Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja melduję się po badaniu. Dzieciak urósł,ma całe 4,1 cm, wg USG starszy o 4 dni, serduszko puka idealnie 164 razy na minutę. Wiercil się jak szalony więc nie dodaje fotki bo poruszone wszystkie. Ginka mówi, że po odklejaniu pozostała tylko kosmetyka mogę powoli się ruszać, ale nadal z przewagą leżenia. Dobre i to!
Termin genetycznego przesunięty na 15.11.
Mąż był ze mną i jest zachwycony. Jestem aktualnie bardzo, bardzo szczęśliwa...kamciaelcia, MysiaMarysia, Kropka88, PodwojnaMamaWdwupaku, Rillia, Fatalita, D_basiula, Klaudiia87, Katy, Katka., Hoope, malwka08 lubią tę wiadomość
-
A u nas właśnie pięknie. Tzn też wietrznie i upałów nie ma ale słonko ślicznie sobie świeci.
Dziewczyny, mialyscie robiony posiew bakteryjny z kanału szyjki macicy? Bo mi moja ginka pobrała i zastanawiam się na ile to jest standard w tym okresie ciąży bo jeszcze nie słyszałam o tym, żeby tak szybko badano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 12:26
-
u nas też zimno a do tego śnieg z deszczem i wieje tak że strach drzwi otworzyć. nawet mój kot lajza który normalnie do domu przychodzi tylko po to by się najeść dzisiaj nosa nie chciał wystawić za drzwi
dziewczyny robiła któraś z Was badanie AFP przed prenatalnymi? mam w zaleconych przez gina badaniach 12-14 tydz i ponoc podwyższone lub wyniki poniżej normy mogą sugerować wady dziecka/łożyska a koszt to tylko 27 zł pierwszy raz się z czymś takim spotkalam
powodzenia na dzisiejszych wizytach!Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Fermina, ja miałam robione badanie "czystość pochwy" i cytologię. Posiew z kanału szyjki miałam w poprzednich ciążach robiony przed porodem, o ile dobrze pamiętam na obecność paciorkowca.
Ulli pierwszy raz słysze o tym badaniu w ciążyJagna 15.04.2018 -
Ulli też pierwsze słyszę.
Fermina ja w poprzedniej ciąży miałam robione w 8 tygodniu. Teraz tylko cytologie.
Pajka o ile to jest wyrostek i poza kadrem nie idzie w góre to trochę wygląda na dziewczynkę. Ale to tylko moja opinia nieprofesjonalna, więc zdecydowane mogę się mylić. Mam nadzieję, że podchodzisz do tego z dystansem
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Pajka wrote:Tylko takie zdjęcie mam, tu akurat lekarz mierzył nt dlatego takie ucięte. Właśnie też mi się wydaję że to ten wyrostek ale nie byłam pewna czy nie są to np. nóżki
Ale jeśli to jest to, to wskazuje na chłopca czy dziewczynkę Waszym zdaniem?
Jeśli to jest wyrostek to wg. mnie też dziewczynka, ale ciężko stwierdzić, czy to nie kawałek nóżki, bo ucięte właśnie.Matylda
-
Witam się i ja po wizycie
Będę mieć córeczkę, a drugie dziecko było wstydzioszkiem i nie wiem hehe
Córcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/714ed36164b0.jpg
Wstydzioch
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fa9f92e1bf8.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:08
Kropka88, Cola87, lena77, Hoope, kamciaelcia, Katy, Fatalita, Klaudiia87, Lukrecja, Fermina, MysiaMarysia, malwka08, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Katka super:) Tak bardzo Was zazdraszczam, że wiecie jakiej płci są wasze Maleństwa. Katka, Ty tylko w połowie, ale już wiesz że różowe ciuszki być muszą
Nie mogę się doczekać! Pierwsze usg genetyczne na NFZ mam 7.10, a drugie prywatnie u mojego lekarza 14.07:) Może też się dowiem.
Katka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
U nas badanie czystości pochwy robią przed porodem. Teraz robione trzeba będzie powtórzyć jeśli planowany jest porodu sn.
Dziewczyny polecam detektor tętna, nie pokaże wszystkiego ale można sprawdzić tętno i to, czy dziecko żyje. + 100 do uspokojenia.
Pauletta dlaczego pytasz o taśmę? Masz zdiagnozowaną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 16:04
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyHoope wrote:Dzień dobry
U nas badanie czystości pochwy robią przed porodem. Teraz robione trzeba będzie powtórzyć jeśli planowany jest porodu sn.
Dziewczyny polecam detektor tętna, nie pokaże wszystkiego ale można sprawdzić tętno i to, czy dziecko żyje. + 100 do uspokojenia.
Pauletta dlaczego pytasz o taśmę? Masz zdiagnozowaną?
Lekarz nie jest pewien ale mówi, że jeśli nie będzie się wchłaniać to znaczy że to taśma a jak się wchłonie to by znaczyło że była ciąża bliźniacza -
Paulettaa wrote:Lekarz nie jest pewien ale mówi, że jeśli nie będzie się wchłaniać to znaczy że to taśma a jak się wchłonie to by znaczyło że była ciąża bliźniacza
Nie wiem jakiego masz lekarza ani skąd jesteś ale taka diagnoza wymaga konsultacji z innym lekarzem, specjalistą. W temacie taśmy jest bardzo dużo błędnych diagnoz a to rzadka wada i nigdy, żadna moja znajoma jej nie miała.
Saperek może być używka, może być z tych tańszych za + - 100, od 12 tygodnia już wszystkie łapią maluszka.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
-
Katka, ale cudowne maluszki
Ucielo mi post
Hope, ja sie nad tym zastanawiam ale boje sie, ze nie bede potrafila wychwycic maluszka co spowoduje jeszcze wiekszy stres. Latwo sie tego uzywa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 16:31
-
J.S. banalnie łatwo. Chlapiesz gluta (żel) na brzuch i jeździsz dopplerem po brzuchu. Tylko musisz realnie umieścić macicę, zgodnie z nauką a nie wyobrażeniami Teraz maluszka mam palec nad spojeniem łonowym po lewej albo prawej stronie brzucha.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
-
nick nieaktualnyHoope wrote:Nie wiem jakiego masz lekarza ani skąd jesteś ale taka diagnoza wymaga konsultacji z innym lekarzem, specjalistą. W temacie taśmy jest bardzo dużo błędnych diagnoz a to rzadka wada i nigdy, żadna moja znajoma jej nie miała.
Saperek może być używka, może być z tych tańszych za + - 100, od 12 tygodnia już wszystkie łapią maluszka.
Właśnie zdiagnozowała to Pani doktor w.Poznaniu na badaniach prenatalnych