X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja melduję się po badaniu. Dzieciak urósł,ma całe 4,1 cm, wg USG starszy o 4 dni, serduszko puka idealnie 164 razy na minutę. :) Wiercil się jak szalony więc nie dodaje fotki bo poruszone wszystkie. ;) Ginka mówi, że po odklejaniu pozostała tylko kosmetyka mogę powoli się ruszać, ale nadal z przewagą leżenia. Dobre i to!
    Termin genetycznego przesunięty na 15.11.
    Mąż był ze mną i jest zachwycony. Jestem aktualnie bardzo, bardzo szczęśliwa... :)

kamciaelcia, MysiaMarysia, Kropka88, PodwojnaMamaWdwupaku, Rillia, Fatalita, D_basiula, Klaudiia87, Katy, Katka., Hoope, malwka08 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Fermina super wieści!

Pajka moim zdaniem za mały obraz żeby snuć przypuszczenia.

U nas dzis tak zimno brrrr z domu nie chce sie ruszać....

Fermina lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas właśnie pięknie. Tzn też wietrznie i upałów nie ma ale słonko ślicznie sobie świeci.
    Dziewczyny, mialyscie robiony posiew bakteryjny z kanału szyjki macicy? Bo mi moja ginka pobrała i zastanawiam się na ile to jest standard w tym okresie ciąży bo jeszcze nie słyszałam o tym, żeby tak szybko badano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 12:26

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też zimno a do tego śnieg z deszczem i wieje tak że strach drzwi otworzyć. nawet mój kot lajza który normalnie do domu przychodzi tylko po to by się najeść dzisiaj nosa nie chciał wystawić za drzwi :(
    dziewczyny robiła któraś z Was badanie AFP przed prenatalnymi? mam w zaleconych przez gina badaniach 12-14 tydz i ponoc podwyższone lub wyniki poniżej normy mogą sugerować wady dziecka/łożyska a koszt to tylko 27 zł pierwszy raz się z czymś takim spotkalam
    powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja miałam robione badanie "czystość pochwy" i cytologię. Posiew z kanału szyjki miałam w poprzednich ciążach robiony przed porodem, o ile dobrze pamiętam na obecność paciorkowca.

Ulli pierwszy raz słysze o tym badaniu w ciąży

Jagna <3 15.04.2018
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli też pierwsze słyszę.

Fermina ja w poprzedniej ciąży miałam robione w 8 tygodniu. Teraz tylko cytologie.

Pajka o ile to jest wyrostek i poza kadrem nie idzie w góre to trochę wygląda na dziewczynkę. Ale to tylko moja opinia nieprofesjonalna, więc zdecydowane mogę się mylić. Mam nadzieję, że podchodzisz do tego z dystansem ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    Tylko takie zdjęcie mam, tu akurat lekarz mierzył nt dlatego takie ucięte. Właśnie też mi się wydaję że to ten wyrostek ale nie byłam pewna czy nie są to np. nóżki :)

Ale jeśli to jest to, to wskazuje na chłopca czy dziewczynkę Waszym zdaniem?

Jeśli to jest wyrostek to wg. mnie też dziewczynka, ale ciężko stwierdzić, czy to nie kawałek nóżki, bo ucięte właśnie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że podchodzę z dystansem ale na moje oko też dziewczynka :) Później wrzuce Wam foto drugiej dzidzi ale z usg 4d, ciekawa jestem co powiecie ;)

A na czym polega to badanie na czystość pochwy?

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie ;)
    Będę mieć córeczkę, a drugie dziecko było wstydzioszkiem i nie wiem :D hehe

Córcia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/714ed36164b0.jpg

Wstydzioch ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fa9f92e1bf8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:08

Kropka88, Cola87, lena77, Hoope, kamciaelcia, Katy, Fatalita, Klaudiia87, Lukrecja, Fermina, MysiaMarysia, malwka08, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Rillia Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka super:) Tak bardzo Was zazdraszczam, że wiecie jakiej płci są wasze Maleństwa. Katka, Ty tylko w połowie, ale już wiesz że różowe ciuszki być muszą;)

Nie mogę się doczekać! Pierwsze usg genetyczne na NFZ mam 7.10, a drugie prywatnie u mojego lekarza 14.07:) Może też się dowiem.

Katka. lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś z was do czynienia z taśmą owodniową ? Nie chodzi mi o zespół taśm tylko o jedną taśmę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:41

• Hoope Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas badanie czystości pochwy robią przed porodem. Teraz robione trzeba będzie powtórzyć jeśli planowany jest porodu sn.

Dziewczyny polecam detektor tętna, nie pokaże wszystkiego ale można sprawdzić tętno i to, czy dziecko żyje. + 100 do uspokojenia.

Pauletta dlaczego pytasz o taśmę? Masz zdiagnozowaną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 16:04

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie.
    Maluszki maja 3,13 I 3,22 cm
    Wg usg 10 tydz.

Hoope, Katy, Fermina, MysiaMarysia, malwka08, kamciaelcia, Katka. lubią tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakiś konkretny?
    Kurcze nie wiem może bym kupiła dla świętego spokoju

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Dzień dobry :)

U nas badanie czystości pochwy robią przed porodem. Teraz robione trzeba będzie powtórzyć jeśli planowany jest porodu sn.

Dziewczyny polecam detektor tętna, nie pokaże wszystkiego ale można sprawdzić tętno i to, czy dziecko żyje. + 100 do uspokojenia.

Pauletta dlaczego pytasz o taśmę? Masz zdiagnozowaną?

Lekarz nie jest pewien ale mówi, że jeśli nie będzie się wchłaniać to znaczy że to taśma a jak się wchłonie to by znaczyło że była ciąża bliźniacza

• Hoope Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Lekarz nie jest pewien ale mówi, że jeśli nie będzie się wchłaniać to znaczy że to taśma a jak się wchłonie to by znaczyło że była ciąża bliźniacza

Nie wiem jakiego masz lekarza ani skąd jesteś ale taka diagnoza wymaga konsultacji z innym lekarzem, specjalistą. W temacie taśmy jest bardzo dużo błędnych diagnoz a to rzadka wada i nigdy, żadna moja znajoma jej nie miała.

Saperek może być używka, może być z tych tańszych za + - 100, od 12 tygodnia już wszystkie łapią maluszka.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, ale cudowne maluszki

Ucielo mi post :/

Hope, ja sie nad tym zastanawiam ale boje sie, ze nie bede potrafila wychwycic maluszka co spowoduje jeszcze wiekszy stres. Latwo sie tego uzywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 16:31

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. banalnie łatwo. Chlapiesz gluta (żel) na brzuch i jeździsz dopplerem po brzuchu. Tylko musisz realnie umieścić macicę, zgodnie z nauką a nie wyobrażeniami XD Teraz maluszka mam palec nad spojeniem łonowym po lewej albo prawej stronie brzucha.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, kupie to :D nie myslalam o tym, ale teraz juz faktycznie mnie to przekonuje. Zamowie po prenatalnych

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nie wiem jakiego masz lekarza ani skąd jesteś ale taka diagnoza wymaga konsultacji z innym lekarzem, specjalistą. W temacie taśmy jest bardzo dużo błędnych diagnoz a to rzadka wada i nigdy, żadna moja znajoma jej nie miała.

Saperek może być używka, może być z tych tańszych za + - 100, od 12 tygodnia już wszystkie łapią maluszka.

Właśnie zdiagnozowała to Pani doktor w.Poznaniu na badaniach prenatalnych

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ