X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_, ja chodzę na Żelazną. Korzystałam z tej przychodni jeszcze przed ciążą, ciążę prowadzę państwowo, a w razie potrzeby dodatkowej lub szybszej konsultacji mogę umówić się prywatnie. Nie wiem czy mój lekarz pracuje również na oddziale, ale jestem zadowolona w opieki więc nie przewiduję zmiany specjalisty. Mam nadzieję, że uda mi się urodzić w tym szpitalu.

W internecie jest sporo wzmianek na temat odsyłania do innych szpitali, ale żadnej z moich koleżanek to nie spotkało, nawet jeśli prowadziły ciąże gdzie indziej, a jeżeli wszystkie sale porodowe są zajęte to nic nie pomoże. Wiem, że w przypadku nadmiaru pacjentek na oddziale zdarza im się przekształcić salę porodową w salę dla matek z noworodkami.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Madzia_, ja chodzę na Żelazną. Korzystałam z tej przychodni jeszcze przed ciążą, ciążę prowadzę państwowo, a w razie potrzeby dodatkowej lub szybszej konsultacji mogę umówić się prywatnie. Nie wiem czy mój lekarz pracuje również na oddziale, ale jestem zadowolona w opieki więc nie przewiduję zmiany specjalisty. Mam nadzieję, że uda mi się urodzić w tym szpitalu.

W internecie jest sporo wzmianek na temat odsyłania do innych szpitali, ale żadnej z moich koleżanek to nie spotkało, nawet jeśli prowadziły ciąże gdzie indziej, a jeżeli wszystkie sale porodowe są zajęte to nic nie pomoże. Wiem, że w przypadku nadmiaru pacjentek na oddziale zdarza im się przekształcić salę porodową w salę dla matek z noworodkami.

A do jakiego lekarza chodzisz, polecasz jakiegoś ginekologa który na pewno pracuje na oddziale? A wiesz może czy w Domu Narodzin można rodzić po cc?
    Właśnie znalazłam sporo dobrych opinii na temat tego szpitala i tam chętnie zgadzsja się na sn po cc i dodatkowo nie nacinaja jak nie ma potrzeby ;)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do dr Langner, innych lekarzy osobiście nie znam.
    Chcę rodzić ze znieczuleniem więc interesowałam się wyłącznie oddziałem.
    O Domu Narodzin wiem tylko tyle, że trzeba przejść jakąś wizytę kwalifikacyjną przed porodem, podczas której zapada decyzja czy jest to odpowiednie miejsce.

Przed chwilą zajrzałam na ich stronę: http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
    Wymieniają długą listę przeciwwskazań, a wśród nich "stan po operacjach macicy, w tym po cc" ale jednocześnie zapewniają, że starają się podchodzić elastycznie do wymienionych ograniczeń. Myślę, że w zależności od tego ile czasu upłynęło od cc oraz jaki był jego powód można próbować coś wynegocjować. Najlepiej tam zadzwonić i zapytać u źródła:)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Chodzę do dr Langner, innych lekarzy osobiście nie znam.
    Chcę rodzić ze znieczuleniem więc interesowałam się wyłącznie oddziałem.
    O Domu Narodzin wiem tylko tyle, że trzeba przejść jakąś wizytę kwalifikacyjną przed porodem, podczas której zapada decyzja czy jest to odpowiednie miejsce.

Przed chwilą zajrzałam na ich stronę: http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
    Wymieniają długą listę przeciwwskazań, a wśród nich "stan po operacjach macicy, w tym po cc" ale jednocześnie zapewniają, że starają się podchodzić elastycznie do wymienionych ograniczeń. Myślę, że w zależności od tego ile czasu upłynęło od cc oraz jaki był jego powód można próbować coś wynegocjować. Najlepiej tam zadzwonić i zapytać u źródła:)
    Dziękuje za porady :) tak pewnie zrobię ;)

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy to nie za szybko, żeby z ginem porozmawiać o porodzie?

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) ja właśnie jestem po iść prenatalnym. dzieciątko zdrowe wszystkie parametry w normie i już na 100% potwierdzone ze będzie chłopczyk.

Madzia_, Doti87, Kropka88, Fatalita, kelegena, Martyna32, Hoope, Katy, Fermina, Witch15, D_basiula, Jagoda14, Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ulli :) Już na 100%? Wow:)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 100% wyrostek płciowy praktycznie prostopadle do kręgosłupa nie było więc wątpliwości już ostatnio inna doktor w 12 tygodniu sugerowała chłopca, teraz się potwierdziło

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Ulii gratulacje :)
    U nas też od początku synek był synkiem ;)
    Więc takie diagnozy trafne się zdarzają.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie mam nic mądrego do powiedzenia :)

Miłego dnia :D

Fatalita, Katy, dziewiec.zero, Kira91, Pajka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście prawdziwy facet :) Super Ulli :)

Na moich prenatalnych Ginka nie sprawdzała właśnie kąta odchylenia od kręgosłupa, a szkoda, bo na to liczyłam. Sprawdzała za to od strony dupki między nogami.
    U swojego Gina mam wizytę za połtora tygodnia, więc poproszę go o potwierdzenie ;)
    Ja się szybko nastawiam, więc o ile również cieszylabym się z dziewczynki to już przyzwyczajam się do myśli, że w moim brzuszku siedzi Leoś ;)

Katka. lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Hej, mam pytanie do dziewczyn z Warszawy i okolic, czy któraś chodzi do gina który pracuje na Żelaznej i będzie odbierał poród? Może być prywatnie? A może macie doświadczenie z położonymi w tym szpitalu?

Witamy nową majówkę :) bóle brzucha często wynikają z powiększającej się macicy. Co do wzdęć to sporo dziewczyny ma z tym problemem także któraś na pewno coś poleci :)
    Miłego dnia :*

Moj lekarz, do którego chodze prywatnie do domu pracuje na Żelaznej w wwie, planuje tam rodzic :) dr. Grzegorz Stokłuska, przyjmuje w Zalesiu Dolnym pod Piasecznem :) Z całego serca polecam.

Długo się nie odzywałam, nie miałam kiedy pisać i dopiero nadrabiam :)
    U mnie pogoda paskudna, cmentarz oblecielismy z Moim w 20minut wieczorem bo tak było zimno...
    Nic mi się nie chce :)
    Gratulujemy Wam dziewczynki udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne! :)
    No i witam nowe majoweczki :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja zakatarzona jestem . W poniedziałek badania i liczę ze wydobrzeje do tego czasu .
    Miłego dnua

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień z poważnymi ubytkami energetycznymi.. Spałam do 11, teraz od 40 minut zbieram się, żeby pójść do łazienki, wziąć luteinę i się wysmarować i nic, nie mam siły... Widocznie Maluch jej do czegoś potrzebuje i dla mnie już nie starcza. ;) Miłego dnia wszystkim Majóweczkom i gratuluję udanych wizyt. Odpukać, coraz lepiej nam idzie, coraz więcej wspaniałych wieści.:)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina mój dzień dzisiaj wyglądał tak samo. O 9 wstałam, do 13 się zbierałam żeby pozmywać gary, ogarnąć się i pojechać na zakupy. Moja Marysia chyba rośnie jak na drożdżach bo czuje od wczoraj ćmienie w macicy :)

Tak oto rosniemy od samego początku <3 :D
    2vdraxg.jpg

Ps to nie wzdęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 15:23

Katy, Fermina, patryka, Hoope, Kropka88, Klaudiia87, Sela, Martyna32, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny cos do pisania i jakos tak mi leci dzień za dzionkiem.. w srode mam prenatalne i juz doczekać sie nie moge podglądania

Feeva, Katy lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Feeva, jak ślicznie widać, że Marysia rośnie jak na drożdżach. :) Ja mam zamiar zacząć robić sobie fotki od soboty - to będzie początek 12 tygodnia, jak dotąd nic u mnie nie widać ale liczę na progres w II trymestrze. :)
    Wzbiłam się na wyżyny aktywności i nadzoruję przez okno jak domowe koty radzą sobie z realnym światem. Na więcej mnie nie stać. ;)
    Doti, też miałam mieć prenatalne w środę, ale muszę poczekać tydzień dłużej.. jakoś wytrzymam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 15:49

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Fermina mój dzień dzisiaj wyglądał tak samo. O 9 wstałam, do 13 się zbierałam żeby pozmywać gary, ogarnąć się i pojechać na zakupy. Moja Marysia chyba rośnie jak na drożdżach bo czuje od wczoraj ćmienie w macicy :)

Tak oto rosniemy od samego początku <3 :D
    2vdraxg.jpg

Ps to nie wzdęcia :D
    Imponujacy ! To pierwsza ciaza ? U mnie brzuch rosnie jedynie jak mam wzdecia ;)) dziewczyny myslicie ze jak mam prenetalne w 12 tyg0 dni to juz bedzie widac również płeć? Mój lekarz ma super dokładne usg. Oczywiście nie to najważniejsze ale otrzymać taką informację byłoby nie powiem miło:))

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale zazdroszcze, ze juz tak widac Ci brzuszek :) u mnie tylko jak mam wzdety widac bardziej, a tak to wygladam jakbym lekko przytyla i tyle :p

kotek87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsza ciąża :D
    Mam leniwe mięśnie widocznie bo od kilku lat prowadziłam siedzący tryb życia. Siedzenie w pracy i w pracy po pracy :D 0 aktywności fizycznej :) pewnie dlatego mnie tak wywaliło :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ