X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_, ja chodzę na Żelazną. Korzystałam z tej przychodni jeszcze przed ciążą, ciążę prowadzę państwowo, a w razie potrzeby dodatkowej lub szybszej konsultacji mogę umówić się prywatnie. Nie wiem czy mój lekarz pracuje również na oddziale, ale jestem zadowolona w opieki więc nie przewiduję zmiany specjalisty. Mam nadzieję, że uda mi się urodzić w tym szpitalu.

W internecie jest sporo wzmianek na temat odsyłania do innych szpitali, ale żadnej z moich koleżanek to nie spotkało, nawet jeśli prowadziły ciąże gdzie indziej, a jeżeli wszystkie sale porodowe są zajęte to nic nie pomoże. Wiem, że w przypadku nadmiaru pacjentek na oddziale zdarza im się przekształcić salę porodową w salę dla matek z noworodkami.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Madzia_, ja chodzę na Żelazną. Korzystałam z tej przychodni jeszcze przed ciążą, ciążę prowadzę państwowo, a w razie potrzeby dodatkowej lub szybszej konsultacji mogę umówić się prywatnie. Nie wiem czy mój lekarz pracuje również na oddziale, ale jestem zadowolona w opieki więc nie przewiduję zmiany specjalisty. Mam nadzieję, że uda mi się urodzić w tym szpitalu.

W internecie jest sporo wzmianek na temat odsyłania do innych szpitali, ale żadnej z moich koleżanek to nie spotkało, nawet jeśli prowadziły ciąże gdzie indziej, a jeżeli wszystkie sale porodowe są zajęte to nic nie pomoże. Wiem, że w przypadku nadmiaru pacjentek na oddziale zdarza im się przekształcić salę porodową w salę dla matek z noworodkami.

A do jakiego lekarza chodzisz, polecasz jakiegoś ginekologa który na pewno pracuje na oddziale? A wiesz może czy w Domu Narodzin można rodzić po cc?
    Właśnie znalazłam sporo dobrych opinii na temat tego szpitala i tam chętnie zgadzsja się na sn po cc i dodatkowo nie nacinaja jak nie ma potrzeby ;)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do dr Langner, innych lekarzy osobiście nie znam.
    Chcę rodzić ze znieczuleniem więc interesowałam się wyłącznie oddziałem.
    O Domu Narodzin wiem tylko tyle, że trzeba przejść jakąś wizytę kwalifikacyjną przed porodem, podczas której zapada decyzja czy jest to odpowiednie miejsce.

Przed chwilą zajrzałam na ich stronę: http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
    Wymieniają długą listę przeciwwskazań, a wśród nich "stan po operacjach macicy, w tym po cc" ale jednocześnie zapewniają, że starają się podchodzić elastycznie do wymienionych ograniczeń. Myślę, że w zależności od tego ile czasu upłynęło od cc oraz jaki był jego powód można próbować coś wynegocjować. Najlepiej tam zadzwonić i zapytać u źródła:)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Chodzę do dr Langner, innych lekarzy osobiście nie znam.
    Chcę rodzić ze znieczuleniem więc interesowałam się wyłącznie oddziałem.
    O Domu Narodzin wiem tylko tyle, że trzeba przejść jakąś wizytę kwalifikacyjną przed porodem, podczas której zapada decyzja czy jest to odpowiednie miejsce.

Przed chwilą zajrzałam na ich stronę: http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
    Wymieniają długą listę przeciwwskazań, a wśród nich "stan po operacjach macicy, w tym po cc" ale jednocześnie zapewniają, że starają się podchodzić elastycznie do wymienionych ograniczeń. Myślę, że w zależności od tego ile czasu upłynęło od cc oraz jaki był jego powód można próbować coś wynegocjować. Najlepiej tam zadzwonić i zapytać u źródła:)
    Dziękuje za porady :) tak pewnie zrobię ;)

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy to nie za szybko, żeby z ginem porozmawiać o porodzie?

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) ja właśnie jestem po iść prenatalnym. dzieciątko zdrowe wszystkie parametry w normie i już na 100% potwierdzone ze będzie chłopczyk.

Madzia_, Doti87, Kropka88, Fatalita, kelegena, Martyna32, Hoope, Katy, Fermina, Witch15, D_basiula, Jagoda14, Katka., malwka08 lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ulli :) Już na 100%? Wow:)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 100% wyrostek płciowy praktycznie prostopadle do kręgosłupa nie było więc wątpliwości już ostatnio inna doktor w 12 tygodniu sugerowała chłopca, teraz się potwierdziło

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Ulii gratulacje :)
    U nas też od początku synek był synkiem ;)
    Więc takie diagnozy trafne się zdarzają.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie mam nic mądrego do powiedzenia :)

Miłego dnia :D

Fatalita, Katy, dziewiec.zero, Kira91, Pajka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście prawdziwy facet :) Super Ulli :)

Na moich prenatalnych Ginka nie sprawdzała właśnie kąta odchylenia od kręgosłupa, a szkoda, bo na to liczyłam. Sprawdzała za to od strony dupki między nogami.
    U swojego Gina mam wizytę za połtora tygodnia, więc poproszę go o potwierdzenie ;)
    Ja się szybko nastawiam, więc o ile również cieszylabym się z dziewczynki to już przyzwyczajam się do myśli, że w moim brzuszku siedzi Leoś ;)

Katka. lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Hej, mam pytanie do dziewczyn z Warszawy i okolic, czy któraś chodzi do gina który pracuje na Żelaznej i będzie odbierał poród? Może być prywatnie? A może macie doświadczenie z położonymi w tym szpitalu?

Witamy nową majówkę :) bóle brzucha często wynikają z powiększającej się macicy. Co do wzdęć to sporo dziewczyny ma z tym problemem także któraś na pewno coś poleci :)
    Miłego dnia :*

Moj lekarz, do którego chodze prywatnie do domu pracuje na Żelaznej w wwie, planuje tam rodzic :) dr. Grzegorz Stokłuska, przyjmuje w Zalesiu Dolnym pod Piasecznem :) Z całego serca polecam.

Długo się nie odzywałam, nie miałam kiedy pisać i dopiero nadrabiam :)
    U mnie pogoda paskudna, cmentarz oblecielismy z Moim w 20minut wieczorem bo tak było zimno...
    Nic mi się nie chce :)
    Gratulujemy Wam dziewczynki udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne! :)
    No i witam nowe majoweczki :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja zakatarzona jestem . W poniedziałek badania i liczę ze wydobrzeje do tego czasu .
    Miłego dnua

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień z poważnymi ubytkami energetycznymi.. Spałam do 11, teraz od 40 minut zbieram się, żeby pójść do łazienki, wziąć luteinę i się wysmarować i nic, nie mam siły... Widocznie Maluch jej do czegoś potrzebuje i dla mnie już nie starcza. ;) Miłego dnia wszystkim Majóweczkom i gratuluję udanych wizyt. Odpukać, coraz lepiej nam idzie, coraz więcej wspaniałych wieści.:)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina mój dzień dzisiaj wyglądał tak samo. O 9 wstałam, do 13 się zbierałam żeby pozmywać gary, ogarnąć się i pojechać na zakupy. Moja Marysia chyba rośnie jak na drożdżach bo czuje od wczoraj ćmienie w macicy :)

Tak oto rosniemy od samego początku <3 :D
    2vdraxg.jpg

Ps to nie wzdęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 15:23

Katy, Fermina, patryka, Hoope, Kropka88, Klaudiia87, Sela, Martyna32, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny cos do pisania i jakos tak mi leci dzień za dzionkiem.. w srode mam prenatalne i juz doczekać sie nie moge podglądania

Feeva, Katy lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Feeva, jak ślicznie widać, że Marysia rośnie jak na drożdżach. :) Ja mam zamiar zacząć robić sobie fotki od soboty - to będzie początek 12 tygodnia, jak dotąd nic u mnie nie widać ale liczę na progres w II trymestrze. :)
    Wzbiłam się na wyżyny aktywności i nadzoruję przez okno jak domowe koty radzą sobie z realnym światem. Na więcej mnie nie stać. ;)
    Doti, też miałam mieć prenatalne w środę, ale muszę poczekać tydzień dłużej.. jakoś wytrzymam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 15:49

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Fermina mój dzień dzisiaj wyglądał tak samo. O 9 wstałam, do 13 się zbierałam żeby pozmywać gary, ogarnąć się i pojechać na zakupy. Moja Marysia chyba rośnie jak na drożdżach bo czuje od wczoraj ćmienie w macicy :)

Tak oto rosniemy od samego początku <3 :D
    2vdraxg.jpg

Ps to nie wzdęcia :D
    Imponujacy ! To pierwsza ciaza ? U mnie brzuch rosnie jedynie jak mam wzdecia ;)) dziewczyny myslicie ze jak mam prenetalne w 12 tyg0 dni to juz bedzie widac również płeć? Mój lekarz ma super dokładne usg. Oczywiście nie to najważniejsze ale otrzymać taką informację byłoby nie powiem miło:))

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale zazdroszcze, ze juz tak widac Ci brzuszek :) u mnie tylko jak mam wzdety widac bardziej, a tak to wygladam jakbym lekko przytyla i tyle :p

kotek87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsza ciąża :D
    Mam leniwe mięśnie widocznie bo od kilku lat prowadziłam siedzący tryb życia. Siedzenie w pracy i w pracy po pracy :D 0 aktywności fizycznej :) pewnie dlatego mnie tak wywaliło :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ