X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry przez dwa dni oxy nie ruszała 😁 poszło dopiero po przebiciu pęcherza plodowego.
    Katy, kciuki za siostrę. Oby szybko poszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:33

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki poważny ten model ,aż mi zimno jak patrzę gdzie u was takie tropiki my tu w bluzach marzniemy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj dla roczników! Uleńko, Zosiu i Patryczka sto lat! No i Prezesowi najlepszego z okazji miesięcznicy 😊 U nas po wczorajszej "nowej" kolacji nocka w miarę spoko. Ale obudził się na mleko koło 4 i potem chyba też go trochę męczyło, pojekiwał i kręcił się bardzo :/ a dziś jest okropny, wisi na mnie cały czas. Za przeproszeniem wysrać się nie mogę bo buczy. Może jestem fatalna matka, ale mam po prostu dość, łapie doła. Pierwszy raz od dawna mam ochotę zapalić. A nie palę już praktycznie 3 lata prawie Pogoda jeszcze tylko dobija.

kamciaelcia, pawojoszka, Hoope lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie tyle szkodnik co ciekawska baba 😉 chyba nadrabia te 8 miesięcy gdy leżała i nic jej nie interesowało na tyle, żeby się ruszyć 😉 i gada, gada, gada... Otworzy oczy i zaczyna nawijać.

Cola, tulę 😘

Patryk powaga 😁 a te nogi takie długie bo matka specjalnie perspektywę taką wybiera 😉

Dzieciolki po urodzeniu ❤ piękne! Chcę takie małe...

Ps. Tym co się cieszą to gratuluję okresów 😉

Nina83, kamciaelcia lubią tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ależ piękna Zosienka 😍 cudne ubranko 🙂 właśnie do mnie dotarło, że nie mam w co ubrać Bożenki jak będzie tak zimno... Znowu będzie jak powodzianka, nawet w urodziny 😉

Nina83 lubi tę wiadomość

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk slodki 😘

Kattalina, prawdziwa ciekawska baba :D Super jest :D

Nina, Zosis cudna 😘

Ja uwielbiam dzieci po urodzeniu, codziennie wracam do mojego ukochanego zdjecia jak Igorek byl taki malutki, cos pieknego, aczkolwiek nie spieszy mi sie do takiego dzidziola :D Wole wieksza wersje.

Kattalina, moj to samo, otworzy oczy i gada, gada, gada normalnie buzia sie nie zamyka.

Cola, nie pal, wiem ze czasami sa takie kryzysy i tez mam ochote, nie pale od wrzesnia 2017 odkad zaszlam w ciaze. Jak zapalisz to juz cie pochlonie, ja tak niestety mam, ze u mnie nie ma granicy jak niektorzy potrafia zapalic jednego, dwa do towarzystwa albo do alkoholu, ja od razu wpadam w nalog :P
    Nie jestes fatalna matka, nawet tak nie mow, kazda z nas ma te lepsze albo gorsze chwile...
    Jest twoj maz? Jest moze jakas mozliwosc aby oddac Adasia na 2-3h a ty zdbys poszla sobie do kawiarni, pospacerowac, odpoczac po prostu, zresetowac glowe.
    Tule bardzo mocno 😘

A propo wychodzenia to oddajemy syna w sobote na noc, a sami idziemy do znajomych, na drinka itp :D

Nina83, jangwa_maua, kattalinna, kamciaelcia, Fermina, Katy lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, ale zazdroszczę 😂

J.S lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla roczniakow! 😘
    I obchodzacych miesiecznice!
    Piękne dzieci❤ a te nowonardzone najj❤

Mam chcice być w ciąży😱

Mój dzidziolek dzisiaj spał do 10😳 nie wiem co mu. Dzień troche rozwalony ale nie narzekam😁

Gofry pierwsza klasa, zaprosze męża🍩

Hoope kontekst mleka krowiego byl inny nie chodzilo o podanie mleka żeby podawać.

Ja z porodow pamietam chyba tylko Katy i narzekania hoope😜 reszty w ogóle nie mogę sobie przypomnieć🤔

kattalinna, kamciaelcia, pawojoszka, Hoope lubią tę wiadomość

• Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla roczników, Zosiu Ulu Patryczku sto lat

Najlepsze życzenia dla prezesa z okazji miesiecznicy

Dziewczyny ale smaka robicie z rana też bym coś zjadła.

Katy powodzenia dla siostry oby szybko poszło

Prześliczna Zosia
    Patryczek przystojniak

Bożenka kaskaderka ja bym zawału dostała, dobrze że Zuza nie potrafi wchodzić na narożnik

Moja Zuzia powinna urodzić się 19 maja chyba trzeba zrobić jej tort na korygowane urodziny w końcu każda okazja dobra na zjedzenie torta ☺☺☺

kattalinna, Katy, kamciaelcia, pawojoszka, Nina83, Hoope lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S tez zazdroszcze.. Wszystkim zazdroszcze, jezeli maja z kim zostawic dzueci. U nas moze bede zostawiala mlodsze z Julkiem, jak urosnie. :D Innych perspektyw nie ma.

Bozenka! <3 No mowilam alpinistka! :D Dobrze ze my mamy za wysoka sofe, ja bym za moim biegala. ;)

Patrys, jaki duzy i przystojny! :) Te kopytka to ma rzeczywiscie jak źrebaczek, takie długie!

No i Zosia- prawdziwa ksiezniczka!

Kiedy wiadomo jaka raczke preferuje dziecko?

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola jeżeli ma kto zostać z małym to zrób jak j.s radzi wyjdź się zresetować. Ja już zapowiedziałam mężowi że w sobotę znikam na pół dnia odpocząć od Zuzi bo cierpliwość mi się kończy

J.S zazdroszczę wyjścia no i drinka

3i498ribh1nhdhf5.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola tule mocno. Rozumiem co czujesz. Też mam tak, że nawet do kibla wyjść nie mogę. Mnie jeszcze dobija fakt, że pierwsza była cudownym bezproblemowym dzieckiem ,a tu zonk ..takie jęcząco-płaczące mi się trafiło. Mam czasem ochotę wyjść i nie wrócić. Co śmiesznego- czasem jak jest ktoś kto może się nią zająć po prostu zamykam się w kiblu i udaje, że załatwiam swoje sprawy 🤪. Taki myk na chwilę spokoju 😂. Ale kto tak nie robi? 😜

Ale fakt - koniecznie wyjdź gdzieś bez dziecka. Odpocznij 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:59

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie ciesze, ze idziemy, bo bardzo tego potrzebuje

Jangwa, ja tak robie 😂😂😂

jangwa_maua lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet wyjście z dzieckiem pomaga. Ale do ludzi, nie sam na sam 😉 jutro idziemy na spotkanie grupy chustowej. Szkoda, że na koniec urlopu znalazłam towarzystwo mam z dziećmi ale lepszy rydz niż nic 😉

Fermina, Eva, my mamy dość wysoki ten narożnik. I twardy. I Zosia, i Julek też się nauczy 😁 ja to jestem, jak pamiętacie, wyrodna matka i pozwalam od zawsze mojemu dziecku upadać, spadać itp. Kontroluję tylko, żeby nie było groźnie. Po piątkowym zalaniu mieszkania wiem, że wody nie zatrzymasz. Z dzieckiem jest to samo 😊

Eva, świętujcie z nami 19 maja 😊 co trzy torty to nie dwa 😁

Eva85, jangwa_maua, Nina83 lubią tę wiadomość

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    z preferencja strony to tak ostatecznie to dość późno u dzieci sie określa...nawet te 6 lat
    dzieci sa obureczne, potem "coś tam widać"
    ale
    ja od poczatku widzę u Piotrusia dominacje lewej ręki
    patrząc teraz na Patryka to jeszcze większą mam pewność
    niby neurolog "sprawdzał" i wyszła prawa-ale w warunkach domowych co nawet prawa chwyci, przełoży do lewej
    u Piotrka obstawiam leworęczność-co nawet miałoby znaczenie przy jego niemówieniu i funkci mózgowych...
    Patrys ewidentnie prawa reka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech
    te elektroniczne l4 nie na moje nerwy i nawet nie wiem kogo mam rozszarpac
    zaczne od męża i tej pobudki!
    założyłam w końcu to konto pue
    w nim widze wystawione zaswiadczenia lekarskie-czyli z wczoraj
    ale pracodawca nadal nic nie ma
    prosze o podanie maila(wysłałabym scany tego, co widze w pue) a tu cisza...a musze zadzwonic później do zus-o czyms z zusem musze gadac-ja widze l4, pracodawca nie, a zus????poza tym czy to co ja widze , widzi zus zawsze? bo nie wiem jak z teoria, czy przez mały błąd lekarza l4 jest niewidoczne w sysytemie dla innych...zagmatwane
    kogo ubić na poprawe humoru?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy ustala się preferencja stron ale u Zuzi widać że będzie leworeczna

Kamcia wspołczuje sytuacji z l4

3i498ribh1nhdhf5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla naszych Roczniaków :)
    Dzisiaj kończy mi się macierzyński, trudno uwierzyć, że minęło już tyle czasu.

Dwa lata temu leżałam na ginekologii po poronieniu, rok temu nie mogłam się doczekać, żeby urodzić, a dzisiaj jest mi smutno, że ten rok bardzo szybko minął.
    Musze się jeszcze nacieszyć moim niemowlaczkiem :D

Okres dostałam, ból brzucha jak przed ciążą. Nidy tyle mi się nie spóźnił.

Kamcia co to za akcje z tym l4, współczuję nerwów.
    Katalinna chce tego gofra :) i lody i ciasto, wszystkiego mi się chce

Dołączamy do klubu jęczybuły, stoi przy mnie i buczy non stop dopóki jej nie wezmę.

kamciaelcia, Nina83, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze swoim biurem sie nie dogadam
    później zadzwonie do zusu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lateralizacja może aż do 6 r.z się kształtować.

Chyba te majowe dzieci takie jęczące 😂.

Tanda lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ