Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To zależy jak się dziecko ułoży, ale lepiej żeby maleństwo za bardzo nie fikało. Przy pierwszym dziecku akurat trafiliśmy na porę aktywności i najpierw przepływów lekarz nie umiał pomierzyć, wyszły źle, nastraszył mnie wadami, po czym całe badanie dziecko się ruszało i musiał trafiać w moment, by coś zmierzyć. Na koniec sprawdził jeszcze raz te przepływy i wyszły jednak dobrze, ale co się stresu najadłam przez te 40 minut...
Teraz dziecko było spokojne, a że ułożone było dobrze to lekarz wszystko mógł dokłądnie, bez stresu pomierzyć.
Warto mieć w torbie wodę (ode mnie chcieli pełny pęcherz) i jakiegoś batonika, bo czasem lekarz sam sugeruje kiedy warto coś słodkiego zjeść.Matylda
-
Ja całkiem przypadkiem miałam pełny pęcherz na prenatalnym i chciałam iść do toalety w gabinecie na co lekarz powiedział że pełny pęcherz akurat przy tym badaniu bardzo się przyda:)
Mój dzidź na początku fikał bardzo, co nam z mężem bardzo się podobało:) ciężko nam było uwierzyć że w brzuchu (po którym ciąży na razie za bardzo nie widać) tyle się dzieje! Na szczęście potem się uspokoił i wszystko udało się pomierzyćKatka. lubi tę wiadomość
-
Mycha daj znać jak znajdą przyczynę, na szczęście są leki na obniżenie.
J.S. moją poduchą jest mój M Ale jeszcze nie jestem na tym etapie wielkobrzucha, żebym musiała go dusić nogą w nocy On jeszcze nie wiem jaki mam niecny plan hehe.
I według teorii i według gina wychodzi fiflak, moje nadzieje na księżniczkę maleją.
Gratuluję udanych wizyt, mogę nacieszyć oczy dzidziami, superKlaudiia87, Katka. lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.S wrote:Hej dziewczyny
Kurcze, dzisiaj strasznie boli mnie kregoslup. Zastanawiam sie nad zakupem poduszki dla kobiet w ciazy, w ciagu dnia nie mam w ogole brzucha, ale wieczorem niestety dokuczaja mi okropne wzdecia i brzuch jak mam balon, nie moge sie ulozyc w zadnej pozycji tylko dopiero docisniecie takiej malej poduszki do brzucha, na wpol wyprostowane nogi daja mi jako tako ulge. Ma ktoras z was taka poduszke? Spelnia ona swoje zadanie przy takim balonowym brzuchu? Chodzi mi o odciazenie kregoslupa, bo ostatnio te pozycje klasyczne do spania mi nie sluza. Zawsze spalam na wprost, a teraz ulge daje mi lezenie na brzuchu... podzielcie sie opiniami, bo nie wiem czy zamawiac
J.S. ja korzystałam w poprzedniej ciąży z dużej poduszki w kształcie litery C. 3 ostatnie miesiące miałam zakaz wstawania (tylko do toalety), więc trochę jej używałam. Ja nie byłam zachwycona, byla za duża. Jestem drobnej budowy. Z kolei moja koleżanka mówiła, ze kolejnej ciąży bez tej poduchy sobie nie wyobraża. Najlepiej jakbyś przymierzyla się do kilku i sprawdziła, która dla Ciebie najlepsza
7.2015 Aniołek [6tc]
11.2015 Aniołek [9tc]
1.2016 Aniołek [6tc]
11.2016 Synek 10pkt:) -
Zuza, dzieki, zamiast zamowic rzeczywiscie moze lepiej przejde sie do sklepu i sprawdze, ktora najbardziej by mi odpowiadala.
Tanda, niestety ja nie mam tego przywileju, poniewaz my w ciagu tygodnia widzimy sie tylko 2-3h dziennie,poniewaz moj calymi nocami pracuje oraz pol dnia, dopiero po poludniu zjezdza do domu na kilka godzin. Ile ja bym dala zeby moja poduszka byla obokWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 12:52
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Ja już po usg, z dzidziolkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Kość nosowa jest, przyzierność w normie, bardzo niskie ryzyko wad genetycznych, wręcz znikome
Kulilo się to moje dziecię strasznie ale wszystko zostało zmierzone, przebadane, wysłuchane. Okaz zdrowia
Ma już 6,9cm, według usg dziecko starsze o 5dni i wg usg termin się zmienia na 4maja ale zobaczymy
Aha, No i będę miała córkę jednak przeczucie się sprawdziło
Ps usg miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:23
Fermina, kamciaelcia, Hoope, Fatalita, Kropka88, malwka08, Cola87, Katy, PodwojnaMamaWdwupaku, Katka. lubią tę wiadomość
-
Jakie duże te "nasze" dzieci już całe 7 cm człowieka
Gratuluje bardzo bardzo:)
Ja wczoraj właśnie wysłałam mężowi te poduszkę z dopiska "taka chce". Dziś mi powiedział, że wygląda na tak wygodna, że chyba kupi dwie, bo on też chce;)
Już widzę nas na łóżku, każdy w swoim pontonie a potem jeszcze dzidzi dostanie swój pomiedzy nami;)Feeva lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Feeva wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Ja już po usg, z dzidziolkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Kość nosowa jest, przyzierność w normie, bardzo niskie ryzyko wad genetycznych, wręcz znikome
Kulilo się to moje dziecię strasznie ale wszystko zostało zmierzone, przebadane, wysłuchane. Okaz zdrowia
Ma już 6,9cm, według usg dziecko starsze o 5dni i wg usg termin się zmienia na 4maja ale zobaczymy
Aha, No i będę miała córkę jednak przeczucie się sprawdziło
Ps usg miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać -
kamciaelcia wrote:też dzis badałam tsh ale nie widzę wyników online-dopiero za tydzień zobaczę na wizycie
a to pierwsze badanie po euthyroxie
martwię się, ale przecież tydzień muszę dać radę
Ja tez dzisiaj pierwszy raz badalam tsh po prawie miesiacu z euthyroxem i troche sie boje...tylko ja mam miec wyniki wieczorem wiec troche krocej sie bede martwic niz Ty oby bylo lepiej z nami -
Katy wrote:Ja tez dzisiaj pierwszy raz badalam tsh po prawie miesiacu z euthyroxem i troche sie boje...tylko ja mam miec wyniki wieczorem wiec troche krocej sie bede martwic niz Ty oby bylo lepiej z nami
u mnie 6 tyg minęło od ostatniego badania
ale z poradni nie pokazują mi się wyniki online, nie poznam ich przez nabliższy tydzień
sód i potas w normie (bo nie są podświetlone na niebiesko)
jednak tsh ma inna normę pozaciązową i jedynie mogą wnioskować że jest mniej niż 4 a to nie satysfakcjonuje (
muszę wytrzymać
w ciemno więcej leku nie wezme -
Fatalita wrote:Jakie duże te "nasze" dzieci już całe 7 cm człowieka
Gratuluje bardzo bardzo:)
Ja wczoraj właśnie wysłałam mężowi te poduszkę z dopiska "taka chce". Dziś mi powiedział, że wygląda na tak wygodna, że chyba kupi dwie, bo on też chce;)
Już widzę nas na łóżku, każdy w swoim pontonie a potem jeszcze dzidzi dostanie swój pomiedzy nami;)
Całe 7cm człowieka, ale łezka w oku sie kreci jak tak widać ruchy na monitorze Nawet nam dzisiaj machała łapką ze wszystkimi pięcioma paluszkami
Mi póki co śpi się dobrze -
kelegena wrote:Katka o której masz USG w poniedziałek? Będziemy się razem badać Też liczę, że dowiem się co będzie pewnie chłopak, bo tak wszyscy mówia Ale ucieszę się jak się mylą
Trzymam kciuki za poniedziałek -
Witajcie mdłości, czekałam na was cały dzień #&@#!?#@!
Ponieważ jutro zaczynam 15 tydzień, planuję z tej okazji pozbyć się tego dziadostwa raz na zawsze!
Wy czekacie na genetyczne a ja na wyniki pappy. Nie wiem co gorsze...
Saperek miejsce u specjalisty powinno się znaleźć dla ciężarnej w przeciągu tygodnia. Zobowiązuje do tego ustawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 17:07
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka