X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak się dziecko ułoży, ale lepiej żeby maleństwo za bardzo nie fikało. Przy pierwszym dziecku akurat trafiliśmy na porę aktywności i najpierw przepływów lekarz nie umiał pomierzyć, wyszły źle, nastraszył mnie wadami, po czym całe badanie dziecko się ruszało i musiał trafiać w moment, by coś zmierzyć. Na koniec sprawdził jeszcze raz te przepływy i wyszły jednak dobrze, ale co się stresu najadłam przez te 40 minut...
    Teraz dziecko było spokojne, a że ułożone było dobrze to lekarz wszystko mógł dokłądnie, bez stresu pomierzyć.
    Warto mieć w torbie wodę (ode mnie chcieli pełny pęcherz) i jakiegoś batonika, bo czasem lekarz sam sugeruje kiedy warto coś słodkiego zjeść.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Paja Znajoma

Wysłany: 27 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkiem przypadkiem miałam pełny pęcherz na prenatalnym i chciałam iść do toalety w gabinecie na co lekarz powiedział że pełny pęcherz akurat przy tym badaniu bardzo się przyda:)
    Mój dzidź na początku fikał bardzo, co nam z mężem bardzo się podobało:) ciężko nam było uwierzyć że w brzuchu (po którym ciąży na razie za bardzo nie widać) tyle się dzieje! Na szczęście potem się uspokoił i wszystko udało się pomierzyć

Katka. lubi tę wiadomość

hchy9n73q30aq395.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha daj znać jak znajdą przyczynę, na szczęście są leki na obniżenie.

J.S. moją poduchą jest mój M :P Ale jeszcze nie jestem na tym etapie wielkobrzucha, żebym musiała go dusić nogą w nocy :P On jeszcze nie wiem jaki mam niecny plan hehe.

I według teorii i według gina wychodzi fiflak, moje nadzieje na księżniczkę maleją.

Gratuluję udanych wizyt, mogę nacieszyć oczy dzidziami, super XD

Klaudiia87, Katka. lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam kolejne wyniki i jestem załamana tsh 3.24
    kurcze wizytę mam dopiero 7 listopada
    byłam też u rodzinnego ale nic konkretnego nie dostałam urosept i kolejne badanie moczu

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dzis badałam tsh ale nie widzę wyników online-dopiero za tydzień zobaczę na wizycie
    a to pierwsze badanie po euthyroxie
    martwię się, ale przecież tydzień muszę dać radę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 27 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hej dziewczyny ;)

Kurcze, dzisiaj strasznie boli mnie kregoslup. Zastanawiam sie nad zakupem poduszki dla kobiet w ciazy, w ciagu dnia nie mam w ogole brzucha, ale wieczorem niestety dokuczaja mi okropne wzdecia i brzuch jak mam balon, nie moge sie ulozyc w zadnej pozycji tylko dopiero docisniecie takiej malej poduszki do brzucha, na wpol wyprostowane nogi daja mi jako tako ulge. Ma ktoras z was taka poduszke? Spelnia ona swoje zadanie przy takim balonowym brzuchu? Chodzi mi o odciazenie kregoslupa, bo ostatnio te pozycje klasyczne do spania mi nie sluza. Zawsze spalam na wprost, a teraz ulge daje mi lezenie na brzuchu... podzielcie sie opiniami, bo nie wiem czy zamawiac ;)

J.S. ja korzystałam w poprzedniej ciąży z dużej poduszki w kształcie litery C. 3 ostatnie miesiące miałam zakaz wstawania (tylko do toalety), więc trochę jej używałam. Ja nie byłam zachwycona, byla za duża. Jestem drobnej budowy. Z kolei moja koleżanka mówiła, ze kolejnej ciąży bez tej poduchy sobie nie wyobraża. Najlepiej jakbyś przymierzyla się do kilku i sprawdziła, która dla Ciebie najlepsza :)

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wykorzystuję męża :) W pierwszej ciąży był obarczony moją nogą, teraz też :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, dzieki, zamiast zamowic rzeczywiscie moze lepiej przejde sie do sklepu i sprawdze, ktora najbardziej by mi odpowiadala.

Tanda, niestety ja nie mam tego przywileju, poniewaz my w ciagu tygodnia widzimy sie tylko 2-3h dziennie,poniewaz moj calymi nocami pracuje oraz pol dnia, dopiero po poludniu zjezdza do domu na kilka godzin. Ile ja bym dala zeby moja poduszka byla obok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 12:52

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Ja już po usg, z dzidziolkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Kość nosowa jest, przyzierność w normie, bardzo niskie ryzyko wad genetycznych, wręcz znikome :)
    Kulilo się to moje dziecię strasznie ale wszystko zostało zmierzone, przebadane, wysłuchane. Okaz zdrowia ;)
    Ma już 6,9cm, według usg dziecko starsze o 5dni i wg usg termin się zmienia na 4maja ale zobaczymy :)

Aha, No i będę miała córkę <3 jednak przeczucie się sprawdziło :)

Ps usg miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:23

Fermina, kamciaelcia, Hoope, Fatalita, Kropka88, malwka08, Cola87, Katy, PodwojnaMamaWdwupaku, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie duże te "nasze" dzieci już:) całe 7 cm człowieka :D
    Gratuluje bardzo bardzo:)

Ja wczoraj właśnie wysłałam mężowi te poduszkę z dopiska "taka chce". Dziś mi powiedział, że wygląda na tak wygodna, że chyba kupi dwie, bo on też chce;)
    Już widzę nas na łóżku, każdy w swoim pontonie ;) a potem jeszcze dzidzi dostanie swój pomiedzy nami;)

Feeva lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Ja już po usg, z dzidziolkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Kość nosowa jest, przyzierność w normie, bardzo niskie ryzyko wad genetycznych, wręcz znikome :)
    Kulilo się to moje dziecię strasznie ale wszystko zostało zmierzone, przebadane, wysłuchane. Okaz zdrowia ;)
    Ma już 6,9cm, według usg dziecko starsze o 5dni i wg usg termin się zmienia na 4maja ale zobaczymy :)

Aha, No i będę miała córkę <3 jednak przeczucie się sprawdziło :)

Ps usg miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać :)
    ja też bede miala robione badanie w 12+6 tyg i zastanawialam się czy juz bedzie płeć wiadomo, ale się cieszę bo nie mogę się doczekać :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    też dzis badałam tsh ale nie widzę wyników online-dopiero za tydzień zobaczę na wizycie
    a to pierwsze badanie po euthyroxie
    martwię się, ale przecież tydzień muszę dać radę

Ja tez dzisiaj pierwszy raz badalam tsh po prawie miesiacu z euthyroxem i troche sie boje...tylko ja mam miec wyniki wieczorem wiec troche krocej sie bede martwic niz Ty :) oby bylo lepiej z nami :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Super, że to same dobre wieści :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czekam na wyniki tsh :) oprócz tego morfologia itd. Zawsze się denerwuje jak mam odebrać wyniki :)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja tez dzisiaj pierwszy raz badalam tsh po prawie miesiacu z euthyroxem i troche sie boje...tylko ja mam miec wyniki wieczorem wiec troche krocej sie bede martwic niz Ty :) oby bylo lepiej z nami :)

u mnie 6 tyg minęło od ostatniego badania
    ale z poradni nie pokazują mi się wyniki online, nie poznam ich przez nabliższy tydzień
    sód i potas w normie (bo nie są podświetlone na niebiesko)
    jednak tsh ma inna normę pozaciązową i jedynie mogą wnioskować że jest mniej niż 4 a to nie satysfakcjonuje (
    muszę wytrzymać
    w ciemno więcej leku nie wezme

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Jakie duże te "nasze" dzieci już:) całe 7 cm człowieka :D
    Gratuluje bardzo bardzo:)

Ja wczoraj właśnie wysłałam mężowi te poduszkę z dopiska "taka chce". Dziś mi powiedział, że wygląda na tak wygodna, że chyba kupi dwie, bo on też chce;)
    Już widzę nas na łóżku, każdy w swoim pontonie ;) a potem jeszcze dzidzi dostanie swój pomiedzy nami;)

Całe 7cm człowieka, ale łezka w oku sie kreci jak tak widać ruchy na monitorze :) Nawet nam dzisiaj machała łapką ze wszystkimi pięcioma paluszkami :D <3

Mi póki co śpi się dobrze :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Katka o której masz USG w poniedziałek? :) Będziemy się razem badać :P Też liczę, że dowiem się co będzie :D pewnie chłopak, bo tak wszyscy mówia :) Ale ucieszę się jak się mylą :P

Trzymam kciuki za poniedziałek :)
    o 9.00 rano. Ale zawsze są długie opóźnienia. Więc pewnie wejdę około 10.30 ;/ Ja bym chciała parkę :D a ty o której wizytujesz?

klz9piqvvra11kd2.png

• boduszka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 2.0, hemoglobina glikowana 4,8. Jestem z siebie dumna :D

Klaudiia87, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja teraz. nie wiem mój gin może mi dać receptę? czy skieruje mnie do endokrynolog? U mnie są mega kolejki na nfz na maj 2018
    jestem zielona w tych tematach

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mdłości, czekałam na was cały dzień #&@#!?#@!

Ponieważ jutro zaczynam 15 tydzień, planuję z tej okazji pozbyć się tego dziadostwa raz na zawsze!

Wy czekacie na genetyczne a ja na wyniki pappy. Nie wiem co gorsze...

Saperek miejsce u specjalisty powinno się znaleźć dla ciężarnej w przeciągu tygodnia. Zobowiązuje do tego ustawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 17:07

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ