X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do 15go. Też niecierpliwie. Szybko minie, Dziewczyny i będziemy się cieszyć z dobrych wiadomości o zdrowych dzieciaczkach w brzuchach. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my postanowiliśmy pójść sobie jeszcze raz na USG, w sensie do innego lekarza. Ja na wszystkie badania czy cokolwiek chodze do jednego. Czy to państwowo czy prywatnie prowadzi mnie ten sam lekarz. A ostatnio mnie trochę wkurzył. Bo rozumiem podejście państwowe byle szybko, ale prywatne już nie do końca, skoro płace 550 zł za USG i pappę to wolałabym, żeby jakoś bardziej się przyłożył :)
    Nie jest co prawda totalnym olewaczem, ale zauważyłam, że jak zadaję pytania to mnie zbywa i twierdzi, że jestem przewrażliwiona. Pytałam go wczoraj czy widać jaka płeć to powiedział, że na dopochwowym pewnie by było widać. No to pytam czy możemy zrobić, a on do mnie to za miesiąc zobaczymy, niech już Pani nie będzie taka nadgorliwa... Dodam, że to było prywatne USG :)
    Ogólnie mu ufam, ale jakoś czasem mnie do siebie nie przekonuje :) Ustaliliśmy więc, że chcemy zrobić USG jeszcze u innego lekarza, a jak robić USG gdzie indziej to chyba teraz najlepszy moment, bo odpukać jakby coś było nie tak, a tamten nie zauważył to jeszcze dobra pora, żeby coś z tym zrobić. Tak mi się wydaje :) Oczywiśćie już bez pappy, samo USG chcemy zrobić, zapisałam się już na następną środę. :)
    Nie mam pojęcia czy dobrze robię, ale chcę zobaczyć też podejście innych lekarzy do tego wszystkiego, bo ten mój to niby ok, ale tak jak mówię, czasem mnie irytuje :) A zapisałam się do takiego niby super :) Się okaże... :)

A wy kobitki, które jeszcze jesteście przed, się nie stresujcie, przecież wiadomo, że wszystko będzie super!!! :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;-)
    ja prenatalne mam 6.11 całe szczęście, że rano,bo tak jak Wy nie mogę się już doczekać. Też tak jak Wy nic mi się nie chce, chyba przez te ciągłe mdłości i wymioty... całe szczęście mąż ogarnął w końcu, że do zmywarki trzeba włożyć naczynia, a po umyciu je wyciągnąć, bo nasz model nie robi tego sam heh... nawet obiadu mi się nie chce gotować, denerwują mnie wszystkie zapachy, no czasami to nie mogę sobię poradzić, bo wszystko mi śmierdzi... och oby to jak najszybciej minęło...
    gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    ja starałam się wszystkie ważne usg robić dwa razy-na nfz i prywatnie ale specjalnie u dwóch różnych lekarzy
    i tak samo mam pierwsze prenatalne
    10. prywatnie a 14. w poradni z testem pappa
    dla mnie podwójne badanie i tak nie da spokoju, ale bede miała poczucie, ze jak dwóch czegoś nie widziało, to i trzeci by nie zobaczył...
    mnie życie nauczyło ze usg nigdy nie da pewności, że dzidzia zdrowa bo po prostu nie wszystko jest widoczne
    i chyba to niedobre doświadczenie sprawia, że lekarze traktuję mnie "serio" a nie jak histeryczkę lub - jak kto woli-matkę wariatkę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prenatalne mam w czwartek, kazali przyjsc z pełnym pęcherzem nie wiecie dlaczego ?
    Ogólnie to sie bardzo stresuje czy wszystko okej ale z drugiej strony znowu zobaczę mojego szkraba :) Do tego 6.11 wizyty u gin i znowu będę widziała maleństwo żyć nie umierać :D

• Fermina Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, polecam restrykcyjny nakaz leżenia, z radością dowiadujesz się wtedy, że nie ma domowego obowiązku, któremu Mąż by nie podołał. ;)

Wydaje mi się, że po krytycznym 10 tygodniu, dolegliwości mi mijają. Mdłości mam rzadko, wymiotowałam może raz, ból piersi odszedł prawie w zapomnienie, spektrum rzeczy jadalnych, którymi jestem zainteresowana się poszerza, energii mam więcej i cerę niemowlaka (w końcu!). A to wszystko w połączeniu z wczorajszą wiedzą, że z Maluchem wszystko ok, sprawia że nie wysnuwam głupich wniosków o zaniku dolegliwości. ;)

Nie dość tego dobrego! Właśnie ze znajomymi odpalam wino 0,0% i uciekam się błogo relaksować, o takiej ciąży marzyłam. :D

Sela lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała może lekkie duszności w ciąży? Mam tak na wieczór zazwyczaj i nie wiem czy to alergiczne czy co... Trochę sie martwię, ale nie chce od razu siać paniki.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka94 wrote:
    A ja prenatalne mam w czwartek, kazali przyjsc z pełnym pęcherzem nie wiecie dlaczego ?
    Ogólnie to sie bardzo stresuje czy wszystko okej ale z drugiej strony znowu zobaczę mojego szkraba :) Do tego 6.11 wizyty u gin i znowu będę widziała maleństwo żyć nie umierać :D

Przy pełnym pęcherzu jest robione usg przez powłoki brzuszne.
    W przypadku badania dopochwowego pełny pęcherz utrudnia widoczność. :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mialam wizytę u swojego lekarza, nie miałam robionego usg tylko badał mnie palcem, powiedział ze szyjka macicy jest długa i sztywna i że wszystko jest w porządku na tym etapie. Usg genetyczne mamy 6.11, troszkę zaczynam się stresować. A dziewczyny macie przy mierzeniu ciśnienia tzw.syndrom białego fartucha :)? Mierze sobie ciśnienie 3 razy dziennie i mam niskie a co idę do lekrza to dużo za duże...

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syndrom białego fartucha
    Zawsze i wszędzie
    W domu ciśnienie idealne i to najważniejsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie terminna koniec maja. Czy Was badał męczą mdłości, i sporadycznie jeszcze wymiotuje. Już mogłoby się to.skonczyc. Kompletnie nie mam apetytu, na imbir już patrzeć nie mogę. Jak było u Was kiedy zaczęło być normalnie?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) Ja prenatalne mam 16 listopada i tez stresik jest.
    Ze względu, że nie mam kompletnie żadnych ciążowych dolegliwości no poza mega zaparciami to poszłam wczoraj na spontaniczne usg no i na szczęście dzidzia jest i ma się dobrze

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    Hej u mnie terminna koniec maja. Czy Was badał męczą mdłości, i sporadycznie jeszcze wymiotuje. Już mogłoby się to.skonczyc. Kompletnie nie mam apetytu, na imbir już patrzeć nie mogę. Jak było u Was kiedy zaczęło być normalnie?

Olcia ja mam termin na 31 mają :-) Skąd jesteś?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:

Hej. Z tym to różnie bywa. Ja już od półtora tygodnia czuję się dobrze. Niemal nie mam mdlosci ani wymiotow. Natomiast w poprzedniej ciąży wymiotowalam do 20 tygodnia. Nic nie pomagało. Cololwiek przytylam w 25 tyg. Jak widać nie ma reguły, ale podobno większości kobiet samopoczucie poprawia sie znacznie po pierwszym trymestrze i ta mysla bym zyla ;)

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę już się doczekać drugiego trymestru, obym nie była wyjątkiem :-) ja mam na 28.05, okolice Wrocławia.

Katka. lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos tez mam na 28.05. :)

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj u nas dzisiaj spokojnie :) my z moją córcią mamy cały dzień pidżamówkę (po prostu cały dzień leniuchowanie) tutaj nie mamy nikogo na cmentarzu a w rodzinne strony troszkę daleko mamy więc odpuscilyśmy sobie ;) a jak u Was? Jak samopoczucie?

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

my byliśmy całą rodziną na cmentarzu, potem pojechaliśy an obiad do rodziców i od niedawna w domu. U mnie mdłosci odpuściły po około 12 tygodniach, choć sporadycznie nadal się zdarzają. ogólnie czuję się coraz lepiej, mam wiecej energii, ale nadal więcej śpię niż zwykle.

Ja usg tak jak KamciaElcia robię podwójne. u lekarki która prowadzi ciążę i u jeszcze jednej, której najbardziej ufam - nie może ona jednak prowadzić mojej ciąży, bo amm do niej 230km... Tak więc odwiedzam ją na tych waznych badanich tylko.

Jagna <3 15.04.2018
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja wracam wlasnie z jednego cmentarza i jedziemy jeszcze na jeden :) ja juz jestem w 15 tygodniu i dalej wymiotuje :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy macie jakieś sposobu na przeziębienie oprócz soku z malin, czosnku i miodu... od paru dni nic mi nie pomaga.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ