X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Byliśmy wczoraj na USG, wszystko jest, że tak powiem idealnie :) Dzidzia sobie spała, potem ją lekarz obudził to się tak kręciła, że szok! Ale super to było, dzidziulek machał rączkami, nóżkami - mamy nawet film :) W końcu wziął sobie rączki pod główkę i dalej poszedł spać :P Potem obudził się jeszcze na minutkę i znowu zasnął :) Mąż z synkiem wniebowzięci :) No i ja oczywiście, ale to wiadomo :P
    Dzidzia ma już 6 cm, ryzyko chorób znikome, lekarz powiedział, żeby więcej badań nie robić. Serduszko takie jak być powinno, pięknie sobie biło.
    I dzidzia jest dokładnie tam gdzie ją czułam :) Czyli to raczej nie były moje przewidzenia :)
    Po badaniu pojechaliśmy na wielkie lody i kupiliśmy przepiękne malutkie skarpeteczki :D
    Mój mąż mnie rozwalił :D Poszedł oglądać foteliki... Przychodzę do niego, a on mi pokazuje i mówi może taki? :D Patrzę, a to fotelik od 9 kg :) hehehe :)
    Kurczę nie mogę się doczekać już maja! :)
    Co do płci to nie wiemy. Ale i tak będzie chłopak :P

Miłego dnia wszystkim! I trzymam kciuki za następne wizyty :) <3

Martyna32, Lukrecja, J.S, Katy, Rillia, Fermina, MysiaMarysia, malwka08, kamciaelcia, Hoope, Kropka88, Witch15, Jagoda14, Cola87, Katka. lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, a mialas przez powloki brzuszne? ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S chciałam chociaż część przez brzuch, bo chciałam żeby synek z nami był. Ale okazało się, że wszystko super było widać i całe USG było przez brzuch.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kelegena gratuluję!!! Świetne wieści! Ja na razie dzieciaków nie miałam możliwości zabrać na usg, trochę logistycznie mi z tym nie po drodze, może na późniejszy etapie sie uda. Córka na zdjęciach usg już rozpoznaje w miarę co i jak, a dla synka to jeszcze czarna magia :D

Ja czekam ciągle na wyniki pappa, teoretycznie dziś lub jutro powinny być... na razie nikt nie dzwonił do mnie z przychodni, więc zakładam że wszystko ok.... w razie nieprawidłowości mieli dzwonić..

Jagna <3 15.04.2018
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję udanych wizyt :* :)
    Jadę dzisiaj po odbiór wyniku testu pappa.
    Czuję się dzisiaj jakoś lepiej i mam nadzieję, że mdłości i wymioty odejdą w niepamięć :) a Wy jak się czujecie?

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku czuję się bardzo dobrze
    szybko mam zadyszkę, czasem wielkiego lenia, ale nie mam na co narzekać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, rozumiem, mam nadzieje ze u mnie tez sie uda przez powloki brzuszne. Poza tym gratuluje udanej wizyty ;)

A ja jeszcze tydzien czekania na wynik i usg... jakos zaczynam sie denerwowac, sny mam takie glupie.. Cierpie na arachnofobie i to naprawde taka konkretna, bardzo sie boje pajakow, a dzisiaj mi sie snilo ze ogromne tatrantule zsuwaja sie po suficie prosto na mnie, takie duze, czarne ze swiecacymi oczami. Koszmar! Jestem totalnie niewyspana przez to.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuje sie znowu gorzej :( Mialam jechac kupic sobie cos wygodnego do ubrania bo mnie zaczyna wszystko gniesc, ale jednak zostalam w domu i znowu gnije w lozku...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S też się boję pająków ale nie jakoś bardzo panicznie, po prostu są dla mnie wstrętne i lepiej jak ich nie ma ;) a co do snu to taki w klimacie dzisiejszego dni tzn. hallowen ;)

Mi dzisiaj śniło się, że rodzę w markecie! Jednak nie zdążyłam urodzić bo mąż mnie obudził :)

U mnie zaczął się drugi trymestr i czuję się trochę lepiej, nie męczą mnie już tak duszności. A wczoraj nawet udało mi się trochę dom ogarnąć :)

Dziś byłam u dermatologa, okazało się że mam alergiczne zapalenie skóry. Twierdzi, że normalnie dałaby mi antybiotyk i powinno zejść po 3dniach, ale że jestem w ciąży to kazała kupić jakieś kremy z la roche....

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zaczynamy 15 tc :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    My już po :)
    Na chwilę obecną wszystko ok, czekamy na pappe. W domu jednak zauważyłam, że w opisie badania "banka żołądka do obserwacji", jednak podczas badania nic nie mówiła.
    Niby coś się tworzy między nóżkami, więc możliwe że będzie chłopak.

https://zapodaj.net/e1579fb35823d.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 13:33

Fermina, kamciaelcia, malwka08, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:

Dziś byłam u dermatologa, okazało się że mam alergiczne zapalenie skóry. Twierdzi, że normalnie dałaby mi antybiotyk i powinno zejść po 3dniach, ale że jestem w ciąży to kazała kupić jakieś kremy z la roche....

Jak wygląda ta Twoja alergia i gdzie masz? bo mi też się coś pojawiło ale na plecach :/

Odebrałam wyniki pappy i wydaj się być wszystko bardzo dobrze :)
    Dziewczyny czy Wam też się kompletnie nic nie chce? mam totalnego lenia :/ nawet mi się naczyń do zmywarki nie chce włożyć..

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O leniu wyżej pisałam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja bym tego leniem nie nazwała, po prostu nie mam mocy. Nie mam od samego początku.

I nie mam też mdłości, od trzech dni XD trololololo

Klaudiia87, Kropka88 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja mam koło ust i pod nosem, takie zaczerwienione punkciki, które mi się przesuszają. Praktycznie od samego początku ciąży tak mam :/

Katka robiłaś już rozeznanie w wózkach bliźniaczych? Masz jakieś preferencje? Jeden obok drugiego, czy jeden za drugim?

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po USG. Wszystko z dzidzolem dobrze i chyba będzie dziewczynka. Bardzo się cieszę :)

Fermina, kamciaelcia, Hoope, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki pappa, ryzyko trisomi znacznie zmalało! Teraz pozostaje jescze stres na polowkowym i echo serca, ale wierzę że będzie dobrze!

Fermina, kamciaelcia, Hoope, malwka08 lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam, ze już wiecie, że wszytsko dobrze. Ja do piątku jeszcze w niepewności :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh też zazdroszczę
    Ja prenatalne dopiero 20 listopada
    Super że u was same dobre wiadomości :)
    I tyle dziewczynek

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 31 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę wszystkim, które już są po badaniach. Ja mam wizytę 14 listopada, nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ