Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, mi leciała krew z ucha jak byłam mała, dość często, bo miałam nawracające zapalenia. Ale wiedziałabyś, że to zapalenie. Leć do lekarza, nie brzmi to jakoś cudownie, że krew z ucha leci. Zwłaszcza, jeżeli faktycznie sobie wypłynęła z tego ucha a nie znalazłaś na waciku troszkę.
Julek też ma etap włażący na matkę. Ja to nawet lubię. Chociaż ostatnio na niego bez zastanowienia krzyknęłam bo chciał mi zabrać MOJE jabłko, więc raczej nie jestem wzorem...
-
nick nieaktualny
-
Wiem. Jezeli cos mnie usprawiedliwia to ciaza. A to bylo ostatnie jablko.
kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość
-
Fermina, bardzo się cieszę z decyzji! Pieluchowanie dwójki? Do zrobienia, bardzie super, od lata się wdrozysz 😊
Wowka, informuj nas na bieżąco z tym uchem.
Cola, dziś właśnie sprawdzałam kalendarz - mamy skok. Skoro Bożenka to i jej wirtualny bliźniak. Głowa do góry 😘
Asix, pokaż brzuch 😂Cola87, Fermina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę, że nie tylko ja mam dzisiaj ciężki dzień i poranek, jest g.16 a ja zaraz będę 12h na chodzie gdzie tu do nocy.
Wowka, krew z wydzieliną miałam przy zapaleniu ucha.
Asix, 100 lat dla Stasia, spokojniej ciąży
Zuzia dopiero o 16 padła na drzemkę, wypiła mleko i płakała, zmieniłam pampka i dalej płacze, a ona głodna, dorobiłam mleko i wypiła 240ml godzinę po obiedzie nigdy tyle nie wypiła.
Praca mnie szuka, koleżanka ze studiów pisze, że u niej szukają pracownika. -
Jako to skok? Wydawalo mi sie ze te 7 w pierwszym roku konczy sie na 46 tyg?
Kattalinna, no przynajmniej sprobuje tych pieluch ale dopiero mi uswiadomilas, ze faktycznie bede miala dwojke do obsluzenia. Jakos myslalam tylko o Julku.kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZapomniałam dodać Kamcia widziałam dzisiaj mamusie z 3 dzieci, na moje oko 3,4 lata i maluszek może z pół roczku w wózku odrazu sobie pomyślałam jak ta Kamcia będzie pięknie się prezentowała Dodam, ze było 2 chłopców i dziewczynka, starsze tak grzecznie szły przy wózeczku, aż miło było popatrzeć
Wokół same ciążunie, mam 3 koleżanki w ciąży, jedna kilka dni temu urodziła, ehh chce się, chceWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 16:35
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatryk bardzo slabo je. Nadal glownie cyc. Je jak ptaszek. Czy ktoras z Was ma jeszcze taki problem? Proponuje rozne rzeczy. Bywaly lepsze dni, ale tez bez rewelacji. A teraz to juz w ogole tragedia.
Patryk nie marudzi za bardzo. Za to bardzo protestuje, gdy mu czegos nie pozwalam, np. Wyciagam go z szuflad -
Fermina, ósmy skok jest na urodziny 😁 ja zawsze sobie sprawdzam w tym kalkulatorze
Wowka, Fermina, Katy, jangwa_maua, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Mój filtr czeka na Orlenie na odbiór.
No to może rzeczywiście idzie nam skok.. Myślałam, że mamy chwilkę przerwy.
Ja mam pytanie w drugą stronę z jedzeniem, do mam karmiących piersią. Czy Wasze dzieci też godzinę, max 1,5 po cycu muszą zjeść coś stałego? I to normalne, duże ilości? Julkowi mleko wystarcza dosłownie na chwilę. Tak ma być, czy może mam mniej pokarmu, czy coś? -
Fermina, u mnie w drugą stronę: po stałym posiłku musi być cyc niebawem. Ogólnie co ok. 2 godziny musi być i nie ma znaczenia czy pomiędzy je dużo, mało czy w ogóle...
Wowka, pytałaś, odpowiadam 🙂Wowka, Katy, Patk lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, jestem pod wrażeniem 😁 kot spokojny, Bożenka kochana, mizianko pełne czułości ♥️
Czy dobrze widzę że Ania ma na body napis "hug me"? 😁 zbieg okoliczności czy celowa stylówka do tulikota? 😁
Co do kalkulatora skoków to opis aktualnego to czysta prawda. A myślałam że nie widzę u nas skoków 😉
"Można zaobserwować następujące zmiany w zachowaniu dziecka:
Wisi na mamie, chwyta za ubranie, nogi albo często potrzebuje krótkiego kontaktu fizycznego - podchodzi, by przytulić się raz na jakiś czas.
Jest zazdrosny: wykazuje niezadowolenie, kiedy widzi, że mama poświęca swoją uwagę komuś innemu.
Nie ma apetytu.
Jego humor ulega nagłym zmianom - niektóre wydarzenia przeżywa bardzo mocno, a niekiedy jest obojętny i zamyślony.
Wybiera jeden przedmiot i nie wypuszcza go z rąk przez dłuższy czas.
Wstydzi się obcych ludzi.
Wyraźnie demonstruje własne zdanie.
Potrzebna jest mu nieustanna rozrywka".
No nie mogę, sama bym nie opisała tego lepiej 😀Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, Parasol ochronny od słonka, Momme.
Sliczne tulaski! Chociaz kot tam mocno ze soba walczy, patrzac po ogonie. Moja Mama ma identycznego kocura, tez rudawy na brzuszku!
Wowka, u nas tez sie zgadza, poza brakiem apetytu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:00
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Co Wy tam oglądacie, nic nie wiem.
Wowka, wypisz wymaluj Prezes No dobra, od dwóch dni je banana, tylko dlatego, że nauczył się mówić banana.
Z cycem tak jest, służy nocą, dopajaniu, zaspakajaniu potrzeb emocjonalnych, dużo mniej najedzeniu.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka