X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze majowe dzieci jecza w maju bo maja pierwsze kryzysy zwiazane z dorastaniem? :D
    Julo siedzi przed lustrem i od 10 minut probuje zapiac zamek blyskawiczny w polarku. :D Komicznie to wyglada. ;)

Nina83, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru polecam eklery. Ale takie dawne, prlowskie, społem, ależ mają pyszny ten krem budyniowy 😄😍 Osłam się. ALE WARTO BYŁO!

My wychodzimy do znajomych z dziećmi. Nie zostawiamy bo nie ma z kim a i małe dzieci nie chcą z nikim zostać. Nie są to nocne imprezy ale z małymi do 22 dajemy radę a ze starszakami to i dużo później. Alkohol nie leje się rzeką więc też nie wracamy slalomem. Najwyżej z dobrym humorem. Jak w tą sobotę 😁

Nynka marudzisz, że marudziłam 😉😛 Z tym mlekiem mogłam źle zrozumieć, tak jest gdy się hurtowo nadrabia. Wybacz 😘 Wyobraziłam sobie jak podajesz bidonem mleko krowie w środku nocy 😯

Prezes preferował lewą, potem był oburęczny, teraz jakby bardziej w prawo. Ale my też bardzej prawą aktywujemy, wszystko do prawej ręki dostaje. I dlatego wczoraj chciał wyrzucić pasztecik do śmietnika z prawej ręki zamiast papierek z lewej. Ale spoko, nie zapomniał o ostatnim kęsie przed wyrzuceniem 😂

Ja okresu nadal nie mam 😄😄😄😄😄😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:01

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wiem z tym moim l4
    mimo wszystko czeka mnie wizyta u lekarza-haha moje pierwsze samodzielne wyjscie z chłopakami (naj naj najpierwsze to było zejscie do auta)

lekarz zaznaczył pewna opcje przez która tylko pracodawca nie widzi tego zwolnienia-lekarz musi nowe wystawic
    może to za mnie zus wyjasnic-ale ta droga dłuzej potrwa wiec raczej sama sie pofatyguje

przeraza mnie przede wszystkim noszenie patryka po schodach, wezme go raczej w tule, potem obu do wózka, ale mimo wszystko-po krwotoku w poprzedniej ciązy az panikuje na sama mysl

z głupich pomysłów dziecka-Piotrek lubi sól, zwłaszcza gryźć drewniana łyzeczke od soli ;)
    mama na telefonie wisiała wiec syn wykorzystał sytuacje-wział sól, łyzeczke i na maxa ja w tej soli umoczył, nastepnie wylizał
    tak wylizał, ze w gardełko zadrapalo, tak zadrapało, ze zwymiotowal ( i szczerze-to jego drugi wymiot od urodzenia), na szczescie pomarańczą :D :D :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super sobie radzi :)
    Zdjęcia dzieciaczków piękne :)

Fermina, właśnie sobie uświadomiłam, ze mąż ma urodziny we wtorek XD nie mam pomysłu na prezent, oczywiście poza najlepszym, czyli piękną, młodą i cudowną żoną XD i równie urocza córeczką. Co Twojemu dajesz?

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z doskoku.

Ciekawska Bożenka na kanapie super 😃 potwierdzam, tak samo (jak nie lepiej) fajna jest w rzeczywistości 😃 i gada jak baba 😃

Patryk elegancki, jak to na roczniaka przystało. Nogi do nieba 😉 fryzura już też taka dorosła.

Zosia piękna królewna 🤩 zazdroszczę tych opaseczek, falbanek i tiuli 😃

"Trochę" się te nasze dzieci pozmienialy 😊

Kamcia, parodia z tym zwolnieniem. Zacznij od ubicia męża, on już chyba przywykł (przywyknął?)

Jangwa, hehe, też tak robię 😋 najczęściej nadrabiam forum 😁

Od rana kursuję i załatwiam sprawy jeszcze po teściu. Bareja wiecznie żywy, też mam nerwy. Poziom absurdu mnie poraża. Właśnie pani z PZU, gdzie jest już zgłoszony zgon poinformowała mnie że teść może korzystać tylko z lekarza medycyny pracy, a ma zablokowanych specjalistów... 🤯

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mówiłam, że śmieci też wyrzuca z zapałem?

:)

Uważajcie na fragmenty truskawek, wyglądają jak roztrzaskany mózg albo flaki, omal nie dostałam zawału właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:23

Nynka, Wowka, Fermina, J.S, jangwa_maua, wariancja, kamciaelcia, kattalinna, pawojoszka, Berbecia, D_basiula, Katy, olciabos, Nina83, edwarda20, Cola87, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 22 to moje dziecko dawno spi :D Nigdy nie bylismy z nim dluzej niz do 19:30, ale on ma swoje rytualy i sie ich trzymamy.

Slodki Prezes, do schrupania :D

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, mój też we wtorek! :D

Ogólnie dostał dość drogi prezent na Boże Narodzenie razem z informacją, że musi mu na urodziny starczyć, ale coś bym chciała mu dać... Tylko też nie mam pomysłu. Wymyśliłam tort jak dotąd i to wszystko. :/

Śliczny kolor oczu ma Bartuś. <3 Hoope, to co, braciszka mu szykujesz?!

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoppe
    jaki to kolor Batusiowych oczetów??
    mojego nie da sie sfotografowac-ale pamietam-ty za darmo dasz rade ;)

wowka
    nie wiem czy przywykł/przywyknał
    ciagle tylko powtarza :gdybym tak bardzo cie nie kochał, to juz dawno bym odszedł" XD

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia love story 😄

Brązowo-piwno-szaro-granatowe oczy dokładnie. Zależy jak światło pada.

Fermina jakiego braciszka,tfu tfu, jeszcze nie dostałam od ciąży i porodu 😂 Cudownie jest nie mieć okresu. Przecudownie.

J.S czasem rytuały łamiemy, wbrew pozorom takie wyjścia uspołeczniają Prezesa, bardziej mi po nich okazuje uczucia (mocniej się nogi trzyma 😂).

Fermina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia chłopa możesz jak ci to humor poprawi. Kiedyś robiłam testy u psychologa i było tam pytanie czy widzisz rzeczy , których inni nie widzą?😁 Tylko spokuj może cię uratować.

Zapomniałam się wam pochwalić,pewna bliska mi osoba ,choć nie rodzina ściśle ale lepsze mam z nią relacje niż z rodzeństwem ,9 lat temu straciła ciążę i od tamtej pory walczy o dziecko, okazało się że jej jajniki produkują za dużo jajeczek i są one złej jakości przez co nie mogła zajść w ciążę. No i właśnie dzwoniła wczoraj. Mieszka w UK i przeszli całą procedurę invitro i w piątek miała transfer,w klinice kazali jej czekać 2 tygodnie zanim zrobią jej test czy się udało ,no serca nie mają ,przecież to wieku całe a tam nie ma prywatnych laboratorium żeby betę zrobić samemu. Tak że trzymamy kciuki żeby się udało bo to naprawdę fajna dziewczyna .

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, podejrzewam, że mówi prawdę 😂😂😂

Moje cudowne dziecko w sekundę zmieniło się w mendę maksymalną, po ogarnięciu kupy z gaci (dopiero co przewinieta i po siku w nocnik), cycu i zupie menda zmieniła się znowu w znośne dziecko. Mnie jeszcze telepie...

Wowka, nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać 😒

Dostałam maila w sprawie szkody. Poza tym, że czekam na rzeczoznawcę to muszę wysłać stos dokumentów do tu. Nie cierpię takich rzeczy. Za to wczoraj byłam w pzu, dziś miałam iść podpisać polisę bo ze starym konsultować trzeba było ale pogoda taka że podpiszę jutro.

Miałam pyszną czekoladę. Czemu czas przeszły??? 😭😭

kamciaelcia lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Asix też nie miała okresu a zaraz rodzi 😁 bo to przecież nie menopauza jeszcze 😜

Asix lubi tę wiadomość

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, brak okresu nie oznacza braku owulacji. Nie znasz dnia ani godziny. :D

Pawojoszka, kciuki za znajomą!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobić zdjęcie jęczybule to normalnie 3 światy. Zrobiłam jej "kitki" 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:17

kamciaelcia, Berbecia, MajowaMamusia, Nina83, Wowka, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 14 i 15 maj w tamtym roku był przerażający. Najlepiej wymazała z pamięci.

Śliczne dziecinki!!!

Wczoraj do męża mego mówiłam że nie nacieszyłam się okresem niemowlęcym. Przez palce ten czas mi uciekł.
    A on mi odpowiedział żebym sobie kolejne zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 14:37

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem
    Nie uwierzycie😉😉😉😉
    Bomba z II w.ś. u mnie w mieście. Strefa zamknięta mnie nie dosiega ale ...😂😂😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia
    To se zrób 😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Do 22 to moje dziecko dawno spi :D Nigdy nie bylismy z nim dluzej niz do 19:30, ale on ma swoje rytualy i sie ich trzymamy.
    U nas tak samo, jak chcemy dłużej posiedzieć, to zapraszamy znajomych do nas, o 19 dziecko do łóżka, a my siedzimy do późna. Dla mnie podstawa dziecko, nie umiem siedzieć w gościach, jak widzę, że śpiąca i już jej pora.

Fermina, o to mają tego samego dnia :) Ja to nawet torta nie zrobię, bo mój nie je słodyczy, no chyba, że z karczku coś wyczaruje XD

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze, czy mazury?
    Mieliśmy jechać początkiem maja na wczasy (patrząc za okno bardzo ubolewam i powtarzam mężowi, ze mieliśmy grzać tyłki pod palmami, a nie chodzić w kaloszach :D) nie pojechaliśmy, mąż ma urlop w połowie czerwca i nie popuszczę, musimy gdzieś pojechać. Wizja wczasów zagranicznych kusi, ale jak będę w ciąży to w życiu do samolotu nie wsiądę, bo bym się tak schizowała, że bym chyba wykorkowała.

Pochwalcie się, gdzie jedziecie, albo polećcie gdzie warto pojechać, patrząc na to, że pojedziemy przed sezonem wakacyjnym nie chce jechać na pipidówe, wole miejsce, gdzie będzie można coś porobić. Mam nadzieje, że za miesiąc pogoda zmieni się o 180 stopni.

‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ