięcioma paluszkami :D <3

Mi póki co śpi się dobrze :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Katka o której masz USG w poniedziałek? :) Będziemy się razem badać :P Też liczę, że dowiem się co będzie :D pewnie chłopak, bo tak wszyscy mówia :) Ale ucieszę się jak się mylą :P

Trzymam kciuki za poniedziałek :)
    o 9.00 rano. Ale zawsze są długie opóźnienia. Więc pewnie wejdę około 10.30 ;/ Ja bym chciała parkę :D a ty o której wizytujesz?

klz9piqvvra11kd2.png

• boduszka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 2.0, hemoglobina glikowana 4,8. Jestem z siebie dumna :D

Klaudiia87, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja teraz. nie wiem mój gin może mi dać receptę? czy skieruje mnie do endokrynolog? U mnie są mega kolejki na nfz na maj 2018
    jestem zielona w tych tematach

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mdłości, czekałam na was cały dzień #&@#!?#@!

Ponieważ jutro zaczynam 15 tydzień, planuję z tej okazji pozbyć się tego dziadostwa raz na zawsze!

Wy czekacie na genetyczne a ja na wyniki pappy. Nie wiem co gorsze...

Saperek miejsce u specjalisty powinno się znaleźć dla ciężarnej w przeciągu tygodnia. Zobowiązuje do tego ustawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 17:07

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ