X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Stasiu ;) jeju Asix Ty zaraz rodzisz, kiedy to zlecialo :p

U nas noc w miare chociaz kilka pobudek bylo i po 5 juz chcial wstawac, ale jakos go przetrzymalam do 6.30 prawie xd Nie narzekam na godzine wstania bo ostatnio ladnie zasypia po 19 najpozniej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wszystkiego najlepszego dla Stasia? Jak końcówka ciąży? Dobrze znosisz? Nynka może nasze chłopaki były potajemnie gdzieś na imprezce i teraz razem cierpllieli z powodu brzuszka ;) Bożenka gratki nowej umiejętności! A swoją drogą piękne te kokosu 😍 aż mi się takich zachciało! Ale chyba bym cierpliwości nie miała ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze zyczenia dla Stasia 🎂

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, żadnej cierpliwości dodatkowo nie trzeba 😊 pranie i tak robisz, zresztą nie Ty a pralka 😊 i nie trzeba znosić do domu ciągle tych paczek z pieluchami ani, co gorsze, wywalać tony (dosłownie!) zużytych. Nie taki diabeł straszny 🙂

preg.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    5:20 wstal. Dobijcie. 😭🤯😭🤯😭🤯😭
    U nas 5.15 😜

Wszystkiego najlepszego dla Stasia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:09

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ja miałam...

Asix najlepszości dla jubilata! 👑💝😻

Matko i córko, przecież zaraz będziesz miała noworodka i roczniaka w domu, armagedon 😬😂 Jak to przeżyjesz to chyba nic Cię nie ruszy ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Stasia

Brawo dla Bożenki za zdobycie nowych umiejętności

Wspołczuje kiepskich nocy chociaż u nas nie lepiej.

Trzeba telefony i komputery pochować żeby dzieci nie miały gdzie forum podczytywac☺☺☺

3i498ribh1nhdhf5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Stasia :) Asix, juz za chwile bedziesz miala dwa maluchy
    Czas leci jak szalony!

U nas dzis pobudka o 7 20, a P poszedl spac o 20. Oczywiście milion pobudek przez cala noc.

Apropo stulejek, ja siusiaka nie ruszam. Zdarzylo mi sie sprawdzic i napletek nam nie schodzi. Mam nadzieje, ze tak jak pisza to tzw fizjologiczna stulejka. Zumow nie mamy itd. Moze podpytam na kolejnej wizycie.

Patk, nie zazdroszcze przygod. Byliscie na Teneryfie na wlasna reke? Bez biura?

A to moj synek. Dawno go tu nie bylo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/942a40ad13a3.png

Berbecia, Wowka, kamciaelcia, Nynka, Hoope, Katy, kattalinna, MajowaMamusia, pawojoszka, Eva85, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czuje sie dobrze choć muszę trochę zwolnić tempo bo strasznie mnie ciągnął brzuch przez zbyt intensywne życie;)

U ginekologa w pprzadku chociaż walczymy z bakterią a malyma na hranicy normy rogi tylne w rdzeniu kręgowym ale w normie cały czas więc kontrolujemy narazie;)

Stasiowi dziękuje za życzenia. W sobote mamy imprezę łączona bo mój mąż miał 6.05 urodziny;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stówka dla Stasia! 😊

Brawa dla Bożenki za nowe skille 🤗 jak kot reaguje na tuli tuli? 😁

Kwiatkowa, ale dorasta! Śliczny chlopaczek 😊

Szukam kuchni dla dzieci. Ktoś coś?

Edit. Pytanie nr 2. Krew z ucha. Mojego. Olać czy coś zaradzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:21

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Stasia! :)

Kwiatkowa - śliczny! <3

Współczuję pobudek, ja przeżyłam to wczoraj, o 5.00 budzik dał sygnał, że czas wstać. Na szczęście, Julo zawsze sobie dokłada jedną drzemkę ekstra jak ząbkuje ale i tak ledwo przeżyłam.

Kattalinna, zapisałam się w kolejce do pieluchoteki po zestaw próbny. Chyba w końcu jestem gotowa. ;) Co prawda kolejka jest aż do końca lipca, ale skoro tyle już czekałam to poczekam jeszcze trochę. :)

Coś chciałam jeszcze napisać, ale nie mam mózgu. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka a z głębi ucha? Boli cie to ucho? Jeżeli tak to bym jechała do lekarza.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratujcie bo oszaleje :( od trzech dni moje dziecko jest marudne i wiszące na mnie, ale dziś to już jakieś apogeum. Nic mu się nie podoba, jak go zajmę to tylko na chwilę zaraz marudzi. Cały czas chce na mnie wisiec, nawet jak na macie z n siedzę to się po mnie wspina . Nakrzyczalam dziś na niego bo już sił nie miałam i się popłakał a mi teraz głupio. Dobrze że teraz śpi. Ja chyba jakiś błąd wychowawczy popełniłam :( myślałam że to zęby ale chyba jednak nie.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa Patryczek słodki 😍 Wowka a uderzyłeś się gdzieś wcześniej? Dużo tej krwi? Może tylko się drapnełaś, albo Skrzat Cię zadrapał? Bo jeśli jest jej więcej i głębiej to chyba trzeba skontrolować.

• olciabos Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix zdrowkq dla Stasia i duzo uśmiechów 😘😘 jak zobaczyłam Twoj suwaczek musiałam sie cofnac i spojrzeć jeszxze raz.. Jak to rodzisz za miesiąc?!😲😲 Przeciez dopiero co oglaszalss nowine.. Jeju czas tak szybko leci...

Asix lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola gdzie Ty mieszkasz, dawaj do mnie!
    We dwie z marudami lżej na sercu i umyśle💪

• Hoope Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nigdy nie krwawiłam z ucha, nie znam się. Ja mam od razu psychowizje, nie chcesz znać.

Kwiatkowa śliczny tfu tfu 😍

Wiszenie przy nodze, wycie, przerabiam trzeci raz. Norma na tym etapie. Przejdzie wyrośnie zapomnimy.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, kliknąłam anuluj 😡

Poleciało trochę krwi z ucha, nie dużo, ale żywo czerwonej. Chyba z głębi, ale ciężko samej stwierdzić, a nie chcę grzebać patyczkiem. Nie boli. Nie uderzyła m się, zadrapanie bardziej możliwe, ale na jakiś czas wcześniej. Wzięłam rutinoscorbin i nie powtórzyło się. Obserwuję. I tak muszę czekać na męża w razie czego.

Cola, uszy do góry. Nasze dzieci mają teraz jakiś paskudny czas. Sama podobny post dodałam że dwa/trzy tygodnie temu, pamiętasz?

Każdy może mieć gorszy dzień-i Adaś, i Ty, i każda z nas. Wtedy łatwo o wybuch nagromadzonych emocji, matka to też człowiek, a nie wielozadaniowy robot z uśmiechem na ustach.

Daj sobie możliwość popełniania błędów. To nie pierwszy i nie ostatni raz, jak zdarzyło się krzyknąć-akurat dzisiaj Tobie, następnym razem mi.

Skrzat robi karczemne awantury po każdym "nie wolno", dodatkowo stał się mamoholikiem. Z ojcem nie zostanie nawet na dwie minuty, żebym poszła do wc. Tylko ja potrafię utulić po kraksie, położyć spać. I też mam tego czasem serdecznie dosyć. Na szczęście tylko czasem.

Za kilka lat pewnie będzie nam tego brakowało...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka bardzo chętnie bym wpadła, ale po drodze w aucie bym chyba z tym maruda zwariowała :D ja ostatnio obserwowałam koleżankę to ona czasem tak jakby się na swoje dzieci wyłącza. Ja tak nie potrafię. Ona twierdzi że to przychodzi z czasem ;)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka masz rację. Pewnie za parę lat będziemy tęsknić za tym okresem. Ale dziś i tak wysiadam ;p widzę że faktycznie chyba taki okres, jak u Was też tak jest. Czyli może jednak to nie błąd wychowawczy...a ostatnio tak sobie myślałam że całkiem nieźle sobie bezęża radzimy, Adaś całkiem grzeczny...i bach jak za dotykiem czarodziejskiej różdżki zmiana o 180 stopni. Ale już dziś mąż wraca...w końcu :D

‹‹ 2338 2339 2340 2341 2342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ